Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

@Soner Üzmez
Bana göre teneke kardeşim saç kalınlığı ince en ufak dokunmada yamuluyor araç bir mercedes saçına bak taş gibi birde hundaiye bak.

Merak etmeyin arkadaslr 1 ocakda yine bi plan yapilip engelliyi nasıl mağdur ederiz diyip onun formülü üzerinde çalışırlar el birliği ile mallesef ...

Açikcasi limitle ilgili artik hiçbir umidim kalmadi. 1 milyon olsa bile bi anlam ifade etmiyor, o rakam mart ayini anca gorur. Kaldiki bu piyasada araba bile yok olsa bile engelliye satmiyorlar, duzen boyle oldu.

Ak partinin engelli konusunda limit getirmesi, engellilere yapılan büyük bir haksızlık. Bu şartlar altında hiçbir engelli ve yakınının ak partiye oy vermemesi lazım. Diğer taraftan başta chp ve muhalefet seçildikleri zaman 1.6 litrenin altından ÖTV yi kaldıracağız diyor. Oy için, normal insanlardan bile ÖTV almayacağını söyleyen chp nedense engelliler için hiç açıklama yapmıyor. Bu şartlarda ne ak parti nede muhalefete hiçbir engellinin oy vermemesi gerekir

Bedri6868

ÖTV zaten herkes için tümden kaldırılmalı. Bize KDV muafiyeti getirilsin.
Hem engelliler ille de araç alımında avantajlı olacak diye bir şey yok. Yaşamın diğer alanlarındaki dezavantajları kaldırsınlar yeter. Yani sorunumuz herkesin arabaya binmesi değil (binsin tabii ki), biz engelliler olarak eğitimden, iş yaşamına, erişilebilirlikten toplumsal kurgulara kadar yaşadığımız dezavantajların ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

piyasada araç yok belki 10 tane hyundai bayisi seat yada kia renault wv . iletişim kurdum gittiğim oldu ama aynı benzer cevaplar. tetraplejikc5 20 yıla yakın protez kullanıyorum. maalesef böyle rezillik görülmedi. ayrıca İmamoğlu gibi isimlerin aday olarak anılması şahsi kanaatim üzücü. çok farklı sorunlar yaşamakla birlikte en basit örnek İBB yönetimi akbilimi iptal etmek için tüm yolları deniyor. ulusal engelliler veri bankasını bahane edip yeni yılda iptal edecekler. ama zaten veri bankasına kayıtlı. hastane kayıtlı diyor ibb değil diyor. en son hastanedeki memur arkadaş gelirsen ekran resmi çeker gösterirsin dedi. onu yapıcam artık. kamu kurumunda ciddi bir bölümünde çalışan biri olarak diyorum ki, melek gibi biri başa geçse hem sistemi düzeltmesi hem ekonomiyi düzetlmesi hemde bunların kalıcığını sağlaması... ülke nüfüsunun %50 si bunu göremez. şahsi fikrim. lütfen tartışmaya vb.durumlara yönlendirmeyin.

mehmet6767

imamoğlu yada bır baskası . Mılletın değiştirmeye gücü var. Bundan iyisi yok deyip hala bunlara oy vermek sacmalığın daniskası.. 46 yasındayım boyle pahalılık gormedım . AKP düzgün işleyen tüm çarkları tek tek bozdu . En basiti bu limit olayı..

%50 artirma yetkisi var, hem arabalarin pahalandigini herkes biliyor hem de secim senesi, bu sene de kullanmazsa bidaha o %50 de hic bir zaman kullanilmaz

tek sms ile 2025 kadar vizelendi akbilim. bunca yıldır ülkeyi yönetenlerin her seçim öncesi bize oy veri biz bu işi düzeltiriz demelerine bakmadan sorgulamadan imamoğlunu hedef yapmak bana göre doğru değil. tartışmak için yazmadım. sadece 20 yılın hesabı tutulsun diyorum. sadece akbilin değil!

savior44
Bunu nerede gördünüz? Normalde her yıl resmi gazetede yayınlanıyordu. Bu vergi dairelerine ön bilgi için mi acaba.

Audi web sayfasında A-3 Sedan fiyatı 1.010.000 tl yazıyor. dün bayiye gittim, 3 aydır A-3 sedan gelmiyor bu ay bir tane gelecek ama onun Aralık ayı fiyatı da 1.075.000 tl, yılbaşından sonra bu fiyat değişmezse de yani 1.075.000 tl fiyatı yerinde kalsa bile Engelliye satışını yapamayız diyor bayi, yani kısacası Engelli ile kim uğraşacak 3 ay da bi araba geliyor zaten sizlemi uğraşacağım parası olan alır demek istedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar… Namı diğer eyt’liler. Son güncellemeyle birlikte çıkması beklenen eyt düzenlemesinden ilk etapta 2 milyona yakın kişinin yararlanacağı hesaplanıyor. Üstelik bu yasanın devlete ve millete maliyeti milyarlarca lirayı buluyor.
Araç Alımında Limite Takılanlar… Türkiyede en az 10 milyon engelli vatandaş olduğu hesaplanıyor. Aileleriyle birlikte 40 milyonu bulduğu tahmin edilen koca bir ülke. Engelli ÖTV muafiyetinin devlete bir yükü yok. Hiç olmasaydı alabilenler mecburen ötv ödeyeceği için vergi geliri olabilirdi. Fakat limitli de olsa bir ötv muafiyeti varsa, limit koymak devlet için zarardır. Çünkü engelli kdvsini ödüyor. Örneğin 1 milyon tl limit var ise engelli mecburen (trilyoner iş adamı değilse) araç tercihini limitlere göre yapıyor. Bu ortamda Kimse hakkını bırakıp limit üstü araç alacak değil. Dolayısıyla, en fazla 1 milyonluk araç alır ve devlete 180 bin KDV öder. Oysa 2 milyonluk alabilseydi 360 bin vergi ödeyecekti. Yani devlet aynı zamanda kendine engelli araç satışlarında 180 bin tl vergi limiti koymuş oluyor.
Tüm bunlara rağmen, eylem yapan EYTlilere alelacele seçim yatırımı yapılıyor. Devlete uzun vadede kaldıramayacağı bir yük yükleniyor. O kadar eylem yaptılar mücadele ettiler haklarıdır.
Fakat, Engellileri kimse duymuyor bile. Gözlerinin önünde işaret fişeği fırlatsak görmüyorlar. 10 milyon, aileleriyle birlikte 40 milyon, müsaade edilen suistimalcilerle birlikte 50 milyon olabilir. Kimse seçim yatırımı olarak bile görmüyor. Dikkate almıyor. Bu bize gösteriyor ki engelliler ya çantada keklik ya da salak olarak sınıflandırılıyor.
Tabiiki bir de işin sosyal yönü var. Bu açıdan engelli hakları EYT ile kıyaslanamaz bile.
Demekki biz de eylem yapmalıyız. Demek ki biz de oy vermemeliyiz ki sonraki iktidar, “tencerenin götüremeyeceği iktidar yoktur” yerine “engellinin ahının götüremeyeceği iktidar yoktur” desin.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar 2 milyon…
Engellilikte Limite Takılanlar 40 milyon…
Engellinin Hakkını Gaspedenler 40 kişi…

Hadi bakalım. Kim kime takılacak, kim kimi engelleyecek!

BEn dün sakarya da bir araba bayisine gittim . Saatış temsilcisi arkadaşımın yakın arkadaşı . AYnen adamın dediğini diyorum . Engellilere satış yapmayın zaten limit var 1-2 ay içinde zaten limiti geçer alamazlar 1-2 ay idare edin satış yapmayın dendiğini söyledi. ciddimisin dedım evet dedi . Bunu söylemem bile beni işimden eder dedi . O yuzden bayi ismi vermıyorum

egemmm dediğiniz biraz mantıksız gibi ama ülkede mantıklı ne var ki. Ama sonuçta herkes üst segment araba almıyor egea taliant vs. Alanlar da mevcut onlar limit dışı kalmaz bu ay içerisinde 2 3 arkadaşım egea aldılar

egemmm

Bunu zaten surekli soyluyorum ben engelliye arac satmiyorlar. Bayiler araba yok diyor, devlette yok yeni rapor altina bilmem ne yazilacak,o kod olmuyor bu kod olacak kiminin ehliyeni iptal ediyolar adam dava aciyor geri aliyor ehliyeti milleti ugrastiriyorlar almasinlar diye.
Bu işte vergi daireleri, bayiler,hastaneler, hepsinin parmagi var. Arac almasinlar diye talimat gitmiş kesin yoksa bi aciklamasi yok

