Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler olarak aylıkların yükseltilmesi için sesimizi duyuralım

Engelli ayligi nin asgari ücret seviyesine çıkması için Ankara da sessizlik eylemi.

Amacımız Ankara aile bakanligi önünde sessizlik eylemi engelli ayligi nin asgari ücret seviyesine çıkması için devlete ve hükümete talebimizi bildirmek gelemeyecek durumda olan arkadaşlar bizi burda desteklemelerini istiyorum.Haber kanallarıyla da iletişime geçip gündeme gelmek amacımız.Sen yoksan bir kişi eksiğiz.Elimizden geleni yapalım.Bu eylemde siyasi görüş yoktur tek amacımız gündeme gelmek devletten hakkımızı almaktır.

Eyleme katilmak isteyen arkadaşlar watsap grubu paylaşıyorum

https://chat.whatsapp.com/BrcN23zuBBgHVNIubhgZrt

Şamil67

Kral hareket..!

Evcil köpeğin aylık masrafı bile 2 bin liranın üzerinde (mamasıydı, tuvalet kumuydu, aşısıydı,..)
Mevcut siyasi iktidar ve iktidara talip diğer siyasiler, insanlık onuruyla bağdaşmayan bir parayla engellilere hayvan kadar bile değer vermiyor!

yolunuz açık olsun

Teşekkürler.Arkadaşlar kısa zamanda birlik olalım seçimden önce gündeme gelelim.Yazı yazmakla bu işler olsaydı şimdiye dek olurdu.korkmayın cesur olun hayat cesurlari sever.

Anayasa'nın 34. maddesinin birinci fıkrasında, “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” denilerek, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenmesinin izin alma koşuluna bağlanamayacağı açıkça ifade edilmiştir (1).

Şamil67 Duyarlılığın için teşekkürler.Elini taşın altına koyan böyle arkadaşların olması güzel.Davamıza sahip çıkarsak kazanırız.

Şamil67

Ben dahil Ankara'da olmayan arkadaşlar seçime kadar hergün Foxhaber ve Twitter twit atalım bizde böyle destek olmaya çalışalım sizde eylemde bir tv olmasa bile cep telefonu ile çekim yapın TV'lere gönderin

Konu yu 6.000 kişi görüntülenmiş watsap grubuna gelen 7 kişi ben diyorum bu insanlar ölmüş bi fatiha oku gitsin bu engellilerle bu iş olmayacak heralde

Şamil67

Ben dahil Ankara'da olmayan arkadaşlar seçime kadar hergün Foxhaber ve Twitter twit atalım bizde böyle destek olmaya çalışalım sizde eylemde bir tv olmasa bile cep telefonu ile çekim yapın TV'lere gönderin

Turkiyede 4.876.000 milyon engelli var bu siteye aylık 1.500.000 kişi geliyor açılan konu görüntüleme 6 bin üzeri eylem için watsap grubuna gelen kişi 7 engelliler hiçbir zaman eylem yapmadilar hep verilen e razi oldular o nedenle hakettiği değeri gormediler ben deseydim ki herkeze eft veya havale ile 1000 lira para gonderecem daha fazla kişi gelirdi gruba çünkü kendi menfaati ama bu eyleme katılır sa herkezin menfaat ine olacak yazıklar olsun engelliler bilinçli değil genel olarak bu engellilerle bişeyleri başarmak mümkün değil nisan 25 e kadar bekleyecem duruma göre hareket ederim sadece şu sitede konu görüntüleme 6 bin kişi eyleme gelseydi bu hafta içinde mesajımızı verir gündeme gelirdik.6 bin kişi ama her zaman ki gibi okuduklar yazılanları boşver neme lazım dediler iki yorum yazıp zavallı ca gittiler menfaatciler

Şamil67 yorum dahi yazma tenezülünde bulunmuyorlar maalesef.Ama biz yinede elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Birlik olup sesimizi duyurursak belki o zman duyarlar sesimizi çözüm sunarlar Susmayın Maaşlarımıza zam yapılsın. Twitter, dan başladık sloganlara sizleride bekliyoruz Arkadaşlar..

Twitter da Yazın ekrana
Engelli maaşları,
Engelli aylığı, diye çıkar karşınıza

arkadaşlar nisan 6 da meclis kapanıyomuş bir an önce millet vekillerine yazalım ben yazıyorum habire

Ben Ankarada değilim katılamam ama Twitter dan yazarım, ayrıca herkese bayram harçlığı var bi bize yok, yazıklar olsun ya

Twitter den cimerden ak parti merkeze her yere yazıyorum arıyorum imkanı olanlarda ankarada gerekeni yapsınlar ama işin garip tarafı engellileri zerre kadar hesaba almıyorlar bunlara hatim indirsen destan yazsak boşuna

Sessiz Dünyalı
Cemkiren sendin terbiyesizlik yapma susunca eline ne geçti en azından elimden geleni yaparım olursa olur olmazsa onlar kul hakinda bogulsun sende kıvrıl yat yerinde

