Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler olarak aylıkların yükseltilmesi için sesimizi duyuralım

VAAS
Elbette sadece zam değil eksiğimiz,hane geliri,arapsaçına döndürülüp,engelli emekliliğinin adeta ortadan kaldırılmasına sebep olan yönetmelik,hastalık listesi vs gibi çok düzeltilmesi gereken durum var.Engelliye seyyanen zam,şu kısa zaman süresinde olabilecek en uygun hareketti ama bu konuda bir gayret gösterip gündeme getiremedik.

Başgedikli

Çoğu kişi aile destek paketi parası alıyo ondan sesi çıkmıyor insanların o destek bitince ne yapcaklar bakalım

Başgedikli

Bunları sağlamak için herkes bulundukları illerde stand açarak veya engelli derneklerini gezerek imza toplasın. Biz de bu toplanan imzalarla gidip siyasi partilerin kapısını çalalım. Organize olamıyoruz bize liderlik edecek kimse yok. Kimse elini taşın altına koymak istemiyor. Herkes birileri yapsın bende işin kaymağını yiyeyim diye bekliyor. Yine de Allah için biz elimizden geleni yapacağız. Meclise bir milletvekili sokamıyoruz ki Engelli haklarını savunsun, haklarımızın iyileştirilmesi için çalışma yürütsün...

Hiç umutlu olmasam da Cimer'e 2. ve son kez yazışım...
İlk başvurumdaki talebimi ve gelen tuhaf yanıtı bu başlığın ilk sayfasındaki yorumumda paylaştım.

Sosyal medya hesabım yok ve kullanmıyorum.

Bu ay da düzmece enflasyon rakamlarıyla aylıklarımızın alım gücünden kırpıldı. Seyyanen zam yapılmazsa engelli aylıklarından konuşmaya değmeyecek.

Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu memlekette halk hiç bir istediğini yaptıramaz, onların keyfi gelirse yaparlar anlayın artık şunu,,,

Avrupa ülkelerinde engelliler insan gibi yaşıyor bizim ülkede engelliysen " gereksiz insan " muamelesi görüyorsun. Bu algıyı değiştirmek için çok çalışacağız, birlik olursak hakkımızı alırız. Herkes susup köşesine çekilip birilerinden kendisinin hakkını savunmasını beklerse daha çok sürünürüz. Hakkınızı savunmuyorsanız bile en azından sizin hakkınızı savunanlara destek olun!

ibrahim118

Sana sattığımı bana satma. Benim sana karşı kullandığım sözcükleri ('çemkirme', 'parasızlık kafana vurmuş' falan) kullanmışsın.
Biraz yaratıcı ol, farklı laflar üret.
Hem durup dururken laf atmak da nerden çıktı yine? Gene mi parasızlık asabiyeti? Çattık herife!

[FONT=Arial][SIZE=3]Forum yöneticilerinin dikkatine!!

Bu başlıkta (Konya'dan yazan) ibrahim118 adlı üyenin hakarete varan sözlü saldırılarına maruz kalıyorum. Durduk yere laf atıp polemik yaratmaya ve beni provoke edip forum yöneticiliğince beni sansürletmeye çalışıyor.

Raporladım ama dikkate alınacak mı emin olamıyorum.
Forum yöneticilerinden, tatsızlık çıkmaması adına bu kullanıcıya en azından bu başlıkta kısıtlama getirilmesini talep ediyorum.[/SIZE][/FONT]

Sessiz Dünyalı
Bak kardeşim bu yanlışlıkla oldu kardeşim diyorum ben 52 yaşındayim burda kimseyle tartışmak istemiyorum herkesin sorunları kendine fazlasıyla yetiyor birde burda aynı durumdaki engelli ihtiyaç sahibi insanlarım bir birlerini yemesi hiç hoş değil bir mübarek ramazan ayında kimse kimseyi kırmasın

[SIZE=3]" #EngelliAylığı #EngellilerinSesi "[/SIZE]

Bu başlıklara tüm Sosyal Medya üzerinden destek vermenizi bekliyoruz. İnstagram, Twitter, Facebook hepsinden yazabilirsiniz.

yunusarpc

Aynen katılıyorum. O kadar engelli derneği var ama bir tanesi çıkıp bu maaşlar engellilere yetmiyor, hane geliri uygulaması kaldırılsın engelliler mağdur oluyor demiyor. Gerekirse kendi aramızda yeni bir dernek kurar, gereken yerlere gerekenleri söyleriz. Hiç bir işe yaramayan yandaş engelli dernekleri de bu iş nasıl yapılıyor görmüş olurlar. Aile Bakanı çıkıyor şunu yaptık bunu yaptık diyor engellilerin maaşlarının iyileştirilmesi, hane gelirinin kaldırılması, engelliye bayram ikramiyesi verilmesi gibi hiç bir konuda çıkıp bir açıklama yapmıyor. İşte bunun nedeni de pasif kalan engelli dernekleridir...

yunusarpc

Evet tüm siyasi partilere, derneklere, haber kanallarına bu durumu sürekli bildireceğiz. Engellilerin insan gibi yaşayacağı şartlar oluşturulana kadar mücadeleye devam...

Madem kulaklarını tıkamışlar engelli aylıklarında iyileştirmeye, o zaman bu platformdaki herkesi e-devletten Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti bölümünden her ay nakdi yardım başvurusunda bulunmaya davet ediyorum. Hem, komisyonun artacak iş yüküyle bıkıp usanacaklarından, tepe merciye iletmek durumunda kalırlar. Kalıcı çözüm için iyileştirme (seyyanen zam) yapma ihtiyacını duyacaklardır. Hem de, üstelik bu süreye kadar nakdi yardım da alınır.
Her başvurduğumda talebim kabul edildi bugüne kadar. Tutarı değişiyor; 500,600,700 lira. Ama uzun zamandır başvurmadım, tutarı 1000 lirayı bulmuş olabilir.

500 karakterle sınırlandırılmış Açıklama kısmına şöyle yazılabilir;
"Engelliyim, engelli aylığıyla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Fakat; gerçek enflasyonu kesinlikle yansıtmayan resmi enflasyon rakamları baz alınarak bu aylıklara yapılan artışlar, mal ve hizmetlere peş peşe gelen zamlara karşı yetersiz gelmekte, bu da engelli aylıklarının alım gücünün gün be gün düşmesine sebep olmaktadır. Buna rağmen bugüne kadar da iyileştirme yapılmamıştır. Artık aldığım aylık yeterli gelmediğinden, tarafıma sık periyotlarla nakdi yardım yapılmasını talep ediyorum."

Son düzenleme:
Hükümet engelliye sahip çıkmıyor görmezden geliyor muhalefette öyle akli fikri emekli bunların ülkede emekliden başka kimse yok sanki chp genel merkezini aradım arkadaş genel başkan emekliden başka kimseyi görmüyor 1594 tl engelli maaşı alan insanlar var onları niye dile getirmiyor engellilere bayram ikramiyeside verilmiyor hükümet zaten ilgilenmiyor muhalefet ilgilensin söyleyin iletin bu haksızlığı adaletsizliği diye söyledim geri dönüş yapacaklarını söylediler bakalım elimizden geleni yapmaya çalışalım yoksa kimsenin umurunda olmayız

ibrahim118

Zaten muhalefet doğru düzgün muhalefet yapmadığı için hakkımız yeniyor. Kemal Kılıçtaroğlu, Meral Akşener üstüne basa basa bu konuları sürekli dile getirse bizi seçerseniz biz engellilerin yaşam koşullarını şöyle iyileştireceğiz böyle iyileştireceğiz diye anlatsalar bakın akp hükümeti nasıl tutuşup hemen iyileştirmeleri onlardan önce yapmaya başlar. Çünkü akp artık bitmiş durumda ve alacakları en ufak bir oy için şuan yapamayacakları hiç bir şey yok. Bu yazıyı gören tüm arkadaşlarımız, muhalefet partilerine de dilekçeler göndersin ve her platformda muhalefete sesimizi duyurmaya çalışalım. Eğer bu konuda başarılı olabilirsek seçimlerden önce istediklerimizi alacağız inşallah...

bungalov
Yapmaz ben bir aydır Twitter etkinlik yapılıyor onlara bile.yetkiliker bakmiyo voleyi kim nereden vurucak iyi biliyor bazı mensuplarlar engellileri amacalri sessizce ezmek.iatesikkeinizi yaptırmak ama.millet uyandı artık devir tilki devri 🦊 seçimden sonra yapacaklarmış zam zaten günü ha dedik biz seçimden önce verilsin verilmedi yıllardır bazı seçimi destekliyorduk ailecik artık kimin ne mal olduğunu yerde

Bizim.oyumuza ihtiyac duymuyorlar tek sıkıntı bu ses duyurmaya gelince yillardir bir kac kisi zaman zaman cikar ve ses cikaralim der ama.oylece kalir bugun haydi sokaga iniyoruz desek 100 kisi toplayamayiz

yunusarpc

Engelliler bir araya gelip ankara da eylem yapalım diyorum kimseden cit çıkmıyor lafa gelince herkez hak arıyor ben bu saatten sonra engelliler için hiç bişey yapmam umrumda da değil herkez layık olduğunu yaşıyor eylem yapalım dedik 8 kişi geldi burada konuyu görüntüleme 15 bin ne savunacak ben enayi miyim gitsin herkes twit cimer uğraş sin o nedenle umrumda değil ezilen ezildigiyle kalsın

yunusarpc

Benim de böyle bir vaatten haberim var.

Zaten bu sosyal yardım mevzusu iyice keşmekeş bir hal aldı. Bütün bunları tek çatı altında toplayıp tek kalemde verilmesi gerekiyor, gerekecek.
Nitekim, CHP'nin böyle bir seçim vaadi var. Aile Sağlığı Merkezlerinde istihdam edilecek uzmanlar, her bireyin sosyoekonomik durumunu titizlikle değerlendirip bunun sonucuna göre her ay koşulsuz belli bir meblağ (en düşük bin 100 TL, en yüksek 5 bin 500 TL) ödeneceği bir sistem. Aile Destekleri Sigortası (Asgari Gelir Güvencesi) Zaten Türkiye'nin 1971'de imzaladığı fakat halen uygulamadığı Uluslararası Çalışma Örgütü’nün sözleşmesi gereğince...

Bununla ilgili şu başlığı açmıştım. İlgilenen de pek olmadı gerçi...

https://www.engelliler.biz/forum/so...tekleri-sigortasi-asgari-gelir-guvencesi.html

Verdiğim rakamlar güncel değilmiş, o zaman asgari ücret 8500 liraya çıkarılmamıştı.

Cumhur İttifakına giren Yenidenn Refah P.'in de engelli aylıklarının asgari ücret kadar verilmesi programı varmış.

Yani her iki tarafın da engelli aylıklarının memur maaş katsayıları üzerinden değil de, asgari ücret üzerinden verilmesinin düşünmesi çok daha olumlu bir gelişme. TÜİK'in marifetiyle (!) düzmece enflasyon rakamlarıyla yaşadığımız mağduriyet bir nebze olsun azalacak. Çünkü asgari ücret artışlarında daha cömert davranılıyor. Memur maaşlarında ise kılı kırk yarmaları gerek, bütçeyi gözetmek adına. Çünkü memur sayısında korkunç bir patlama olmuş. 5 milyonluk memur kesimi devlet bütçesine devasa yük oluşturuyor.

hepsinden önce hane geliri kaldılırmalı eve giren para sanki bize harcanıyor bize veriliyor

yunusarpc

Bu hükümetin işi bitti Yunus bey, bunların tek derdi seçimi kazanıp 5 sene daha lüks içinde yaşamak. Bizi bizden başka düşünen yok. O yüzden biraz aklı olan engelli kesinlikle bunlara oy vermez. AKP tekrar iktidar olursa engelliler geçinemedikleri için ya sokaklarda dilenciliğe başlayacak ya da tek tek intihar etmeye başlayacaklar. Aile bakanlığı koltuğuna oturttukları kadınların tiplerinde meymenet yok bir kere. Suratında nur kalmamış tipler seni beni mi düşünür ? Hepsi yiye yiye domuz gibi olmuşlar. Onları oraya oturtanda özellikle bu tipleri seçiyor sanki nerede böyle nursuz biri tutup Aile bakanı yapıyor. Bir de neden hep aile bakanları kadınlardan seçiliyor onu da anlamış değilim. Ne yani erkekler Aile bakanı olamıyor mu ? Erkekler kadınlardan daha mı merhametsiz ? Unutuyorlar bu aleme ışık olmuş peygamberimiz de erkekti ve çok merhametli adaletli bir insandı! Böyle suratsız meymenetsiz kadınları Aile bakanı yapacaklarına adam gibi işini düzgün yapacak liyakat sahibi bir insana versinler o makamı...

Hep aynı palavrayı sıkıyorlar SGK da tıbbi malzeme ödemeleri için şikayet yazdığımızda bütçe bunu karşılamaya yetiyor cevabı veriyor. Ama gördük ki bir anda 2.5 milyon eyt liye maaş verebilecek para varmış bizden alıp 20 yıl onlara maaş ödeyecekler extra. Ben CHP ye güvenmiyorum çok yalan söylüyorlar ama Erbakan dan umudum var.

yunusarpc
Akp tekrar seçilirse bu ülke biter daha yaşanmaz hale gelir. Ondan sonra bunun geri dönüşü de olmayacak ve akpye oy verenler Erbakan hocanın dediği gibi dövecek dizleri bile kalmayacak. Bu ülkeyi hortumlaya hortumlaya yabancı ülkelerde servetlerine servet kattılar. Trump Papazı bırak yoksa yurt dışındaki servetini açıklarım deyince Tayyip hemen nasıl saldı papazı ? Tayyip ve çetesinin yabancı ülkelerde kim bilir kaç milyar dolar parası var. Bu ülkede insanlar açlıktan ekmek almaya para bulamazken bunlar milletimizin parasını çalarak yurt dışında servetlerine servet katıyor!!! Kılıçtaroğlu yüksek bir oyla tek başına iktidar olursa bakın bu akplilerin ne pislikleri saçılacak ortalığa şok olacaksınız. Dün hocam hocam diye fetönün ayaklarını yalayanlar bugün yalandan fetö düşmancılığı oynuyorlar fakat bunların fetöyle mücadele ettiği falan yok hepsi palavra!!! Fetöyle mücadele etseler bütün kritik makamlara en büyük fetöcüleri mi yerleştirirler ? 17-25 Aralıkta ayakkabı kolilerinden paralar etrafa saçıldı adamlar bu ülkeyi satmış resmen ve hiç birisi yargılanmadı üstüne birde ödül gibi başka yerlerde makamlar verildi. Milletimiz açlıktan kırılırken daha geçen gün Emine hanım Amerika'da Channel mağazasını kapatmış alışveriş yapıyordu. Bunlar mı müslüman şimdi ? Bunlar mı Engelliyi, garibanı, fakiri düşünecek ? Gerçekten komiksiniz...

Vazgeçtiğimiz an,kaybettiğimiz andır.Vazgeçmeden mücadeleye devam edelim sayın arkadaşlar.Twitterde açtığım tagı takip edelim,yorum ve tweet ekleyelim.Diğer sosyal medya araçlarından da sesisimizi duyurmaya devam edelim.Kendi aramızda tartışmalara girmenin,siyasi çekişmelere katılmanın şuan bize faydası yok.Bir olup,birlikte hareket edersek başaracağız.Aşağıdaki tagı takip edin,sizlerin varsa sosyal medya çalışmaları yazın buradan katılalım onlarada.

#Engellilerezamistiyoruz

Evde bakım aylığı ilk çıktığında neredeyse bir asgari ücret seviyesindeydi çok çok az bi eksiği vardı şimdi asgari ücret 8,5 evde bakım aylığı 4,5 bu nasıl iş

Bizim EYTliler gibi bir örgütlenmeye gidip hak arama ihtimalimiz yok mu? Resmi kayıtlara göre 5 milyon engelliden ve aileleri ile birlikte 20 milyon kişiden bahsediyoruz. Engelliler Konfederasyonu işlevini yerine getirmiyor bence, pasif bir yapılanma. Bizim daha çok sahada olmamız gerekiyor. Büyük engelli mitinglerinin organize edilmesi gerekiyor.

Üst Alt