Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

@mehmet-41,

teşekkürler. SGK ya 22 ocakta başvurdum çalışma gücü tespiti için hala gelen evrak işlemde diyor tek bir satır var dys de anlamadım napıyor bu adamlar 20 gündür

@Modality,

Bu konuda haydarpaşa numune hast iyi mi bende rapor yenileme için oraya randevu aldım. Raporu yenileyip sgk ya emeklilik başvurusu yapacağım allahın izniyle

@ultraslan0101, Ben de ablam için başvurdum kendisi sağır dilsiz takip evrağı verdiler bu kadar şu an hala hiçbir hareket yok muhtemelen 4 ile 8 hafta arası sonuçlanıyormuş

Sevk evragi yazıldı ancak sevk olmadı rapor vardı 4 ay önceye ait tahsis talep formu ve evragi doldurduk başvurumuzu yaptik

@rgofis,

Yaptiklari tek birşeyin bile mantikla izanla açiklamasi yok.Yaptik oldu diyorlar ordaki vekilleri sadece onaylayici emir geliyor hoooop onay veriyorlar ses çikartamazlar.Bakiniz eski akp li thy de çalişan ( zaten hepsinin akrabasi thy merkez bankasi meclis te) kizi ve 3 öz torunu Bolu otel yangininda öldü , o bile tek laf edemedi.Tek bir laf edemedi.

Yasa çikarsa da detaylara bakin hep kendilerini korur ve kendi işlerine gelir.Rezerv alan , orman arazisinin kamulaştirilmasi ( jandarmaya ait orduya ait nice değerli araziler yandaş müteahhite verildi ve pahali siteler yapildi gibi) .....Engelli haklari avrupa birliği için yapilan göze hoş görünme oyunlari idi.Baktilar ki ülkenin geldiği duruma asla avrupa birliğine alinmayacağiz her hakkimizi siliyorlar. Avrupa artik vize vermiyor arkadaşlar giden geri dönmüyor çünkü....

Özetle erken seçimden başkasi ne bizi ne ülkemizi kurtaramaz. Ve seçeceğimiz de kötünün iyisi olacak .Muhalefetin geldiği noktayi da kabul edemiyorum. Ama bu hükümet parayi yanliş yerlerden kisiyor.100 katina köprü yol hastane yapacağina halki vergi ile eziyor.Çok çok doluyum.Çocuklarimiz için gençler için daha da üzgünüm.Biz azicik ucundan bu ülke iyiyken insanlar sokaKlarda şen kahkahalar atarken yani az da olsa yaşadik....

@Bak,
ÖZGÜR BEY NE YAZMIŞ DA BU YORUMU YAPTIN??? DOĞRULARI YAZMIŞ ......

Son düzenleme:
@Dertli58,

Aynen sabahtan Sabahtan beri önce SSK'ya sonra doktorlara gezdim eski raporu kabul edilmiyor yeni rapor alın dediler sevkli gittim bilginiz olsun

ben heyete 18 martta giricem, sevk almadım sgk dan, raporumu alıp başvuracağım.

millet varsa yoksa ÖTV derdinde ....ben hala şoktayım ...BUNLAR KİM BİLİYORSUNUZ ZATEN...akraba üzerinden araç alanlar...işte onlar yüüznden bu haldeyiz.emeklilk dertleri değil...emeklilik giderse sgk gider tedavi ameliyat ilaç doktor bakım gider ...sadaka ile mi geçineceğiz zaten çalışamayınca da?????HİÇ BUNA YORUM yapmıyorlar...siteye yeni üye olmuş...dedemin nenemin üstüne araba almıştık torunu olarak ben kullanabilir miyim yazısını görünce elim ayağım titriyor....o dede o nene hiç o arabaya bindi mi acaba ?....delireceğim....

Arkadaşlar kanun hiçbir zaman geriye dönük işlemez ve işlememeli bizim birlik olup anayasa mahkemesine başvurmamız gerekiyor diyelim birimizde parça parça yüzde 75 hastalık var fakat en büyüğü 40 ı geçmediği için emekli olamıyor fakat bu vatandaş bir sürü hastalığından dolayı hergün hastanelerde ömrünü tamamlıyor bu neyin adaleti

Kanun geriye doğru işlemez nasıl kanunu değiştiriyorlar anlam veremedim üstelik bu suçtur bakın eyt liler nasıl örgütlenip haklarını aldılar

@alaattin41,
örnek sabah uyanınca tüm romatizmalı hastaların eklemleri ancak saat 11-12 gibi açılıyor , zaten çoğu parmak yamulmuş oluyor romatizmadan dolayı kalp akciğer böbrek karaciğer tutulumları oluyor özellikle beyin ensafalit benzeri bulgular düşünün sistematik bir hastalık yani heryere vuruyor ama her biri %35 kaldığında bu kişiler sağlam mı sayılıyor? balthazar da %90 çıkan işgücü kaybında %0 mi olacak ? böyle bir şey var mı?

@Bak,

onlar bu yorumu yasa çıkmadan önce yaptılar henüz genelge yayınlamamıştı.Bukadar engelliyle uğraşınca onuda yaparlar şeklinde yorumladılar.

