Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Kılıçdaroğlu bekleyin araç almayın dedi ötv kalkacak herkes 1600 motora kadar ötv siz araba alabilecek bende onu bekliyorum.

Son düzenleme:
Arkadaşlar eyt tarzı platform kurmadan sövmeyle saymayla olmaz.şuan 2 ittifakmı var evet cek cakla değil yazılı taahhüt alınması gerekli mesela engelli araç ve gereçlerinde ötv kdv kaldırıılması,rapor sorunlarının halledilmesi.ehliyet sorunları,kazanılmış hakların kesilmemesi için protokol yapılması yoksa inanın seçim biter ekonomi şöyle böyle derler unutulup gider haydin birlik olma zamanı siyaseti bırakıp haklarımıza bakalım

yüzbin kez yazdık çizdik şikayet dilekçesi vs bana yazdıklarının aynıısnı copy paste yapıp başka arkadaşa yollamışlar.denetleyemediler haksız raporluları birilerinin üstünden alınan arabaları olan bize oldu..... zaten kaybedecekler seçimi o belli ama atılan kazıklar ne olacak bilemiyorum...zaten araç bakarken iyi hoş sonra engelliyim dediğin an satıcı kayıveriyor başka tarafa.....bana lütfen engelliye araç satmak istemeyen fazla para isteyen elden isteyen bayileri nereye şikayet edeceğiz yazar mısınız?

Arkadaşlar ben biraz önce CİMER' e yazdım. Gelir İdaresi Başkanlığının bu yazısının Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53. maddesi ile çeliştiğini, 4760 sayılı ÖTV Kanunun 06.06.2002 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandığını, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53. maddesinin ise 09.09.2011 tarihli resmi gazetede yayımlandığını, yani son yasal düzenlemenin 09.09.2011 tarihinde Resmi gazetede Yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği olduğunu, daha sonra yapılmış herhangi bir mevzuat düzenlemesi yok iken OYDER in böyle bir yazı yazıp yazmadığını, yazmış ise hangi mevzuata dayanılarak yazıldığını, %90 altı engellilerin aracını kimlerin kullanabileceğini, hangi yasal düzenlemeye istinaden kimlerin kullanabileceğinin tarafıma bildirilmesini istedim.

ben pes ettim artık . ARaç yok . Olanlarda engellıye vermıyor . GAziantep de bır bayii 200 bin tl acıktan ıstedı :) şaka gibi. vazgectım bu ıktıdar değişmeden bu işler düzene girmeyecek.elbet birileri sesimizi duyar birgün.

hanifeaydin

çip krizi ve yeni ötv matrahı düzenlendiğinde yani stokçuluk yapıldığı %45 matrahla alınan araçların saklanıp ilerki tarihte % 80 ötv matrahıyla fahiş karlarla satıldığı ......... Dönemlerde en üst makamdan, il ticaret müdürlüklerine kime şikayet ettiysem boş sonuç alamadım

Çünkü artık hükümetleri şirketler belirliyor. Hepsi bilmemne sektörü şirketi adına iş bağalama için tayin edilmiş vekiller.
Tüketiciden yana bir düzen yok.

Er_Kan_

Açıkçası ben böyle bir yasanın geleceğini düşünmüyorum. Bayilerle görüştüğümde konuyla alakalı herhangi bir yazı gelmediğini ve şu anda mevzuatta bir değişiklik olmadığını söylüyorlar.

Her sene olduğu gibi bu sene de böyle bir algı 'kural değişiyor' algısı oluşturuluyor diye düşünmekteyim. Çünkü ne bayilerde, ne resmi gazetede, ne de bakanlık tarafından konuyla alakalı bir açıklama yok.

Herkes bir adamın twitterda paylaştığı görüntüler üzerinden haber yapıyor.

rekanyu55

bende aynı görüşteyim, bakalım resmi olarak nasıl bir cevap verecekler. şu an yürürlükte olan yasal mevzuata göre herhangi bir engel yok, ben araç bulduğum esnada hemen alacağım, tabi araç bulmak ayrı bir hikaye.

Bugün gezdiğim bayiler herhangi bir model için bile sırada 400-500 kişi var diyorlar. Bu kısa süre içerisinde araba almak imkansız gibi.

Seçime kadar hiçbirşey değişmez çünkü bayiler hükümetin dediğini yapıyor.Engelliye araç vermeyin dedilerse olsada adamlar araç vermez.Parası olan bastırıp alsın diyorlar ama biz salak değiliz 1 arabaya 3 araba parası verelim.

Er_Kan_

Tebrik ediyorum.., Cevap gelince paylaşırsanız memnun oluruz.... şuan ki mevzuatlarda hiçbir değişiklik yokken bir tweet uzerıne ortalık karıştı , resmi açıklama yazı vs bekliyor koca bir topluluk

Böyle saçma iş olurmu ya her yeni düzenlemede daha kötüsünü yapıp hepsindede kafana göre bir uygulama olması işbilmezliğin daniskasıdır. Engelli aracını kimse kullanamazmış 3. Dereceye kadar herkes kullanır saçmalığını uygulayanlar şimdi kimse kullanamaz şaçmalığına. Hangi engelliden fikir aldılar bilen varmı!!! Bazı kardeşler buraya yazmış engelliler 500 bin bulamazmış lan biz dilencimizyiz kardeşim biz hakkımızı istiyoruz sanane kim neyi bulur bulamaz benim satacağım araç olmuş 1.milyon ben iyi bir arabaya binmek istiyorum hakkımı ararken gelmiş burda boş boğazlık yapıyorsun asıl senin kafalılar yüzünden bunları yaşıyoruz...

bir çok bayiye gittim zaten araç yok olanlarıda bize verme taraftarı değiller

Bu limit olayı oldugu surece her yıl sonunda bayilerde yığılma olacakdır.böyle saçma sapan bir anlayış olamazverdıklerı limit 2 ay gitmez neyse hazirana az kaldı.

egemmm

Hazirana kadar dolari baskilayacak ve hicbirseyi yerinde durduracak kadar dolar lari yok nisanda secim. Engelliye engel koyanlara sizde engelleyin. Hakkinizi yerde birakmayin. Madem okadar cok biliyolar makam arabalarina 1 milyon limiti gelsin niye yok onlar saglikli insan biz engelliyiz. Benim oyumla orada duruyor, saglikli oldugu halde en ust duzey imkanlardan faydalaniyor. Arabaya limit yok mazota benzine para yok. Hersey devletten gel keyfim gel. Eeee engelliye arabada limit var. Burda bide cb. Ve millet vekillerini bile gectim dandik mudurler yardimcilar cartlar curtlar. Engellide limitle ugragsin hastaneyle ugrassin ilaclarda bi dunya fark cikmaya basladi. Engellinin kullandigi tum esyalar odenmemeye basladi. Bukadar insanin vebali gunahi boynunuzda, inş yerken bogulursunuz.

neden vere taraftarı değiller ?
mantıklı bir açıklaması olması lazım.
biri açıklasa keeşke şundan dolayı size araç vermek istemiyoruz şeklinde

az önce ülkenin baska bır bayınde arac buldum. Normal alıcı gibi davrandım var dedi engellıyım deyınce engellıye vermıyoruz dedi. şaka gibi ya...

Eğer söylediğiniz gibi ise yapılanın adı ayrımcılık ve karşılığının da bir cezası olması gerek.

Normal koşullarda gündeme 1. sıradan girebilecek haber değeri olan bir konunun sadece dar bir grupta konuşuluyor olması çok üzücü.

egemmm

Şu alım işinin tam da fatura kesilme anında raporu verip de yaşananları da çaktırmadan kameraya almayı isterdim (tavsiye ederim).

Haber bültenlerinde yayınlanabilecek bir görüntü olur.

Nissan Qasgai Tekna CVT liste fiyatı üzerinden Ötv düşüp yaklaşık 549bin TL ye satın aldınız, üste fazla para vermeden doğru mu?

ortapedik engellinin kullanabileceği, tekerlekli sandalye sığabilecek tüm araçlar 1.010.000 ve üzeri fiyatlandırılacak. Liste fiyatında da indirim yapılmıyor. Ateca ve Sportage açıklandı, sıra diğerlerinde.

Engelliyi dilenci gibi bayi kapılarında gezdiriyorlar. Elinde araç olan aracına sahip çıksın, yeni araç artık hayal.

Arkadaşlar artık gözünü bir açın ya. Bu limit düzenlemesi sanırım 2017 yılında yapılmış idi o zaman yapılan düzenleme de engelli vatandan Audi ve Mercedes araçları rahat bir şekilde alıyor idi. Sanırım o zaman rakam 303 Bin filan idi. Aradan geçen zaman içinde araçlara gelen zamlar kadar engelli araç alımında bu rakama değişiklik olmadı. Şimdi açıkladıkları bu saçma sapan rakam sadece Mart hadi Nisan ayından sonra artık C sınıfı dandik bir sedan araç alamaz duruma gelir. AKP engelli vatandaşın araç alımında hakkını toz duman etti. Daha bir kaç ay öncesinde engelli 450 Bin rakamından dolayı B sınıfını bırak A sınıfı araç alamaz oldu. Hala çıkıp AKP engelliye şunu yaptı bunu yaptı diyenleri hayretler içinde izliyorum. Pes vallahi....

Trafik yönetmeliği 2015 de değişti

Er_Kan_

Trafik yönetmeliği 2015 de değişerek kısıtlamaların çoğu kalktı

Arkadaşlar araç yok hiçbir markada. Aramızda sürprize imza atıp sıfır araç bulan veya anlaşma aşamasında olan var mı? Deneyimlerimizi paylaşırsak şahane olur

İnsanlarin birşeyin farkina varmasi lazim mevcut kişiler engelli ve emekli düşmani. Bu kişileri devlete yük olarak goruyorlar. Küçümsüyorlar

Üst Alt