Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerden yüksek lisans yapan var mı?

o konuda yüksek lisans yapmaya nasıl karar verdiniz? ben açıkçası hala karar verebilmiş değilim, neyegöre bakmak lazım bilemiyorum... ahmet22

Alanlar arasında geçiş olabiliyor benim radyoterapi için taslak metin bir projem vardı tomografi bölümü beni kabul etti öyle diyim aslında bu bölümü çok düşünmemiştim bilgisayar mühendisliği istiyordum hala da istiyorum o yüzden veya başka sebeple bölümü bırakmam ihtimal dir.

çok özel birşey yapmadım ama iddialı biri olduğumu düşünebilirsiniz. çünkü ilk etapta projelerimden (disiplinlerarası fen alanları / karma) harvarda atmıştım. bu okul bana en son okulumuzun dilediğiniz departmanıyla irtibata geçebilirsiniz dedi. fakat ben sonradan vazgeçtim düşündülerimden (oraya gitmeyi hayal etmiştim vazgeçtim) çünkü benim için açıkçası hangi okulda olduğum önemli değil...

önüme gelen herhangi bir ilgili fen bilimleri makalesini derleyebileceğime inanıyorum.matematikçi olduğumdan bu bana çok zor gelmez. dilersem yaparım bunu...

ondan dolayı şu an hala türkiyedeyim..ve bence çok bir şey farketmiyor.

bulunduğum okulu başvurdum ve kazandım o kadar zaten dil puanım fena değildii

ahmet22 zaten şimdiye kadar yazdıklarınıza bakınca iş tatmininizin ortalama üstü olduğunu görebiliyorum ama benim için yine açıklayıcı bir cevap olmadı. Ben işletme okudum, işletme okuduktan sonra anladım ki ben doğuştan isletmeciymisim zaten, ama şimdi hangi alanda yapsam bilmiyorum. Gostronomi okumak şahane olurdu, yeteneğim var ama engelimden oturu iş noktasında bana katkısı olmaz... Rehberlik ve psikolojik danışmanlık mı yoksa finans muhasebe mı... Kafamda deli sorular :)

Konu burda kaldı:( lütfen gören varsa bildiklerini paylaşsın, böyle bir hakkımız varsa da degerlendirebilelim. Çünkü önce bu hakkımızın var olup olmadığını öğrenmemiz gerekiyor:(

Suret

merhaba ,

işletme mezunu ve sosyolojide tezli yapıp ar.gör olan birini biliyorum. ben olsam muhtemelen pdr seçerdim. eğer finans muhasebe seçersen iyi bir istatistik bilgisi neredeyse zorunlu olacak ...bu kötü bişey değil ama parlaklık anlamında pdr daha iyi diyebilirim...

yalnız pdr yi edebiyat fakültesinde veya sağlık bilimleri enstitüsünde yapın diyecektim ama orada psikiyatri var. yinede sağlık bilimleri enstitülerinde psikoloji mezunu ve tıpta bişiler yapanlar duydum ...

tıp fakültelerinin lisans mezunu ve/veya fen - mühendislik mezunu şartı arayan bölümler oluyor bence ilanlar açılınca çoğunu tek tek inceleyin..

hangisini daha çok severseniz onu tercih edin , hatta isterseniz bilgisayar mühendisliği bakın derim alanlar olabilir bi bakın oldukça iyi tercihlerden biri olabilir bu.

ahmet22 ben bilgisayar mühendisliğinin iş analizi kısmında uzmanim, kendim iş analistiyim, bilgisayar mühendisliği güzel bölüm ama kadınlar için ağır olduğunu düşünüyorum, yazılım adına öğrenmek istediğim en önemli şey makrolar diyebilirim, hala ilerleme kaydedemedim ama başaracağım kendi kendime inanıyorum :)

Kardeşim pdr okuyor, işletmeden alınmadığını söylüyor.

Suret

ben hanımlar için ağır olduğunu hiç düşünmüyorum ..
yazılımla biçok şey yapılabilir , evden çalışma olanağı da verebilir
bikez daha düşünün ve mühendislik fakültelerinin (fen bilimleri enstitüleri) açtığı ilanları gözden geçirmenizi eğer şartı sağlıyorsanız başvurmanızı öneririm.

ben kazanmıştım ama koşulları ağır olduğundan reddettim.

NOT: en az bir yabancı dilinizin iyi olduğunu varsayıyorum

Ben Sağlık Kurumları İşletmeciği bölümünde yüksek lisans yaptım...Alese girip okutman olmak istiyorum.

