Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

sağlık bakanlığı ekimde yapacak diye biliyom ama bakalım. Diğerlerini bilmiyom

en az 2 yıl hizmet süresi olmalı diye biliyorum inş.olur

Arkadaşlar Bimer'den cevap geldi. sizlerle paylaşıyorum.

Engelli bireylerin istihdam noktasındaki haklarının iyileştirilmesi gerek nitel gerekse de nicel olarak istihdam olanaklarının arttırılması hakkındaki görüşleriniz Bakanlık politika yapıcılarına iletilecektir.
Bilgilerinize rica ederim. ...

herkez yazsın aile bakanlığınada yazalım arkadaşlar

Arkadaşlar Twitter Twitter Twitter bu işin en cok ses getirecek bakan ve milletvekilerinin okuyabileceği platform Twitter. Hesap açın gerekli Bakanları ekleyip yazın. Hergün bıkmadan usanmadan

haberlere de yazın . en çok fox okuyor bide sabah haberlerinde mümkün olduğunca yazın

Konuyu Konya Sağlık-sen engelli komisyonu yetkililerine ilettim ve şöyle bir cevap aldım:
Bahsettiğiniz ve haklı olduğunuz konuda, engelli memurların mağduriyetinin giderilmesi noktasında; 21 Ekim 2016 günü DPB'nin düzenlediği çalıştayda ilgili bakan ve STK'ların katılımıyla alınan kararlar arasında; engelli memurların en son bitirdiği öğrenime uygun pozisyona resen yani sınavsız atanmasının yapılması kararı da var. Yasa değişikliği ve yönetmelik çalışmaları devam etmekte olup, engelli kamu çalışanları hakkında en az 6 maddelik kapsamlı bir değişiklik söz konusudur.

TeK50 Eğer doğruysa çok yakında belli olur gibime geliyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Kamu yönetimi bölümü için kadro ne olurki.

Bimerden gelen cevap:
Engelli bireylerin istihdam noktasındaki haklarının iyileştirilmesi gerek nitel gerekse de nicel olarak istihdam olanaklarının arttırılması hakkındaki görüşleriniz Bakanlık politika yapıcılarına iletilecektir.
Bilgilerinize rica ederim. ...

Başbakanlık İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz mesajınız değerlendirilmiş ve bilgi edinilmiştir.
Belirtilmiş olan konularla ilgili sorunların çözümüne ilişkin görüş ve önerileriniz ile duyarlı yaklaşımınız için teşekkür eder, esenlikler dileriz.

baştan savma bir cevap

selamünaleyküm arkadaşlar engellilere unvan değikliğini unuttular herhalde ne kadar zaman geçti.hiç bir haber yok şehit gazi yakınlarına verdikleri hakları vermiyorlar engellilere kendi mesleğimizi yapmak hakkımız değilmi. çalışıken derece kademe ilerlemesindede haksızlık var.halen çözülmedi.bilgisi olan varsa yazsın unutuldu bu konu.

Kurumumuzda görevde yükselme sınavları yapılmaktadır ancak bu sınavlar iki aşamalı olarak yapılıyor ilk aşama beceri istediği için ikinci aşamaya kalamıyor ve malesef eleniyorum dolayısıyla da yükselemiyorum :(((

Gazilere ve şehit yakınlarına da bir defaya mahsus diyorlar ama bazı kurumlar örneğin milli eğitim veriyor bazıları da atandığında diploması var ise sonradan okursa görevde yükselme sınavına gir diyor.

Bir defaya mahsus sınavsız ünvan değişikliği..?

Arkadaşlar bu sene ki çıkacak torba yasada Yardımcı hizmetler sınıfındaki arkadaşların genel idare hizmetlerine geçirilmesi ile ilgili bir çalışma olur ise bu çalışmada diğer hizmet sınıfındaki personellerinede bu hak tanınır mı yoksa sadece yardımcı hizmetler için mi bu düzenleme olur

Sosyal hizmet Çocuk Esirgeme Kurumundan çıkıp işe girenlere de sınavsız unvan değişikliği hakkı verildi. Sadece biz kaldık inşallah biz engellilere de bu hakkı verirler.

