Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL
tesekkurler... acaba şuan 450.000 den fazla olan ve ötvsiz engelli indirimli fiyatı bile 300-350 arası olan 2022 model araçlar, ocakta aynı fiyata ötv şndirimli satılır mı matrah 1.000.000 olunca?
Resmi Gazete'de yayımlanan, Cumhurbaşkanı Kararı ile binek otolar için oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi.
Karara göre, yüzde 45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 120 bin liradan 184 bin liraya, yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 150 bin liradan 220 bin liraya, yüzde 60 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 175 bin liradan 250 bin liraya, yüzde 70 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 200 bin liradan 280 bin liraya ve 280 bin üzeri yüzde 80
Utanmadan birde pişkin pişkin çıkmış cumhurbaşkanımın talimatıyla diyor YDO zaten olması gereken %123 ne talimatıymış bu yeter bukadar yağ çektiğiniz yeter biraz adam olun doğruları konuşun limiti kaldırıp gasp ettiğiniz haklarımızı geri verin.Eğer biraz içinizde allah sevgisi varsa açıp kuranı okuyun kul hakkı neymiş öğrenin.
Yok öyle bir şey tıklansın diye öyle yapıyorlar. O rakam aracın vergisiz fiyatıdır. Yani ithal yada yerli ülkeye gümrükten girdiği ham değer. Siz buradan şunu anlayın 195 bin tl eden araca % 45 ÖTV lik kısıma giriyorsa %45 ÖTV + ÖTV nin KDV si + %18 KDV ödeyerek alacaksın. Buraya kadar normal alış şekli ÖTV siz (engelli) alırsanda %45 indirimle alırsın fakat %18 KDV Ve ÖTV nin KDV sini
yine de ödersin. Not: İ10 haberde ÖTV si düşülmüş olarakta paylaşılmış olabilir izlemedim videoyu
picanto almak mı 2023 ocaktaki yeni ötv limitini beklemek mi?
şuan 500-550 arası liste satış fiyatı olan araçlar yılbasında zamlanırsa, şuanki ötv infirimli fiyatı da o zaman zamlanır mı? sonucta ocak 2023 de bir yıl önceki aracı almış olacsğız? nasıl oluf sizce?
Yazıklar olsun limit yukselmeyince maliye bakani yapmiyor rte haberi yok limit YASAL olmasi gereken kadar yükselince rte talimatıyla yükseldi yaziyor. Milletvekili engelli ama onunda engellilerle alakasi yok malesef. Eger bisey yapacaksa yüzde elli de o yukseltsin 1500 yapsinda görelim talimatı. Biz nereye duştük arkadaşlar, böyle yazarak engellileri geri zekalimi saniyorlar anlamadim. Keser döner sap doner gün gelir hesap doner bu sözun gerceklesmesi icin her gun dua edecem
Aziz nesin seneler önce demiş bu mılletın % 65 i aptal diye . Adam limit koydu hala savundular . Ülke battı hala savundular , 10 lıralık mal 100 lira oldu hala savundular . Aptallıkdan baska bırsey deıldır de nedır ?
Bence Aziz Nesin yanlış konuştu...Bu Milletin %40'ı Akıllı deseydi hiç bir sorun yoktu...Çünkü herkes kendini o %40'da görecekti..
Haklarımız birer birer elimizden alınırken sesi çıkmayıp destek verenler ağlıyorlar en fazla...Bizler ağlamıyoruz çünkü bu işin sonunun buraya gelecegini biliyorduk çünkü Sarı Öküz'ün hikayesini 20 yıl önce okuduk ve anladık...
Burda bakiyorum sayfalarca konular sayfalarca msj lar . Millet vekili paylasim yapmis, git altina iki satir bisey yaz,tepkini goster, oy yok de biz geri zekali degiliz de. Ama bakiyorum 20 yorum var
Şeytan diyor git yeni rapor çıkar o %87 yi %90 yaptır gel arabanı al.Ama bunlar kötülükte o kadar ustalaşmışlar ki Araç alamasın diye O %87 yi %80 Yaparlar.Uğraşacak halim yok şimdi git heyete gir doktor doktor dolaş tam eziyet.
Bundan 5 sene önce otomobil almak için rapor aldığımda %92 verdiler diye itiraz ettim. Başka hastaneye gittim onlarda %92 verdiler. Yıllar önce yurt dışından araç ithali için aldığım %80 lik raporumla otomobili aldım.
Aradan 4 sene geçti ve sisteme itiraz ettiğim ve sonuçlanmayan raporum olan %92 işlenmiş.
Aylarca hastane hastane gezip heyet doktorlarına %90'ın altına düşürün diye yalvardığım rapor, bugün işime yarıyor...
O günün şer olarak verildiğini zannettiğim rapor bu gün hayr olarak karşıma çıkıyor! Allah cc. siz bilmezsiniz neyin hayırlı neyin hayırsız olduğunu; Biz biliriz diye boşuna dememiş..
Merak ediyorum Taner beyin Twitter da Millet vekilinin açıklamasına yazdığı cevaba istinaden kaç kişi Taner bey ne yazmış deyip twitter a baktı veya benim gibi Taner beye destek olup yorum yaptı sadece burada hak aramakla olmuyor bu işler buradaki konuşmalar burdan dışarı çıkmaz. Hak arayacaksanız buranın dışına çıkmalıyız. Başka yolu yok