Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

@romulus,

Benimde öyle yazıyordu şimdi gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyor açıklma kısmında talep no yazıyordu. SGK sağlık kurulu yazısı kalkmış. Kocaeli'de benimkide

@Emrah.
Abi konuyla alakali değil ama cok kafama takilan birsey soracagim ek1 haslik listesi en az yuzde 40 tamam hepsini anladim sorum şu
Diyelim %45 ortopedi, % 18 göz, %32 kalp damar, %20 göğüs bunları baltazar olarak almayacak en yuksek 45 olan ortopediden sevk verecek ve ortopediden de o rahatlık hastalik listesinde olacak, simdi bu sevk verdiği ortopediden yuzde 45 varya bu ortopedi icindeki tek hastalik degil atiyorum ortopedi icinde soldan düşük ayak %18 skolyozdan % 27 yani ortopedi icinde birden cok hastalik var toplami 45 burda buna takilmayacaklar demi neticede ortopedi 45 yani okadarsa değil demi ortopedi 45 ama ortopediden tek olan hastalik olacak oda 45 olacak diye?

@Hkn38, bu 4 hastalık içinde ek 1 listesine bakın hafif orta ağır şeklinde karşılığı varmı rahatsızlıklarınızın
Bence bölümlerin hepsini gezdikten sonra sağlık kurulu bu branşların hangisi ağır orta hafif derse o şekilde karar verecekler

Hepsinden hafif yada birinden orta diğerinden hafif yada ikisinden orta düzey alırsanız karar ne çıkar bende merak ediyorum doğrusu

@Emrah.,
Simdi şöyle bir durum var tek hastalik yuzde 40 diyorya burada kasit mesela atıyorum en yuksek ne ortopedi demi ortopediden yuzde 40 olacak baltazar olmayacağı için digerlerini hic hesaba katmayacaklar yuzde 40 ortopediden sevk verecek benim burda kafami karistiran ortopedinin icinde tek hastaligim yok ortopedinin icinde 3 4 tane hastaligim var bunlarin toplami yuzde 40 diyelim ozaman demez demi tek hastalik yuzde 40 olacak diye okadarda degildir demi bunu merak ediyorum

@Emrah.,
Iste sizin dediginiz gibiyse ortopedi icinde hastalik toplamim 53 2 hastalikta listede var dediğiniz gibiyse olur ozaman benim degerlendirme baska bir platformda bi arkadaş 43 kardiyolojiden 40 gogusten almis guncel rapor olsugundan sevk vermeden değerlendirilirme yapacaklarmis, ama demislerki yanlis anlamadiysam 43 en yüksek olan ama 40 kardiyolojiden degerlendirme yapilacak demisler acaba 43 olan kardiyolojideki hastalik ek1 demi yok yoksa kardiyoloji icinde e hastaligi var birisi 30 birisi 10 birisi 10 yoksa kardiyoloji tek hastaligin 40 degil diyemi gogusten degerlendirecek demisler orayi anlamadım o yuzden kafam karışıyor benimde

@Hkn38,

Sen de tam Ahiret sorusu sormuşsun. Şeytanın aklına gelmez. 😀 Bence ayrı ayrı bakıp toplamazlar. Orada da en büyük probleme bakarlar. Ama tam emin olamadım yine de...

Bu saçma hak kaybi yasasinin iptal edilmesi gerekiyor.Koca devlet sahte raporlari eleyemediyse iki hastaneden aldirir raporu balthazar esasli olur biter .Ama kolaylik adaletsizlik olsun diye kimse emekli olamasin diye yasa çikartiyorlar...Çoklu hastalik nasil kabul edilemez.iki hastalik ile ayağa kalkamiyoruz .Hepsi ayri etki ediyor bedene , herbiri için ayri ilaç kontrol süreçleri....Peki emekliliği iptal edilen sgk hastanelerinden ilaç doktor tedaviden de yararlanamayacak bu ne olacak insanlar ölsün mü?Engelliyi yük külfet olarak gören zihinler tüm emekli milletvekillerin ve mevcuttakilerin trafik cezalarini da biz ödeyelim istiyor.Hayatlari tamamen bedava olsun ve vekiller emekli olunca biliyorsunuz özel hastanelerde bedava hizmet aliyor ....Onlar yük değil...

NERGİS HANIM YAZI EKLEMİŞ...

