Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

Konuyla ilgili bımere yazı yazmıştık fakat olumlu cevap alamadık hiç umutlanmayın derım 😐

Ben bimere yazdim gelen cevap bu konuyla alakali resmi kurumlar tarafindan bir calisma yoktur oldu.cimerede yazdim cevap hala gelmedi twitterde bir cok milletvekiline yazdim somut bir gelisme olmadi .topluca hareket etmek gerek arkadaslarin dedigi gibi

Ben de engelliyim ama şehit yakiniyla yurt çocuklarıyla kendinizi aynı konumda göremezsiniz. Bazen çok saçma sapan konuşuyorsunuz. "Onlara veriliyorsa bize verilsin" bu kadar bencil cahilce cümle olur mu kardeşim. O şehit yakını en sevdigini toprağa veiyor ve yurt çocuğu ya anasız, ya babasız yetim ve öksüz yetişiyor. En sevdiklerini mezara koyanla sen bir misin yaa? Bazen cildirtiyorsunuz sozlerinizle. Hizmetli çalıştırılmaman konusunda haklı olabilirsin ama onlarla kendini kıyaslayamazsin. Böyle yaparsan tabi millet engelliden nefret eder, istenmezsin gittiğin yerde, hor görülürsun. İyi ki engelliyiz be, böyle kıyas yapacaksan hizmetli kal bence. Sen yarın memur olunca bu sefer sınavsız şef de olmak istersin. Şef olunca da "kanun cikarsinlar bizi müdür yapsınlar, onlar müdür oluyorsa biz niye olamıyoruz" dersin. Deriz, böyle saçma sapan insanlar var. Bu yazı da böyle dursun.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşım sende bilmem ne kal o zaman çünkü senin gibiler engellilere ölümcül hastalığı gösterip sıtmaya razı etmeye çalışan zihniyetin mikrofonu

Buradaki hiç bir arkadaşım onlara verilmesin demiyor veriliyorsa ENGELLİYEDE verilmelidir

sneyper

Ya kardeşim sen onlarla kendini kıyaslayamazsın. Git başkalarıyla kıyasla. Buna hakkın yok. Bu kafayla gidip yukarıdan hak talep edersen avucunu yalarsın. Dene ve gör. Git hakkın olduğuna inandığın şeyi iste ama isterken "onlara verdiniz bize de verin" diyemezsin. Memur olup masa başında oturarak maas almak hak değil lütuftur. İş istedin devlet verdi. Devlet seni memur yapmak zorunda değil. Senin nereden böyle bir hakkın oluyor anlatsana, bizi ikna etsene?

İş iştedin sınava girdin ve yerleştirildin. Ha, bunun senin hakkın olduğuna inanıyorsan git iste ama şehid ve yetimleri göstererek böyle bir şey talep edemezsin. Çünkü senin onlarla zerrece alakan yok. Ben de raporlu bir engelliyim ve bir şey isterken bu hakkım mı yoksa bir lütuf mu diye bin kere düşünür ona göre talep ederim. 20 yıllık kamu hizmetim var ve usul nedir iyi bilirim. Bu kafayla hiç bir şeyi elde edemezsiniz.

toprak1453 sana cevap vermek bile istemiyorum engelliler bir şey talep ettikçe senin troller çıkıyor piyasaya algı operasyonu yapıyor aynen devam edin ama ben size bir şey demiyorum

Diyemezsin zaten. Hakikat pislikle ortulmez. Sen hedefine gitmeyen ok gibisin. Bana cevap verebilecek donanımın hiç yok. Sizin gibi boş adamlar yüzünden zaten bu engelliler kazanimsiz. Cahil cevap veremeyince hakaret edermiş.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

söylememem terbiyemdendir dostum zorlama yapma benim donanımım senden çok fazladır hiç meraklanma ok

Engellinin düşmanı engellidir bu forumda bunu öğrendim ben

arkadaşlar şunu anlıyalım bu ülke hepımızın canımızıda bu ugurda verırız.can verenlerede saygımız sonsuz .kıyaslama derken şunu açıklayalım.ilkokul mezunu olup hızmetlı olup ama görevlendırme şoför çalışanlar gih sınıfına alındı.şehit yakını olup ilkokul mezunu bıle olsa çalışanlar şoför olanlar gih e alındı .lise mezunu olan şehıt yakınları alındı.itfaiye erlerı geçen yıl gıh kadrosuna alındı.devlette diploma geçer .bız gazıye gelsın temızlık yaptırsınlar demıyoruz .ama şehıt yakını şehıdın kendısı deyıl yakını tahsılıne göre görev yapabılır .sonuçta sınavsız devlete yerleşmiş bır hak kazanmış.oluyor.yurt çocugu saglıklıysa hızmetlı olabilir .ama engellı adı üstünde hasta bırıne nasıl bu kadro verırlır mecbur kalıyoruz yazıp atanıyoruz .madem sınavsız bunca kişye bu hakkı verıyorlar bızede versınler dıyoruz.çokmu ıstıyrouz .bızde bu ülkenın insanıyız .ve vatanımızı seven ınsanlarız .bundan emın olun.ayrıca bu engellılerı anlamış deyılım bırbırıne haın böyle bır grup yoktur.atanamayan atanana saldıyor.atanan bır adım yurumuş memur yada şef olmuşsa hızmetlıye saldıyor .yazın .vazgeçın bu huylardan bırlık olun .bu işler çözülsün.

En goğal ve en helal hakkım olan iş'in bile lütuf olarak gösterilmesi çok tuhaf! Ben malül derecesinde işe başladım; müdür fırçalar, o zamanlar fetöcü olan müd. yard. doğru dürüst görev vermez, yanına gönderildiğim memurlar kovmaktan ağır laflar eder; hizmetliler bile ucundan tuttuğum işle alay eder... Üstelik Ruhsal veya Duygusal engelli grubundan bana yaparlar bunu; arkadaş donanım dersen, üniversite sınavında Türkiye genelinde 2725. oldum milyonlar içinden; özel sektörün çoğu iş vermez bize kendi dangalaklıkları yüzünden; o zaman ötenazi isteyelim; parasız yaşanmaz değil mi? Lütufmuş, adam yerine koymuşlarmış, İNSANIZ İNSAN var mı ötesi!!!!!!!!!!!!!!

adaom değerli arkadaşlarım bize memurluğu istemeyin hizmetli kalın diyorlar, öylemi yapalım dersiniz (sınavsız taşerondan kadroya geçenler işçi kadrosu dahil olsa süslenip püslenip masa başı çalışıyor ve birilerinin mikrofonu aday olmaya çalışan yalakalar kalkmış millete akıl veriyor sen hizmetli kal bunu söyleyen küstah birde engelli olduğunu söylüyor) buradan defalarca yine yazacağız şunu kafalarına iyice soksunlar ENGELLİDEN HİZMETLİ OLMAZ bütün iyi kişilere saygılar bertan @BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM pasini adaom

Dostlar,

Biraz sakinleşebilir misiniz? Düşüncelerimizi paylaşmak başka tahkir edip hakaret başka...

hozgul beyefendi biz sakiniz adam sanki babasının malını dağıtıyor, hakarete varan söylemler hoş olmayan bir görüş

Kimse kıskançlık yapmiycak elini herkes tasin altina sokacak bimere cimere engelliden hizmetli olmuycagini yazacak ve engelliler gününde bir haber cikar umarız.atanan atanamayan herkes yazsin.yazarsa yarin ekpsde hizmetli kadrosu yerine memur kadrosu acilir bu gun atanamayan yarin memur olarak atanir...her engelli bu konuda yazsin .memur olan olmayan herkes.

Bu bir çalışma. Devletimiz verir yada vermez buna siz karar veremezsiniz. Burada da gölge ederek elinize bir şey geçmez. 700.000 taşeronu sınavsız kadroya aldılar bir yerde ses duyuracaksanız defolup oraya gidin.

Burda isinizi begenmiyorsunuz diye atip tutan kişi biz senin icinde ugrasiyoruz sende birgun bu konuma geldiginde anlayacaksin ya destek ol yada git yorum bile yapma.

pasini

Malesef korkağız.. Ben Bimerde aktifim öneri, şikayet konusunda..haa dikkate alınır alınmaz o beni bağlamaz. Ben vatandaşlık görevimi yaptım. 3 şikayetim dikkate alındı ve düzenleme yapıldı.

1. şikayetim belediye oldu, her yıl sürekli raporu olan engellileri vize için çağırıyorlardı. Bu artık antalya da olmayacak sürekli raporu olanları vize için çağırmayacaklar..Bunu kendim için yapmadım, çünkü elim ayağım sağlam gider raporumu gösterip vizemi yaptırırım. Banane demedim, diğer engelli arkadaşlarım için sadece aradım belediyeyi dikkate alınmadım, alay edildim, sonra bimere cimere ağır bir şikayette bulundum. Güzel bir usluple cevap geldi belediyeden artık vize için sürekli raporu olanlar vize işlemi yaptırmayacak diye.

2. Özürlüler idaresi önünde engelli otopark yeri yoktu, belediye söyledim, yardımcı olmadılar, yazdım cimere...cevap yazıldı ve cevap geldikten 2 hafta sonra park yeri yapıldı. Bunuda kendim için yapmadım çünkü şehir merkezindeyim aracımla gitmiyorum.

3. Engellilerin trafikle ilgili hakları konusunda genelgeyi kale almayan trafik şube müd. Kanun genelgeden üstündür tarzı cevap almam sonucu bimere yazdım, genelge ne için var o zaman..Bulunduğum şehirdeki trafik şube müd. eğitim vermiş bulundum :D Sonrasında olumlu dönüş oldu.

Şimdi sizde bizim için bir şey yapın, yapalım birbirimizin hayatını kolaylaştırmak için, Sınavsız ünvan değişikliği için yazalım, başka istekleriniz varsa onlarıda yazalım, olması gereken şeyler, birbirimize sahip çıkalım.

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlarım hepimizin ortak isteği kardeşlerimizin arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi hayatının kolaylaştırması benim şahsen siyaset ile kesinlikle alakam yok tek sevdam Vatanım ve Milletindir

Bimerden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen cevap:

Ülkemizde işgücüne katılımda dezavantajlı guruplara yönelik belirli istihdam politikaları uygulanmaktadır. Bilindiği üzere engellilerin istihdamında kota sistemi uygulanmakta olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, kamu kurum ve kuruluşları toplam kadro ayılarının %3’ü oranında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. Maddesi gereğince 50 ve daha fazla işçi çalışan özel sektör işyerleri en az %3, kamu sektörleri en az %4 oranında engelli çalıştırmak zorundadır.
Kamu kurumlarına engelli memur alımı ile ilgili olarak Devlet Memurları Kanununda 13.02.2011 tarihinde değişikliğe gidilerek engelli memur alımına yönelik sınavlar merkezi hale getirilmiştir. Ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan engelliler Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), ilkokul, ortaokul, ilköğretim ve özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu adaylar Kura yöntemi ile engelli memur kadrosuna yerleştirilmektedir.
Devlet Memurları Kanunu ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik’te engelli kotası için açılacak kadroların engellilerin eğitimlerine uygun olması, engelli bireyin eğitimine uygun işlerde çalıştırılması, engellinin çalışma ortamının engelliye uygun duruma getirilmesi ve engellilerin engelliliklerini artırıcı işlerde çalıştırılmaması konularında hükümler bulunmaktadır. Bu kapsamda engellinin yardımcı hizmetler sınıfı kadrosundan, genel idari hizmetleri kadrosuna atanması yönünde bir çalışmamız bulunmamakta olup, engelli memurlar EKPSS ya da Kura yöntemi ile bir üst kadroya yerleştirilmek için başvurabilir.
Bilgilerinize arz ederim....

Yani diyorlar ki, ekpss ye gir, ünvan değiştirmek istiyorsan :)

buda Cimerden gelen cevap;

T.C Cumhurbaşkanlığından intikal eden talebiniz hususunda;

Cumhurbaşkanlığından Bakanlığımıza intikal eden görüş-öneri ve talebinize ilişkin ileti Bakanlığımızın diğer Bakanlıklarla yapacağı komisyonlardaki mevzuat çalışmalarında değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır.