Bu hakkın Engelli arkadaşlara da en kısa zamanda verileceğini düşünmekteyiz

gerçektende yetiştirme yurtlarındakilere sınavsız ünvan degişikligi verildi geçen hafta resmi gazetede yayınlandı hizmetliler şu an çalışanlar memurluga geçirildi

neden engellililere bu hak tanınmadı çok şaşırtıcı en başta engellilere gelmesi lazımdı böyle saçmalık olamaz engelli adam yarım adam rahtsız hasta olmasına ragmen neden gelmedi anlamış degilim

[FONT=&quot]SHÇEK YURTLARINDA KALIP DA MEMUR OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLAYANLAR, EĞİTİMİNE UYGUN KADROYA ATANABİLECEK[/FONT][FONT=&quot]YENİ HÜKÜM[/FONT][FONT=&quot]MADDE 25- 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.[/FONT][FONT=&quot]"GEÇİCİ MADDE 16- Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar.[/FONT]

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün, lisans düzeyinden 1100, ön lisans düzeyinden 531, lise düzeyinden 540, ilköğretim düzeyinden 329 olmak üzere toplam 2 bin 500 kadroya atama işlemini gerçekleştireceğiz. Bu atamayla birlikte 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli memur sayısını 54 bin 314'e çıkarmış olacağız." dedi.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Hayır, hizmetliler memurluğa geçirilmedi. Lisenin altında bulunan ortaokul ve ilkokul mezunlarına bu hak getirilmedi. Lise mezunu ve üst okul mezunları aldıkları diploma sınıfına göre kadrolara yerleştirilecek.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

toprak1453

Evet doğru olan bu . Eğitim durumuna göre sınır koyuldu. Adliyede yanımızda çalışan hizmetli arkadaşlarda bu şekilde. Henüz liseyi bitirememiş olanlar için bu geçiş söz konusu değil. Ancak 5 yıllık süre verildi . 5 sene içerisinde kredi tamamlayıp liseyi bitirebilirler ise verilen hakkı kullanabilecekler.

bizde zaten lise düzeyi diyoruz bırakın ortaokul muhabbetini

1974 yılında Şebinkarahisar'da doğan Alim Yavuz, henüz 2,5 yaşında iken annesini kaybetmiş. Babasının ortopedik özürlü olmasından dolayı, bir süre halasının yanında büyümüş ve 8 yaşındayken babası tarafından, ağabeyinin de bulunduğu Giresun Yetiştirme Yurdu'na verilmiş.

11 yıl Giresun Yetiştirme Yurdu'nda kalan Alim Yavuz, 19 yaşında yetiştirme yurdundan ayrılıp, sağlık memuru olarak çalışmaya başladı. Bu arada Hacettepe Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'nu da bitirmiş ve 1999 yılında Safranbolu Yetiştirme Yurdu'nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Bir yıl burada çalıştıktan sonra Manisa'ya tayin olan Yavuz halen Manisa'da bir kamu kuruluşunda idarecilik yapıyor.
Onlar da okuyor bırakın boş muhabbeti😐

geçen seneki toplu sözleşmede umudum vardı ama fos çikti, hak verilmez söke söke alınır diyorummm

Zorro sende kıtlık varmı burada onlar okumuyor diyen varmı, onlara böyle bir hak haram onlardan alınıp bize verilsin diyende yok konuyu sulandırmak birşeyler yazi cam diye uğraşıyorsun kiralık kalemmisin nesin insanlar bir dilekte istekte bulunuyor işin gücün konuyu nasıl sulandiririm git kendi bölgende sabah sabah insanı konusturuyorsun

yanlış bence arkadaşlar bu düşünceniz, mühendis olmuşsun o kadar kapasiten var bir ünvan sınavında mı zorlanacaksın. sanki bütün haklarımızı tanıdılar bir bu sınavlar kusur kaldı. eğer ünvan sınavında öyle bir hak tanıyacaklarsa görevde yükselme sınavında da tanısınlar. bu da benim gibilerin hakkı :)) valla yine de mücadelesini verelim ama pek gerçekleşeceğini sanmıyorum. bizler tek tük haklarımızın peşindeyiz. keşke bütün engelli arkadaşlarımızın sesi çıkabilse.

Engelliden diploma isteyen, diğerlerinden istemeyen zihniyeti anlamıyorum.

Üst Alt