Sessiz Dünyalı
Karaktersiz ukalalık yapma terbiyesizlik yapma haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansın burda cemkirme sabrımı taşırma yedi ceddini andırma parasızlık senin aklını almış pislik yama

Maalesef Meclis cuma günü kapanacak.Engelli yine üvey evlat gibi bayrama boynu bükük girecek.Ne maaşlarda bir iyileştirme nede bayram ikramiyesi bundan sonrası için zor.Biz birlik olamadığımız için,mücadele etmediğimiz için,sadece bize layık görülenle yetineceğiz.Sözde engelliler adına konfederasyonuz diye yer işgal edenler,daha dün sitelerine iki satır yazı koyup,sözüm ona mücadele ediyor görüntüsü veriyorlar.Bizim derneklerimiz,konfederasyonumuz dahi işte böyle umursamaz.

Başgedikli
Boşver mücadele için kılını kıpırdatmayan on binler var onun için değmez keşke maaşları hep kesseler zıkkımın kökünü yesinler trene bakanlar

Engelli Aylıklarının Yükseltilmesi ve Hane Geliri Uygulamasının kaldırılması için TAG

En düşük engelli aylığının, en az asgari ücret kadar olması ve hane geliri uygulamasının kaldırılması için sosyal medya üzerinde TAG çalışması başlatacağız. Seçimlerden önce siyasilerden bunları alamazsak 5 sene daha sürünürüz. O yüzden tüm engellilerden bu konuda destek bekliyoruz. İlk olarak seçim gününe kadar Twitter üzerinden aşağıda vereceğim başlıklarla sorunlarınızı, şikayetlerinizi, önerilerinizi Twitter üzerinden iletmenizi ve birbirinizin Twitlerini beğenip RT yapmanızı istiyorum. Eğer bu açtığım başlık belli bir hedefe kadar yükselir ise sonrasında hedefimiz, hepinizin imzalarını alarak bu konu hakkında bir dilekçe hazırlayarak, bunu tüm siyasi partilere ve TBMM'ye teslim edeceğiz. Engellilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesini istiyorsak, organize olmamız ve seçimlerden önce bunu yukarıdaki yöneticilere duyurmamız şarttır.

Paylaşım yapacağınız TAG'ler şunlardır;

[SIZE=4]#EngelliAylığı #Engellilerinsesi[/SIZE]

QUXMuc.webp

Meclis kapandı, geçmiş olsun. :)

Meclis kapandı, geçmiş olsun. :)

Bizim burada amacımız bunun bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak. Biz bu konuyu siyasi partilerin gündemlerine sokarak medyada haber olmasını sağlayabilirsek zaten gerisi gelecektir ama görüyorum ki bu forumda kimse kılını kıpırdatmıyor. Demek ki herkes halinden memnun!? Yok memnun değilseniz şu koca forumda neden şu başlığa kimse destek olmamış ? Kimseye gel taş taşı demiyoruz altı üstü bir hashtag çalışması yapalım diyoruz. İki tuşa basmaya üşeniyorsunuz ya da işinize gelmiyor. Siz böyle sustukça daha çok sürünürsünüz daha çok böyle haklarınız yenir! Avrupa birliği ülkelerinde Engelliler insan gibi yaşar biz de burada şöyle olursa 3 kuruşluk maaşım kesilir mi böyle olursa Ekpss'den memur olabilir miyim ? bunları tartışır, konuşur dururuz! İnsan gibi yaşamak istiyorsak, birlik olacağız, hükümet bizim sesimizi duyup gerekli iyileştirmeleri yapana kadar her platformda çalışıp bu işin peşini bırakmayacağız...

Başgedikli

Sadece zam değil Engelli aylıkları en az Asgari ücret kadar olmalı ve Hane geliri uygulamasının kaldırılması Engelli kişinin şahsi servetinin olup olmadığına bakılarak aylık bağlanması gerekiyor. Bunu sadece sosyal medyada değil tüm Engelli derneklerinin organize olup ortak açıklama yaparak hükümetten talep etmesi gerekiyor.

meclis kapandı evet ama kararname cıkarsa sayın cumhurbaşkanı onaylarsa olur tabi millet vekilli öyle yazdı dönüşyaptı

VAAS

Hele bir hükümet değişsin, sonrasında tekrar oturur değerlendiririz. Benim bu hükümetten bir beklentim kalmadı artık.

genie

Seçimlerden önce bunu gündeme getirmemiz daha iyi olur çünkü seçimden sonra kimsenin bizi umursayacak. Geçmişten günümüze kadar bu durum hep böyle oldu. Şuan tüm partiler oy peşinde olduğu için birbirleriyle rekabet içindeler. Biz bu durumu iyi değerlendirebilirsek, seçimlerden önce bu sorunların giderilmesini sağlayabiliriz. O yüzden bu kısa süreyi iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

Üst Alt