Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler olarak aylıkların yükseltilmesi için sesimizi duyuralım

Konular
13
Reaksiyonlar
0
Selam değerli arkadaşlar.Malum bu enflasyon ortamında engellilere ödenen maaşlar bırakın geçinmeyi,Bir kaç gün idare edibilmeyi dahi sağlayamıyor.Seçim dönemine girildi ve endüşük emekli maaşı alanlara,gazilerimize zamlar yapıldı.Emeklilerin bayram ikramiyesi arttırıldı.Toplumun en düşük maaşı layık görülen biz engellilerin durumları ise görmezden geliniyor.İşte şimdi tam zamanıdır.Sosyal medya platformlarında Twitter vs.organize olalım.Engelliler zam istiyor tagı açıp hepimiz süreki yazalım.Ülke gündeminde zammı alıncaya kadar yer edinelim.Bu gün engelli maaşı alan ülkemizde 750.000 Vatandaşımız var.Bu sayıya 65 yaş aylığı alanlar ve evde bakım ücreti alanlar dahil değil.Yani ailelerimizle beraber 4-5 milyona ulaşan bir kitleye sahibiz ama sesimiz maalesef hiç çıkmıyor.

Hemen bugünden itibaren,yazmaya başlayalım.Ailemizi,arkadaş çevremizi,yakınlarımızı da dahil edip dikkatleri üzerimize çekelim.Çekingen davranmakla elimize bir şey geçmeyecek.Vakit kaybetme lüksümüz yok.Hepimiz gayret gösterelim.Aramızda sosyal medyayı çok iyi kullanan,yetenekli arkadaşlarımız illa ki vardır.Bu arkadaşlar ön ayak olsunlar,Hemen faaliyete geçelim.Bu yazıyı okuyan hiçbir engelli arkadaşım kayıtsız kalmasın lütfen.Forumdaki her üyeye bu sayfayı gösterelim.Birleşirsek üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir husus yok.Hepinizden azami gayret bekliyorum.Saygı ve sevgi ile...

Ben Twitterde bir tag açtım ve bütün herkesi bu taga yazmaya bekliyorum. #Engellilerezamistiyoruz https://twitter.com/hashtag/Engellilerezamistiyoruz?src=hashtag_click

Malesef Engelliler Dernekleri uyuyor.
Oyüzden seçim zamanında bile partiler engellileri görmüyorlar bile

İki ay kadar önce Cimer'den medet umma saflığıyla Engelli Aylıklara seyyanen zam yapılması ve Bayramlarda emeklilere verilen bayram ikramiyesi gibi bizlere verilmesi ya da Engelliler Gününde iki aylık tutarında ikramiye verilmesi talebiyle başvuruda bulunmuştum. Kurumların birbirleri arasındaki ağır çekimli dar alanda kısa paslaşmalarla nihayet 1 ayı aşkın geçen süreden sonra gelen yanıt aklımla adeta alay eder nitelikteydi.
Yardım için gerekli şartlar sıralanıp "SYDV'na sosyal yardım yapmak istiyorsanız e-devletteki linki aha şurada" şeklinde meseleden alakasız bir cevap... BEN NEYDEN BAHSEDiYORUM, SiZ NEYDEN BAHSEDiYORSUNUZ!! diye kafamın tasını attırmışlardı.

Diyeceğim şu ki; Aile ve Sosyal Polit. Bakanında iş yok engellilerin hayrına yarayacak. Sermayenin dostu bu siyasi iktidarın da hiç niyeti yok engellilerin gönlünü çalacak jestler yapmaya, olsaydı çoktan yapardı.
Muhalefet liderlerinden de tık yok, varsa yoksa emekliler. Yazıklar olsun hepsine! Oy oranı hesabına göre bakılıyor meseleye.

Sosyal medyada gündem yapılırsa belki lutfederler!

Engelli Aylıklarına ek bir zam yapılmazsa eğer, memur maaş katsayısından ayrı, aylıkların alım gücü yaş... Emeklilere, ona buna dağıtılan ulufe, ETY falan, aylıklarımızın alım gücünde en az %20'lik kayıp yapacaktır. Bir nevi bizden alınıp ayartmak istedikleri kesime ve kaçacak tabanlarına vermiş oluyorlar.

Adam gibi bi başlık açılmış katılan engelli bile içler acısı siz bu engelliler ile mi bu işi basaracaksiniz. Ölmüş bunlar bi fatiha oku gitsin.bi cacık olmaz bu potansiyel le...Daha kendi hakkına sahip olmayanlar sizin haklarınızii mi destekleyecek.geçenlerde facebook a yazdım altına engelli boş yazmış .aynen engelliler boş tür. Boş olanın neye faydası olacak .tekrar yazıyorum ölmüş bu insanlar.Hakkını aramaktan aciz bulunduğu ezikligi kabullenmis daha ne yazayım .normal şartlarda şu sitede en az 25000 kişi çıkması lazim .nerde bunlar.bence artık site yöneticilerinin milleti bir araya toplama vakti gelmiştir. Site yöneticilerini davet edin konuya buna bi son verelim onlar öncü olsunlar.bizden daha etkili olur.

