Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

Bugüne kadar onlarca defa yazdım, bunu da iletebildiğim her yere ilettim inşALLAH hayırlısı olacak

Sınavsız Ünvan Değişikliği için Atmanız gereken metin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmayarak, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesini arz ederim.

>>>>>>Ayrıca şunu belirteyim(önemli); diyelim Sağlık bakanlığında çalışıyorsunuz ve sınavsız ünvan değişikliği istiyorsunuz. Orayada atın. Çünkü her bakanlığın kendine özel bir yönetmeliği var. Her bakanlığa atınız. Yönetmelikler değiştirilebilir. Tabi öncelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve daha sonra bağlı bulunduğunuz bakanlık. Farkındalık önemlidir.

Farkındalık!!
Farkındalık!!
Farkındalık!!

[FONT=&quot]Hala biz engelli personelin sesini duymuyorsunuz. Shçek ve Şehit ve Gazi ve yakınlarına görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı olmadan VHİ,bilgisaray işletmenliği ,teknisyen,tekniker v.b. kadrolara direk geçiş olanağı sağlandı.Biz engellilere neden sağlanmadı ve bize gelince verilen cevap sınav olunur deniliyor.Neden bizler dışlanıyoruz.Bizler de bu haktan faydalanmak istiyoruz.Allah rızası için artık sesimizi duyun,herkese ADALET olsun ve bizlere de (bir engelli personelin serzenişi)[/FONT]

ancıl

Aile ve Sosyal Politikalar Bak. cevap yazdım, olmuş mu? Azcık da iltifat ettim :)

Sayın Bakanım ( Yetkili)

16.04.2018 tarih ve 1800657956 başvuru sayılı yazıma cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Aralık 1933 de engelli bireylerin gelişimlerini güçlendirmeye yönelik olarak ' engelliler için fırsat eşitliÄ£i' bağlamında standart kurallar belirlemiştir. Bu kurallar içerisinde eşit katılımda söz konusudur.
Bu kapsamda bu haktan yararlanan terör mağdurları, Şehit yakınları, Gaziler, SHÇEK yurtlarında kalan vatandaşlarımız gibi biz engellilerde 'kamusal olanaktan herkesin eşit olarak yararlanması ilkesi' (fırsat eşitliği) gereği faydalanmak istemekteyiz. Engelliler için verdiğiniz önemi gerek yazılı medyadan gerek sözlü medyadan hayranlıkla izlemekteyim. Diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bizler için seferber olmuş durumda fakat sizde takdir edersiniz ki ben dahil daha ağır engelli kardeşlerimi de düşündüğümde zor şartlarda eğitimimizi tamamlamayarak, sağlık sorunlarımızın yanısıra her şeye rağmen bir aile kurma, evlat sahibi olma ve en iyi sartlarda evlatlarimizi okutmak için mücadele veriyoruz ve bize tanınan haklardan faydalanmak istiyoruz, farkettiğim eksiklikleri size bildirmekle, diğer engelli kardeslerim adına da kendimi sorumlu hissetmekteyim. Bir defaya mahsus eğitim aldığımız unvana sınavsız geçiş hakkının 'fırsat eşitliği' ilkesi gereği engellilerede tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.

CİMER'e sizin söylediğiniz şu şekilde yazdım.

Sayın Bakanım (Yetkili)
Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmaksızın, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesi gerekmektedir.
Terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan bir defaya mahsus eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının bizlere de tanınmasını, 'fırsat eşitliği' ilkesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. maddesi gereği arz ederim.

Eşimden ve kendimden sürekli yazıyorum, pes etmiyeceğim. Ama sormak istediğim bir şey var, ben meslek lisesi mezunuyken girdim işe, böyle bir hak verilmediği için işletme lisans bitirdim. Eşim meslek lisesi mezunu bilgisayar işletmeni.
Şimdi diyelim ki böyle bir hak verildi? bizim kurumda çok fazla işletme mezunu engelli var, hepimizi ekonomist yaparlar mı?

Cevapları paylaşırsak; bizlere nasıl cevap vermiş olduklarını öğrenmiş oluruz. Kanuna uymayan bir yönetmelik var, bu yüzden Ünvan değişikliği ve Görevde Yükselme Yönetmeliğin değiştirilmesi icap ediyor. Tekrar tekrar yazmaya devam. Önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve daha sonra her bakanlığa.

Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmayarak, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesini arz ederim.

