Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Ortapetik engelli arkadaşlar alabilir şartları var internnet

@akın16
Yurtdışından 10 yıllık araç ve 1.6 motor sınırı var diye biliyorum.
Türkiyede en çok opel grandland satılıyormuş.

Bakalım 1 Ocak itibarı ile alınacak kaç otomobil kalacak...

Dediğinize katılıyorum, 5 yıl rehinli kalan otomobiller ve daha sonrası bayilerin araçlara yüksek fiyat istemesi 2023 yılında ise hiç bir engellinin araç sahibi olmaması demek oluyor. Düşünün zamanında daha iyi araç alma imkanımız vardı şimdi ise en alt sınıf araçları yüksek ücretlere alıyor olacağız. Yanlış düşünüyorsam kusura bakmayın. Sizce bir düzenleme daha gelir mi?

bsakizli
Mevcut yonetimle duzenleme gelecegine inanmiyorum. Heleki yönetim degismezse komple kalkacagini dusunuyorum cunku yuzde 20 enflasyona gore ayarlasin dediler 2023 icin buda ydo dusuk cikmasi demek oluyor. Yani bu yil 1000 olsa limit 2024 e 1200 olarak devam eder limit. Komik bi rakama donusuyor :) araba kalirmi o fiyata kalmaz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, indirim yetkisini kullanarak Yeniden Değerleme oranında yüzde 50 indirime gitti ve MTV zam oranı yüzde 61,5'e düşürüldü.

ötvsiz araç alımını etkilermi

crissangel

Hayır ikisi çok alakasız şeyler biz zaten mtv ödemiyoruz . Mtv ödeyenler içinde %123 değilde %61.5 ocak temmuz aylarında ödenen bir vergi 800 + 800 olacak galiba tam bilmiyorumda özetle bizi bağlayan bişey yok

Yurt dışından araç alımı eski kaidelerle yapılmıyor. Araç getiren aracı firmalar galeri mantığı ile çalışıyor. Kısaca aracı engelliye satıyor. Türkiye Gümrüğünde araçların kasko bedelleri üzerinden işlem yapılıyor. Kasko bedeli de Türkiye de ki ile aynı sınırlamalara tabi. Ülke genelinde araç getiren kişilerin yanı sıra bu işi galeri düzeyinde yapanlar var. Sitelerde arkadaşların getirdim, aynı gün teslim reklamları ile boy boy fotoğraflarını görürsünüz. Yurt dışı araç işi henüz gümrüklerde anlaşılabilmişe benzemiyor. Ankara gümrüğü ile diğer gümrükler olarak ikiye ayrıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Yasal sıkıntı görülmeyen alımların ileriki tarihlerde bir sorun çıkarması yüksek olasılık gibi gözüküyor. Araç getirtecek olan arkadaşlar bu işi hilesiz, hurdasız taklasız gerçek değerler üzerinden yaparlar ise sorun çıkmaz. En iyi çalışan gümrük Ankara gümrüğü diyorlar.
Problem çıkmaması adına işleri kendi mecrasında halletmek gerekir. Yoksa sitelerde çok yüksek kasko bedelli araçları limit altı gibi gösteren kişiler/galeriler var. Yurt dışı araç alacak arkadaşlar paranızı ve özgürlüğünüzü kaptırmayın derim.

Dün konuştuğum bütün bayilerde engelliye satış kotası var dediler . Bilginiz olsun . Bursa bayisi iki araç var engelllıye veremem dedi

bilgiyi veren hangi bayi ?

Burada bir yanlış anlaşılma var sanırım. Evet engelliye kota var ancak fiyat kotası, bu limit altında kalan ve bayide satışa hazır bulunan tüm araçlar alınabilir.

10 araç varsa sadece 2 araç engelliye satılabilir gibi bir durum söz konusu değil. Sadece aracı satışa sunmadan gelir gelmez satarsa farklı kişilere engelli kişilerin alması engellenebilir. Böyle bir durum ile karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Bir çok marka var 1 tanesine takılıp kalmayın.

Shadowmaster

hocam marka var da araba yok . sorun orda zaten . sedan donanımlı arac alamıyoruz ocak da da alamayazagız . 2016 model aracım şu anki alabılecegım araclardan daha dolu donanım olarak . Sistemi mahvettıler emegı gecen ve destekleynlerın taaaaaaaa . . . BUrsa ve ankara ve konya bayılerı aynı seyı dedı. 3 farklı bayıden dınledım . Kİa bayi..