Aradığınız potansiyel öncü liderlik yapabilecek kapasitede olanlar bu sitenin yöneticileri onları ikna etmek lazım .hertürlü eyleme varım .

Konu güncel arkadaşlar.Neden destek olmuyorsunuz?İki satır mesaj yazmak size çok mu zor geliyor?Demek ki herkes aldığı paradan,yaşadığı hayattan memnun.

Sosyal medyadan aile bakanı cumhurbaşkanını millet ittifakının tüm başkanlarını etiketleyip sürekli yazmak gerek birde akşam Foxhaber yazmak gerek Sosyal medyadan belki faydası olur ama bir kaç kişi ile olmaz birlik olmak gerek ayrıca çoğu kişi aile destek paketi aldığı için sesi çıkmıyor o destek bitince ne yapacaklar bakalım

Hem engelli maaşları, hemde asgarî ücretin altında kalan engelli emeklilerin aylıkları asgarî ücrete sabitlenmeli. Yıllarca ülkeye hizmet veren engelli emeklilere ekstra ikramiye verilmeli.

Cimere yazdım şuan çalışma bakanlığına gönderilmiş herkes yazsın burdaki mesajı kimse görmez cimer tek adres en azından emekliye verilen bayram ikramiyesi engellilerede verilsin

Cimer'den bir cacık olmaz. Üstteki yorumumu okursan, fiyaskoyla sonuçlanan deneyimimden anlarsın. afyonlu_biz03

Cimer'den bir cacık olmaz. Üstteki yorumumu okursan, fiyaskoyla sonuçlanan deneyimimden anlarsın.

ibrahim118
Cimer'den bir cacık olmaz. Üstteki yorumumu okursan, fiyaskoyla sonuçlanan deneyimimden anlarsın.

Sessiz Dünyalı

Mesajını okudum sende benim mesajı okudun değilmi tek yetkili kurum cimer başka nereye yazacaksın A101 yada bime mi yazalım yeri geldi sonuç aldık yeri geldi sonuç alamadım ama tek adres orası vgm den maaş alıyorum aile destek programına başvuru yaptım kabul edildi yardım gününü beklerken vgm den sms geldi aile destek yardım başvurunuzu iptal ettirmezseniz engelli maaşınız kesilecek diye iptal ettirdik bu durumu cimere yazdık sonuç aldık aile destek yardımını alıyoruz inşallah bu seferde bayram ikramiyesini alırız herkes yazarsa bahane bulmadan gerçi çoğu kişi kılını kıpırdatmıyor armut piş ağzım düş misali

ibrahim118
Engellilere yönelik sosyal yardım Aile Ve Sosyal Polit. Bakanlığı ilgileniyor. Çalışma Bakanlığının ne alakası var, ben çözebilmiş değilim. Ciddiyetsizlik, baştan savma bile buradan anlaşılabiliyor.

afyonlu_biz03
Laf sokmanın sırası değil. Ne demek 'senin gibi bedava oturmak'? Ben de senin gibi oturduğun yerden yaptığın gibi Cimer'e uzun uzun kafa patlatıp yazmıştım. Sen taa Ankaralara gidip de mi yaptın başvurunu? Ben bu laf sokma cambazlıklarını yemem!

Sessiz Dünyalı
Boş konuşma çok bilmişlik yapıyon bayram ikramiyesi için yazdım o işlere çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bakmiyormu

Burda birbirimize laf söylemek yerine hergün gerekli kişileri etiketleyip twit atsak bir şansımız olur belki

Kardeşlerim kimse kendisinden başkasını düşünmüyor şu site üyeleri yöneticileri bile müdahil olsa sesimiz duyulur ama kimsenin umurun da değil işine gelen canın yanınca siteye yazıp yardım edin diyor engellinin şartından geçinmeye gelince iyi bu site reklamları üyeleri sayesin de alıyor şimdi kimseden tık yok o yüzden sana bana kimse zam vermez böyle geldi böyle gidecek

Seversiniz sevmezsiniz bilemem ama bizi düşünen tek siyasi sanırım şuan için Fatih Erbakan. Engelli maaşları asgari ücret seviyesine çıkarılma şartı var 30 maddelik ittifak şartlarının arasında. Muhalefet partileri ve AK Parti engellileri yok sayıyor artık önceden seçim dönemlerinde bizden bahsederlerdi artık oda yok tamamen unutulduk.

Partisinin adı her ne olursa olsun,siyasilerin seçim öncesi söylediklerine, verdikleri vaatlere hala inanıyorsanız, geçmişten hiç ders almamışınız demektir! bknz: https://www.yenisafak.com/foto-galeri/gundem/turkiye-bu-secim-vaatlerini-hic-unutmadi-2005448

Benim aklımda en çok yer edeni 500 günde her aileye 2 anahtar vaadiydi. Muhalif gazeteler seçim sonrası 500 gün boyunca birinci sayfalarından geçen gün sayısı ilan ettilerdi… "Cennetin anahtarı" dahi vaad edildi bu ülkede siyasiler tarafından...

