Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

ancıl

Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmayarak, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesini arz ederim.

bunu gönderiyorum ilgi tutup, başka eklemem gereken bişey var mı?

@elifsena

Aynen bunu gönderin. Şehit ve Gazi yakınları ile ilgili bir cümle kullanmayın. Bu engellileri ilgilendiren konudur.

T.C Başbakanlıkları; (Her bakanlığa gönderilerek, uygun görüş istenilmektedir):Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmayarak, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için engelilere özel, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Engelliler ile ilgili Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesini yada ekleme yapılmasını arz ederim.

Son düzenleme:
yazdım hayırlısı, sürekli yazıyorum sıkıntı olmasın :D

Yılbaşından önce BİMER'e şöyle yazmıştım;

Kamuda engelli hizmetli memur olarak çalışmaktayım.Şehit yakını ve gazilere haklı olarak verilen sınavsız üst kadro hakkını biz engelli hizmetli memurlarada verilmesini istiyoruz.

Karşılığında bugün şöyle bir cevap yazmışlar;

Konuya ilişkin talebinizin öncelikle çalışmakta olduğunuz kuruma intikal ettirilmesi gerekmekte olup, talebinizin Kurumca karşılanamaması durumunda ve gerekli prosedüre uygun olarak kurumunuzca Başkanlığımıza intikal ettirilmesi halinde gerekli inceleme yapılarak görüş tesis edilmesi mümkün olabilecektir.
Bilgilerinizi rica ederim.
Devlet Personel başkanlığı
Bilgi Edinme Birimi

Aynı tarihlerde yaptığım başvuruyuda bugün cevaplamışlar.O cevapta şöyle;

İlgi başvurunuz incelenmiş olup,talebinizde yer verilen hususlar meri mevzuatta değişiklik yapılmasını gerektirdiğinden değerlendirilmek üzere not alınmıştır. Bilgilerinizi rica ederim. Devlet Personel başkanlığı Bilgi Edinme Birimi

Farklı zamanlarda yaptığım başvurulara çoğunlukla farklı yanıtlar geldi, yukarıda en son paylaştığım yazıya dikkatlice baktım öyle birşey ki topu taca atıyorlar ama korner diyorlar, bu mübarek günlerde ALLAH (cc) sonumuzu hayır eylesin

Pınar hanım mücadeleye devam güzel günler yakında

benim yazım muhatap bulamamış :eek:

Başvuru Metni

Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmayarak, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesini arz ederim.

Başvuru Yolu
BİMER Sayfası
Hareket Listesi
Kayıt Zamanı Hareket Açıklama
16/05/2018 12:25:36 Başvuru Yapıldı 16/05/2018 12:25:36 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı.
16/05/2018 12:25:36 Sevk Edildi 16/05/2018 12:25:36 tarihinde BİMER tarafından ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.
22/05/2018 11:05:15 Sevk Edildi 22/05/2018 11:05:15 tarihinde ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI tarafından BİMER tarafına sevk edildi.
22/05/2018 15:08:28 Sevk Edildi 22/05/2018 15:08:28 tarihinde BİMER tarafından ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

Bimerden gelen bir cevabı daha gönderiyorum.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesi gereğince engelli memurların sınavsız olarak öğrenim durumlarına göre hak ettikleri unvana atanmaları ya da engelli memurlar için unvan değişikliği sınavı yapılarak, görevde yükselme ve unvan değişikliğini düzenleyen yönetmelikte değişikliğe gidilmesi talebinize ilişkin ilgide kayıtlı başvurunuz incelenmiştir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesinde;
"Kurum ve kuruluşlar bu Kanuna göre çalıştırdıkları personele ait kadrolarda % 3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. % 3'ün hesaplanmasında ilgili kurum veya kuruluşun (yurtdışı teşkilat hariç) toplam dolu kadro sayısı dikkate alınır.

Engelliler için sınavlar, ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklar için açılan sınavlardan ayrı zamanlı olarak, engelli kontenjanı açığı bulunduğu sürece engel grupları ve eğitim durumları itibarıyla sınav sorusu hazırlanmak ve ulaşılabilirliklerini sağlamak suretiyle merkezi olarak yapılır veya yaptırılır.

Engelli personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile engellilerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur. Engelli açığı bulunan kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için alım yapacakları engellilere ilişkin taleplerini her yılın Ekim ayının sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmek zorundadır. Devlet Personel Başkanlığı kurum ve kuruluşların bildirimi üzerine, engelli kontenjanlarına yerleştirme yapabilir veya yaptırabilir.

Engellilerin memurluğa alınma şartlarına, merkezi sınav ve yerleştirmenin yapılmasına, eğitim durumu ve engel grupları dikkate alınarak kura usulü ile yapılacak yerleştirmelere, engellilerin görevlerini yürütmelerinde hangi yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarınca temin edileceğine, kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli personel istihdamı ile ilgili istatistiksel verilerin bildirilmesine ilişkin usul ve esaslar ile diğer hususlar Özürlüler İdaresi Başkanlığının görüşü alınarak Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanacak yönetmelikle düzenlenir."hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda atanan personelin atandıktan sonra unvan değişikliği sınavına tabi bir kadro unvanına sınavsız olarak atanması mümkün bulunmamaktadır. Engelli personel kurumun açmış olduğu unvan değişikliği sınavlarına başvuruda bulunabilmektedir.
İlgili Yönetmelikte değişiklik talebinizle ilgili olarak değişikliğin hangi maddelerde ve nasıl bir içerikle yapılacağı anlaşılamamıştır.
Bilgilerinizi rica ederim.

Yani özetle; Engelliler için görevde yükselme ve unvan değişikliğini düzenleyen yönetmelikte, hangi maddelerde düzenleme gerektiğini anlamamışlar. Ama şunu anlamışlar: engellilere uygun bir yönetmeliğin olması gerektiği

Bimere bu konuda sürekli başvuru oluşturmanızda sakınca yoktur. Ne kadar çok kişi yazarsa bir farkındalık oluşacaktır. Yönetmelik Kanunlara bağlıdır.

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne 16.05.2018 tarihinde yapmış olduğunuz 1800842137 sayılı başvurunuz 20.05.2018 tarihinde BİMER tarafından cevaplanmıştır:

Başbakanlık İletişim Merkezine yapılmış olan başvurunuzun incelenmesi neticesinde; daha önce de aynı talebi içeren 1800807341 sayılı başvurunuzun olduğu ve ilgili makamlarca tarafınıza konu ile ilgili cevap verildiği anlaşılmıştır.

Bu nedenle yeni başvurunuz hakkında herhangi bir işlem yapılamamıştır.

şu cevaba istınaden şunu yazmanızı önerırım kardeşim...engellılere sınavla derken şehıt yakınlarına ,yurt çocuklarına, görevlendırme şoför olarak çalıştırılıp daha sonra şoför kadrosuna yani genel hızmetlere alınmasına ,ayrıca geçen yıl itfaiye erlerının de genel hızmetlere geçirilmesine neden sınavsız oldugunu ,bunun adaletle bağdaşmıycagını bunun sebebını açıklamalarını ıstemek uygun olur dıye düşünüyorum...

pasini
Bu konu engellileri ilgilendiren konudur. Şehit yakınlarına bu hak veriliyor bize neden verilmiyor olarak düşünmeyin. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. maddesini biraz inceleyin. Dayanağımız bu madde.

sneyper
Evet aynı talebi içeren konularda bu cevabı alırsınız. Daha önce yazdığınız bimer başvuru sayısını ilgi tutarak, Ünvan değişikliği yönetmeliğinde engelliler ile ilgili bir madde konulmasını isteyebilirdiniz. Yada başvuru sahipleri, bilgi edinme haklarını kullanmalarına ilişkin itiraz ve şikayetlerini Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna, idare mahkemelerine ya da Kamu Denetçiliği Kurumuna şikayetlerini yapabilirler. Başvurunuza cevap verilmediğini dile getirerek kamu denetçilği kurumuna https://www.ombudsman.gov.tr/ yazınız.

