Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler olarak aylıkların yükseltilmesi için sesimizi duyuralım

genie

Katılıyorum, engelli dernekleri çok pasifler. Engelli haklarının iyileştirilmesi için aktif çalışma gerekiyor. Siyasi partilerle düzenli olarak toplantılar yapıp eksiklerimizi siyasetçilere ve meclise duyuracak bir örgütlenmeye ihtiyacımız var.

yunusarpc Biliyorum böyle bir konfederasyon var ama varlığıyla yokluğu bir bana göre. Engellileri organize etmekte sıkıntıları var, eleştirdiğim nokta bu. Her zaman dediğim gibi bizim ortak hareket etmeye ihtiyacımız var, sesimizi duyurabilmek için.

yunusarpc
Ben de alternatif yapılanmaların kurulması taraftarıyım ama tek başına nasıl işin üstesinden geleceksin ki? Mesela Ankara'da veya İstanbul'da büyük mitingler düzenlemek lazım bunları nasıl finanse edeceğiz? Ayrıca niye ayrı bir engelli sendikası yok mesela, hep dağınık şekilde oraya buraya kayıt olmak zorunda kalıyoruz? Ben her zaman sahada aktif olarak hakkımızı aramamız gerektiğine inanıyorum. Twitter'la, imza kampanyasıyla falan olacak işler değil.

950000 Engelli seçmen varmış ülkede ben bu rakamın daha fazla olduğunu sanıyordum. 1 milyon 18 yaş altı engelli vatandaşımız olsa ortalama 2 milyon kadar engelli insan mı var Türkiye de? Yıllardır 8 milyon 12 milyon engelli olduğu söylenirdi sesimizin duyulmaması bu yüzden sanırım.

Bunun için İstanbul'da veya Ankara'da büyük mitingler yapılabilir, ben bu mitinglere katılmaya hazırım. Ulaşım bedava zaten. Yeterli sayıya ulaşabilirsek daha çok dikkat çekeriz, EYTliler haklarını asıl mitinglerle, yürüyüşler ile velhasıl sahada aldılar. Bu mitinglere bakanlar, engelli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, milletvekilleri davet edilebilir. Hem onlar için PR çalışması olur hem de bizim sesimiz daha yüksek makamlara ulaşmış olur. Kazan-Kazan durumu.

yunusarpc

Bizim fiziki bir derneğe ihtiyacımız var. Keşke forum sahipleri dernek olarak faaliyet gösterse üye olurduk. Bu dernek aracılığı ile aramızda para toplayıp çeşitli etkinlikler düzenleyerek, sosyal medyaya reklam verip sesimizi insanlara duyurabilirdik. Siyasi partiler engellilere yeterince önem vermiyor. Önem vermedikleri içinde engelli milletvekili neredeyse hiç yok varsa da ben hiç görmüyorum. Mecliste engellileri temsil edecek bir komisyon kurulması gerekiyor. Bunun içinde engellilerin sorunlarını gündeme getirecek olan milletvekilleri ile iletişime geçmemiz gerekiyor. Engelli haklarının iyileştirilmesini sağlamamız için bu şarttır. Şimdi seçim zamanı vekil adayları ortalıkta fink atacak. Her gördüğünüz vekil adayına aylıkların asgari ücret kadar olması gerektiğini ve hane gelir testinin kaldırılması gerektiğini mutlaka söyleyin.

Tweeter da yazın kemal kilicdarogluna yazın hatta tüm twetlerin altına sesimiz duyulur biliyorsunuz kemal gündeme getirirse rte hemen kendi yapıyor rekabet var aralarinda seçim tam vakti heryere yazın şimdi sesimiz duyurursa zam olur yoksa 3 kuruş açlık boyutunda maaşla yasariz

@yunusarpc Murat benim.Günlük 10-15 tweet atıyorum.Zaten linki yazdım.Tüm arkadaşlar lütfen duyarsız kalmayın.Sizlerde yazın.

Aşağıda vereceğim linkten Milletvekillerinin E-posta adreslerini alabilirsiniz. Buradan istediğiniz Milletvekillerine mesaj gönderebilirsiniz ancak size önerim, bütün vekillerin e-posta adreslerini tek tek alın ve güzel bir dilekçe hazırlayıp hepsine toplu e-posta gönderin. Dilekçenizde hane gelir testinin kaldırılmasını ve en düşük engelli aylığının asgari ücret kadar olması gerektiğini yazmayı unutmayın! Bütün vekillere bu mesajları gönderirseniz en azından içlerinden 1 tanesi illaki sesimizi duyacaktır. Bu konuyu bir şekilde siyasetçilerin gündemine sokabilirsek gerisi çorap söküğü gibi gelir. Seçimlere çok az kaldı zamanımız az, seçim zamanı bu haklarımızı aldık, aldık alamazsak seçimden sonra kimse bizi umursamayacak!

Milletvekillerinin E-Posta Adresleri;

https://www.tbmm.gov.tr/milletvekili/eposta-liste

Önümüzde engelliler haftası var sesimizi duyurduk duyurduk yoksa kaldı gider seçim haftası ile çakışıyor zaten seçime girmeden sesimizi duyuralım

Engelli maaşları https://www.ntv.com.tr/galeri/ekono...n9N2keJ4YUKc48yXVTHjhw/yFRhGSpSt065N1oek6IzeQ

2023 yılı engelli aylığı : Yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1594 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı ise 2 bin 392 TL. Şayet bu rakamları alıyorsanız gerçekten çok az. Bir cafeye gittiğinde bir burger söylediğinde 100 tl dan aşağı değil.

Engelli aylığı en az 6.000 tl olmalı.

yunusarpc

Bu linkteki bilgiler 24.Dönem Milletvekillerine ait yani eski, bilginiz olsun.

Hükümet, 1500 lira olan engelli aylığını yükseltse iyi olurdu.

Bende yazdim ancak ben engelli ayligi için ailenin gelirine bakılması gibi bir gerekcenin olmamasini düşünüyorum. Borç para isterken bile hesaba gonderilen paralari hesap ediyorum. Borc bile isteyemiyorum açıkçası. Engelli bireyin ihtiyaclari halindr eşine annesine babasina el açması kadar zor birsey olamaz. Bu maas gelire bakilmaksizin bağlanmalı.

yunusarpc

Zaman zaman bir benmi uğraşacağım yılgınlıgı hepimizede oluyor. Iyi kötü eşime el açmadan kendi ihtiyaçlarımı giderebiliyorum. Bu bizim cok dogal hakkımız olmalı. Nezaman ne icin kesilecek diye korkuyorum doğrusu. Ben neden bu korkuyu yasayayim ? Bununla birlikte bayram harçlığı konusuda gundemde olmali daha yaşanır hale gelmeli ve bunun icin kimse birsey yapmiyorsa elimizden gelen sesimizi duyurmaksa bunuda yapmak zorundayiz ki kendi adıma yapıyorum ben. Benim gibi sizin gibi düşünen herkesde bir zahmet yapsin!

sunnshine
Elbette ki elimizden geleni yapmamız gerekiyor.Zaten yapacağımız şey telefondan,tabletten yada bilgisayardan bir yere bir kaç yazı,twit vs yollamak.Ama bizim insanımıza bu bile zor geliyor yada ne bileyim,belkide önemsemiyorlar yada biz kendi engellilerimiz üzerinde bile yeterince farkındalık oluşturamıyoruz.

Engellilerin daha güzel şartlarda geçim sıkıntısı çekmeden yaşamasını istiyorsak; Sosyal medyada ve sahada Kemal Kılıçtaroğlu'nu desteklememiz gerekiyor. Akp hükümetinin bize hiç bir halt vereceği yok verecek olsa kaç senedir sesimizi duyardı! O yüzden ne yapın edin yarın gidip oyunuzu Kemal Kılıçtaroğlu'ndan yana kullanın ve sistemin değişmesini sağlayın yoksa tek adam rejimi sadece engellilerin değil bu ülkenin de sonunu getirecek...

geniş çaplı bi eylem gerekli engellilerin sesini duyurmaları için

Üst Alt