Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerden yüksek lisans yapan var mı?

Ne memur olarak atanabiliyoruz ne de akademide kadro alabiliyoruz..Yabancı dilim olsaydı başka ülkeye giderdim..

plüfovil93

Zaten kamuda da engellileri alt kadrolara sıkıştırıyorlar genelde. Oysa her seviyeden kadroda %3'ünün engelli olması gözetilseydi keşke. Özellikle akademisyenlik, yöneticilik, millet vekilliği gibi kadrolarda, çok daha güzel olmaz mıydı?

Engellilerden yüksek lisans yapan var tabi. yalnız ayrıcalık gibi bir durum olmaz. parasız olarak düşünüldüğünde Devlet üniversiteleri genellikle tezli yüksek lisans programlarını ücretsiz sunuyor. Vakıf üniversiteleri başarılı öğrencilere ve kendi mezunlarına çeşitli burslar veriyor. Stephen Hawking Einstein'dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul edilmektedir. siz kabul etmeseniz de:eek: polynom

Nurtan benim kolaylıktan ayrıcalıktan kastettiğim şey girişte daha az puan ya da yeterlilik eklenmesi vb... ücret değil...

Suret bu imkansız üniversiteye giriş sınavında da bu uygulama yok sınava giren herkes eşit kategoride değerlendiriliyor.

Nurtan peki bana ek paun geldi üniversite giriş sınavında diyen engelli arkadaşlarımız nolucak, bu forumda yazan bir sürü arkadaş gördüm...

Ek puanı meslek liseleri veriyordu fakat oda kalktı. engelden dolayı ek puanı duymadım.

Nurtan

Üniversite girişte engel kategorinize ve giriş yapacağınız bölümün türüne göre bir miktar ek puan almak mümkün. Klavuzu inceleyebilirsiniz.

Venus V5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

plüfovil93

dil yeterli değil ki.. para lazım birde.
ayrıca tek başına yaşayabiliyor musun buda çok etkili. ben gece yalnız yatamıyorum ondan mesela.

aslında para olsa sanki bu da hallolur gibime geliyor. bakalım öğretmen olabilecek miyim.

Nurtan

ne buluşlar yaptı bu çok önemli bence.
mesela nikola tesla hawking gibi değildir,aslında bi üniversite diploması da yok.
ama çok daha başarılı onu söyledim

ya bide şöyle bir durum var ,üniversite dediğin ne diploma almaya çalışma çabasıdır ne de kampüsü olan duvarlarla çevrili bir alandır

liseden sonra öğrenim sağlayabildiğiniz heryer üniversitedir yada kendinizi geliştirip bilime katkı yapabildiğiniz heryer..

Yüksek lisansta bize ayrıcalık tanınmalı. O kadar sağlık sorunlarıyla cebelleşip bir de yüksek lisans kazanmışız..

Üst Alt