Yazmaya devam. Fakat ilgi tutarak yazın. İstediğimiz cevabı alana kadar devam etmeliyiz.

Arkadaşlar konuyu dağıtmak istemem ancak Ünvan değişikliği hakkını vermiyorlarsa, yeniden ekpss ile aynı hizmet sınıfından farklı kuruma geçiş hakkı versinler...

Ailesinden 1000 lerce km uzakta çalışan kişilere ya da ekonomik açıdan daha avantajlı kamu kurumlarına geçmek isteyenler için bu düzenleme şarttır...

Yönetmelikte değişiklik yapılarak (4 YIL çalışma şartı) yeniden ekpss' ye girme ve tercih yaparak başka avantajlı kamu kurumuna yerleşme hakkı...
Evet engellilerin kısıtlamaya tabi olmaksızın kurum değiştirme hakkı var ANCAK boş kadro var ise !!!
Tüm kamu kurumları boş kadro yok diyor... Ayrıcalıklı olanlar hariç kimse kurum değiştiremiyor...

sizler ne düşünüyorsunuz?

Engellilerin mezuniyetine uygun ünvana sınavsız geçişi, ekpss ile yeniden atanma

Bildiğiniz gibi Şehit yakını, Gazi ve yakınlarına bir defaya mahsus mezun olduğu alanla ilgili kadrolara atanma imkanı verildi.
Kamuda çalışan bu gruptaki çalışanlar sınavsız olarak mezun olduğu kadrolara geçtiler.
Genel İdare Hizmetlerinde memur olarak çalışan kişiler Teknik Hizmet Sınıfına geçerek maaş ve sosyal haklarında iyileşme elde etmiş oldular.

Biz Engelli çalışanlara da bir defaya mahsus mezun olduğumuz alanlarla ilgili ünvan değişikliği hakkı verilmesini talep etmeliyiz.

Bununla birlikte başka bir önerim daha var;

Mevzuata göre EKPSS ile atanan Engelli çalışan hizmet sınıfını değiştirmediği sürece yeniden EKPSS sınavına girip aynı hizmet sınıfında atanamıyor.
Genel İdare Hizmetlerinde Memur olan kişi farklı hizmet sınıfına geçmedikçe sınavdan tam puan da alsa atanmıyor.
Aynı hizmet sınıfına atanmayı engelleyen Yönetmelikteki ilgili madde değişitirlerek (örneğin yeniden atanma için 4 yıl zaman aralığı verilmesi gibi)
farklı kamu kurumlarında aynı hizmet sınıfında atanmanın önünün açılması gerekmektedir.

Yapılacak bu değişiklikle ailesinden uzakta farklı şehirlerde çalışan memur arkadaşlar ailesinin bulunduğu şehirlere atanabilir ya da ekomonik açıdan daha iyi durumdaki kurumlarda memur olarak yeniden atanabilir.

Aynı hak şimdi shçek yoluyla memur olanlara sınavsız ünvan değişikliği hakkı verildi ki onlar memur olurkende sınavsız memur oluyorlar bizlere gelince hep sınav hep sınav bizlerde bunu kabulleniyoruz bu konudaki savaşımızı sonuna kadar vermeliyiz arkadşlar

27.03.20018 TARİHLİ YASAYLA ÇIKTI BU HAK

patasana1

Aman diyeyim böyle bir talepte bulunma;
Bazı engelli düşmanı engelliler çıkar ve derki;
Bu haksızlık olur,herkes görevde yükselme sınavıyla atansın der.Yoksa haksızlık olur der.Diğer pozitif ayrımcılıktan yararlananların bir üst kadroya geçişi bunlara batmaz ama engelli bu hakkı talep ettiği zaman vızık vızık vızıldıyorlar.Fakat;
İster kabul etsinler ister etmesinler,bu hakkı alacağız.

