Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

TeK50

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Şehit yakınları, Gaziler ve terör mağdurları için, bir defaya mahsus mezun olduğu bölümle alakalı kadroya geçiş hakkı verildi. Engelliler için de böyle bir hakkın sağlanması için bu isteğin dillendirilmesi gerekiyor. Bunu Engelli Milletvekilleri, Partilerin İletişim ve Koordinasyon birimleri, Bimer aracılığıyla Devlet Personel Başkanlığı, Cimer üzerinde yada direk önerge verebilecek mantıklı isimlere ulaştırmamız gerekiyor. İster kendi cümlelerinizle bunu ifade edin isterseniz benim hazırladığım kısa öz bir metni onlara ulaştırarak bu hakkın kazanılmasında sizler de bir şeyler yapın.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Bu hak sağlanırsa ne olacak ?[/FONT]

[FONT=sans-serif]Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan bir AÖF İşletme Mezunu birisi Teknik Hizmetler Sınıfında Ekonomist kadrosuna geçebilecek.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Genel İdari Hizmetler Sınıfında bulunan bir Sosyoloji Mezunu Sosyolog olabilecek.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Yardımcı Hizmetlerde bulunan bir Önlisans Mezunu (Teknik unvan alabilecek bir Bölüm ) Teknik Hizmetler Sınıfında Tekniker olabilecek.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu unvanların maaşlarını ve özlük haklarını yazmama gerek yok. Az çok bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum.[/FONT]
[FONT=sans-serif]

Sayın Yetkili (Milletvekilim, Vekilim, Başkanım)[/FONT]

[FONT=sans-serif]
Engellilerin topluma adaptasyonuna destek vermek amacıyla uygulanan politikalar sayesinde; Engelli Memur sayısı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Devletimiz Engelli olarak aldığı personelin, çalışma hayatına yönelik kolaylaştırıcı tedbirler de almaktadır. Erken emeklilik, bir defaya mahsus tayin hakkı, zor koşullarda idari izinler, mesai saati düzenlemeleri gibi birçok düzenleme mevcut. Engelli personelde Devletimizin engellilere sağlamış olduğu bu imkanlara karşılık özverili ve kaliteli hizmet vermek amacıyla öğrenimlerini yükseltmekte ya da halihazırda eğitimini aldığı mesleği unvanına sahip olmasa da icra etmek istemektedir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu kapsamda hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan bir defaya mahsus eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının bizlere de tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.[/FONT]

Eğitim Bir-Sen Sendikasının ( Türkiyenin en büyük 2.ci Sendikası) engellilerin sınavsız memur kadrosuna geçmesi için bir çalışması var.. Ağustos ayında memurlara verilecek yeni zam oranlarıyla birlikte, Eğitim Bir-Sen engellilerin sınavsız geçiş hakkı için hazırladığı taslağı hükümete sunacak.. hadi hayırlısı

Bu Konuya Dair Haber Burda: Eğitim - Bir - Sen MEB'den, 'hizmetli engelliler' için memuriyet kadrosu istedi

Buda Eğitim Bir-Sen'in İnsan kaynakları müdürlüğüne gönderdiği Talep yazısı:
egitim-bir-sen(1).jpg

Eğitim BİR-Sen'in bu çalışması yardımcı hizmetlerden memur kadrosuna geçiş ile alakalı bir çalışma. Benim bahsettiğim ise [FONT=sans-serif]mezun olunan bölümle alakalı kadroya geçiş hakkı. Örneğin ben mühendisim ama ünvan değişikliği sınavı açılmadığı için memur olarak görev yapıyorum. Benim gibi bu mağduriyeti yaşayan birçok engelli var. Şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarına tanınan [/FONT][FONT=sans-serif]mezun olduğu bölümle alakalı kadroya geçiş hakkı[/FONT][FONT=sans-serif] bize de tanınmalı. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Şehit yakınları, gaziler ve terör mağdurları için tanınan hak ile ilgili haber : [/FONT]http://www.memurlar.net/haber/634140/sehit-yakinlari-mezuniyetine-uygun-kadroya-atanacak.html
Engelliler için de bu hakkın sağlanması gerekiyor ki h[FONT=sans-serif]er engelli kendi unvan/kadrosunda görev yapabilsin.[/FONT]

İyi aksamlar, bu konuyu bağlı olduğum sendikaya talep olarak ileteceğim, bence bu konu dinlendirilmeden güncel tutulmalı.

çalıştığım kurum üniversite 2004 yılında atandım, işletme mezunuyum gih bilgisayar işletmeniyim, bu eğitim seviyesinde bir memur görevde yükselme sınavı olsun veya olmasın atanabileceği münhal kadro ne olabilir, benim aklıma gelen programcı veya çözümleyici başka fikri olan varmı?

Ekonomist kadrosu, Uzman Yardımcısı gibi kadrolara atanabilirsiniz.

ewett bu konu güncel tutulmalı inşallah sınavsız geçiş hakkı bir an önce doğar..