birkan01

limite yakın donanımlı arabalar için yoksa 500-600 binlık arabalar ıcın deıl . 900 bın cıvarı olanlar ıcın bu dedıgı .. dodanımsız arabaya bin sorun deıl dıyor

birkan01

Ben 3 farklı marka ile görüşüyorum yaşadıklarım çok ağır ve bu yazına istinaden paylaşacağım yaşadıklarımı dediklerin çok net.
1. Gittiğim bayi siz araç alamazsınız araç yok dedi aynı bayiyi telefon ile arayıp Ötv muafsız almak istediğimi yani (engelli değil normal kişi) olarak tanıttım kendimi olmayan araçtan 2 tane olduğu ve bayiye davet edildim. Görüşmede ÖTV muafiyeti düşüncemi belirtince satış temsilcisi telefonu kapattı. Şikayet etmeme rağmen sonuç alamadım
2. Farklı bir markanın bayisine yine araç testi için ve görüşmemde önce ön satış talebi için cüzi kapora alacaklarını söylediler fakat gidince kibarca siz ÖTV li bu aracı almak istiyorsunuz normal alsaydınız sipariş için işleminizi başlatacaktık ÖTV MUAF lı ocak 2023 satış yapmama talimatı verildi dendi
3. Herkesin malumu bir markanın bayisi aylardır iletişim halindeyim ve onlarda hiç araç yok diyor daha bugün satış müdürüyle görüştüm nisan mayıs diyor. Fakat sarı sitede 7 aydır yok denen araçların 2022 model galeride satış ilanları var.
DEDİĞİNİZİ AYLARDIR FİİLEN YAŞIYORUM sorduğum araçlar 800 900 bin bandında evet doğru artık şuna inandım ki araç verilmemesi üzerine emir alınmış sorduğum araçlar orta sınıf otomatik compact araçlar. Yine bir markanın bayisinin YÜZÜME KARŞI NORMAL İSTERSENİZ ÖN SİPARİŞİNİZİ VE KAPORANIZI ALALIM DENMESİ artık diyecek söz bulamıyorum.

sputnik daha limit belli olmamış iken kapora almamaları aracın fiyatının ne olacağı da belli olmadığı için ön sipariş ve kapora almamalarını biraz normal karşılıyorum, fakat diğer dediklerinize bakış Ocak ve Şubat ayında işimiz oldukça zor görünüyor

Engelliye yapilani kimse unutmasin. Oy vermeye gittiginizde sizinle resmen dalga geçtikleri akliniza gelsin. Biz enayi geri zekali degiliz sadece engelliyiz.

Crossover suv ile ilgili bir liste yaptım neler olabilir diye. Ocaktan sonra birkaç tanesi liste dışı kalır. Bazılarının da alt paketi kalır.

Citroen c3 aircross suv
Fiat egea cross
Ford puma
Ford ecosport
Honda jazz
Honda hrv
Hyundai bayon
Hyundai kona
Hyundai tucson
Jeep renegade
Kia stonic
Kia xceed
Kia sportage
Nissan juke
Nissan qasqai
Opel crossland
Opel mokka
Opel grandland
Peugeot 2008
Renault captur
Renault kadjar
Seat arona
Seat ateca
Skoda kamiq
Skoda karoq
Subaru xv
Suzuki vitara
Suzuki scross
Toyota Corolla cross
Toyota yaris cross
Toyota chr
Vw tcross
Vw taigo
Vw troc

ib28 listedeki araçların bazıları şuan bile limit dışı, siz direk liste fiyatı üzerinden bakıyorsunuz ama bayiye gidince liste fiyatı geçerli olmuyor maalesef karoq, ateca, grandland, kadjar imkansıza yakın

Honda Civic alabiliyor muyuz...

Honda da hangi modelleri alabiliyoruz..
birkan01

2006 tarihli raporumla araç alabilirmiyim şu anki aracımı satmayı düşünüyorum

Arkadaşlar bursa da bır başka bayi satıs elemanına teyıt ettırdım 900 bın bandında ki araclar engellılere verılmeyecek yok denılecek araç,talımat bu yonde 1-1,5 ay ıcınde de zaten lımıtı gececek . devlet bu sekılde talımat vermıs ötv sız arac satısını engellemek ıcın . normal kışı olarak arayın arac var her modelden olmasa da.

isterse 5 dk da %50 yetkisini kullanir simdi kullansa secimden sonra zaten eriycek kullanmazsa su an araba yok araba gelene kadar limit egeya anca yeter

Üst Alt