Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

Şu istediğiniz şeyler hakkında sağa sola yazdığınız vakti sınava çalışmaya ayırmış olsaydınız çoktan yükselmiştiniz.

Şu istediğiniz şeyler hakkında sağa sola yazdığınız vakti sınava çalışmaya ayırmış olsaydınız çoktan yükselmiştiniz.

Selda hanım, malesef o işler dediğini gibi olmuyor. 95 puan ile alanımızda (Mühendisliklere bakabilirsiniz, çok sınırlı hatta kadro açılmayan alanlar var) kadro açılamadığı için memurluğu yazmak zorunda kalıyoruz.

Kutay.A, benim girdiğim sene mühendislik kadrosu çoktu hatta 50 puan ile yerleşenleri görmüştüm. Şu anki mevcut durumu bilmiyorum kadrolar dolduysa azaltmış olabilirler.

Çabanızı anlıyorum sadece şunu anlamakta zorlanıyorum. Kendimizin gerçekleştirebileceği hedefler vardır, bir de başkalarının yardım ve desteği ile kazanılan. Eğer kendinizin başarabileceği bir şey ise ki bu görevde yükselme sınavı ile mümkün olabiliyor, bu konuya dikkat çekmek istemiştim. Umarım yakın zamanda istediğiniz kadro olur.

selda*

Geçmiş yıllarda dediğiniz gibi çok düşük puanlarla atamalar olmuş. (Mühendislik-Öğretmenlik-diğer Memur alımları) Ancak son alımlarda kadro sayısı sınırlı bazı alanlarda hiç yok.

Dediğiniz gibi gerçekleştirebileceğimiz hedefler var ama ben sana şöyle izah edeyim;

Normal Kpss de yeterli puan alsam atanamıyorum. Sağlık raporu isteniyor. E-Kpss ile yeterli puanı alıyorum kadro açılmıyor.
Kurum içi yükselme de bizim elimizde olan bir şey değil. Kurumun Ünvan değişikliği sınavı açması gerekiyor. Bunun içinde malesef adamınız olması gerekiyor.

Adil bir kadro dağılımı yapılmadığı için alanımızda atanamıyoruz. Bunun için Ünvan değişikliği istiyoruz.

sendikanın memurun özlük haklarında bişey yapamadığını bilsemde ben bu konuda yetkili sendikadan ümitliyim. Sendika toplu sözleşmede hükümetten bunu söke söke alacak demek istiyorum ve diyorummm.

emir79

Bu sendika neyi yapmış ki :) Bir şey alamaz merak etmeyiniz saygılar

Devlet öğrenim görmüşssen engelli değilsin olarak görüyor git kardeşim normal kpssden atan o zaman olarak bakıyor 2016 dan önce bir sürü branş mezununu alıyor sonra yok ne farkımız var onlarla müh.tekniker teknisyen oluyorsun ama kadron yok düz memur oluyorsun sonuç olarak mesleki ve maddi kayıp içerisinde oluyorsun engelliye ekpss pozitif ayrımcılık mı yoksa negatif ayrımcılık mı oluyor düşünülmesi gerekir hiç mi kafa yoran yok bu duruma mebin 932 personeli var tabiki en çok açık o kurumda olacak bizde lisans okuduk müh olduk kadro açmıyorlar öğretmenlere ayrı kadro açılıyor bu ne saçma durum ösymde mezuniyet durumumuz belli girenlerden peyder pey ona göre al ama yok git mebe düz memur ol belediyeye torpille girip mebe geçen bi ortaokul mezunu işçi senden çok maaş alsın hak mı ünvan değişikliğinin bir an önce verilmesi lazım zaten ünvanımız belli hakkımız gasp edilmektedir

Arkadaşlar yine aynı hataya düşmeyin, engellilere verilen tüm hakların toplamının 10 katı kadar dahası olsa, yıllardan beri süregelen envai çeşit ayrımcılığın tozunu alamaz. O yüzden kimin faydalandigina bakmaksızın her türlü ilave hakkın ananızın ak sütü gibi helal olduğunu bilerek peşine düşün/duşelim. Sen (geçmişten bu güne ülkeyi yönetenler) her alanda eşit rekabet koşullarını oluştur sonra gel bir daha konuşalım.