Ekonomist kadrosu, Uzman Yardımcısı gibi kadrolara atanabilirsiniz.
Teşekkürler.. bu hak elde edilse bile bu haktan yararlandırmak yine idarenin yönetimin elinde, diyelim kurumda 1 ekonomist olarak bir boş kadro var, bu kadro için görevde yükselme sınavı da açılmıyor. Bu durumda bizim bu kadroya talebimiz doğrultusunda atanmamıza mani bir durum veya bir yaptırım söz konusu olacakmı?

Son düzenleme:
Ben İlahiyat Önlisans Mezunuyum ama çalıştığım kurumda teknisyenim. Nereye, hangi kadroya atanabilirim?

[FONT=sans-serif]Sayın Yetkili (Milletvekilim, Vekilim, Başkanım)[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Engellilerin topluma adaptasyonuna destek vermek amacıyla uygulanan politikalar sayesinde; Engelli Memur sayısı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Devletimiz Engelli olarak aldığı personelin, çalışma hayatına yönelik kolaylaştırıcı tedbirler de almaktadır. Erken emeklilik, bir defaya mahsus tayin hakkı, zor koşullarda idari izinler, mesai saati düzenlemeleri gibi birçok düzenleme mevcut. Engelli personelde Devletimizin engellilere sağlamış olduğu bu imkanlara karşılık özverili ve kaliteli hizmet vermek amacıyla öğrenimlerini yükseltmekte ya da halihazırda eğitimini aldığı mesleği unvanına sahip olmasa da icra etmek istemektedir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bu kapsamda hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan bir defaya mahsus eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının bizlere de tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim. bunu diyin yeterlidir eklemek istediğinizi eklersiniz[/FONT]

yazın herkes yazsın bence bu konu çok önemli

[FONT=Cuprum] 22.05.2017 14:35 tarihinde internet üzerinden başvuru yapılmıştır.[/FONT]

Ben Asker Gazisiyim. 2015 yılından bu yana her 6 ayda bir kuruma teknik kadroya geçmek için dilekçe veriyorum. Son iki dilekçeme cevapta verilmedi. İşe ilk giriş diplomamın bile Teknisyen diploması olmasına rağmen verilmedi ve hâlâ beklemedeyiz.

evet idarenin inisiyatifin de, dilekçeye cevap vermemeleri de ilginç münhal kadrosu yoksa ki dilekçeye böyle bir mazeret cevapları da yok, peşini bırakmamak gerekiyor.

emir79 Bimer'e yazdım. Bimer Kurumuma yazmış kurumum da bana boş kadro olmadığından 2016 yılında iptal ihdas yoluyla kadro temin edildiğinde alınabilecektir yazmışlar. 01/02/2016 yazının tarihi 23/05/2017 ilerleyen bir durum söz konusu değil.

60 gün içinde cevap verilmezse zımmen reddedilmiş oluyor.

mssql En son 14/03/2017 tarihinde dilekçe verdim 70 gün geçtiğine göre reddedilmiştir. 01/06/2017 tarihinde tekrar dilekçe verecektim. 2 ayda bir yazayım o zaman?

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz
başvurunuz 1700734072 sayısı ile alınmıştır.

Bende yazdım arkadaşlar. Üşenmeyin mutlaka yazın. En azından bir talebimiz olduğunu anlasınlar.

TahaAY

peşini bırakmayın, görevde yükselmeyle hepimizin şansı var ama kurumlar ne kadro açıyor ne görevde yükselme bence bir defaya mahsus bu hakkı alırsak şuan olmasa da ileri ki zamanlarda faydası olacaktır. BİMER e muhakkak yazın arkadaşlar 2 dakikanızı bile almaz.

Son düzenleme:
emir79 Bimer'e kurumumuzda ki arkadaşlarla beraber yaklaşık 7 kişi yazdık. Bimer kuruma yazıyor. kurumda cevap olarak boş kadro yok diyor. Kurumda boş kadro olup olmadığını biz nereden öğreniriz veyahut teknisyen, tekniker, mühendis olarak kadro sayısına nereden bakabiliriz?

@TahaAY

Çalıştığınız kurumda personel dairesi başkanlığında hiç tanıdık arkadaş falan yok mu bazı işler böyle yürür, her şey prosedürün de olacak diye bir kural yok en azından benim kurumumda böyle....

@tılafsınlı

hayırlısı olsun ben bağlı bulunduğum sendika aracılığıyla merkez sendikanın gündemine aldırtmak için şubeye talep ettim. BİMER e de yazalım arkadaşlar malum hükümetle sendikalar ağustos ayında toplu sözleşme masasına oturacak insaallah orda hükümete orda talep edilmesi umuduyla http://www.ebs.org.tr/ebs/talep.php bu linke talep gönderebilirsiniz ne kadar çok sesimiz çıkarsa iyidir.

emir79 Bimer'e de yazayım. Gazi olarak değil tabi %60 Engelim var oradan yazayım.

Bimer' e dilekçe yazdım. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

önümüzde gys sınavı varmı hiç ??

yoksa ne zaman olur tahmini.??

Üst Alt