Benim hatırladığım kadarıyla bugünkü muhalif partilerin engelli yardımlarının yükseltilmesi için TBMM'de son birkaç yıldır "komisyonda" bekletilen teklifi vardı. hatta birkaç ay evvel teklifin linkini paylaşıyorlardı ,yazalım da bu teklifi dikkate alsınlar vs yazılıyordu bu forumdaki bir konuda.

Bu zamlar herkesi kapsayan bir durum bizim temel sorunumuz bize verilen maaşın devede kulak olması emekliye verdiği zamla en düşük emeklinin maaşı 7500 + her bayramda 2000 bin lira engelliye verdiği maaş ne emeklinin bayram ikramiyesinden daha az esas sorun burda bu adaletsizliği gidermeleri lazım zam en azından asgari yada emekli maaşının yarısını vermeli yoksa memura emekliye %40 verdi bizede aynı zam geliyor diye sevinip kendimizi kandırmayalım aradaki fark düşürülmeli emekli pirim ödedi diyecekler gurupdan diyecek var aynı maaşı vermezler diye benim bildiğim hiç pirim ödemeden emekli olmuş yüzlerce insan var köye yaşayan neymiş zamanında tmo ne ofise buğday arpa verdigini belgeleyen makbuzu olan kişiler erbakan hükümetinde bir kuruş ödemeden emekli oldu onlara veriyorlarda malları mülkleri variken engelinin malı mülkü bırak yarim insan olduğu halde verdiği maaş 5 kilo et parası vay be

Bakın İbrahim 118 can alıcı noktaya değinmiş.Bir aylık engelli maaşı 5 kg ete denk diyor.Yani ölmüşüz ağlayanımız yok misali.

Şu zamanlarda "iyileştirme" gibi tanımlarla birşeyler beklenebilir engelliler içinde evet! Ancak;
Ekonomi sayfalarını ,ekonomistleri takip edeniniz var mıdır bilmiyorum ama; hem yerli hem yabancı ekonomistlerin söylediği,
halihazırda uygulanan ekonominin temmuza kadar ancak dayanabileceği,şu faiz düşürücem dövizi de belli noktada tutacağım söyleminin yaza kadar ancak uygulanabileceği vurgulanıyor!
Aranızda döviz kurunu takip eden varsa son 10 günde dolar 18.96dan bugün 19.18e geldi. Ekonomistlerinde dediği,
Merkez bankasının artık baskıya dayanamayacağı yönünde.

Şimdi seçim ekonomisi uygulanmaya başlandı geçenlerde elektriğe tüm abonelere %15 nisandan itibaren indirim dendi,en düşük emekli maaşı şu dendi ,bayram ikramiyelerini şu kadar yaptık dendi,evet bize engellilerinde bu dönemde birşeyler koparabilmesi muhtemeldir.
Son yerel seçimde marketlerde kasada görüyordum her halinden AKP'li olduğu belli vatandaşların sepet sepet yüzlerce milyonluk alışverişi yardım kartlarıyla ödediğine şahit oluyordum,muhtemelen yine bunu göreceğiz.

Nakite ihtiyacın had safhada olduğu, depremle de her anlamda büyük yara almış bir ekonominin seçim sonrası büyük bir krize ,hatta bundan evvelkilerden daha beterine doğru gitmesi,bize olası yapılacak "iyileştirmelerin" seçim sonrası pula dönüşmesi olasılığı kuvvetle muhtemeldir.

Yani şu dönemde seçime kadar ne kopardın kopardın,sonrası Allah herkesin yardımcısı olsun! Zor günler geliyor…

Başgedikli

Doğru değilmi arkadaşım sabah akşam haberlerde emekli aç emekliye zam emeklinin maaşı asgari ücretden az emekli yaşayamaz tamam doğrudur bu pahalılıkta ama birde engelli maaşlarına bakın elinizi vicdanınıza koyun beğenilmeyen emekli maaşının beşte biri kadar engelli maaşı alan insanlar var onlarda insan değilmi neden görmezden geliniyor sahip çıkan yok Allaha havele etmekten başka ne diyelim aç gözler nefisler doysun sonra belki bize sıra gelir

ibrahim118 Emekliler,staj kanunu çıksın diye bekleyenler,atama isteyenler vs hangi kesim varsa hepsi çok güzel seslerini duyuruyorlar.Sessiz kalmak sadece bize mahsus.Maalesef ne engelli dernekleri,ne toplum örgütleri hiç kimse en ufak bir şey istemiyor.En basit örneği şu site bile alakasız kalıyor.

Arkadaşlar kendimiz organize olalım biriniz watsap grubu kursun eylem yapalım haber kanallarını davet edelim eyleme gelecek arkadaşlar gruba üye olsun Ankara da eylem yapalım . Twit atmak tan facebook a yazmaktan cimer e yazmaktan daha etkili olacağı kanatindeyim.devletten hakkımızı alalım. Engelli olduğumdan beri is bulamıyorum. Devlet bize sahip çıkmak zorunda devlet biziz.biriniz watsap grubu oluşturun.sonra eyleme geçelim.ben varım 20 30 kişi bile kafi maksat sesimizi duyurmak.

Üst Alt