Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Ben farklı bir şey soracağım diyelim ki resmî gazetede yeni limit yayınlanmazsa 450 bin TL devam mı edecek araç limiti

Yayinlanmamasi cok sacma olur

Bu gec yayinlamanin altindan birsey cikacak gibi ama hayirlisi diyelim.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MUR37

Bunun bizim olay ıle alakası yok . Ama yıne de bekleyıp görelim burası Saçmalıklar ülkesi olduüu için hersey olabılır

herhalde yeni limit 31 aralıkta resmi gazeteye verilecek. millet şimdiden bayilere üşüşmesin diye olabilir.
1.004.000 tl nin altını görmeyelim de üstünde gözümüz yok artık. yapacak bir şey kalmadı. keşke %50 artırsa da araba seçeneğimiz daha da artsa.

MUR37

ötv matrahı ile engelli istisnası be alaka, bilmiyorsanız yorum yapmak zorunda değilsiniz
Ne matrahı ki onuda kendisi belirliyor,
Bizim söylediğimiz YDO üzerinde CB yetkisinin artıları ve eksileri,

Engelli istisnası dediğiniz ne?
ÖTV muafiyeti değilmi?
Normal vatandaşlardan alınan ÖTV vergisi bizden alınmıyor hepsi bu!!

Değerli engelli arkadaşlar. Bakın artık mantıklı bir şekilde düşünme zamanı. Evet engelli araç alımında bir düzenleme var idi. AKP her zaman olduğu gibi yasaları delik deşik ettiği gibi engelli araç alımında düzenle altında sözde silindir hacmini ortadan kaldırdı idi sonradan ise üst limit getirdi. Peki AKP bu silindir düzenlemesi engelli vatandaşın ne işine yaradı? Hiç bir işine yaramadı. Her zaman olduğu gibi giden engelliden oldu. Şimdi önümüzde bir seçim var engelli bir vatandaş olarak sandıkta hesap sorma zamanı. Özellikle ÖTV muaf araç alımı konusunda engelli ciddi manada hak kaybına uğradı ve uğramaya devam ediyor. Bunun da tek bir sorumlusu var oda AKP başkası değil. Kişisel fikrimdir. Seçim zamanı AKP ye benden oy yok. Siz bilirsiniz. Selçuk Tepeli nin dediği gibi patron sizsiniz.

[FONT=sans-serif]Paylaşılan taahhütname içerisinde "istisnadan yararlanmak için ibraz edilen engellilik sağlık kurulu raporunun en son tarihli rapor olduğu" konusunda bir yazı var. Bu ne anlama gelmektedir? Eski tarihli bir rapor ile örneğin sürekli olup 2005 senesinde alınmış %90'lık rapor ile artık araç alınamayacak mıdır?[/FONT]

Yeni yönetmelik çıktı arkadaşlar.

[FONT=TwitterChirp]ÖTV muafiyetli araç alımında şartlar değişti ve zorlaştı.[/FONT][FONT=TwitterChirp]Daha önceleri 1,2 ve 3.derece akrabalar kullanabiliyordu. Yeni yönetmenlikte sadece AYNI İLDE İKAMET EDEN 1.derece akrabalar kullanabilecek. Bunların içinden 3 isim verilip onlar dışında kimse kullanamayacak.

Özel Tertibatlı araç alımlarında rapor sahibinin ailesi kullanabiliyordu, yeni yönetmelikte onu da kaldırmışlar. Sadece rapor sahibi kullanabiliyor gibi anlaşılıyor. Böyle olursa kendisi kullanmak üzere araç alan otomatik vitesli ya da özel tertibatlı araçları yalnızca engelliler kullanılabilecek gibi görünüyor ilk bakışta fakat öyle olacağını sanmıyorum. Olursa skandal olur. Yani ben tatile gideceğim eşim marketten alışveriş yapıp gelemeyecek araçla. Ya da ben gidemedim, rahatsızım diyelim, eşim çocukları okula bırakamayacak.
Dediğim gibi böyle olacağını sanmıyorum bir ifade eksikliği olmalı. Keza tebliğ edilen yazıda önce %90 ve üzeri alımlar, sonra %90 altı tertibatlılar tarif edildikten sonra daha altında genel bir madde olarak eşi, . derece akrabaları ve aynı ilde bulunan kardeşleri dışında.. diyor. Umarım aksi yönde bir hataya imza atmamışlardır. Ne demek ben hasta oldum veya sakatlığım nüksetti, bacağım kolum ağrıdı, ya da uzun yolda yoruldum; eşim kullanamayacak!!!

