Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin emekliliğine dair 15 Ocak 2015'deki değişiklikle ilgili genelge yayınlandı | 7 Şubat 2025/4

https://uyg.sgk.gov.tr/DYSEvrakTakip/sorgu.jsp

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi Açıklama
111023796 29/01/2025 Tespit - ( Ali BÜYÜKBAŞ ) KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-2 (4/B BAĞKUR GEBZE SGM ) Giden Evrak Kayıtlı 30/01/2025 11:24 AM 4/A KURUM SAĞLIK KURULU
111023796 29/01/2025 Tespit - ( Ali BÜYÜKBAŞ ) KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ S.G.İ.M.SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 06/02/2025 5:05 PM Talep No : 766286
110985226 29/01/2025 4/A 28/5 TALEBİ KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ-2 (4/B BAĞKUR GEBZE SGM ) Gelen Evrak İşlemde

Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı © 2016 arkadaşlar bu nedemek

Tespit - ( Ali BÜYÜKBAŞ ) KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ KOCAELİ S.G.İ.M.SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 06/02/2025 5:05 PM Talep No : 766286 aslında bu kısım ne demek

Son düzenleme:
Bu arada doktora gittim. Ftr kliniğine sevk ettiler. Fonksiyonel ambulasyon sınıflandırması istemişler.

SAÇMALIK SAÇMALIKLAR SAÇMA SAPAN
Vergi indiriminden faydalan ,Engelli sayıl primin 5500 olsun 25 yıllı doldur emekli olama ama yaşıtların olsun bu adaletsizliği yapsa yapsa AKP yapardı herşeyi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar

@pamukseker38,
200 gün kalmıştı emekli olmama brakardi sebepli ablasyon oldum uzun süreli ayakta çalışamıyorum tansiyonum nabzın düşüyor bu kararı alanları lanetliyorum bizden bin beter olsunlar acılar içinde ölmek için yalvarsinlar

Arkadaşlar emekli olamıyoruz , AKP ve MHP kazanılmış haklarımızı elimizden aldı diye üzülmeyin. Bundan sonrak seçimde AKP ve MHP ye oy vermeye devam edeseniz eger bu hatayı düzelteceklermiş. CHAPE nin oyununa gelmeyin arkadaşlar bizler fakirlikle sınanıyorz o yzüden cennete gidecegiz.

@neoplis, arkadaş mizah güzelde şurada bir kişi varsa yoksa onun dışında bir Allah’ın kulu kendilerini desteklemiyor zaten bunun arkasında olan tayfa buralarda degil gravatli memurlar dernekler vakıflar kısaca ekmeklerine kaymağı sürülen çoğu kesim onların sesi çıkmıyor zaten konuşacak yüzleri yok ben parama mevkime bakarım deyip sefil mağdur Veya bu durumda olmayıp kendilerinde uzak olanlar falan onların görüşleri umrunda degil su ülkede her 10 kişiden 7 kişi nefret ediyor oy kullanmıyor onlara gel gelelim bunlar nasıl basımızda diyorsun bir ulkede cok ciddi yolsuzluk sıkıntı varsa o ülkenin seçimleri adaletli olduğunu hangi aklı basında insan düşünebilir demem o ki bu mizahları bu insanlara yapmanız o insanların emin olun sizden daha çok uzak insanlar olduğunu bilmediğiniz halde onların iclerinde körü körüne desteklediğini düşünüyorsunuz ama yanılıyorsunuz
O insanları burada bulamazsınız kahvede parkta kamuda dernekte vakifta evinde okuma yazma bilmeyen çoğu hepsi demiyorum oralarda bulabilirsiniz biraz bilinçli eğitimli boyle platformunda kendilerini destekleyen 20 de 1 çıkmaz zannetmiyorum varsada kimseyi sallamaz dinlemez kendi çıkarı icin buradadır

Son düzenleme:
@Modality,
peki rapor yenilemede oran düşermi ortapedik ve nörolojik engelim var doğuştan kaynak önceki rapor oranım %40 süresiz

@Dertli58,
emeklilik içinse artık 2 hastalıktan engelli olmak yetmiyor. Tek hastalıktan % 40 alma şartı var

@neoplis,
Benim hastalığım nörolojik beyinden geliyor doğuştan ortapediyle bağlantılı serebrovasküler-spastik serebral palsi geçiyor tanılar

@Dertli58,
Ne olursa olsun tek hastalıktan önce % 40 rapor almanız lazım daha sonrada bu hastalın SGK nın EK1 hastalık lisetesinde olması lazım

@Dertli58, eski yasadan işlem görülcek sizin palzata formülüyle

Arkadaşlar daha önce emekli olmuş süreli raborlarda tekrar yenileme yaptığı zaman eski yasadan işlem gorcek palzata formülüyle bunu biliyorsunuz yasada haklar korunacakdir diyor

Son düzenleme:
@OturanBoğa bı Neoplis denen arakadaşın durmadan kışkırtmalarını görmek istemiyoruz.Bizim derdimiz siyaset değil bizde onaylamıyoruz bu yasayı fakat kendi kafasınca millete ceza kesiyor atar yapıyor.Millet nereye isterse oraya oyunu kullanır burası siyaset yeri değil.Adam açıkca söylüyor engeliler ceza çeksin yasa anayasa mahkemsine gitmesin.Yorumlarını hiç beğenmiyorum

@akar66,

'siyaset yapmaktan' bu kadar korkmayın yahu, siyaset sadece zenginlerin hobisi değil. Senin yaşamını, sağlığını en bariz örnek emekliliğini belirleyen şeydir siyaset. Yani balthazar yerine hastalık listesini getirmek bir siyasi tercihtir.

@akar66,

delirene değil, delirtene bakmak lazım

C-wQFpOWAAAxBpY.jpg

@Dertli58, rapor yenileme olarak başvurdum ve değişiklik olmadı,aynı oranla verdiler.mutlaka memurdan memura fark da olabilir.benim evrağı inceleyen emeklilik servisi kabul etmedi sevksiz gittim diye.

@Dertli58,

Oranın bir önemi yok artık. Çalışma gücü kaybına bakıyorlar. Hafif orta ağır olarak birine karar veriyorlar. Hastalık listesi vardı forumda araştırırsanız bulursunuz. Ona göre azda olsa bir fikir sahibi olursunuz.

Son olarak bu kontrol muayanesi mevzusu nasıl tam anlamakta zorlandım her satırda farklı yazıyor balzart oranına göremi

@Sinan28,
Kardeşim emekliyseniz raporunuz süreli ise siz rapor aldıgınız tarihteki mevzuata göre çoklu hastalıkların toplamında yüzde kırkı gecıyorsenız emekliligınız devam edecek

Birisi demiş balzart diğeri paltaza. Balthazar mezarında ters dönmüştür...😁

Kelime oyunu yapmayalım anlayan anlıyor 😀

Neoplis@ 3 aylık yeni emekliyim süresiz olarak daha emekliliğin hayrını göremeden aklımıza hep bi şüphe koydular huzursuz etti yani bunların ne yapacağı belli olmaz.

Amaç emekli etmemek emekli olanında emekliliğini geri almak olunca görünen zihniyet şeytanı tövbe ettirir o şekilde durum vahim yani ülke olarak hiçbişey dinlemiyor güç!

Üst Alt