Bilginize sunar iyi günler dileriz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Başka bir konu için incelemiştim buraya da yazayım. 2018 Mart verilerine göre kamuda engelli açığı 11.317 ye düşmüş. Nisan ayında yaklaşık 2000-2300 kişi atandı, bu rakamlara göre geriye kalan engelli memur sayısı 9.000 kişi. Kontenjan bakımından bakıldığında MEB 6.000 civarı. MEB demek öğretmen yada hizmetli demek. Bu mücadelenin önemini herkes kavramalı. Bu arada ben son atamada istediğim unvana atandım. Benim bu düzenlemeye ihtiyacım yok. Ama bu düzenlemeye gerçekten ihtiyacı olan hizmetli arkadaşlar var.
vjM4Jm.png

bu yazıya cevaben dıyerlerını alırken gıh hızmetlerıne sınavlamı alıyonuz dıye yenıden sormnak lazım

elifsena;

Bu hususta BİMER e başvuran herkese, kopyala yapıştır usulü cevaplar veriliyor. CİMER Değerlendirilmek üzere kayıt altına alınmıştır diyor. BİMER e istediğimiz cevabın bu olmadığını dile getirerek, bir önceki başvuruyu ilgi tutarak tekrar yazmak gerekiyor. Vazgeçmek yok.

ancıl kardeşim tşk ederım çok güzel yazmışsınız...

Engelli arkadaşlarımız Engelliler haftasında müjde bekliyor

@elifsena; @sneyper; @pasini; @emir79; @mssql @bertan; @toprak1453; @adamo; @hozgul; @gül rengi; @TeK50; @lakoste; @Yusuf islam; @msait19; @TahaAY; @kunta; @tılafsınlı; @ulubey; @oneday; @Erkankss;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Engelli memurların eğitim durumları dikkate alınmayarak, EKPSS sınavı ile GİH Sınıfında göreve başlatılmaktadırlar. Oysaki engelli memurların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 53.md sinde yer alan; "Engelliler Devlet Memurluğuna yerleştirilmesinde hizmet sınıfı kadro ünvanı belirlemesinde engellinin eğitim durumu öncelikle gözetilir" denilmektedir. Bu kapsamda Devlet kurumlarının Ünvan değişikliği sınavı açması durumunda, bunlar dikkate alınarak; engellilerin SINAVSIZ olarak ünvan değişikliğini öğrenim düzeyine göre bulunduğu kadroya yerleştirilmesi gerekmektedir. Yada engelliler için sınavlı, ünvan değişikliği sınavı yapılarak, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliğin değiştirilmesini arz ederim.

>>>>>>Ayrıca şunu belirteyim(önemli); diyelim Sağlık bakanlığında çalışıyorsunuz ve sınavsız ünvan değişikliği istiyorsunuz. Orayada atın. Çünkü her bakanlığın kendine özel bir yönetmeliği var. Her bakanlığa atınız. Yönetmelikler değiştirilebilir. Tabi öncelik olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve daha sonra bağlı bulunduğunuz bakanlık. Farkındalık önemlidir. 10 Mayıs Engelliler Haftamız kutlu olsun.

Farkındalık!!
Farkındalık!!
Farkındalık!!

Son düzenleme:
bimere yazdım... aynı metni sayın ancıl

bimere yazdım... aynı metni sayın ancıl

Sadece Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına değil, T.C 'de kaç bakanlık varsa atın. Her bakanlığın ve Genel Müdürlüklerin ayrı yönetmeliği vardır. Bimere günde 1 sefer başvuru hakkınız var, bilginiz olsun.

buraya atabilirsiniz. Denetleme yapar. https://www.ombudsman.gov.tr/
AKİME atabilirsiniz. Başvurunuzu değerlendirerek, yönlendirir https://akim.akparti.org.tr/akm/
CİMER e atabilirsiniz. https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx
TBMM e dilekçe yazabilirsiniz. https://edilekce.tbmm.gov.tr/

Üst Alt