vallahi haksızlık var diyeninde allını karışlarız zaferken sıkıntı yok hakkımızı alacağız

Millet daha önce kendinden pay biçiyor. Biz daha önce görevde yükselmeyle olduk,sizde öyle olun diyorlar.Fakat bu aklıevvel arkadaşlar şunu idrak edemiyorlar.O zamanlar sözlü mülakat yoktu.Şimdi var.Konuşma engelli bir arkadaşımız kendini nasıl ifade edecek.Engeline göre diğer engeli olmayana göre sözlü mülakatlarda nasıl öne geçecek.Bunları anlamakta zorlanıyorlar.Fakat anlatacağız.Seve seve anlayacaklar.

kesinlikle katılıyorum mulakat var ve tamamen bi sıkıntı artık her şey dahada karmaşıklaştı. herkese verilen hakların bizlerden muaf edilmesini neden kabullenelim ki sınavla geçen arkadaşlarımız neden böyle düşünüyorlar anlamıyrum kendilerinin çektiği sıkıntını bizlerinde hatta mülakat gbi bi belayla başka engelli arkadaşlarımızda çekmesini istiyorlar anlayamıyrum .... Ama şunu bilsinler ki şehit yakınlarına ve shceklilere verilen hak bzlerede verilecek bizler peşini bırakmazsak alırz...

1 ay sonra görevde yükselme var diyorlar bilgisi olan

KAPATTI!
Bence görevde yükselme sınavı olmayacak gibime geliyor

patasana1
Teç-sen genel merkeziyle defalarca görüştüm.Dedikleri şu;
Biz MEB'e ilettik ama MEB sıcak bakmıyor.Yani onlarda işi savsaklıyorlar.Bu işle uğraşacak bir sendika kuruldu.Adıda ENGELSİZ-SEN. Üye kayıtlarına Eylülün 15'ine kadar başlayacaklar.Bizim işi yaparsa o sendika yapar.Bu sendikaya üye olarak desteklememiz lazım.

Zaten hedef sınav konusu değil, yinede daha önce memurlar.net te sınav yapılır ise Eylül ayında yapılacağı yazıldı ama üst kadrolardan alttakilere zaman kalmadı

ZAFERKEN

Engelsiz sen sendikasına üye olucam ve cimer + kamu denetineticiği kurumuna yazı yazcm ektra bişey olrsa artık burdan haberleşirz tşkler bilgi verdiğiniz için...

Engellilere koşulsuz ünvan değişikliği için birlik olalım

merhaba arkadaslar. bu konu daha önce gündeme getirildi ancak insanların çekimser olduğunu görmekteyim, ben cimer den basvurumu yaptım, daha cevap gelmedi ama olsun sizde cimerden asagida yazdigim sekilde basvurabilirsiniz. korkamayin lütfen başvurun, gelin birlik olalım, hep beraber bu işin üstüne gidersek bu hakkı da elde edeceğimizi düşünüyorum. saygılar.

--------------------------
Sayın Yetkili (Vekilim, Bakanım, Başkanım)

Engellilerin topluma adaptasyonuna destek vermek amacıyla uygulanan politikalar sayesinde; Engelli Kamu personeli sayısı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Devletimiz Engelli olarak aldığı personelin, çalışma hayatına yönelik kolaylaştırıcı tedbirler de almaktadır. Erken emeklilik, tayin hakkı, zor koşullarda idari izinler, mesai saati düzenlemeleri gibi birçok düzenleme mevcut. Engelli personelde Devletimizin engellilere sağlamış olduğu bu imkanlara karşılık özverili ve kaliteli hizmet vermek amacıyla öğrenimlerini yükseltmekte ya da halihazırda eğitimini aldığı mesleği unvanına sahip olmasa da icra etmek istemektedir.
Bu kapsamda hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına , Gazilere ve SHÇEK yoluyla kamu personeli olanlara tanınan eğitim aldığı unvana koşulsuz geçiş hakkının ENGELLİ kamu personellerine de tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.

Üst Alt