Merhaba;
Suret
farklı bir alanda tezli yl yapmanız mümkündür. bunun için enstitülerin açmış oldukları/açacakları ilan metnindeki koşul ve açıklamaları okumanız gerekmektedir ,koşulları sağladığınız her alana başvuru hakkınız vardır demektir.
(örneğin ben matematik mezunuyum ve temel tıp bilimleri nde tezliyim)
BAZI TEMEL BİLGİLER
DOKTORA PROGRAMI
1) YDS veya eşdeğeri >55 koşulu her durumda sağlanmalıdır
2) EĞER ;
Ales >80 ve
agno (lisans ortalamanız) >3.00 ise
lisans diplomanız ile DOKTORA programına doğrudan başvuru yolu açıktır.
3) doktora öğrenim süresi 4 yıldır. (lisans derecesiyle doktora programı 5 yıl olması lazım kontrol ediniz)
LİSANSÜSTÜ PROGRAMLAR
4) doktora programı ve tezli yl programları azami sürede bitirilme zorunluluğu bulunmaktadır. (3 nisan yönetmeliği)
5) yl programı için ALES >55 olmalıdır. yl programında dil sınır koşulları üniversiteler tarafından belirlenir. geel olarak bir alt sınır yoktur ancak üniversitelerin sınır koyma hakkı vardır. tezsiz yl diplomasıyla doktora programına başvuru YAPILAMAZ.
TEZ & BAP
6. tez danışman gözetiminde savunması yapıldıktan sonra tamamlanır
7. bir yüksek lisans veya doktora tezi BAP ile desteklenebilmektedir.
ÖNERİLER
başvuru yapacağınız bilim alanında hangi öğretim üyelerinin var olduğunu önceden araştırınız mümkün ise TÜBİTAK projeleri olan hocaları danışman seçmeye çalışınız. (Burs alabilmeniz için)
danışman seçildiği zaman veya mülakatta bir hoca sizi seçti ise o sizin danışmanınızdır ve tez konunuz o öğretim üyesinin uzmanlık alanlarından biri ile ilgili olur.
aklınıza takılan soru olursa sorunuz ...
Başarılar