Down Kızlı Baba

nereye sıkayet edelım koreye mi? sankı turkıyede bunların fabrıkası ...

aynen korede ki adam da turkıyeyı arayıp neden engellıye kota koyuyorsunuz dıyecekdı.. haklısın

geçen sene 21 aralıkta yeni limit belirlenmiş. yeni limitin gecikmesi iyiye işaret değil. yeni limit beklediğimizden farklı gelebilir hatta şartlar bile değişirse hiç şaşırmam.

bu aralar asgari ücretle denk geldi ondan olabılır . haftaya acıklanır dıye duusnuyorum

Umarım 90 üzerine sıkı denetleme ve engellinin daha fazla yararlandırılmasına yönelik düzgün kurallar getirirler. Ben ciddi manada takıldım kimse kusura bakmasın ama bu kadar yüzsüz olunmaz iliğine kadar sömürmeleri fenama gidiyor adam gidiyor bayramda bir paket çikolata götürmediği akrabasının üzerine araba alıyor kaldırıp başını başka şehirlere gidiyor orada avmlerdeki engelli otoparkına kadar ne varsa kullanmaktan utanmıyor. Kör olayım bu şekilde devam edecekse üzerimizden kimse geçinmesin gerekirse komple kardırsınlar bende yararlanmayım zaten bu gibi suistimallerden dolayı bu durumlara düştük hiçbir şey alamıyoruz.

Bugün bir bayiyi aradım. 720.000 tl söylentisi varmış engelli limitinde. Cumhurbaşkanının veya bakanlığın azaltma yetkisi var mı. 1.004.000 tl olmayacak gibi görünüyor dedi satış sorumlusu.

Madem siz yazmışsınız benim görüştüğüm bayiler bana da 850 bin tl olacağına dair söylenti olduğunu belirttiler. Bayiler araçlarla ilgili belirsizlikten bir şey söylemiyor.

sputnik

1.004.000 altına düşmez umarım diyelim o zaman. Yılbaşına kaldı 9 gün.

Düşürsün inşallah ta kendileride sandıkta düşsün şu haramzadelerden gına geldi.

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne EYT ne asgari ücret, engelliye yanlış yaparsanız o da size yanlış yapar, iki senedir kan kusturuyorsunuz zaten, sakın ha!....

Son düzenleme:
100% katılıyorum. Lanet olsun, süistimal edenlere de adam akıllı düzenleme getirmeyen işbilmez yetki sahiplerine de!

Bir kaç kez denk geldiğim için değinmek istediğim bişey var çünkü gına geldi:D

Çoğu kişi suistimal edenlere kızıyorda devletin işi ne böyle bir şeyin bırak suistimal edilmesi yakınından geçilememesi lazımdı ama işte neyse silivriye düşmeyeyim

SL9Zps.jpg

Swain

silivriye düşmeyeyeım dıye sacma sapan bır ön görü attılar ulkeye . Mıllet korkudan fikrini söyleyemez oldu. Burası MUz ülkesi o zaman Cumhurıyet falan deıl ..

Limitin düşme gibi bir durumu yasal olarak söz konusu değil. her yılsonu aynı konuyu konuşuyorsunuz aynı cevabı yazıyoruz. 01.01.2023 ten sonra limit 1.004.200 TL dir. bu tutarın altı olması mevzuat olarak mümkün değil. bu tutarı Cumhurbaşkanının %50 arttırma yetkisi var sadece ama attırmayacak o da kesin. herkes 1.004.200 TL ye göre hesabını yapsın. bayilerin ne dediği önemli değil. yasal mevzuata bakın. limit 1.004.200 TL dir.

Tuscon alayim dedim. Benim aracla yanastim bayiye bi ilgi bi alaka. Sonra dedim esime arac alacagim limitimiz 1m4k tl.

Satis temsilcisi bi afalladi ufakligi gosterdim direk degisti adam. Urun yok dedi marta bile gelmez dedi. Aracla alakali sorular sordum boyle zorla cvp vermeye basladi.

dct sanzimani sorunluymus dedim evet dedi kasa agir cok isiniyor isininca napcaz dedim kenari cekip beklicekmisiz :)

Adam aracina bok atmaya basladi resmen.

Baska bayiden ocakta cok fazla arac gelecegini ogrendim dedim.
Bizim uzun sureli kiralama musterilerimizin degisim zamani geldi onlara oncelik vermek zorundayiz dedi. Bulduysaniz hemen alin diyor :)

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt