Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerden yüksek lisans yapan var mı?

@ahmet22 bence olayı bu kadar kompleks yapmaya gerek yok. Mesela işletme okumus bir kişi, dil puanı da var, alesten de belli bir puan almış, gider alım yapılan üniversiteye başvurur, yüksek lisans için ya da akademisyenlik için... üniversite de engelli statüsü olan bu kişiyi engelli kontenjanı açarak değerlendirir, yani hepsinin ayrı ayrı kadro açmasına gerek yok, zaten akademisyen olabilecek seviyeye gelen 177 tane var mı bakalım Türkiye'de "engelli olarak!" Gider güzel güzel başvurur, üniversite de başvurusunu engellilik çerçevesinde değerlendirir... Bence bu konudan özel bir tez alanı bile çıkabilir, şu anda konuştukça anlayabiliyorum, engellilerin üniversitelerde istihdamı, akademik ilerlemeleri için çalışmalar vs...

@ÖzgürKız çok sevdiğim bir alan, psikologsunuz yani, ne güzel :)

2 defa yapmaya çalıştım, tez döneminde bıraktım. Af geliyormuş devam edebilirim.

ahmet22 engin bilgilerin için ben de teşekkür ederim. sinerji iyidir, hep birlikte dileyelim, olur mu olur :)
hccx evet hocam neden bıraktınız?

Bir de hangi alandı, hangi üniversitede yapıyordunuz, engel durumunuzla ilgili özel bir insiyatif tanındı mı?

Engelli olup Tarih bölümünde yüksek lisans yapan var mı??

plüfovil93 benim en başta sorduğum sorularin cevabını anlamak için sizin verdiğiniz bu cevaplara karşı müneccim olmak lazım... çok iyi ya, sabahtan beri dört kelime yazdı şaka gibi:)

engellerimin müsade ettiği ölçüde okuma işini abartanlardanım,
bir ön lisans, iki lisans, bir yüksek lisans (son dönem, haziranda mezun olacağım kısmetse)
seneye yeni ufuklara yelken açacağım yine, yeni okul, belki lisans belki bir yüksek lisans daha...
durmayın, engelinizin müsade ettiği ölçüde okuyun/okumaya çalışın yılmadan...

Evet ben 2011-2013 yılları arasında tezli yüksek lisans yaptım kimya bölümünde

Ne lisansta ne de yüksek lisansta engelli öğrencilere pozitif bir ayrıcalık gördüm, ALES e girdim sonra başvurdum mülakata çağırdılar kabul edildim. Başka merak ettiğin ne ise cevaplayabilirim.

@bendevrim azminizden ötürü tebrik ederim, gıpta ettim. Yüksek lisansınızi hangi alanda yapıyorsunuz? Hangi universitedesiniz, engelli statunuzden ötürü bir ayrıcalık saglandi mı?

@Chemist-Kimyager hangi üniversitede yaptınız yüksek lisansınızi, engelli olarak bir talebiniz oldu mu peki, ayrıcalık olarak?

ahmet22 Suret Yüksek lisans yaparken engelli olmak bir yarar sağlamıyor, en azından ben bir yararını göremedim, gerçi raporu sonradan aldım. Tez yazma kısmı oldukça yorucu bir süreç, çok tembelim. Tarih ve bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümleriydi.

Suret 19 Mayıs Üniversitesinde yapıyorum yüksek lisansımı Kamu Yönetimi bölüm, sınavsız/sıralamasız giriş hakkı vardı ben girdiğimde engelli ayrıcalığı, hala devam ediyormu bakmak lazım, kalkacağı söyleniyordu engellilerle ilgili bu hakkın.

bendevrim şu anda söylediğiniz bu haber gerçekten beni çok ümitlendirdi. Yüksek lisansınızi tezli mı yapıyorsunuz? Sınavsız siralamasiz giriş hakkı nasıl oluyor? Profilinizde Balıkesir yazıyor, farklı şehirden yüksek lisansa devam etmek zor oldu mu? Yüksek lisansiniza hangi yıl başvurdunuz? Şu an tez aşamasında mısınız? Lütfen bunlara da cevap verin benim için çok önemli, iyi ki yazmissiniz su konu başlığına, şükürler olsun birine rastladım sonunda.

Tez yazma kısmı oldukça yorucu bir süreç, çok tembelim.

tez yazma doğrudur yorucudur ama bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümünde aftan yararlanırsan devam etmeni öneririm temel programlamayı ve programları öğrenirseniz ve yabancı diliniz de varsa bence süper olur.

temel programlar : C,C++ ,C#,python,html5,java,javascript,.net bunlar yeter

Ben Lisans olarak 1998-2003 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Kimya Mezunuyum. Yüksek Lisansı Yaşadığım yerde olduğu için Namık Kemal Üniversitesinde yaptım 2011-2013 yılları arasında yine Kimya dalında yaptım bitirdim beş yıl oldu. Engelli olarak bir talebim olmadı olsa ne konuda olabilirdi sanırım fiziksel durum bina girişleri asansör vs olurdu, bunlar da gayet uygundu, onun dışında puan vs ayrıcalık yoktu şimdi de olduğunu sanmıyorum.

Chemist-Kimyager ben bu durumun bir engelli için en doğal haklardan biri olduğuna inanıyorum. Bu yüzden de bu konuda bir farkındalık olulması adına bile elimden ne gelirse yaparım. Çünkü bir engelli her yere ulaşabilmeli, herşeyi başarabilmeli ki arkadan gelen engelliler de kendini işe yaramaz sanmasın, yalnız güvensiz hissetmesin, ayakları üzerinde durabilsin...

Elbette öyle, bizler okumalıyız, calışmalıyız, yollara, kafelere, sahillere, parklara vs. çıkmalıyız ki engeller kalksın mimari bize uygun hale getirilsin.

Suret akademik bir hedefim yoktu o yüzden tezsiz yüksek lisans, sınavlara gittim geldim, dersler sanal ortamda internet üzerinden gerçekleştiriliyor, tez/proje aşamasındayım şu an, 2 yıl önce başladım, engelliye sıralamasız hak tanınmıştı, misal bölüm 50 kişi alacak öğrenci olarak, lisans mezuniyet puanı en yüksek olandan başlıyor sıralama, aşağıya doğru 50 kişi tamamlanana kadar devam ediyor normalde, engelli öğrenciyi bu sıralamaya tabi tutmadılar, bir nevi başvuran engelliyi kaydettiler bölüme.

bendevrim

Çok güzel, çok iyiymiş...

Peki Ales puanın ve yabancı dil puanın kaçtı? Bunlar da başvuru sırasında istendi mi?

Yalnız hatırlatmak isterimdoktoraya başlamak için tezsiz yl diploması kabul edilmez bununla birlikte sınırlı sayıda da olsa tezsizden tezli ye geçiş var diye biliyorum

ahmet22 bu bilgiler için de teşekkürler. Yavaş yavaş ilerliyoruz, doğru bilgiye ulaşacağız :)

Suret

yani merak ettiklerinizi sorun ben henüz tezli yl mezunu değilim fakat muhtemelen biçok konuda bilgi sahibiyim (bu alanda)

ahmet22 lisans bölümünü hangi alanda okumuştunuz? Şimdi hangi univertide yüksek lisans yapıyorsunuz? Yüksek lisansınızi yaptığınız alana nasıl karar verdiniz?

matematik mezunuyum ve temel tıp bilimlerinde tezli yl öğrencisiyim.

Üst Alt