Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Son dakika: Harcamalar 27 kat arttı, fatura kabardı - Ekonomi Haberleri

Şu haberdeki tasarrufa bakar mısınız arkadaşlar. Hatta haberi de okumayın, sadece fotoğrafa bakın ve bir süre düşünün.

Kendi oturdukları ısıtmalı koltuklarda sırtındaki minderi azcık yana kaysa ağlayanlar, bizden kellemizi, canımızı, engelimizi bir nebze hafifleten araçlarımızı istiyorlar. Onu da nasıl alıyoruz, gelir vergisini ödediğimiz kazançlarımızdan bu ülke şartlarında tasarruf ederek ve bir dünya kdv ödeyerek alıyoruz. Bu bir hibe ya da sadaka değil; bütçeden bir ödeme değil!!! Haksız ve adaletsiz olarak bir ülkenin köle olarak görülen halkından alınan ÖTV'den bir lütuf(!) olarak mütemadiyen engellinin muaf tutulmasıyla ve yıllarca süren mücadelemiz sonucunda elde edilmiş bir hak!.

İşte bu yüzden haklıyız! İşte bu yüzden bu denli kızgınız! Bu çıkarılmak istenen ötv düzenlemesini vicdanen bir yerlere, suistimale, tasarrufa vs bağlamaya eğimli arkadaşlara sesleniyorum: Bu düzenlemenin hiçbir meşru ve mantıklı gerekçesi olamaz. Bu ülkede yıllardır "götürü vergilendirme" usulü altında suistimaller var, kazancını sıfır gösterenler var. Neden kaldırmadınız? Yıllardır alışveriş sonrasında istemezsen fiş kesmeyen esnafımız var, neden önlemediniz? Bu ülkede bir doğubank var, herşeyin kaçağı exportu itina ile temin edilen; neden kapatmadınız? İstanbulun sülietini bozan ye yıktıramadığınız gökdelen inşa edenler var. Villa için ormanları yakan, peşinden de göstere göstere villasını yapanlar var. Kendisi ve yakıtının Ötv'si sıfır olan yatlarda katlarda göstere göstere zevk yapanlar var.

Sen de gelmişsin, bu engelli arabalarında ki c180'ler (emin olun alabilenlerin çoğu anca c180) son yıllarda periyodik artmış, bu ucubeler bizimle aynı marka araca nasıl biner, bu ne saltanattur bre, bu nasıl rahat yaşamdır, derhal kesülee!!!!!

Hadi ordan! Haddi Ordan!! Ha.........!!!!

tanerbudak

Taner Bey sizden teyit almak istiyorum 1 ocakta başlayacağı kesin mi? Ona göre bir araca kapora yollamayı düşünüyorum yayınlandığında geçerli olursa elimde bulunan araçtan da olurum o nedenle tereddütteyim

Günaydın arkadaşlar,
Nacizane tavsiyemdir. Forumun okunma ihtimalini dikkate alarak "gururlarını okşayalım", "Sürreyyacığım" vb kelimeler kullanılmaması taraftarıyım. Haddimi aştıysam kusura bakmayın lütfen.

Moderatör tarafından bu yazimın silinmesini rica ediyorum.

Güzel haberler alacağimız birgün olması dileğiyle...

Kendi adıma özel tertibatlı olarak alınmış orta hallice 2015 model bir arabam var Allah'a şükür, devletin sağlamış olduğu haktan yararlanarak aldık. Babam ise 80 yaşına yaklaşmış ileri derecede koahı olan, bunun yanında diğer ciddi rahatsızlıkları ile beraber % 90 üzeri çok rahat rapor alabilecek durumda, olay ise o kadar da trajikomik ki, biz de tam bu olayı burada hareretli bir şekilde enine boyuna tartışırken gerçekleşmesi ayrı bir anlam kazandırıyor. Teklifte bulunan xxxxx bey ise hısımlık yönünden tınısının tını oluyor.

Adam büyük bir özgüvenle ve ciddiyetle geliyor bana, önce hal hatır, sonra araba vergiler derken yaa ben, xxxxx amca (babam) üzerinden ötv indirimli araba almak istiyorum. Bak devlet nasılsa böyle bir hak tanımış, zaten sen kendi adına bu hakkı kullanmışsın ihtiyacınız da yok, bu hakkı kullanacak başka kişi de yok hadi bu hakkı ben kullanayım. Başımdan aşşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar, ulan dedim içimden sizi bana kim gönderiyor. Hani desem ki gel bakalım olur senle bir pazarlığa oturalım dünden razı. Çünkü almayı düşündüğü arabanın vergili fiyatı tam olarak 190 bin tl indirimle 118 e alacak. Desem ki tamam bu iş olur sen oradan bir 20 bin koklat hele balıklama atlayacak. Bu olay senaryo değil dün itibari ile birebir gerçekleşmiş durumdur arkadaşlar.