@tanerbudak sanki vaktiyle söylediklerimizin hepsini doldurmuşlar yönetmeliğe gibi :)

Bir tek limitin kaldırılması hariç. O henüz belli değil.[/FONT]

Son düzenleme:
Bu durumda engelliye koyulan limitin kalkmasını beklerim. Zira, bir suistimaldir dillere pelesenk olmuştu. Hadi tedbirleri aldın limiti kaldır. Biz gerçek yararlanıcılar baştan beri bunu diyoruz.
Bir yazısıyla engelliye limit koyulmasına büyük katkısı olan goygoycu özpeynirci de şartlar zorlaştığına göre %123 artırılacak limit onu anlıyorum diyor. Hedef gösteriyor. %123 zaten yasa gereğince mecbur artacak olan tutar. Hadi bari limit kallabilir de deme de CB yetkisini kullanabilir de. Bir kez daha gördük ki kendileri büyük engelli düşmanı olurlar.

FlEhLp-XkAgmiCu
FlEhLp_XkAc8NoP
FlEhLqCXEAIR7KJ

Limitin kaldırılacağı konusunda hiç ümidim yok. Babası 600 km uzaktaki ilde SUV ile gezen tanıdığım bakalım ne yapacak. Güzel oldu bu. Limit kalkmalı ama EYT liler kadar oy potansiyelimiz yok maalesef.

Bu arada, bu yeni uygulama 01.01.2023ten sonra yapılacak alımlar için geçerli olacak. Eskiden alınanlarda geçerli olmayacak deniyor.
İtibardan assla tasarruf etmeyip, belediyelerin itfaiye aracı diye satın aldıkları suistimal passatları görmeyip, engelli üzerinden bütçe, vergi, cari açık düzeltmeye çalışan, kolundan bacağından protezinden tasarruf edip gelir elde etmeye çalışan zihniyetten limiti kaldırmasını kimse beklemiyor.

Ama eğer limit koyulurken savunulan tez suistimal ise ve sıkı tedbirler alınıp uygulanacaksa, uygulamanın varması gereken doğal sonuç bu olmalıdır. Aksi de devletin engelliyi suistimal etmesidir.

Nerde yeni yonetmwlii.hic bir yerde bulamadim.vqrsa atar misiniz bana okumak.ivin herkes yeni yonetmeli.diyor ama kendi ortada yok

Bir de orda burda "limit koyulsun ama limit üstündekileri de ötvnin üstünü ödeyip alabilelim" çığırtkanlığı yapanlar var.
Kimse kusura bakmasın, bunu söyleyende ben gram zeka görmüyorum.
Bu limit koyulurken demiştim, limitin koyulması demek zaman içerisinde hakkın teoride değil ama fiilen kaldırılması demektir.
Limit üstü ötvyi ödeyerek tüm araçların alınabilmesi ise bundan da daha vahim sonuçlara yol açar. Bugün 500 bin tl üzerindeki ötv ödenirken, zaman içerisinde 500 bin tllik ötvnin 5 bin lirası muaf, 495 bin TLsi engelli tarafından ödenir hale gelir.
Vergi dilimlerinde güncelleme yapılmaması gibi...
Bilmem anlatabiliyor muyum?

O yüzden bu konuda yazıp çizen arkadaş varsa bu söylemlerden uzak dursun. Maazallah, kimsenin aklına karpuz kabuğunu düşürmeyin. Karpuzu bütün sokarlar.

Yonetmelik nerde yayinlanmis mi iki tane kagit uzerinden yorum yapiyoruz ben bulamadim bulan varsa atabilir mi bu iki kagit ile olucak is degil ha go genelgenin hangi yonetmeligin ekinde var mos bu iki tahhutname

Bu yazı ve ekleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 23.12.2022 tarih ve E-76264044-135[52-010-49]-137182 sayılı yazı ile OYDER’e (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) tüm otomotiv yetkili satıcılarına duyurulmak üzere iletilmiş.
Henüz yönetmelik, tebliğ ya da genelge olarak yayımlanmadı. Tahminim limit durumu ile birlikte yayımlanacak. Önden otomotivciler tedbiren bilgilendirilmiş.

Haber kaynağı ise meşhur engelli düşmanı Emre Özpeynirci. Hani şu bir yazısıyla engelliye limit koyduran otomotiv uzmanı arkadaş. Herşeyden iki gün önce haberdar olur merak etmeyin.