>>>>>>Ayrıca şunu belirteyim(önemli); diyelim Sağlık bakanlığında çalışıyorsunuz ve sınavsız ünvan değişikliği istiyorsunuz. Orayada atın. Çünkü her bakanlığın kendine özel bir yönetmeliği var. Her bakanlığa atınız. Yönetmelikler değiştirilebilir. Tabi öncelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve daha sonra bağlı bulunduğunuz bakanlık. Farkındalık önemlidir.

Farkındalık!!
Farkındalık!!
Farkındalık!!

Aynen gelen cevapları paylaşalım, seçim öncesi oldu oldu, sonrasında umudum yok.

elifsena

Başvurularınızı uzatmayınız. Ne kadar kısa ve öz olursa o kadar iyi olur. Kanunlardan bahsetin fakat iltifat etmenize gerek yok. Orası bir Kamu kurumu. Bende bir bimer kullanıcısı olduğum için bu konuları biliyorum.

Ben bugünlerde haberleri belli ölçüde takip ediyorum, siyasetçilerden engelliler haftasında şunu yapmak falan diye hiçbir şey duymadım birer kuru kutlama o kadar Engelli derneklerine ise hiçbir şey söylemiyorum ALLAH onları ıslah etsin

@sneyper ve konuyla ilgilenler; konu dışı mesajlar göndermeyelim. Konunun farklı yönlere çevrilmesine neden oluruz. Lütfen engelli derneklerine küçük düşürücü cümleler kurmayın. Onlar bir şey yapamıyorsa biz yapalım. (Buna cevap yazmayın LÜTFEN! Konu farklı taraflara gitmesin. Biz konumuzla ilgilenelim.)

AKİM den gelen cevabı iletiyorum;

Bakanlığımıza göndermiş olduğunuz talebiniz incelenmiş olup, talebiniz ile ilgili olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile yapılan yazışma sonucunda, verilen cevap yazısı aşağıda bilgilerinize sunulmuştur: Başvurunuzla ilgili olarak; Görevde yükselebilmeniz 2 şekilde olmaktadır: 1- EKPSS sınavına girerek unvanınızı değiştirebilirsiniz. 2- 2- Kurumunuzun açtığı görevde yükselme sınavına girerek unvanınızı değiştirebilirsiniz. Bilginize rica ederim.

Öncelikle başvuru cevabımda yazanları ben kendim biliyorum. Benim başvuru isteğim bu değil. Ben Ünvan değişikliği ve Görevde Yükselme yönetmeliğinde; engelliler için bir değişik yapılmasını arz ettim. Tabi ki bu değişikliği ilgili kanunlara dayanarak istedim. Yönetmelikler Kanunlara bağlıdır. Bakalım diğer cevaplar nasıl gelecek, ona göre yol çizeceğiz.

LÜTFEN size gelen cevapları paylaşın. İlerde lazım olacak.

@ancıl
SÜLEYMAN KIRTAN,

T.C Cumhurbaşkanlığından intikal eden talebiniz hususunda;

Engelli vatandaşlarımızın görevde yükselebilmesi için 2 uygulama söz konusudur:

1-EKPSS sınavına tekrar girerek unvanınızı değiştirebilirsiniz.

2-Kurumunuzun açtığı görevde yükselme sınavına girerek unvanınızı değiştirebilirsiniz.

Bilginize sunar iyi günler dileriz.

sneyper;

Aşağıdaki metni Cimere tekrar gönderin.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına;
Öncelikle ........sayılı başvuru cevabımda yazanları ben kendim biliyorum. Benim başvuru isteğim bu değil. Ben Ünvan değişikliği ve Görevde Yükselme yönetmeliğinde; engelliler için bir değişiklik yapılmasını arz ettim. ..... sayılı başvurumun tekrar incelenerek cevaplanmasını ve aynı cevap gelmesi halinde, cevap veren ilgili birim için muhakkik istenileceğini bildiririm.

Üstüne ne başka birşeyler yazın. Ne de kısaltın. Kısa ve öz olun.

elifsena ancıl
Sayın SÜLEYMAN KIRTAN,
T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne 10.05.2018 tarihinde yapmış olduğunuz 1800807341 sayılı başvurunuz 15.05.2018 tarihinde DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI tarafından cevaplanmıştır:
İlgi başvurunuz incelenmiş olup,talebinizde yer verilen hususlar meri mevzuatta değişiklik yapılmasını gerektirdiğinden değerlendirilmek üzere not alınmıştır. Bilgilerinizi rica ederim. Devlet Personel başkanlığı Bilgi Edinme Birimi

sneyper; Zorro; elifsena;

En azından bu tür cevaplar almak güzel birşey. Mevzuatta değişiklik yapılması söz konusu olabilir anlamına geliyor. Yoksa mevzuatta bu tür bir değişiklik yapılamaz denilirdi. Sonuna kadar uğraşalım.

Zorro ben özelimde denizde bir damla bile değilim, Engelli kardeşlerime, arkadaşlarıma en küçük bir faydam olur ise çok mutlu olurum

Son düzenleme:
Bimer cevabı aldım.

Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz müracaatınız incelenmiş olup, söz konusu talebiniz ve önerileriniz, ilgili mevzuatta yapılabilecek değişiklik çalışmalarında göz önünde bulundurulmak üzere, bu konuya ilişkin notlarımız arasına alınmıştır.

Bilgilerinizi rica ederim. Devlet Personel başkanlığı Bilgi Edinme Birimi

çok sevindim, en azından olumsuz cevap gelmemiş, Devlet Personel Başk. benim yazım hiç sevk edilmedi, ya çalışma bak. yada aile ve sosyal pol. bak. sevk edildi. Başka nerelere yazmalıyım?

Benim de daha gönderdiğim yazılar (aynı talepler içindir) bazıları Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığına bazıları Çalışma Bakanlığına bazıları Devlet personel başkanlığına ki bazılarına cevap dahi yok her defasında ayrı bir noktaya gönderildi:)

@sneyper; @Zorro; @elifsena

Her bakanlığa göndermeye çalışalım.

ancıl

niye sınav yapılarak ünvan değiştiriyoruz ki? Sınavsız ünvan değişikliği istedik şimdi de sınav yapılsın mı diyoruz :)

elifsena

İlla sınavsız olacak diye birşey yokki. Engellilere özel sınavlı, ünvan değişikliği sınavı da yapılabilir. Mesela sınavda 70 puan alan değil de 50 puan yada 40 puan alan yerleşsin gibi. Yönetmeliğin muhakkkak değişmesi gerekiyor. Bizlere uygun şekilde verilmesini tüm engelliler için istiyorum. Bir kurumda ünvan değişikliği sınavı yapılınca engellilere hiçbir ayrıcalık gösterilmiyor. Sınavlı yapsınlar fakat ayrıcalıklı olsun. Elbette ilk istediğimiz SINAVSIZ olarak bizleri değerlendirmeleri

Zaten bu konuda bir kanun teklifi var. http://www2.tbmm.gov.tr/d26/2/2-2048.pdf

ancıl
hayırlısı olsun, ben zaten meslek lisesi mezunuyken girdim, gih atandığımdan önlisan sonrasında lisans bitirdim, benim işime yaramıcak ama en azından eşim ve sizler faydalanın.

2007 yılında zabıt katibi olarak göreve başladım
2011 yılında 2.kez geçirmiş olduğum açık kalp ameliyatı sonrası %53 engelli raporu verildi. varmı bu konu ile ilgili bi avantajım acaba ?

@ancıl bu cevap dün Başbakanlığı gönderdiğim yazıya istinaden gelen (kusura bakmayın sizi etiketliyorum)

CEVAP VEYA AÇIKLAMA : "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bahsi geçen yönetmeliğe göre, engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenmektedir. Yönetmeliğin 11 inci maddesinde belirtildiği üzere kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için engelli memur alımı yapacakları münhal kadrolarını, Devlet Personel Başkanlığına ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadar bildirmektedirler.

Çok sinir oldum ben ya, şimdi ne yazmalıyım? Bu arada ben 2010 da meslek lisesi mezunu olduğum halde, düz memur olarak atandım. Kopyala yapıştır yapıp hep aynı cevabı yazıyorlar.

Arkadaşlar bu cevapları bakanlıktaki memurlar mı yazıyor, bu nedir ya en azından değerlendirilecek desinler...

@sneyper; @elifsena;

Bu konuda yönetmeliğin değişmesi için idari mahkemeye başvurulması gerekiyor. Lakin bu sebeple ilgili arkadaşlarımın desteğini almam gerekecek. Bu hususta sizi bilgilendirecem. Çalıştığım için biraz zamanım olmuyor.

Bimer cevap/onay yetkilileri kendileri cevap vermezler. İlgili birime bimer başvurusunu iletirler. Gelen cevabı sisteme girerek onaylarlar.

Bu konuyla ilgileneceğim. Fakat benim daha önce yazdığım metni devamlı göndermeye çalışın. Vazgeçmek yok arkadaşlar.

Bu arada benim mesajlarıma eksi veren kim? Ben burda engellinin haklarını savunuyorum.

Üst Alt