Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Qashgai tekna paket bayi fiyatı 988 bin civarı. 960 bin TL ye hesap tuttuk. Vergileri ile birlikte 543 bin liraya verdiler. Ekstradan geri görüş kamerası, 12 inç ekran ve yan basamak taktırdım. Toplam 562 bin liraya geldi.

Hayirli ugurlu olsun. He hangi bir taahhutname aldilar mi peki?

Eğer almak istersenız seres3 modelleri var limite de giriyor. tamamen elektrikli ama bu araclarda da ÖTV %10 sanırım çok fazla fiyatta bısey etkılemıyor . BEn bundan 1 ay önce devlet maliyeyi , maliye de bayileri uyarmış engellilere arac satımında kısıtlamalar getirin vermeyın dıye yazdım engellıye arac yok dıyecekler dedım bana inanmadı kımse :) inanmayanlar alsın şimdi istediği modeli. kimse kusura bakmasın biz eşşek oldukdan sonra bize daha semer vuran çookkk olur . Daha aramızdan limiti düşürecek deyip 750 bine kadar alınabılecek arabaların listesini yapan eşşekler vardı. biz böyle sustukça bize hersey mustehak

Dün bayileri aradım yine, istediğim araçlar liste dışı yada gelmeyecek dediler mart'a kadar. Tamam dedim B sınıfı araç alacağım, kapora vereyim ayırın. Engelli için şu an net değil satış yapamıyoruz, bilgi gelmesini bekliyoruz dediler. Dedim kimden bilgi bekliyorsunuz, cevap yok. Geçiştirdi kapattılar telefonu.

Var mı aracın satışını alabilen ?

tucson aracı buldurdum fazladan 100 bin vermeyi kabul ettim. satış elemanı okeylendi. firma sahibine danıştı bugun engelliye satış yok !!!

Neden ya bu cok buyuk haksizlik zaten sacma bir yazi yayinlamislar bircok kisi alamiyor. Üstüne bir de satis yok

Hayirli ugurlu olsun. He hangi bir taahhutname aldilar mi peki?
Taahütnameye damadı yazarak bugün işlemlere başlayacağız. Kesinlikle taahütnamesiz işlem olmuyormuş. Maliye damadı 1. Derece kabul etmiyordu. Noter damadı 1. Derece olarak gösteren 1-2 resmi yazı verdi. Biz o yazıları gösterince taahütnameye damadı da yazın bizde bi araştıralım dediler. Ama sonuç ne olur bilmiyorum.

Bunlari videoya cekip haberlere vermek lazim

O zaman biz ortopedik engelliler arac alamayacaz😥

bende ortopeik engelliyim ama sonuç hep aynı. denilenler gibi asıl mağdur engellinin bizzat kendisi.

Bende Dacia Duster için kapora verdim ama araç 15 gün sonra geliyor. Fiyat belli değil, taahhütname belli değil, bekliyoruz.

Pazarlık, tepkiler ve baskı sonucu memur ve emekli zammı %25ten %30a çıktı! Hele tut şu elimi %40a anlaşahh! Pazarlıkla devlet yönetiyorlar.
Ama bir kesim hiç dikkate alınmıyor ve pazarlık da yok. ENGELLİLER. Onlar, çer, çöp, dilenci, çapulcu, sürtük. Nelerine gerek!
Bu saatten sonra kapıya iki tane bedava Porsche de çekseler menfaat içindir. Ki ona bile tenezzül etmiyorlar, sıkıntı görmüyorlar. O Sandıktan engelli çıkmalı!!!

cimere yazın . BEn yazdım bayilerin ve limitin durumunu . Limiti kaldırın yoksa sandıkda oy yok dedim. Limiti kaldırsalarda vermem ya bir umut işte.

ben temmuz ayında 375.000'e Corsa almıştım şimdiki cetvele göre durum nedir karda mı zararda mıyım? Aracın liste fiyatı 622.000

2023 itibariyle ötvsiz araç alanlar yeni durum hakkında bilgi verebilir mi? bugn bşr bayi ortopediklilerin sadece kendi kullanacağı durum için eşi de kullanabilir aynı il sınırlarında olmak şartıyla dedi...?

ayrıca engellilere ötvsiz araç satılmaması için herşeyi yapıyorlar sanırım maliye bu büyük gelir kaleimini kaybetmemek için bayilere tembih etti?

Suzuki vitara anlaştım bayi onay al abi dedi vergi dairesi onay vermedi sol kol engelliyim otomatik vites kullanabilirim ve oran düşük dedi alamazsın dedi Ne yapmalıyım raporum süreklidir

Mmk6606
raporunuzda ozel tertibatlı arac kullanmalı otomatik vites kullanabilir vs yazıyor mu?

Mmk6606

elinizde engelli ehlıyetı yok mu ? oranla alakası yok ortopedık engellılerde . sürücü raporun da yazar nasıl bır arac kullanman gerektiği

Özel tertibatı arac kullanabilir yazıyor özel kotlu ehliyetim var otomatik kullanmali diye ehliyetim var

Engelli ehliyetim var ama genede oran düşük dedi 2017de arac aldım bu raporla

Mmk6606

böyle bısey demesı kanuna aykırı . memurların iş bilmezliği . alırsınız aracınızı ortopedı de % oran olmaz

Suzuki vitara almıştım onay vermediği için ankara alamadım arada satıldı ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler

araç bulamadım. aramadığım bayi kalmadı istanbulda

Yuzde elli olan engellile

Yüzde elli olanlar araç kulanmada bi kolaylık varmimesele çocuklarım benim aracımi tahaut vererek kullanabilirmi

Hayir ortopedik engelde sadece siz kullanirsiniz. Ben de ayni durumdayim iptal ettim almiyorum

Burada bir çok yorumu okuyorum. Bazı engelli arkadaşların yorumları işte aracımı çocuğum kullana bilecek mi? Eniştem kullana bilecek mi? Vs vs ya arkadaşlar engelli arkadaşım kendi ulaşımını kendi sağlayacağı aracın derdin de sizin derdiniz ne? Hayret bir şey ya.

Engelliolmak

herkesin derdi kendine göre büyük. İhtiyaç olmadan suistimal edenleride demiyorum ama gerçekten eniştesi kullanması gerekiyor olabilir

ahmedduman60

Benim şahsi fikrim aslında asıl sorunların kalbine inmek için birlik içinde olmamız gerek. Diğer konular sonra. Özellik ile şu limit saçmalığı ortadan kalkması gerek. Sonra bu yasayı kötü amaçlı kişiler ihlal ediyor ise onlara gereken ceza nasıl olması konusunda fikirler alınması ama bakıyorum arkadaşların derdi başka başka.

Üst Alt