ancıl
Aile ve Sosyal Politikalar Bak. cevap yazdım, olmuş mu? Azcık da iltifat ettim
Sayın Bakanım ( Yetkili)
16.04.2018 tarih ve 1800657956 başvuru sayılı yazıma cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 20 Aralık 1933 de engelli bireylerin gelişimlerini güçlendirmeye yönelik olarak ' engelliler için fırsat eşitliÄ£i' bağlamında standart kurallar belirlemiştir. Bu kurallar içerisinde eşit katılımda söz konusudur.
Bu kapsamda bu haktan yararlanan terör mağdurları, Şehit yakınları, Gaziler, SHÇEK yurtlarında kalan vatandaşlarımız gibi biz engellilerde 'kamusal olanaktan herkesin eşit olarak yararlanması ilkesi' (fırsat eşitliği) gereği faydalanmak istemekteyiz. Engelliler için verdiğiniz önemi gerek yazılı medyadan gerek sözlü medyadan hayranlıkla izlemekteyim. Diğer gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bizler için seferber olmuş durumda fakat sizde takdir edersiniz ki ben dahil daha ağır engelli kardeşlerimi de düşündüğümde zor şartlarda eğitimimizi tamamlamayarak, sağlık sorunlarımızın yanısıra her şeye rağmen bir aile kurma, evlat sahibi olma ve en iyi sartlarda evlatlarimizi okutmak için mücadele veriyoruz ve bize tanınan haklardan faydalanmak istiyoruz, farkettiğim eksiklikleri size bildirmekle, diğer engelli kardeslerim adına da kendimi sorumlu hissetmekteyim. Bir defaya mahsus eğitim aldığımız unvana sınavsız geçiş hakkının 'fırsat eşitliği' ilkesi gereği engellilerede tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.
CİMER'e sizin söylediğiniz şu şekilde yazdım.
Sayın Bakanım (Yetkili)
Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmaksızın, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesi gerekmektedir.
Terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına ve Gazilere tanınan bir defaya mahsus eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının bizlere de tanınmasını, 'fırsat eşitliği' ilkesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53. maddesi gereği arz ederim.
Eşimden ve kendimden sürekli yazıyorum, pes etmiyeceğim. Ama sormak istediğim bir şey var, ben meslek lisesi mezunuyken girdim işe, böyle bir hak verilmediği için işletme lisans bitirdim. Eşim meslek lisesi mezunu bilgisayar işletmeni.
Şimdi diyelim ki böyle bir hak verildi? bizim kurumda çok fazla işletme mezunu engelli var, hepimizi ekonomist yaparlar mı?