Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

serhat1

Engelliyiz diye mesela gözde engelliysemiz eğitimde sana yardımcı olabilecek bilgisayarda sistemler olabilir. Sınavını bilgisayarda yapabilirsin. Yoksa engellisin diye sınavlardan men edilmek gibi bir lüksümüz yok. Olmasında. Aynı şekilde kadro yükselişinde.

mssq
Konu ben değilim konu yaşamakta kaldığınız eziklik. Ülkede olmamam bu konu hakkında fikir yürütemem gibi bir düşünce saçma olur. Yoksa en az sizin kadar vatandaşım.
Bir komisyonun önüne çıkıp size sorulacak formalite soruların ardından yerinize engeli olmayan, daha yeterli olarak ifade edilen, referanslı kişi alınacak demek.
Sorun bu zaten. Hollandada dava açıp kazanırsın tazminatını alırsın. Ki bunun örnekleri çoktur. Komisyonun önüne çıkarsın. Sen ve bir aday daha var diyelim. O engelsiz sen engellisin. Onu sırf engelli yok diye seçiyorlar halbuki sen daha yeteniklisin..

Maslow abiye sorma imkanı olsaydı keşke; ülkede kimin güvenliği varda engellilerin olsun. Ki Türkiye’de ki toplum Pinto'nun piramidine daha yakın olabilir..

serhat1
Yarım adam muamelesi görmüyoruz en azından. Bir birey olarak görülüyoruz. Şükür.

serhat1

Olması gereken bu. Çoğu şeylerde örnek olabilecektir. Özellikle konu engelliler olursa.

ÖzgürKız

Benim bu konuda bir sıkıntım yok, sadece bir tespit yaptım. Ben yukarıdaki mülakat ve sınav kısımlarında sorun yaşadım. Merkezi atama ile bileğimin hakkıyla kadroyu aldım. Ama bu mücadelede arkadaşları yalnız bırakmaya niyetim yok.
Bu hak bu ülkede bazı kesimlere verildi, veriliyor. Neden engellilere verilmesi sizi rahatsız ediyor? Engelli kavramını, kendi engelinizle sınırlıyorsunuz? Her engel grubu için bahsettiğimiz engeller farklı zorluk seviyesinde olabiliyor. Benim için fizyolojik ihtiyaçlar kısmı hallolmuş olabilir fakat bazı engelliler için en basitinden bir yolda ilerlemek, tuvalete gitmek, metrobüse binmek bile imkansız. Bazı atanan arkadaşlara atandıkları birimde görev verilirken erişebileceği kısımlar verildi. Neden onun çalıştığı birimler erişilebilecek hale getirilmedi? Sorunumuz büyük sizin yaklaşımınız çok insafsızca.

mssql

Sorunun büyük olduğu aşikâr. Engelliler işlerini daha kolayca yapabilmesi veya işyerine ulaşılmasında veya gereken ne varsa yapılması gerekmektedir zaten. Benim bahsettiğim o değil. Örnek sırf engelli olduğu için engelsizlere göre torpil yapıp sınavsız kadro yükselişidir mesela.
Bu toplumun hiç bir kısmında olmamalıdır fikrimce.

Bu konuda araştırma yapacağım kendi çapımda..

ÖzgürKız konuları ve en önemlisi bu arkadaşların çalışma şartlarını bilmiyorsun ve konuya durmadan negatif yorum yapıyorsun (bence sen engelli düşmanı bir trolsün)
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI MADDE 10
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar
(bunu da oku tamam)

özgür kızı dinlemeyin hesaba almayın bildigi hiç bir şey yok ne kadarda söylesek boş ÖzgürKız çalışma şartlarını burda konuşmuyoruz zaten çalışma şartları kolaylaştırılıyor zaten
bizim demek istedigimiz farklı bi konu engellilere sınavsız geçişin verilmesi veya ayrı bir sınav uygulayıp ekpss gibi basitleştirilmeli nokta sen daha neyin peşindesin

headline.jpg

arkadaşlar kulavuza baktınızmı lise düzeyi 1 tane hizmetli yok engelli lise düzeyi hizmetli dolu çok şaşırtıcı bir durum engelliye hizmetli sapasaglam adama memur kadrosu iyi valla

benim garibime gidiyor

https://www.memurlar.net/common/news/documents/792783/klvz.pdf

Niye böyle ayrımcılık yapılıyor

Ne demek istiyorlar 😞

TeK50

kardeşim senin dedigin çok saçma nitelikli atanan engelli çok az sayıda asıl önemli olan baya kişi var engelli hizmetli asıl sorun bu memur kadrosunun verilmesi zaten yapılan çalışmalarda bu yönde

şehıt yakınına gazılere ıtfaıyeceılere yurt çocuklarına hepsıne var engellıye yok hiç etik deyıl malesef kurumların temızlıyı engellıye kalmış bu kadar acız durum yani...

Valla Türkiyede engelli olmak çok zor heryerde sağlık raporunu istiyorlar sağlamsan tamam sağlam değilsen yallah benim en çok tuhafıma giden %40 engel sınırı var %20-30 hatta 39 engeli olanı sınava almıyorsunuz ama normal sınavı geçtimi mülakatlarda eleniyor niye sağlam raporun yok ee şmidi bu adam ne yapacak engel raporu vermiyorsunuz ekpssye giremiyor öteki sınava girince sınavı geçtin mülakatlarda eleniyor sağlam raporun yok diye çok tuhaf ve komik durum

MEB de daimi işçi olarak girip bi ayı dolmuş arkadaş varmı

Şehit yakınları, Gaziler ve terör mağdurları için, bir defaya mahsus mezun olduğu bölümle alakalı kadroya geçiş hakkı verildi. Engelliler için de böyle bir hakkın sağlanması için bu isteğin dillendirilmesi gerekiyor. Bunu Engelli Milletvekilleri, Partilerin İletişim ve Koordinasyon birimleri, Bimer aracılığıyla Devlet Personel Başkanlığı, Cimer üzerinde yada direk önerge verebilecek mantıklı isimlere ulaştırmamız gerekiyor. İster kendi cümlelerinizle bunu ifade edin isterseniz benim hazırladığım kısa öz bir metni onlara ulaştırarak bu hakkın kazanılmasında sizler de bir şeyler yapın.

Bu hak sağlanırsa ne olacak ?
Yardımcı Hizmetler sınıfında çalışan bir AÖF İşletme Mezunu birisi Teknik Hizmetler Sınıfında Ekonomist kadrosuna geçebilecek.
Genel İdari Hizmetler Sınıfında bulunan bir Sosyoloji Mezunu Sosyolog olabilecek.
Yardımcı Hizmetlerde bulunan bir Önlisans Mezunu (Teknik unvan alabilecek bir Bölüm ) Teknik Hizmetler Sınıfında Tekniker olabilecek.
Bu unvanların maaşlarını ve özlük haklarını yazmama gerek yok. Az çok bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum.

Sayın Yetkili (Milletvekilim, Vekilim, Başkanım)

Engellilerin topluma adaptasyonuna destek vermek amacıyla uygulanan politikalar sayesinde; Engelli Memur sayısı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Devletimiz Engelli olarak aldığı personelin, çalışma hayatına yönelik kolaylaştırıcı tedbirler de almaktadır. Erken emeklilik, bir defaya mahsus tayin hakkı, zor koşullarda idari izinler, mesai saati düzenlemeleri gibi birçok düzenleme mevcut. Engelli personelde Devletimizin engellilere sağlamış olduğu bu imkanlara karşılık özverili ve kaliteli hizmet vermek amacıyla öğrenimlerini yükseltmekte ya da halihazırda eğitimini aldığı mesleği unvanına sahip olmasa da icra etmek istemektedir.
Bu kapsamda hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan bir defaya mahsus eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının bizlere de tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.