Ayrıca bu konuyu herhangi bir konuya, emeğe veya çalışmanıza karşı olsun diye de söylemedim. Bunu tüm samimiyetimle belirtmek istiyorum. Konu hakkında zaten benim fikrimi biliyorsunuz, ama devlet ne yapmalı ne etmeli bu kötü niyetli kullanımları suistimalleri bir an önce önlemeli, bununla alakalı tepdirleri mutlaka almalı ve engelli kardeşlerim, ablalar, amcalar bu hakkı kesinlikle suistimallere konu etmemeli. Beşer şaşar diye boşuna demişler yoksa elimizden ötv hakkı tamamen kalkarsa hiç şaşırmam.

1-Aynı evde ikamet zorunluluğu
2-Ana, baba, eş ve çocuk ve kardeşlerden başka kimse o aracı kullanamamalı
3-Noterden şoför görevlendirme olayı tamamen ortadan kalkmalı
4-Araçlara elektronik cip takılıp, engelli ikametgahı ile arabanın bulunduğu mekan sıkı denetim altına alınmalı
5-İhbar-şikayet bu konu çok önemli bence ve etrafınızda bu durumda olduğunu bildiğiniz her araç mutlaka ilgili birimlere ihbar edilmeli

Dediğim gibi yoksa ötv hakkımızda gidecek elden.

kimyager0529

süreyya bey veya danışmanları sanmıyorum takip etsinler. bunun için inanın vakitleri yok. ama süşüncenizde haklısınız her ihtimale karşı tedbirli olmakta fayda var. güzel haberleri ise artık genel kurul görüşmelerinde alaccağız inşallah. haftaya başlayacak genel kurul görüşmeleri de.

UZAKLAR

Bizlerde onu söylüyoruz, denetimler artsın suistimallere sebep olan maddeler kalksın yada değiştirilsin.
Çünkü olan bizlere oluyor.

UZAKLAR

mükemmel bir paylaşım olmuş. müsaade ederseniz süreyya bey e iletmek isterim bunu. zaten isim de yazmıyor.

tanerbudak

2 mavi tık işareti oluyormu sizde taner bey?Yani Süreyya Bey okuyor mu?Telefonla arayıp mı ileteceksiziniz? :)
Paylaşım herşeyi iyi açıklıyor.

mesela %90 üstü rapor ile alınan araçlar için 1.derece kısıtı getirilsin. araç kullanacak 1.derece yakını yok ise 2.derece alabilsin. o da yok ise 3.derecealabilsin. bu da çok mantıklı. bu yasaları yazanların kafaları basmıyor mu ya. bazı kanun değişikliklerinde ( özellikle vergi ) Türmob aracılığı ile mali müşavirler odasından ve mali müşavirlerden görüş alıyorlar aslında. bunun ile ilgili herhangi bir görüş talebi gelmedi maalesef bize.

Arkadaşlar bende yazdım Süreyya Bey'e mavi tık geldi görüldü..

Arkadaşlar,

Adam birazcık umut verdi diye okşamaya koklamaya başlarsanız kaybederiz. En fazla 10 bin tl daha okşama limiti eklerler bu yumuşaklığımıza. Onu da malum, sonra geri alması çok kolay. Dövelim, sövelim, hakaret edip, ağır cümleler kullanalım demiyorum; asla! Güzel ve etkili cümlelerle derdimizi anlatmalı, geri adım atmamalı, duruşumuzu asla bozmamalıyız benim kanaatimce.

@tanerbudak fotoğraf yüklemişsin, tipe bak yaa :) :) :) demeyeceğim elbette. Gayette yakışıklıymışsın, kızını da Allah nazarlardan saklasın. Yakışıklı olduğun kadar da inatçıymışsın, hem söyledin hem de bizzat gördük. Emeklerin için çok teşekkür ederim ben sana.

Benim de bir özelliğim var, haddinden fazla cesurumdur. Doğru bildiğimin dışında hiç bir yanlışın karşısında eğilmem, bükülmem. Ve çıktığım savaştan eli boş geri dönmem.

Sevgiler,

senugu

okundu işareti oluyor evet. cuma mesajımı okudu. aramayacağım yazdım sadece. artık onu aramanın bir anlamı yok. konu şuan maliye bakanlığında ve sorna genel kurulda. süreyya başkan en son konuştuğumda aşağıda değerlendirilecek genel kurulda bir tık yukarı çıkarılabilir sınır demişti. ama en son cümlesi malumunuz (yazmak hoşuma gidiyor) 'YASA TOPTANDA İPTAL EDİLEBİLİR' olmuştu.

