Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

@zenes burası siyaset yeri, ben de siyasetçi değilim. Burada yazma amacım da siyaset yapmak değil.

Konuyu ben açmadım. Açan(lar), açmaya, kaşımaya, taşımaya çalışan(lar) beliidir. Sorun şu: Engelli haklarını gaspedenlere karşı serzenişte bulunduğumuzda gelinen nokta "başka kime oy verelim" yok terördü, yok hdp idi alakasız savunmalarla karşılaşıyoruz. Ben de "engellileri bu denli budayanlara bu nedenle destek veriyorsanız, iktidarın bu konudaki maarifetleri daha çok" demek için yazdım.

Sizin biraz siyasi fanatizm boyutuna kaydığını hissettiğim yazınıza bu yüzden cevap vermek istemiyorum. Yoksa cevaplar net. Tek söyleyebileceğim şu: Kandırılıyorsunuz! İlerde kandırıldığınızı anlama şerefine ererseniz beni ve benim gibileri hatırlarsınız. Yok eğer ömür buna vefa etmezse yapılacak bir şey yok. Sizi buralardan yazarak konuşarak ikna edemeyeceğimi çok iyi biliyorum.

Herkes bir zaman, bir dönem, bir şeylere kandırılmıştır. Allah affetsin. Benim de kandığım çok şey oldu. Ama düşünerek, araştırarak sonunda doğruyu buluyorum. Geç olsa da... Geç olması, güç olmasından ya da hiç olmamasından çok iyidir. Ayıp değil.

Şimdi gelelim ana meseleye. Sizin ileri sürdüklerinizi okudum fakat benim ileri sürdüklerime bişey demediniz. İçlerinde yalan olan var mı? Megri megri ile, davul zurna ile karşıladılar mı karşılamadılar mı? Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına aldılar mı almadılar mı? Kandile heyet, trtye terörist çıkardılar mı çıkarmadılar mı? Saymadığımız çok şey var ama sadece saydıklarımı soruyorum. Hayali iddialarla, ahaber ağzıyla konuşmuyorum, kamera ile çekilen delilli ispatlı işlerden bahsediyorum.

Yanlış, yalan, uydurma diyemiyorsanız...Şimdi sizin bütün yazdıklarınızın da doğru olduğunu varsayalım. Demek ki ne oldu iktidar da, muhalefet te terör sevici. Kötülükte 1-1 eşitlik var.

Peki bu bahse nerden geldik? Dedik ki "Bu iktidar engelliye saygısız, sadece engelliye değil insana saygısız. İnsana saygısız, insanı yaradana da saygısızdır. Avrupa'da yaşayan engellilerin 1/10 hakkına sahiptik onu da bunlar aldı. Biz engelliler ve aileleri olarak bu iktidara kesinlikle oy vermemeliyiz, verenler öncelikle kendine ihanet içindedir".

Soruyorum; engellinin haklarını kim aldı? Mevcut iktidar. O zaman bu iktidar kötülükte 2-1 öne geçti. O zaman, bir de başka bir iktidarı deneyelim engelli hakları için. En kötü ihtimalle aynı olur. 2-2 olur. 5-1, 10-1 olmaz. Değil mi?

Başka iktidar için de bir değil birden çok seçenek var. Heralde tüm partiler HDPnin arka bahçesi demiyorsunuz. En azında mevcut iktidardan daha masumu vardır.

Bu arada, açın 2017 yılı meclis tutanaklarını okuyun. Engellinin ötv muafiyeti gaspedilirken ne iktidardan bir Allahın kulu, Ne Mustafa Elitaş, ne engelli vekiller, ne de engelli STK'lar ağzını açmadı. Karnından bir şeyler mırıldanır gibi yaptılar. Bizi en çok, en yürekten ve en etkili şekilde savunan HDP Milletvekili Garo Paylan oldu. Ulan terörist diyorsanız terörist bile bize acıdı, bu iş insanlığa sığmaz dedi, bizden yana oldu be. İnsan oldu insan. Naci Ağbal gibi, "gebersinler, nelerine yetmiyor" demedi. Ne anlatıyorsunuz siz!

1-1 eşitlik mi dediniz? Benim söylediklerimin özkütlesini ölçmediniz sanırım.

Yazımda engelli hakları ile ilgili bahsettiğim bir kelime göremedim ki konuyu o tarafa çekmişsiniz.

Garo Paylan mı dedin? Bebek katillerinin acıma duygusunu tartışmam, karşılaştırma cümlesi olarak da kullanmam.

Engellilerin karşılaştığı sıkıntılar mutlaka vardır. Bunun çözümüne uğraşmak için terörizmin acıma duygusundan minnet ummayız.

