Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilere sınavsız ünvan değişikliği hakkı...

Sonuna kadar katılıyorum, engellilerin kendi eğitim seviyesi neyse onunla çalıştırılmalıdır. Ünvan değişikliği sınavı yapılacaksa, engelliler için bir düzenleme yapılmalıdır. Puanın 70 değil. Sıralamaya göre yapılması gerekiyor. Yada en son mezun olunan bölüm neyse o ünvanı vermelisin. Bu bir haktır. BİMER e başvuru yapılacaktır.

arkadaşlar çalıştıgım kurum görevde yukselme ve ünvan değişikliği sınavları açtı bu sınavlarda engelliler için pozitif bir ayrımcılık varmı

Unvan değişikliği ile ilgili hiç bir haber yok mu?

Genel bildiğim yok, kurumlar sınav açtığında başvuru kılavuzunda ayrıntılar yazıyor. Dediğiniz gibi belli bir pozitif ayrım olmalı ast olan ise diğer arkadaşlar gibi engellilerede sınavsız geçiş hakkımız verilmeli

yurt çocuklarına verildi engellilere bir türlü verilmedi ne saçma sapan ülkede yaşıyoruz sapasaglam adamlara ver yarım adama hasta adamı hizmetli çalıştır yazık günah ya
yurt çocuklarına 2 hafta önce hizmetli çalışanlar lise mezunu resmi gazetede yayınlandı memur oldular

[FONT=&quot]MADDE 25- 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.[/FONT][FONT=&quot]"GEÇİCİ MADDE 16- Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar.[/FONT][FONT=&quot]Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce hak sahibi olanlardan daha önce istihdam hakkından yararlanmamış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl içerisinde Bakanlığa başvurmaları halinde ek 1 inci maddede yer alan istihdam hakkından maddede belirtilen diğer şartları taşımaları kaydıyla yararlanabilirler."[/FONT]

Eşimden ve kendimden yazdım, hayırlısı olur inşallah, ama daha çok kişinin yazması gerek, lütfen memur olun olmayın destek olun bize..

Sayın Yetkili (Milletvekilim, Vekilim, Başkanım)

Engellilerin topluma adaptasyonuna destek vermek amacıyla uygulanan politikalar sayesinde; Engelli Memur sayısı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmıştır. Devletimiz Engelli olarak aldığı personelin, çalışma hayatına yönelik kolaylaştırıcı tedbirler de almaktadır. Erken emeklilik, bir defaya mahsus tayin hakkı, zor koşullarda idari izinler, mesai saati düzenlemeleri gibi birçok düzenleme mevcut. Engelli personelde Devletimizin engellilere sağlamış olduğu bu imkanlara karşılık özverili ve kaliteli hizmet vermek amacıyla öğrenimlerini yükseltmekte ya da halihazırda eğitimini aldığı mesleği unvanına sahip olmasa da icra etmek istemektedir.

Bu kapsamda hali hazırda; terör mağdurlarına, Şehit yakınlarına, Gazilere, SHÇEK yurtlarında kalıpta memur olarak çalışmaya başlayanlara, bir defaya mahsus eğitim aldığı unvana sınavsız geçiş hakkının bizlere de tanınması hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.

arkadaşlar bu boş işleri bıraksakda engellilerin mesai saatlerinin azaltılması hususunda bi adım atsak? şeker tansiyon damar tıkanıklığı guatr derken dayanamıyorum artık günde 8 saat mesaiye !!!

CTE 'ye bağlı cezaevlerinde ve denetimli serbestliklerde çalışan engellilerin bir defaya mahsus kurum değiştirme imkanı verilmelidir.

Bu iki kurum engelliler için uygun değildir. Bu kurumlara alınan bütün personel özel koşullarda alınıyor. Biz engelliler bu kurumlarda çookk zorluk yaşıyoruz.

TheLonely

Adalet bakanlığı bu yazıyı görmüş olsa seni güzelce bir yere oturtur, güzel bir makama yani :D

E-devlet üzerinden dilekçeyi gönderdim, hayırlısı olsun diyorum. Başvuru esnasında dikkatimi çeken bir husus var bu talebin muhatabı aile ve sosyal politikalar bakanlığımı? yoksa devlet personel başkanlığımı?

