Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2023 yılı limiti belli oldu: 1.004.200 TL

Engelli olupta mevcut yönetime destek verem varsa gerçekten yapılanlar az bence.

Anlatamazsınız.Çalışan biri olarak protez paramı ödemek zorunda kalıyorum.22000 tl ödemesi olan proteZe 2000 tl ödeme yapıyor sgk...ORDAN DA VERGİ KESİYOR.BU RAKAMLAR EURO 12 ikem şimdi 50 60 bin protez ama sgk güncelle yapmadığı için 2000 tl..

Merhaba hepinize..
ben aracımı yurtdışından getirttim dün itibari ile..
konu hakkında bilgi almak isteyen varsa bana ulaşabilir. Bu şartlarda yurtiçinden araba almak artık hayal bile değil
Hepinize hayırlı günler dilerim

mavice35
Biraz detay verirmisin 2.ci el mi aldın sıfırmı aldın ne kadara geldi gümrükten geçirirken para aldılarmı?

mavice35
Merhabalar öncelikle yeni almış
olduğunuz araç hayırlı olsun kazasız belasız binmenizi temenni ederim,
Almış olduğunuz araç ile ilgili süreç hakkında bize bilgilendirme yaparsan bu formuklanan kişiler bilgilenmiş ve ön görmüş olurlar teşekkür ederim

mavice35

Hayırlı olsun aracınız. Türkiye deki gibi üst limit var mı araç fiyatında varsa kaç Euro ? Yoksa sadece yaş sınırı mı var?

Arkadaşlar tekrardan merhaba
İşlerimden dolayı foruma tam zaman ayıramıyorum ancak buraya bilgi amaçlı bazı bilgileri yazıyorum
Araç almanyadan geldi ben 2021 model (11.ay üretim) Ford Kuga St line araç tercih ettim.

Seçeceğiniz araçlar 0-3 yaş 1.6 motor hacmi esasına göre olacak.
Araçlar kesinlikle ALMANYA çıkışlı olacak (gürcistan üzerinden gelen araçlarla mukayese etmeyiniz).
Euro kurundaki dalgalanmadan dolayı araç geçişlerinde değişkenlik olabiliyor.
Hepinizin gönlüne göre olsun

şimdi ben sıfır araç satın alsam kaç lira indirim alacağım

Yılbaşı öncesinde başlayan araştırmalarımız sonucunda geniş bagaj hacmi ve uygun fiyattan dolayı ocak ayında egea cross wagon araca yazılmıştık.
O zamanlar 1.6 dizel otomatik olarak yazıldık fakat gel zaman git zaman araç limitten çıktı. Tam artık seneye kaldı diye düşünürken, nihayet geçen ay haber geldi, sistemde bir adet egea cross wagon lounge 1.0 manuel araç görünüyor ilk sırada siz varsınız almak isterseniz diye aradılar.
Aracı babam veya annem kullanacak o yüzden manuel olmasını gözardı ederek kabul ettik. Parasını liste fiyatı üzerinden anlaştık faturası kesildi. Zaten kararlıydık kesinkile fazladan para vermeyecektik, Sağ olsun st. fazladan para, aksesuar boya koruma cam filmi vs gibi şeyler istemedi.
Engelsiz fiyat listesindeki resmi kampanyalı fiyattan ödeme yaptık. (Faturanın kesildiği gün 26 haziranda 450k idi )
Araya bayram tatili girdi, Fatura kesildikten tam bir ay sonra aracı teslim alabildik. Bu bir ay içinde daha teslim almadan aracın vergili fiyatına 160 bin TL zam geldi. Zamlardan etkilenmedik.
Şimdi geleyim araca. Lounge donanım günümüz standartları için gayet yeterli, özellikle 10 inç ekran ve 7 hayaletimsi gösterge aracı zengin gösteriyor. En önemlisi bagajdı bizim için, 550 litre wollex wgp-100 akülü tekerlekli sandalyem sırtı yatırıldığında katlamaya gerek kalmadan bagaja sığdı. Tek dezavantaj şimdilik manuel olması.
Sizleri bilgilendirmek istedim. Darısı bekleten dostlarımın başına. Ben elendim :) sizlere kolaylıklar ve sabırlar diliyorum. Umarım herkesin gönlüne göre olur.

Aracımı yenilemek istedim,ancak en boş paketlerini alabiliyormuşum ve aylarca beklemek gerekiyormuş:rolleyes:

Arkadaşlar biraz erken olacak ama 2024 yılı araç alım limiti sizce ne olur ?

Düşünceniz veya öngörünüz nedir ?

Umut varmı sizce...

merhaba Avrupa Birliği , genel olarak ve son karnemizi de paylaşarak EU unutun dedi.Çünkü demokrasi eşitlik liyakat ekonomik göstergeler ve yolsuzluk uyuşturucu ağı vs vs açık ve net çizgi çekti ...bu tür verilen engellilere verilen pozitif uygulamalar hep kaldırılır artık çünkü EU için uyum çerçevesine istinaden yapılmıştı çoğu....zaten işlerine gelmiyordu biizmkilerin hepsi gidecek .bakın görün.teker teker

en az 2 milyon tl olması lazım

hatta kalkması lazım

ÖTV'siz araç alımında Limit Yeniden Değerleme Oranı ile belirleniyor. YDO ise enflasyona bağlı. Şu anki duruma göre YDO % 60-65 civarında olacak gibi. Dolaysıyla 2024 yılı limiti 1.600.000 Tl olacak gibi.
Bu arda YDO oranı 3 Kasım tarihinde Ekim ayı enflasyon oranı açıklanınca kesinleşmiş olacak. Ancak uygulama 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak.

Orta vadeli ekonomi planında dolar 34 tl gibi rakam olarak tahmin yazılmış.buna göre araç fiyatlarını hesaplarsanız zaten %26 şu anki fiyatlara ekleme yapmak laızm .hesap yanlışsa kusura bakmayın bir araç var limitten çıkınca alamadığım duurp duurp fiyatlarına bakıyorum her ay 70 bin zam yapılıyor ...

Benimde tahminim 1600k-1700k civarı...Şu dakika bu limit olsa bile istediğim aracı alamıyorum her ay zam geliyor sabun gibi kayıp gitti
elimizden tüm haklarımız yazık....

Son düzenleme:
emekliye bile gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılmıyor hedeflenen enflasyon oranında zam yapılacka bu ne %3 veya %4 şimdi emekliye bu zulmü reva gören engelliye de tabi ki düşündüğünüz artışı yapmaz.yapamaz.

beklentimiz 2024 yılı için %100 artırılması yönünde ama tabi ne olur bilemeyiz. Last three months, lets wait :)

kolu bacağı parmağı gözü olmayan vatandaşlara 2 yıllık süreli engelli rapor verdiren hükümet bu iki yıl içinde uzuvlarımızı tekrar çıkartmamızı umuyorken %100 beklenti çok çok hayalci bir yaklaşım , üzülüyorum ama inanın elinde parası olan şu an ne alabiliyorsa almalı bulabilirse çünkü döviz beklendiği gibi 35 bandına çıkarsa araçlar zaten alınamayacak .biz de bekledik yeni yıldaki artışı sonra fiytalar uçtu bulduğumuzu aldık .istediğimiz içimize sinen değil ama şartlar bu .

Merhaba arkadaşlar şuan fiyasada hundai i20 var iki yerde yeni İ20 styl paket buldum. Ankara akbak şubesi fiyat 565, adana ertuğrul plaza fiyat 550 küçük diye almaktan vazgeçtim risk alıp yeni yılı bekleyeceğim belki içime sinen birşey alırım. Ilgilenen arkadaşlara duyurulur

Cidden yaa kaç dakikadır yorumları okuyorum bitmiyor. Daha dün bu platforma üye oldum aman dedim burdada mı siyaset yuh artık dedim ya bir iki bisey araştırayım dedim pişman oldum,ağzınıza sağlık,eklenecek daha çoook şey var da gerek yok hiç girmiyim o topa :) Ben şahsen kızım adına buradayım ve elde ettiğim imkanları yok sayarsam Allah sorar.çok daha fazlasını yapmayı nasip etsin daha iyi şeyler olacak inşallah bu günlerimize binlerce şükür...

ElifBD

herşey siyaset ve hükümet ile ilgili , verilen haklar tek tek geri alınıyor . raporların oranları bilerek düşürülüyor süreli veriliyor ilaçlarımız ödeme listesinden çıkarılıyor ? okumak istemiyorsan yorumları siteye girmezsin olur biter

Merhaba arkadaşlar şuan fiyasada hundai i20 var iki yerde yeni İ20 styl paket buldum. Ankara akbak şubesi fiyat 565, adana ertuğrul plaza fiyat 550 küçük diye almaktan vazgeçtim risk alıp yeni yılı bekleyeceğim belki içime sinen birşey alırım. Ilgilenen arkadaşlara duyurulur

bizim burdaki hyundai bayii si i20 stil pakete 600 bin tl istedi liste fiyatı 970 bin ötvsiz fiyatı 539 bin tl ekstralar 61 bin tutarmı kışlık lastik boya koruma bagaj havuzu havuzlu paspas

Üst Alt