Satın alımlarda uygulanan limit vs. gibi kısıtlamaların kaldırılmayacağını varsayarsak:

Yeterince artırılmayan bir limiti mi tercih edersiniz, yoksa her sene aynen limit gibi belirlenecek bir ötv indirim miktarını mı?
Yani demek istediğim limit belirlemek yerine her sene bir maksimum yapılabilecek ötv indirim miktarı belirlense...

Tabi ki keşke herhangi bir kısıtlama olmasa...

Burda eslerin olmamasi kotu olmus ben alamiyorum bu yizden cok sacma evime qrac alicam.babam icin ama. Babami doktora goturemeyecek esim yada ben hasta olunca beni goturemyecek uzun yola giderken donusumlu kullanamayacafiz 12 saat direksiyon sallayacagim

Bence bu 01. 01.2023 den sonra alınacak araçları bağlar, öncesi alınan araçları bağlamaz gibi

Bir şeye dikkat çekeyim ala engelli araç limitleri açıklanmadı ama buna karşın engelliye köstek olacak her şey tıkır tıkır açıklanmaya devam ediyor. AKP beklentim engelli araç alımında ÖTV indirimini kaldırdık demesini bekliyorum. Malum ülke de vergi cenneti haline geldi. AKP vergileri çar çur etmeye devam edip sonra faturayı millete kesmemi iyi yapıyor. Bakın işte efendim engelli araç alımları su istimal ediliyor diye engelli kendi kullandığı aracı bir başkası kullanamaz diye anında yayınladı. Öyle ya engelli vatandaş bozdu sistemi. Arkadaşlar bir çok hakkımız AKP ile gitti.Artık gözünüzü bir açın ya.

Burda eslerin olmamasi kotu olmus ben alamiyorum bu yizden cok sacma evime qrac alicam.babam icin ama. Babami doktora goturemeyecek esim yada ben hasta olunca beni goturemyecek uzun yola giderken donusumlu kullanamayacafiz 12 saat direksiyon sallayacagim
Eşiniz kullanabilir. 1. Dereceden hısri akraba da oluyor. Kızı gibi oluyor babanınızın.

Bu limit neden hala açıklanmadi? Ne zaman açıklanacak bilgisi olan var mı

Konu en kritik aşamaya geldi. 30 Aralık oldu hala limitin kalktığına, kaldığına ya da tutarına ilişkin bırakın açıklamayı, muhatap bile yok. Bu esnada, bütün süreci kökünden etkileyecek düzenlemeler yapılıyor! Bundan otomotivcilerin haberi var, yanlarındaki çaycının haberi var, yazısına göre kanun çıkartılan sıradan bir goygoyculuk gazetecinin haberi var. Ama engellinin yani hak sahibinin haberi yok.

Şimdi asıl konuya geliyorum: Tüm bu ahval ve şerait içerisinde engelli kontenjanından, engellileri temsilen, ana misyonu engellileri savunmak olan ve hatta bu iş için gece gündüz çalıştığını ifade eden vekilimizden tek bir açıklama, tek bir tweet, tek bir cevap yok. Özpeynirci devamlı yarımyamalak açıklıyor, takipçi yapıyor kendine. Bizimki de boş durmuyor. O da seyirci kasıyor kendine. Hedeflediği gişe rekoru var galiba. Kendi bekaasının, kendi artizlik kariyerinin peşine düşmüş. Günde 10 tweet, 50 retweeti var. Neyle ilgili buydayy tanesi. Çok önemli!!!
Gündeminde O buğday tanesi kadar ehemmiyeti yok bizim meselenin. Ama sayın vekil, bilesin. Senin de buğday tanesi kadar değerin kalmadı engellinin gözünde.
Zamanı gelir bunun da bir filmini çekeriz belki! Neden olmasın.

Kılıçdaroğlu hamle yapmış bir şeyler çıkıcak bu işten hadi hayırlısı.

b333c60d8d6cdf544617d4e9e07996c7.jpg

Arkadaslar twitterdan saldiralim kilicdarogluna herkesten rica ediyorum yazalim çikip bi dese engelli ötv limit olmayacak diye

egemmm
Her sene yılbaşında yayını yapılıyor.
Rakam önceden az çok belli oluyor ama resmi yazı ocak 1 de yayınlanıyor.

Şimdiye kadar resmî gazetede yayımlanması gerekiyordu. YDO belli, usul belli. Şaşkınız

Üst Alt