@Konyaereğli,
UCU BİR VEKİLİN BAKANIN YA DA AKP BİRİNİN YAKININA DOKUNURSA BİRŞEY YAPARLAR

Coklu hastalik bu kisinin bedeninde degilmi kardeşim, neticede hepsinin ayri etkisi var ayni kiside bu hastaliklar degilmi bu baltazari iptal edenin ikincihanda yakasi bir araya gelmez inşallah elimizden alinan bu hak insallah agizlarindan burunlarindan gelir

Olaya o pencereden hiç bakmadım yanlışı telafi edecek bir düzenleme yapsınlarda gerisi onların bileceği konu bu yasa ile birlikte aylardır engelli kesim travma seviyesinde sıkıntıya maruz kaldı umarım gercekten hata yanlıs olduğunu farketmişlerdir @Ben_Claudius,

Yasanın meclis aşamalarında takip ettiğimiz kadarıyla yasayı çıkaran vekiller etki analizi yapmamış ilgili engelli stk dernekler ile konuyu müzakere etme gereği duymadan yüzbinlerce ailenin hayatını etkileyen bu yasayı ben yaptım oldu mantığı ile çıkardılar fakat bu işin yanlış olduğu engelli kesimin hayatını geleceğini hayallerini yok ettiklerini umarım farkedilir maduriyetleri düzelten bir yasal düzenleme meclise getirilir diye umut ediyorum @Ben_Claudius,

Bu ayın 25'inde Salı gününe eğitim ve araştırma hastanesinde randevu aldım. SGK'ya sevk almak için ne zaman gitmeliyim?

"Engelsiz normal 4a sigorta girişim sgk çıkışım yapılmış olmasına rağmen düzenleme ile engelli statüsüne çevrilebilir mi acaba ?"

Bu sorunuza cevap vereyim. Evet. Sistem üzerinden yapılamaz, geçmiş tarihli çünkü. Sistem üzerinden düzeltmeler sadece iş başı gününden önceki gün saat 23.59'a kadar Yapılabilir. Bu tarz geçmiş tarihli hatalarda hatanın sehven yapıldığını bir dilekçe ile SGK'ya bildirmek gerekli. Sehven yapıldığı bildirildiğinden düzeltmeyi SGK tarafı yapıyor. İşveren bir dilekçe yazıp bağlı bulunduğu SGK merkezine iadeli taahhütlü yollamalı. Daha hızlı olması için de işveren birini yollayıp da dilekçeyi teslim ettirebilir. Genelde 2-3 iş gününde düzeltmeyi yapıyor SGK. Aralık ayının muhtasarı Ocak ayında verildiğinden sgk-işveren arasında alacak verecek farkı oluşabilir haliyle. O konuda da SGK gerekli hesaplamayı yapıp bilgi verir zaten. Muhtasar verilmeden keşke fark edilseydi daha temiz olurdu elbet ama olsun SGK gereken düzeltmeyi ve işverene bilgilendirmeyi yapar.

@Konyaereğli,

ÖTV muafiyeti ve diğer konularda da bu analizleri yapmıyorlar ki yaptık oldu diyorlar. Sonra bir kısım hep mağdur oluyor.

Diyorlar ki sgknin uzman görüşünü aldık. Ya arkadaş devletin hangi kurumu adam gibi doğru veri veriyor. Al sana TÜİK ne yaptığı ortada. SGK yetkilileri de ne denirse onu söyler.

@İstanblue34,

İki bildirgeyi de sehven hatalı verdiklerini belirtsinler dilekçede. İkisinin de düzeltilmesi gerekir çünkü. + Usulüne uygun olması için de işkur'a çalışan çizelgesinde engelli çalışan olarak bildirilmeli (girdiğiniz ay +1 engelli, çıktığınız ay -1 engeli). Hatta yapmayı atladılarsa işkur'a engelli çalışan bildirimlerinizi de yapsınlar. İşkur'a engelli çalışan bildirim dilekçesi+engelli çalışan işten çıkış bildirimi dilekçesi+SGK giriş ve çıkış bildirimleriniz ile engelli raporumuz iletmeliler. Pandemiden bu yana işkur fiziki evraka gerek görmüyor. Bu söylediklerimi işkur'daki temsilcileri kimse ona tek bir mailde göndermeleri yeterli olur.

İşveren biraz mesaj yapacak maalesef. İleride kendileri de ceza alabilir denetimde falan yakalanırlarsa. Kendileri için de iyi olur eksik yaptıkları noktaları tamamlamış olurlar.

Üst Alt