Bana BİMER den gelen cevap aşağıdaki gibidir.

Bilindiği üzere, "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir

Böyle bir cevap gelirse, bimer cevap/onay yetkilisini şikayet edin. Böyle bir cevap verilemez. Bu engellilerin bimerden yazmış olduğu istekleridir. Engelli vatandaşların isteklerinin değerlendirilerek, size geri dönüş yapmanızı isteyin. Bir daha böyle bir cevap veremezler.

merhabalar. büşra, ben de gıda müh. ama nüfusta düz memurum.
72 engelliyim

emir79
bence Devlet personel başkanlığı çünkü kadroları onlar belirliyor, fakat dilekçemiz aile ve sosyal politikalar bakanlığına gönderiliyor.

hiremcetinel
bimere yazdınız mı? Ne kadar çok şikayet olursa o kadar gündem olur unutmayın, bakın şehit yakınları ve terör mağdurları, şikayet etmişler ve haklarını söke söke aldılar. MEB'in daha önce sınavına girdim eğer kazansaydım Üniversite mezunu yardımcı hizmetler sınıfında ve sınıf temizliyor olcaktım. Yada evrak getir götür..Kesinlikle oda bir iş kazanmış olsaydım yapcaktım seve seve fakat madem verilen hak var ve bu haklar sağlam insanlara veriliyor bize neden verilmesin, azıcık çaba harcayalım, herkes yazsın bimere cimere lütfen.

Engelli arkadaşlarımız içinde hayırlı işler yapacaklarına inanıyorum

21 aralıkta verılmış sonuç yok....halen meclısten geçmemiş...

asıl sorun engelli lise mezunu hizmetlilerin gih ye memurluga gerilmesi lazım bunun için çalışalım

[FONT=sans-serif]Şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarına tanınan [/FONT][FONT=sans-serif]mezun olduğu bölümle alakalı kadroya geçiş hakkı[/FONT][FONT=sans-serif] bize de tanınmalı. [/FONT]
Kesinlikle

Engellilerin en temel hakkidir hizmetli kadrosu engelli icin zulumdur kesinlikle gih kadrosuna gecirilmeleri lazim.engelliden temizlikci yada guvenlik olmaz

bertan

çok dogru söylüyorsun başımızdaki amirlerde zaten halimizden anlAMIYOR normal hizmetliyle aynı işi yapıyoruz adam hizmetli bir rahatsızlıgı yok onla aynı işi yapıyoruz hiç bir farkımız yok saglam benmiyim o mu belli degil

Arkadaşlar bu platformda sorunlar ve haklı taleplerimizi dile getiriyoruz, aynı şekilde başka alanlarda bunları dile getirelim Cimer&Bimer den başka Memurlar.neti es geçmeyiniz haklı taleplerimizi oralarda dile getirelim (yani arkadaşlar Memurlar nete de yazalım) çok affedersiniz millet 4/c ye kadro 4/b ye kadro diye ortalığı koparıyor bizim sesimiz oralarda çok cılız çıkıyor bilginize

şehıt yakınları yurt çocukları vs vs herkezse verıldı bu hak ama bıze yok.neden çünkü engellıler korkak iş buldukya bunada şükür aman işimizden oluruz korkuları vs yazı yazmaktan korkuyorlar ..bu yuzden kımse bızı görmuyor yazan bır kaç arkadaşta sayı az olunca dıkkate alınmıyor ..13000 engellı var bunun 10 bını bımere şiakeyette bulunsa bakın durum ne oluyor ama yok .herkes başkası yapsın banada gelır sanıyor ama yok.mıllet saldırıyor yazıyoır sonuç alıyor .bekleyın bakalım.olurmu korkmayın kardeşim delıkanlı olun bır şey olmaz yazın bımere bu haksızlıgı duzelt dıye bu gun olmasa yarın sonuç gelır elbet

Üst Alt