@Denizcan78,
DÜNYA GAZETESİNDE VERMİŞ OLDUĞU SON RÖPORTAJIN TARİHİNE BAKARSANIZ BİR GÜN ÖNCE OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ. GENELGE 3 GÜN ÖNCE YAYINLANDI

@Bak, Bu SGK uzmanı diye geçinen birçok köşe yazarı var. Muhalefete yakın olanlar herşeyde olumsuz yorum yapar, iktidara yakın olanlar ise bu yasanın çok iyi olduğunu söyleyebiliyorlar. Biraz doğru şekilde araştırmayı öğrense herkes zaten doğru bilgiye ulaşacaktır.

Mesela Özgür Erdursun denilen kişi bu akşam üstü X platformunda şöyle bir paylaşım yapmış 👇

1.10.2008’den sonra sigortalı olup emekli olanların ya da olacakların emekli olduktan sonra tekrar SGDP ile çalışma hakları olmayacak. Emekli olduktan sonra kayıtlı çalışırlar ise emekli aylıkları kesilecek!

Bunu yeni bir bilgi gibi paylaşmanın anlamı ne zaten biliyorduk forumda da defalarca soran arkadaşlara söyledik.

@BnymnYldz,

Ağzı olan diplomalılar konuşuyor bayatlamış adaletsiz duzenlemeyi gündem edince bak bunlari açıklıyorum diyerek kendisinden başkasının bilmediğini sanıyor ahmaklar yıllardır gözüne carpmadigindan değilde gündemin taze olmasi ile eski mevzuları yeni gundem gibi algı oluşturuyor kendisini uzman olarak göstermeye göz boyamaya çalışmanın peşindeler onlara göre birsey yok mağdur zaten engelliler magdurlar uzerinden prim yapıyorlar uzmanlar

Bu arada emekli basvuru durumum ile ilgili dys den hastaneye sevk istendi yazısı çıktı bugun elime posta ulaşmasını bekliyorum

Biliyorsunuz 17 Ocak başvurum iptal edilip yeni basvuru uzerinden sevk edildim posta ulaşınca hastaneye gidip gerekli muayeneleri olacağım

@İsitmemuhammed, Sevk çıktı sonunda demek ki gözün aydın hayırlısıyla sonuçlanır inşallah.

Ben geçen sene malulen emeklilik başvurusu yapmıştım o yazıyı Dys Evrak Takibinde gördüğümde Sıhhiye SGK'dan kendim gidip almıştım sevk evrağını.

Sizinki de birkaç güne gelir ama Sıhhiye SGK tarafına yolun düşerse istersen memurlara sorabilirsin belki elden verirler sevk evrağını.

Bu kadar başvurunun içinde 15 ocak sonrasında onay alan kimse olmadı mı? Resmen akıllara zarar bir durum. 1 kişi onaylandı yazmadı, genelge yeni diye dusunmek istedim ama o zaman Red alanlar neye gore aldi. Yazık bu kadar insana topluca delirecegiz :(

@limi1,
İşin kötüsü sevk edilip de hastane ayağını atlatanların da uzun sürecek gibi. Bir yakınım sevki alıp doğrudan hastaneye gitti şansını denemek için. Hiç randevu falan sormamışlar aradan almışlar. Sevindi önce hızlı ilerletti diye. Hastanede sormuş sonucum ne zaman belli olur diye. Yoğunluğa göre değisir ama minimum iki aya SGK ya sonucumuz gider. Onların da üstüne karar süreci olur baya bir beklersiniz haberiniz olsun demişler. Bilemiyorum bu kadar uzun sürmemeli bu işler yaa 😌 ağır çalışıyorlar gibi. Ne kadar zor olabilir ki hastaneden sonuç kağıdını SGK ya postalamak ve onların da teslim alıp okuyup evet hayır demesi. Max 10-15 günde sonuçlanabilir bir süreç olmalıydı.

Hastanelerde yaratılan ıs yükü hiç mi hesap edilmedi, engellinin ıs gucu kaybını hesaplaşacağız diye hastanelere tekrar tekrar sevk ederek hastaneleri ne hale getirdiler. Yasa var kabul edildi ama işleyiş yok.Nerde bu çalışmanın ıs akışı 5 Ocakta SGk basvuru yaptim memur acıklı gözlerle bakti çok uzun sürebilir dedi sessizce, düşürülen hale bakın. %54 engel oranim var ek1 listesinde hastalikta var ama nedir bunun isgucu kaybi bilen yok cevap yok. Cok gerildim artık neyse olsun önümüze bakalım artik

Yeni yasa ile emekli olacak yuzde 40 üzeri engelli raporu oranların en fazla yüzde 20 si emekli olur böyle giderse :)

@Dertli58,

Sevk alman lazım.yoksa kabul etmiyor başka hastaneye sevk ediyor.geçen hafta başıma geldi.ilk rapor aldığım yere gidip yenilettim.sevksiz gittiğim için başka hastaneye sevk etti

Rapor yenilemede kendiniz gidince kabul edilmiyor.tekrar başka hastaneye sevk ediyorlar.geçen hafta başıma geldi o yüzden sevksiz asla gitmeyin.

@BnymnYldz,

Çalışıyor olmam ev ters yerde olması sebebi ile gidemiyorum bu hafta gelmez ise kendim gidip görüşeceğim memur oyle söylemişti sevk evragi gelmezse gel dedi insaallah muayene tetkikler çabuk biterde emekli oluruz kidem tazminati uzerinden hesaplamalarım var onu düşünüyorum malesef

Son düzenleme:
EMEKLİ OLUR YAZISI ALDIKTAN SONRA KAÇ GÜN SONRA MAAŞ BAĞLANIYOR

Üst Alt