Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Çok geçmiş olsun. Inşallah sağlığınıza kavuşursunuz tez zamanda.2016'da İnşaat mühendisliği alanındaki Y.lisansımı bitirmeye oldukça yakın olduğum bir dönemde ilk ameliyatımı oldum ve kanser tanısı aldım. Nekahet dönemi sonrasında -zaten özel sektördeki işimi de bırakmıştım- pek de zorlukla karşılaşmadan 2017'de y.lisansı bitirdim. Güzel günlerdi, engelli sayılmıyordum o zamanlar. Sempozyumda bildiri sunmak için ülkenin bir ucuna gitmek zorunda kalmak bile oyun gibi gelmişti... Beni en çok üzen şeyse 2018'de tüm fiziksel aşamaları ve mülakatı geçerek deniz kuvvetleri komutanlığına mühendis sınıfından muvazzaf subay olarak girmeye hak kazanıp sağlık geçmişimden dolayı elenmek olmuştu. 2018'de doktoraya başladım. 30 yaşımdaydım, sağlığım pek de parlak değil gibi görünüyordu, ünvanlarımın süratle artmasına karşılık kadrom ve garantim yoktu. Boşa çalışıyordum hissine kapılmıştım.
Engelli sayılmam tam da 2019 bahar döneminde doktora eğitiminin ortasında geçirdiğim bir dizi ameliyat ve sonrasında kemoterapi süreciyle oldu. Tüm çalışmalarım yarım kaldı haliyle. Şansıma ders aşaması bitmek üzereydi. Kuşkusuz diğerlerine göre biraz fazlaca gayret göstererek, dönem arkadaşlarımın ve hocalarımın da yardım ve telkinleriyle dersleri tamamladım. Bundan sonrası doktora yeterlilik sınavı ve tez çalışması. Bir de hayatta kalma mücadelesi...
Teşekkür ederim. Hayatta kalma mücadelesinin yanında lisansüstü eğitim çok da zorlayıcı değil hatta ihmal bile edilebilir Sakın gözünüzü korkutmasın. Lisansta 70-80 tane geçtiğiniz derslerden lisansüstü eğitimde 10 tane falan geçiyorsunuz üstelik de doğrudan ilgi ve uzmanlık alanınız olduğu için çok da zor gelmiyor. Daha sonra tez süreci var ki bilime olan esas katkınızı oluşturduğunuz bu aşama oldukça zevkli bence.Çok geçmiş olsun. Inşallah sağlığınıza kavuşursunuz tez zamanda.