Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

Yeni yasa ile emekli olacak yuzde 40 üzeri engelli raporu oranların en fazla yüzde 20 si emekli olur böyle giderse :)

@Dertli58,

Sevk alman lazım.yoksa kabul etmiyor başka hastaneye sevk ediyor.geçen hafta başıma geldi.ilk rapor aldığım yere gidip yenilettim.sevksiz gittiğim için başka hastaneye sevk etti

Rapor yenilemede kendiniz gidince kabul edilmiyor.tekrar başka hastaneye sevk ediyorlar.geçen hafta başıma geldi o yüzden sevksiz asla gitmeyin.

@BnymnYldz,

Çalışıyor olmam ev ters yerde olması sebebi ile gidemiyorum bu hafta gelmez ise kendim gidip görüşeceğim memur oyle söylemişti sevk evragi gelmezse gel dedi insaallah muayene tetkikler çabuk biterde emekli oluruz kidem tazminati uzerinden hesaplamalarım var onu düşünüyorum malesef

Son düzenleme:
EMEKLİ OLUR YAZISI ALDIKTAN SONRA KAÇ GÜN SONRA MAAŞ BAĞLANIYOR

ben zamanında vergi indirimi iin yüzde 40 engelli raporumla sgk ya başvurmuştum.gayet açık sol ayak cp sekel yazıyor.Ama sgk dki abiler sakatlığımı anlayamamış ve reddetmişler raporu. Rezil bir sistemdi şimdi iyice eziyet oldu. Umarım bu hükümetin torunları vsi de çeker benim çektiğimi.

@caan006, iş çıkışı yaptığı zaman işveren siz tekrar SGK ya gidiyorsunuz veya işveren bildiriyor işlemi tamamladığınız da o günden sonraki gun hesaplanir Tahsis no oluştuğu günden itibaren emekli olursunuz diye biliyorum

@caan006, işcikisi olmazsa SGK emekli edemez şartlar SGK sağlık kurulu emekliliğinizi onayladığı( yeni rapor ve çalışma gücü kaybı üzerinden )zaman emekli olur yazısını aliyorsunuz işverene bildiriyorsunuz onlar iscikisi yapıyor tabi bunlarls beraber kidem tazminat hakkını kazanmış oluyorsunuz bu ayrı bir durum sonra SGK bildiriyorsunuz veya işveren bildiriyor çıkışını emeklilik işlemlerini SGK tahsis oluşturarak emekli ediyor sartlari sağladığınız günden sonra emekli maaşına hak kazanmış olursunuz

@caan006,
İşveren işcikisini yapınca sisteme düşüyor ama SGK ya emekli olur yazısını alırken bende soracağım onlardan beyanat mi alacağım yoksa sisteme düştüğü gibi buraya tekrar mi geleceğim onu o surecte öğreneceğim biliyorsunuzki değişiklik herseyi değiştirdi Bunuda o zaman değişmiş mi orada öğreniriz yani bir a4 kagit parçası sartmi onuda öğreneceğiz

@BnymnYldz,

Ben böyle bir saçmalık böyle bir haksızlık görmedim ya ! 2008' den sonra işe girenlerin suçu nedir, ben 15 senedir çalışıyorum emekli olmama 3 ay kalmıştı böyle bir kanunu çıkarıp neden bizim hakkımızı gasp ediyorlar.
Neymiş 2008' den sonra işe girdiğin için çalışamazsın, ya emekli olsan ne olur verdikleri parayla çalışmadan nasıl geçinebileceksin ya.
Bizim şirkette bir sürü normal insan var emekli olup hala çalışmaya devam eden, madem öyle onları da çalıştırmasınlar, bizler zaten engelliyiz bir de bize devlet sağolsun her konu da ve her şekil de engel koyuyor.

##YAZIKLAROLSUN..

@mteren,

Ya mevzu o değil. Prosedür hep böyle idi. Rahat olun. Gerekirse 5 ay bekleyin. Ama sonuçta olun. Olursanız zaten maaşınız çalışıyor. Toplu olarak alırsınız...

@tsunami_,

Arkadaşım her sistemde sahtecilik olur. Bu sistemde olmayacak mı? Olursa bu sistemde de olur. Fark ne?

bunu yapmalarının sebebi insanların sahte raporlarla emekli olmaları olabilir mi?

Tabii ki değil. Bu tür sahtecilikler için (ki bu yüzde bir bile değildir!) zaten kontrol muayenesi var. Bu kontrolleri her zaman yapıyorlar… Bunlarsa tüm sistemi değiştirip engellileri emekli etmemek ve edilenleri de mümkünse iptal etmek üzerine bir düzenleme yaptı.

@sosyohasan,

Ben sgk ya gittim. Önemli olan raporu yeniletmeniz dedi. Raporunuzun 6 aylık geçerlilik süresi olmadığı için İsterseniz sevk edelim isterseniz gidip kendiniz yenileyin dediler eğitim araştırma hastanesinden raporu alırsanız sorun olmaz dedi. Ama devlet hastesine alırsanız randevuyu sevk etmemiz gerekir dedi. Siz raporu devletten mi yoksa eğitim araştırmadan mı almıştınız?

Arkadaşlar ben şimdi emeklilik işmelerş için uğraşıyorum da yeni rapor istedi hastane işleri var . Sgk raporu bize gönderecekler dedi işlemler bitince hastanede . Merak ettiğim şey ben e devletten görebilecekmiyim raporumu yoksa sgk işlemleri bitene kadar düşmeyecek mi ?

@Dertli58,

İlk raporu sanatoryum eğitim araştırmadan aldığım için yenileme içinde aynı yere gittim ve raporu alıp SGK kızılaya verdim.sevksiz gittiniz diye beni Ankara eğitim araştırmaya gönderdiler evrakları tamamladım hastanenin kurulunu bekliyorum.gelen yazıda açıkça yazıyor sevksiz gittiğim için yeni rapor istendiği halbuki diğerini 20 gün önce yeniletmiştim

Ayrıca raporum 14 ocak tarihli çıkmıştı yani resmi gazeteden 1 gün önce eski sisteme göre yinede sevk ettiler

Yakında paraplejilerin emeklilik başvurusunda "ayakların tutmuyor ama ellerin tutuyor" deyip emeklilik başvurularının iptal edileceğine dair haberler alabiliriz. İşin sonu kötü.

@sosyohasan,

peki ilk girdiğiniz heyette rapor yenileme olarak mı başvurdunuz? Oranınız da değişiklik oldumu bu arada son 6 aylık raporunu veren tanıdıklarım oldu sanırım sgk dan sgk ya değişiyor durumlar

Son 6 aya kadar olan raporları kabul ediyorlar bana bursa sgk daki kadın öyle söyledi

@mehmet985,

Banada ist sgk söyledi. isterseniz siz yenileyip gelin işleme alalılm istersinz sevk kağıdı verelim dediler.

@456, 1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olup emekli olanların çalışma durumunda maaşlarının kesilmesi durumu maalesef yeni çıkan birşey değil.

1 Ekim 2008 sonrası işe girişi olan ve şu ana kadar emekli olmuş çok kişi olmadığı için herkes daha yeni yeni farkına varıyor yada yeni duyuyor böyle bir saçmalık olduğunu.

Üst Alt