Aöf mezunu olduğum için master yapıp bu açığı kapatmak istiyordum. Mastera bu mantıkla başladım, bitirince hocam sen doktora da yapmalısın dedi, doktoraya öylesine başvurdum olmasaydı bir daha başvurmayacaktım ama oldu ve bitirdim. Ne işime yaradı derseniz biraz kendi kompleksimden kurtuldum onun dışında koca bir hiiiiiççççç, eğer iyi bir üniversite mezunu iseniz hiç boşuna uğraşmayın ekpss den düzgün bir kurumda düzgün bir kadroya atanın ve kendinizi mastermış doktoraymış bunlarla yormayın derim.

yüksek lisans yapmanın şartları nelerdir ve nereye başvurmak gerekir bilgisi tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Suskun Mutsuz Umutlu

Öncelikle şunu belirteyim tezsiz yüksek yaparsanız tezsiz diploması ile artık doktoraya başvuramıyorsunuz. Şimdi tezli masterın şartları nelerdir derseniz. 1-ALES 2-YDS (Yabancı dil sınavı) 3-Mülakatı geçmek. Bunlar giriş koşulları daha sonra 1 yıl ders+yüksek lisans tez aşaması var, artık tezlerde intihal istemiyorlar yani bir yerden alıntı da yapsanız tamamen kendi kelimelerinizle yeniden yazacaksınız.

ekonomist79

amacım üniversite hocalığı değil. çalıştığım kurumda yükselmek daha çok maaş almak. tezsiz işimi görür olursa. tezsiz in şartları ne ?

Suskun Mutsuz Umutlu

Tezsiz de dil şartı yok yani Ales+mülakatı geçmek yeterli, tabiki master yapmak istediğiniz alana uygun bir üniversite bulmanız gerekli öncelikle. Kurumda maaş çok az artar bir kademe benim bildiğim. Ancak bazı kurumlarda yüksek lisans yapmak sizi ilerletir mesela Adalet Bakanlığında bir hukuk masterı ile yükselme imkanın arttığını biliyorum. Kurumunuzda yükselme imkanının arttığı bir bölümde master yapmanız faydanıza olur.

ekonomist79

ales bazıları istiyor bazıları istemiyor googlede araştırdım da bizim burdaki ünide olursa başvururum yoksa böyle devam hayırlısı verdiğin bilgiler için sağol üstadım.

merhabalar tekrar,

bu başlığa bunu eklemeyi unutmuştum. bazı okullar engellilerden ortopedik engellileri kastediyorlar ama olsun. çünkü gerçekten bazı okullardada ortopedik engellileri çok az düşünüyorlar mesela ben istanbul üniversitesi mezunuyum ve hiç unutmuyorum orda (ortopedik) engelli olup okulu dereceyle bitiren arkadasımız vardı. ama asansör sorunları çok yaşanıyordu okul ,malum bide istanbul üniversitesinin binaları hep çok eski..

başkaları ,ya tarihi binalarda ders görüyosun işte ne güzel derken benim en sevmediğim yönü buydu okulun..

Arkadaşlar aranızda Anadolu Üniversitesi'nden uzaktan eğitim olarak herhangi bir tezsiz yüksek lisans eğitimi alan veya almakta olan var mıdır?

Teşekkürler, acaba hangi bölümü tercih ettiniz ve ücret konusunda bir bilgi verebilir misiniz? araştırmalarıma rağmen kesin bir bilgi elde edemedim.

Sağlık Kurumları İşletmeciliği yüksek lisans yaptım.% 50 indirim vardı engellilere.2500 TL verdim.

Yüksek Lisans yapan arkadaşlar süreç ve ücretler hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Yüksek Lisans, ücretleri ve deneyimleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Habis
SELAMLAR...

türkiye için ;

tezli programlar akademik çalışma amaçlı olup ,daha önce de belirtildiği gibi ÜCRETSİZDİR
tezsiz programlar belli bir alanda uzmanlaşmak için yapılır ve genellikle ya yaşça buyuk olanlar yada puan sıkıntısı olanlar yada bişekilde tezli programlara girememiş olanların yaptığı bir tercihtir.

şu kadarı varki tezsiz yüksek lisans diplomasıyla doktora ya giriş olmaz.

başka sorunuz olursa özelden veya buradan paylaşabilirsiniz.

Aof okurken engellilerden ücret alınmamaktadır.

Yüksek Lisans yapan engelli var mı burada?