mühendis18

Konu tam olarak bu ... fakat siz çok saçmalamışsınız lütfen mühendis18 arkadaşın açtığı konuya destek verelim tartışmanızı başka yerde yapın

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^CİMER^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^CİMER E YAZALIM ARKADAŞLAR 2 DK NIZI ALIR

Kamuda çalışan engelli personeller büyük zorluklar ile kazandıkları üniverste ve sınavlardan sonra kamu kurumlarında Şehit ve Gazi yakınlarına tanınan ÜNVAN alma hakkının tanınmasını istiyoruz konunun 2018-2023 planına eklenmesini arz ederim. ..........

Başvuru hareketleri için tıklayınız.
19.12.2018 14:54 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
19.12.2018 14:54 tarihinde CİMER tarafından AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

Ülkemizde işgücüne katılımda dezavantajlı guruplara yönelik belirli istihdam politikaları uygulanmaktadır. Bilindiği üzere engellilerin istihdamında kota sistemi uygulanmakta olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, kamu kurum ve kuruluşları toplam kadro ayılarının %3’ü oranında, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 30. Maddesi gereğince 50 ve daha fazla işçi çalışan özel sektör işyerleri en az %3, kamu sektörleri en az %4 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. Kamu kurumlarına engelli memur alımı ile ilgili olarak Devlet Memurları Kanununda 13.02.2011 tarihinde değişikliğe gidilerek engelli memur alımına yönelik sınavlar merkezi hale getirilmiştir. Ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan engelliler Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu adaylar Kura yöntemi ile engelli memur kadrosuna yerleştirilmektedir.
Devlet Memurları Kanunu ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik'te engelli kotası için açılacak kadroların engellilerin eğitimlerine uygun olması, engelli bireyin eğitimine uygun işlerde çalıştırılması, engellinin çalışma ortamının engelliye uygun duruma getirilmesi ve engellilerin engelliliklerini artırıcı işlerde çalıştırılmaması konularında hükümler bulunmaktadır. Bu kapsamda engellinin yardımcı hizmetler sınıfı kadrosundan, genel idari hizmetleri kadrosuna atanması yönünde bir çalışmamız bulunmamakta olup, engelli memurlar EKPSS ya da Kura yöntemi ile bir üst kadroya yerleştirilmek için başvurabilir.
Bilgilerinize arz ederim.

şehit yakınları ve gaziler aldı shçek kurumuda aldı burdaki arkdaşların bir kısmı saçma sapan tartışmalar yapmışlar böyle olunursa artık bu iş olmaz ne yazık ki ben umudumu kestim daha biz içimizde anlaşamadık kime ne anlatacağız .

bu forumda herkese yardımcı olmak isteyen değerli üyeler dışında sadece kendini egosunu tatmin etme adına gereksiz tartışmalara giren bir kitle var.
dediğiniz gibi şehit-gazi yakınları ve shçek sınavsız ünvan değişikliği hakkını aldı.
engellilerin de bu hakka sahip olması gerektiği ortada.
ancak ortak paydada kimse buluşamıyor. bir gelişme olacağını sanmıyorum.
patasana1

bende cimere ve diğer kurumlara çok yazdım, belliki üç beş kişi dışında mücadele eden yok, bu nedenle pes ediyorum.

aynı şekilde defalarca yazmama rağmen sonuç alamadım. bu konuda bir gelişme olmaması üzücü :(

Bende cimere yazdım ama cevap gelmedi ayrıca burada StratoS diye bir arkadaşa yazdım engellilerin kazanımları bölümünde listesine ekleyeceğini söyledi bu hak bizimde hakkımız durmak yok

elifsena

Lütfen pes etmeyin, zamanın da çok sözlü saldırılara uğradık ama yine de arkadaşlar için çabaya devam (ben mesela kurum sınavında görevde yükseldim ama çabaya devam)

Üst Alt