Biliriz ki vatan olmazsa, a6 ile gezmenin bir anlamı olmaz. Önce vatan , gerisi teferruat.

Sahi , SİHA 'lar ile kimlerin kafasını kaldırtmıyordu.

Ben kime, ne anlattım şimdi :)

@zenes tamam kardeşim. Şahsen ben ikna oldum. En vatansever sensin. Ben senin kadar sevemem. Mükemmel bir vatan sevdalısısın.

Belki aynı ülkede yaşamak gibi bir talihsizliğin içine düşmüşüz ama çok ama çok ayrı dünyaların insanlarıyız. Benim sevdalısı olduğum, koruduğum, kolladığım dünya çok farklı. O yüzden, biz yine ayrı dünyalarımızdan devam edelim olur mu? Hayatta başarılar diliyorum. Sevgiler.

bunlara ahaber ne ezberletirlerse onu tekrar ederler. yeri gelir beraber yaşayacağız, barış derler ama bu durum istedkleriyle çakışırsa bir anda yasal bir partiyi kötülüklerin odağı gibi gösterip nee siz onlarla konuştunuz mu derler. hadi bu sistemden ekmek yiyenleri anlıyorum da normal insanlar dün söylediklerinin 180 derece tersine, karşılıksız sırf birini desteklemek için nasıl geçiş yapabiliyor, anlayamıyorum.
sonuç olarak eğer bu iktidar bu başlığa konu durumda yasayı değiştirmeseydi bugün bmw, mercedes vs her araba acaba zam gelecek mi, limit ne olacak korkusu olmadan, bayilerin ağzının içine bakmadan alınabiliyordu

Arkadaslar artik şu siyaseti biraksakta arac bayilerine giden var mı süreçle ilgili şu anda kapora alan bayiler vsrmi bilginiz var mi

Seat leon fr full + full yuklediginizde 950 kusur bine geliyor yani limit alti ama urun hic bir bayide yok. Sahibinden de 6001 km de satiliyorlar.

mchi

Önceden bayiler yıl sonu kampanyası yapardı. Ellerindeki araçlar yıl atlıyor diye satmaya çalışırlardı. :,(

Ülke ekonomisindeki yasanan sorunlar nedeniyle millet enfilasyindan korunmak icin yatirimini arabaya yapiyor. Buda sifir arac aliminda sorun olusturuyor. Bayiler nasil olsa musteri var diye engelliye arac satmiyorlar işlemleri ugrastirici diye. Tüm engellilerin allah yardimcisi olsun arac bulmak zor. Mart 2023 den sonra zaten a ve b segmen araca kalirlar yine ondada arac bulunabilirse.

Şu sayfanın bi admini yok mu? zaten bilgiye erişmek, neyin doğru olduğu belirsizken bir de gereksiz siyasi gönderilerle burası iyice çorbaya dönüştürülüyor!

turquito

konunun bu boktaya gelmesındekı sebep sıyaset zaten.. engelli derneklerı deıl .elımızdekı hakları kım aldı ?

konu siyasete gelmemeliymis.

cunku bizim sokaktaki corbaci ya bu engelliler niye mercedese biniyor dedi bu yasayi o degistirdi

Bizim böyle can çekişmemizin kök nedenleri malum; devletin düzgün bir komisyon kurup bu işleri etraflıca planlayıp denetlemeye ve düzenlemeye lüzum görmemesi, işine gelmemesi belki de ve bu işi suistimal eden kitleler. Benim iktidarla derdim senden büyüktür de maksat sonuç odaklı olmak burada, forumun sayfa organizasyonu için böyle bi yorumda bulundum.

Sokakları karıştıracaklar dikkatli olun.Hiçbirşeye bulaşmayın.Yeni araç falan almayın deli gibi yeni arabalara zarar veriyorlar.

nasıl yani bu haber nereden çıktı şimdi neler oluyor cango bey link/haber/teyit lütfen

@ib28
Burası ibüyükşehir çok karışık ortalık sen nerde oturuyorsun bilmiyorum ama ortalığın karışması yakındır .Link falan yok görünen köy kılavuz istemez.

Ben bir araç buldum. Bayinin elinde var şu an ki fiyatı 1 mılyon tl . Aradım ocak zammından etkılenmeden nasıl alabılırım dıye. Egerki Aracın parasını Aralık ayından yatırırsanız alabılırsınız dedi . Bu nasıl olacak ? aranızda bu konu da bilgili yada yol gösterecek kişi varmı dır? bayi ile daha net konusmadım ama satışı olmayacak bir arabanın tüm bedeli yatırılıp nasıl 12-13 gün beklenır ? daha sonra bir sakat durum ortaya cıkarmı ? kendımı nasıl garantıye almalıyım . Bu konuda yardım istiyorum.

kurumsal bir firma ise faturayı aralıkta kesebilmek için parayı istemiştir, ancak aralıkta kime fatura edecek. size ocakta nasıl verecek teknik olarak belirsiz bir durum. fatura kesmeyecek ise para almasının bir anlamı yok, ocakta zaten fatura kesecekse mecburen yeni zamlı tarifeden verecek. belirsiz bir durum, ama yine de risk almaya değer görüyorsanız aracın motor şase numarasını alıp xxxxx numaralı aracın satışına istinaden şeklinde eft olarak parayı gönderebilirsiniz.

ben böyle bir işlem yapabileceklerini düşünmüyorum. teknik olarak bunu nasıl yapacaklar bayi ile netleştirmeniz gerekir.

Shadowmaster

bende anlamadım paranın hepsini yatırırsan dedi aracımı da alacak ustune para vericem ama nasıl olacak bende anlamadım.

egemmm

Böyle birşey olması mümkün değil bende çok bayi gezdim istanbulda araçta buldum fakat limit belli olmadığından olsa bile yürülüğe girmeden kanun olarak araçlar limt dışı kaldığı için veremiyorlar. Bu aracı verebileceğini söyleyen bayi ötv muafiyetli bir satış yapacağından bilgisi varmı acaba. Yada senden araç bedelinin tamamını mı istedi normal satış yapıyor gibi çok bilinmeyenli bir durum iyi düşün derim.

Berat BABA

Bir bayi sözleşme yaparız dedi , bir bayi sözleşme yapmam hepsini yatırırsın dedi . Çok güvenemedım bıraz sacma geldı . araclara zam gelse de bız zam yapmıyacagız dedi . mantıklı gelmedı bana bu iş .

Gelir dairesi başkanlıgından gelen yazıyı göndrdi whatsap dan ona göre sipariş aldık falan dıyor ama .. BIlemedim dolandırıcı çok ülkede

karar resmi gazetede yayınlanmadan ve alınacak araca da vergi dairesinden onay alınmadan ödeme yapmamak gerekir diye düşünüyorum.

egemmm 1 milyonluk araç için 555.555,56 TL ödeyerek aracı ocak ayında fatura edecekler ise hiçbir sorun olmaz. sonuçta parayı bayii banka hesabına yatıracaksınız. aracın faturası kesilmez ise ocak ayında paranızı iade alabilirsiniz. sözleşmeye falan da gerek yok. vazgeçtim deyip bedeli alma hakkınız var. hiçbir sorun olmaz. eğer içinize sinen bir araç ise alın derim. bu araç aralık ayında gümrükten geçti ise ocak zammını yansıtmadan limite sokabilirler. ben de böyle bir aracı takip ediyorum şuan 980.000 TL fiyatı ocakta zam gelir limit dışı kalır ise aralıkta gelip satılmayan araç kalır ise bu şekilde alacağım. ancak benden araç bedelini istemiyorlar şuan. ancak araç bedelini yatırsanız bile istediğiniz zaman geri alabilirsiniz. galeri değil ya bunlar sonuçta.

egemmm galeri için de sorun olmaz ama yetkili bayii dışında bu işlerden uzak durmak lazım bence.

Galeri işi sakat. 1. ayı bekle başın ağrıyacağına cebin ağrır derim.
Bir sürü ? işareti var.
Tipik sözleşme yapmak yetmez.
Herşeyden önce Fatura lazım. 12. ayda fatura kesemezler. 1. ayda geçmişe dönük fatura keser mi kesemez mi bilmem, onun da sıkıntısı var. Vergi cezası var. Vergi ödemek istemeyen bir esnafa benziyor.
Ez cümle galeriye güvenilmez.
Tüketici hakları, tüketici mahkemesi (ticaret mahkemesi) falan filan, düşünürken başım ağrıdı.

Arkadaşlar araçlara sürekli zam yaparak iyi donanımlı araçaları limitin üzerine çektiler kalanlar ise baz versiyonlu araçlar bunlar bilinçli yapılan şeyler satılmıyan araçları engellilere vercekler zaten araç işi karaborsaya döndü ben yurtdışı hakkımı kullanmaya verdim imkanı olanda buraya yönelmesini tavsiye ederim bunların tuzağına hiçbir arkadaşımın düşmesini istemem bireysel olarak protesto edip yurt dışından getircem

Üst Alt