Arkadaşlar bu sitede yüksek lisans yapan engelli arkadaşlarımız var mı? Eğer varsa
1. Hangi bölüm
2.Karşılaştığınız zorluklar neler?
Sayımızı bilelim istedim :)

2016'da İnşaat mühendisliği alanındaki Y.lisansımı bitirmeye oldukça yakın olduğum bir dönemde ilk ameliyatımı oldum ve kanser tanısı aldım. Nekahet dönemi sonrasında -zaten özel sektördeki işimi de bırakmıştım- pek de zorlukla karşılaşmadan 2017'de y.lisansı bitirdim. Güzel günlerdi, engelli sayılmıyordum o zamanlar. Sempozyumda bildiri sunmak için ülkenin bir ucuna gitmek zorunda kalmak bile oyun gibi gelmişti... Beni en çok üzen şeyse 2018'de tüm fiziksel aşamaları ve mülakatı geçerek deniz kuvvetleri komutanlığına mühendis sınıfından muvazzaf subay olarak girmeye hak kazanıp sağlık geçmişimden dolayı elenmek olmuştu. 2018'de doktoraya başladım. 30 yaşımdaydım, sağlığım pek de parlak değil gibi görünüyordu, ünvanlarımın süratle artmasına karşılık kadrom ve garantim yoktu. Boşa çalışıyordum hissine kapılmıştım.
Engelli sayılmam tam da 2019 bahar döneminde doktora eğitiminin ortasında geçirdiğim bir dizi ameliyat ve sonrasında kemoterapi süreciyle oldu. Tüm çalışmalarım yarım kaldı haliyle. Şansıma ders aşaması bitmek üzereydi. Kuşkusuz diğerlerine göre biraz fazlaca gayret göstererek, dönem arkadaşlarımın ve hocalarımın da yardım ve telkinleriyle dersleri tamamladım. Bundan sonrası doktora yeterlilik sınavı ve tez çalışması. Bir de hayatta kalma mücadelesi...

2016'da İnşaat mühendisliği alanındaki Y.lisansımı bitirmeye oldukça yakın olduğum bir dönemde ilk ameliyatımı oldum ve kanser tanısı aldım. Nekahet dönemi sonrasında -zaten özel sektördeki işimi de bırakmıştım- pek de zorlukla karşılaşmadan 2017'de y.lisansı bitirdim. Güzel günlerdi, engelli sayılmıyordum o zamanlar. Sempozyumda bildiri sunmak için ülkenin bir ucuna gitmek zorunda kalmak bile oyun gibi gelmişti... Beni en çok üzen şeyse 2018'de tüm fiziksel aşamaları ve mülakatı geçerek deniz kuvvetleri komutanlığına mühendis sınıfından muvazzaf subay olarak girmeye hak kazanıp sağlık geçmişimden dolayı elenmek olmuştu. 2018'de doktoraya başladım. 30 yaşımdaydım, sağlığım pek de parlak değil gibi görünüyordu, ünvanlarımın süratle artmasına karşılık kadrom ve garantim yoktu. Boşa çalışıyordum hissine kapılmıştım.
Engelli sayılmam tam da 2019 bahar döneminde doktora eğitiminin ortasında geçirdiğim bir dizi ameliyat ve sonrasında kemoterapi süreciyle oldu. Tüm çalışmalarım yarım kaldı haliyle. Şansıma ders aşaması bitmek üzereydi. Kuşkusuz diğerlerine göre biraz fazlaca gayret göstererek, dönem arkadaşlarımın ve hocalarımın da yardım ve telkinleriyle dersleri tamamladım. Bundan sonrası doktora yeterlilik sınavı ve tez çalışması. Bir de hayatta kalma mücadelesi...
Çok geçmiş olsun. Inşallah sağlığınıza kavuşursunuz tez zamanda.

Çok geçmiş olsun. Inşallah sağlığınıza kavuşursunuz tez zamanda.
Teşekkür ederim. Hayatta kalma mücadelesinin yanında lisansüstü eğitim çok da zorlayıcı değil hatta ihmal bile edilebilir :) Sakın gözünüzü korkutmasın. Lisansta 70-80 tane geçtiğiniz derslerden lisansüstü eğitimde 10 tane falan geçiyorsunuz üstelik de doğrudan ilgi ve uzmanlık alanınız olduğu için çok da zor gelmiyor. Daha sonra tez süreci var ki bilime olan esas katkınızı oluşturduğunuz bu aşama oldukça zevkli bence.

Venus V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Açıkçası beni en çok korkutan tez ve tezi savunma aşaması. Bunları atlatabilirsem herşeyi başarırım gibi geliyor bana😊

benim üzüldüğüm şey engelliler için üniversite girişteki gibi yüksek lisans başvurularında da ayrıcalık olmaması... üniversitelerde de kimselerin haberi yok bu konulardan...

Beni daha çok üzen şey, bir şekilde lisansüstü eğitimi bitirmeyi başaran engellilere kadro verilmemesi...

Venus V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt