Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Eyt,2 maaş bayram ikramiyesi,trt bandrolü,elektrikte kademeli kullanım,KYK borç fazilerinin silinmesi vs vs vs derken sanırım Kılıçdaroğlunun agzından çıkacak engellilerin sorunu ne olacak cümlesine kaldık :confused:

Kılıçdar demez. Toplum ötv siz arabaya sıcak bakmıyor . Kulıçdara bir getirisi olmaz

Bugün aramadığım bayi kalmadı. Araç olan bayi de bıle satıslar durdurulmus. HIcbır yerde araçyok . Bu lımıt olayı oldugu surece engellıler donanımlı araca bınemeyecek . Mart ayına kadar araç girişi görünmüyor dedi bir bayi. Zaten arabalar 1 mılyon TL ye yakın . 3 ay sonra ... O yyüzden bi işin içine sıçarsa AKP sıçar kimse kusura bakmasın.

Ben aramadım direkt gittim bayilere 😁 ama değişen birşey olmadı.

Hyundai, Kia, Vw, Seat, Honda, Peugeot bayilerini gezdim hiç birinde araç yok. Ocak sonundan önce gelmez diyorlar.

Hyundai fiyatlar güncelleniyor Tucson muhtemelen limite girmez dedi. Kia sportage cool paket gelmiyor dedi. Alınacak araç yok hiç bir bayide limit dahilinde. B sınıfı almak isterseniz Ocak sonu görüşelim dediler.

Hyundai kia ve peugeotta iç ve dış alanlarda araç vardı ancak yok dediler. Muhtemelen fiyat geçişini bekliyorlar.

cok fırmaya sordum renault fiat harıc. onlara bınmem .. Engellıler ıcın adamlar engellıye satıs yapmıyoruz dedıler dırekt olarak bazıları . Yenı yolda zam gelecergı için cogu arac yok dedi... vs vs .. velhasılkelam Limit olayı oldukca bu iş olmaz...BEn clıo ya bınıcem dersenız eyvalllah

Bizde bayi bayi gezdik, araba yok, yani var ama yok,,, bu arada rapor oranının bi farkı var mı araç alırken???

Losdy
% 90 üzeri olacak iç hastalıklarında , ortopedı engellı ısen % önemi yok. bu şartlarda ötv alınmıyor

Shadowmaster

Bende bugün anadolu yakasında pejo,opel,renault vs bayileri gezdim çogu saat 13:00'da kapattılar bayileri...Kapıdan girince ayaga kalkıp karşılayanlar engelli olarak araç bakıyorum deyince yüzüne bile bakmaz oluyor :) Opel grandland 1 tane var dendi en full modeli engelli olarak alacagım deyince 1.2k rakamına çıktı :) mart'da tekrar gelin bakalım diyorlar :D

Limit olduğu sürece kimse araba falan alamaz.

Hem fiyatlar uçmuş hemde ortopedik engellilere "engeller" çıkartılmış bir yıl...

Kına yaksınlar. Ben hiç aracı olmayan ihtiyaç sahibi kaderdaşıma üzülüyorum. Kendi adama çok takılmıyorum şükür zamanında aldığım aracım var satmam modeli yenilemem binerim hem hanımda arada sürüyor mahrum kalmış olmaz. Ama görüyorum ki cezalandırılan ortopedik engelliler oldu. %90 üzerinde amca dayı yeğen madur edildi hatta oda öok edildi sayılmaz + 1 kişiden oda kontenjana girer. Bayiler sanki dilenciymişiz gibi saygısız ve alakasız sanki onların cebinden ötv yi çıkartıyoruz. Yanlış anlaşılmasın acitasyon yapmıyorum ama sokağa çıktığımda gözden kaybolana kadar gözler üzerimde olacağına ötv ninde ötvsini ödeseydim.

camanga

bu zekaya bu limit bile fazla
ne kısıtlansın diye kerameti yetkisi kendiliğinden menkul tipler tuzluklarını alıp koşa koşa gittiler.
limit zaten her sene olduğu kadar ydö kadar arttı gene, bir de üstüne zebil gibi kısıtlama geldi sanki millet 10 tane araba alabilir üstelik olan tertibatlı araca oldu

nickneymi
bu zeka derken güzel kardeşim söylediklerimde zekasız olduğuma dair hangi emareleri gördün.

camanga
sana demedim kına yaksınlar demişsin ya, koşa koşa gidip kısıtlama projeleri önerenlere dedim. kimse bunlara yetki vermedi ama o müthis öneri ve projelerle hem kazanılmış hakları kaybetmeyi hem de limiti beyfendinin tabiriyle bir allah kuruşu olsun arttıramamayı başardılar.

Resmî Gazete'nin 30 Aralık 2022 Cuma gün ve 32059 (2. Mükerrer) sayılı kararı ile kesinleşti.

Limit 1 milyon 4 bin 2 yüz TL

kusura bakmayın bu gün bir iki bayii gezdim sinirlerim alt üst oldu, kimileri kapatıp gitmişler erkenden aydında surtaş diye bir oluşum var alenen piyasayı ele geçirmiş peugeot grubu peugeot , citroen , opel onda hyundaiyide almış adam at koşturuyor kafasına göre. Devlet bunlara müsade etmemeli. Çok basit bir şey oysa yapılması gereken bu kadar işleri zorlaştırmanın alemi yok isteseler her şeyi denetlerler devletin elinde denetlemeyi yapacak adam mı kalmadı. 16 senelik öğretmenim istenildiğinde neyi nasıl didik didik ettiklerini görüyorum ama kolay olan kısıtlamak bizim insanımız itaat cezada takılı kalmış durumda onun için boş bırakmayacaksın suistimale izin vermeyeceksin isteyen istediğini alsın denetle bakalım. Adres değiştiriyorsun ,polis gidiyor kontrol ediyor, ikameti taşıyan bu evde mi yaşıyor diye yoksa adreste arkandan cezayı yollayıveyor. Limit kökünden kalkmalı, akla mantığa uygun kurallar olmalı ve bu kurallara uymayana yaptırım uygulanmalı.

10 aralık gibi kayınpederime %93 rapor çıktı. Bu sayfada yazılanları okuyunca moralim bozuldu. Bende 19 aralıkta Balıkesir'deki bayileri gezip yerinde görmeye karar verdim. Pejo 2008 ve Toyota chr buldum. Ama bu bayiler limit belli olmadan işlem yapamayacaklarını söylediler. Nissan bayisi qashgai tekna paketini verebileceğini söyledi. Bende kabul edip kaporo yatırdım. Dün aracın gümrüğe girdiğini söyleyip evrakları ve araç parasını istediler. Evrakları teslim ettim. Paranın hepsini yarın yatıracağım. 10 Ocak gibi aracı teslim ederiz dediler. Bizim için şu ana kadar sıkıntılı bir süreç olmadı.

Merhabalar, resmi gazetede limit güncellemesi dışında kullanıcı sınırlandırması ile ilgili bir değişim göremedim. %90 üzeri zihinsel raporlu kişilerde güncel durum nedir? 3 isim veriliyormuş sanırım, bu 3 isim için yakınlık derece sınırı var mı?

Evet 3 bayiler 3 isim istiyor. Anne, baba, çocuklar. Bunların eşlerini de 1. Derece sihri akraba oluyormuş. Yani gelin ve damadı da kabul ediyorlarmış.

Maydin79

Malum yeni durum için henüz resmi bir yazı, resmi gazetede yayınlamış bir tebliğ yada resmi bir açıklama yapılmadı galiba... Şimdi yarın bayilere gidip araç al ak isteyen "ortopedik engelli" bir arkadaşımız (sadece otomatik vites ve direksiyon topuzu şartı var aparat olmayacak) alacağı aracı sadece kendisi mi kullanacak?

Bayiler yada vergi dairesi bu konuda net bilgi veriyor mu?

Seçim yılı bile %50 arttırma yetkisi kullanılmadığına göre, engelliler gözden çıkarılmış sanırım.

Birlik olmadan bu konuyu muhalefete taşımadan limit sacmaliigni kaldırmadan kimse modelli biraz donanımlı araç sahibi olmayı beklemesin . Eyt liler gibi n zaamn birlik olunur konu gündeme gelir utanır kaldırırlar .. gerçi bunlarda utanma arlanma yok ama seçim için hersyi yapar bunlar

Üst Alt