meb sınavsız vhki, şöför ve memur alımı yapıyor fakat başka bölümler için böyle bir uygulama hala yok.

sadece engelli diye yükselme olurmu böyle bir şey mantıksız birşeyin oluru vardır engellilik ekstra bir özellik değil ki diploman varsa herkesin girdiği sınava girersin sonra oluruna uğraşırsın

Burada atıp tutan arkadaşlara sözüm; puanım 97.5, başarı sıralamam 11.000 küsür kişi içinden 21, branş sıralamam 3. Ama ben parasızlıktan, hastalıktan, sigortasızlıktan ve daha sayamadığım bir sürü çaresizlikten dolayı GİH te vhki olarak çalışmak zorundayım. Şimdi kim hakettiği yerde?

Puan 91 ziraat müh aynı zamanda yüksek lisans bitiyor 6 senedir okuyorum 2018 haziranda kadro açılmadığı için mebde gihs memur oldum şükür hizmetlide olabilirdik türkiye şartlarında ama lisedende aynı şekilde memur olurdum o kadar zaman ve para harcadım lisans öğrenimi için 2014 de bir sürü mühendis almışlar bizim bölümden bu çifte standart herkesin mezun olduğu bölüm belli niye ona göre alım yapmazlar acilen öğrenimine göre uygun kadroya geçirmeliler bu kanun teklifini chpli vekil vermiş yasalaşmaz ne yasıkki

Arkadaşlar, CİMER’E bu konuda hakkında yazalım. Daha önce şehit ve gazi yakınlarına bu tür hak tanınmıştı. Lütfen herkes yazsın!

Son düzenleme:
Arkadaşlar aşağıda ki linkte imza kampanyası başlatılmış. Bir imza bir imzadır bunu 2.500 imzaya tamamlayalım inşallah bir faydası olu. Linki kopyalayıp Facebook, Twitter, WhatsApp, Telegram da guruplara ve kendi engelli arkadaşlarımıza gönderelim.

https://chng.it/MPjPGHqj

Kesinlikle engellilere hak ettikleri sınavsız unvan hakkı verilmelidir o kadar bölüm okudum hiç bir işe yaramıyor

Kampanya imzalandı toplumsal bilinirlik oluşması açısından sadece imza kampanyası yeterli olmayacak elbette.Anayasamızın engelliler için pozitif ayrımcılık ilkesi gereği eksikliğin ivedi giderilebileceğini düşünüyorum.

Arkadaşlar bu konuda destek verecek kişiler ile bir araya gelelim, Sosyal medya platformları da başta olmak üzere toplanmak ve sesimizi duyurmak gerek,

Farklı fikirde bulunmak isteyen arkadaşlar Görüşlerinizi bekliyoruz

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar, TELEGRAM Gurubumuz Linki aşağıda paylaşılmıştır. Desteklerinizi kendi geleceğiniz için yapacaksınız vede mücadelenizi.!

[/FONT]
[FONT=Verdana]ENGELLİ Kamu Çalışanına SINAVSIZ Unvan Değişikliği ve Görevde Yükselme Hakkı Verilsin![/FONT]

https://t.me/+fmEQosYAnpJiMTBk

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar, FACEBOOK Gurubumuz Linki aşağıda paylaşılmıştır. Desteklerinizi kendi geleceğiniz için yapacaksınız vede mücadelenizi.!

[/FONT]

[FONT=sans-serif]ENGELLİ Kamu Çalışanına SINAVSIZ Unvan Değişikliği ve Görevde Yükselme Hakkı Verilsin!

[/FONT]

[FONT=sans-serif]https://www.facebook.com/groups/2760072630968185/?ref=share_group_link[/FONT]

Üst Alt