Genel Kurulda 78. Maddeye Gelene kadar 2 hafta rahat geçer sanırım

yukcells

iltifatların ve hakaretin (tipe bak ya :) ) için teşekkür ederim. ben de haddinden fazla cesurumdur ama siyasi işlerde cesur olmak dik durmak fazla işe yaramıyor. çok uzun zamandır bu tür işler ile çok uğraştım ve biliyorum. bu şekilde gurur okşamak teşekkür etmek şeklinde mesaj yazalım derken kendimizi hatırlatalım hakkımızı savunalım ama ters tepki alacak sözler yazmayalım diyorum. mesela geçen gün bir milletvekiline bir arkadaş yazmış 2 gün cevap vermedi diye haklı olarak terslenmiş arkadaşımız. ama siyasette bu böyle olmuyor maalesef.

bunları biraz pohpohlamak gerekiyor. bakın 3 yıl önce mustafa elitaş ile bir sorunumuzu çözdüm (çok büyük bir sorun). istersen bunu özelden yazışabiliriz yada ararsan anlatabilirim. ve ben hala mustafa elitaş a her cuma mesaj yazar her bayram ararım. elitaş ile olan görüşme kayıtlarım hala duruyor. ismen tanır beni mesela. ailenize arkadaşlara selam söyle yin der her zaman. ama ters birşeyler yazmış olsam adam telefonumu bile açmaz. inatçı olmak cesur olmak çok güzel birşey ben de öyleyim. ama bir noktadan sonra biraz alttan almamız gerekiyor. köprüyü geçene kadar yani :)

Genel Kurulda 78. Maddeye Gelene kadar 2 hafta rahat geçer sanırım

sanmıyorum o kadar uzun süreceğini. yasa meclise gelir gelmez maliye bakanlığı değişiklik için teklif vermiş olarakta gelebilir.

ben net cevabı elitaş tan alırım belki. bugün bir arayayım bakalım müsait ise konuşayım. daha sonra ses kaydı isteyen olursa atabilirim :)

ben net cevabı elitaş tan alırım belki. bugün bir arayayım bakalım müsait ise konuşayım. daha sonra ses kaydı isteyen olursa atabilirim :)[/
Güzel olur.Cuma gününü mesaj değil de arayarak kutlayın.Konu ile ilgili bilgi sahibi ise güzel bir haber verebilir size :)

aradım açmadı. sonra tekrar ararım. bilgisi yoksa da öğrenir :)

biliyorsunuz naci ağbal bayburtlu. daha önce danışmanının numarasını ak parti bayburt il müdürlüğünden almıştım. ama o çocuk ayrıldı yerine başka biri geldi. şimdi yine aradım danışmanın numarasını istedim. kimsiniz dedi. vatandaş deyince umursamadıkları için. engelliler derneği başkanıyım dedim. 1 saat sonra arayın bulmaya çalışayım numarayı bizde de yok dediler. danışmana ulaşabilirsem bakan dan bilgi almamız gerçekleşebilir.

tanerbudak

Teşekkür ederim Taner Bey ne güzel bir insansınız içinizin güzelliği hem dışınıza hem de kızınıza yansımış. Allah sizlere bağışlasın sizin gibi bir insan olsun İnşallah :))

Taner kardeşim şu engelli milletvekilinin yerinde sen olmalıydın eminim engellinin sesini usulünce ve gerçekten çabalayarak duyurur epeyde sonuç alırdın :)

tanerbudak aslında aynı bakış açısındayız fakat kavram kargaşası oldu aramızda sanırım. Ben de yazımda "güzel ve etkili cümlelerle" diye ifade ettim özellikle. Dik durmak demek, alçak gönüllü olmamak, fevri konuşmak, ters ifadelerde bulunmak, kalp kırmak anlamına gelmemeli. Dik durmayı, ne istediğini bilmek ve tezinden taviz vermemek anlamında kullandım. Yani pratikte şunu demek istedim: Baskıya devam edelim. Hakkımızı istemeye devam edelim. "Eyvallah artık biz dedik siz ne takdir ederseniz o" şeklinde dersek ipler gevşeyebilir. Bunun yerine kararlılıkla istemeye devam etmeliyiz.

Tipe bak yaa :):):)

yukcells
Ben bugün süreyya bey e aynen şunu yazdım : Başkanım hayırlı cumalar olsun. Engelli Ötv sınırlaması konusunda gözterdiğiniz ilgi ve yardımınızdan dolayı size minnettarız. Allah sizden razı olsun.

ne istediğimi de biliyorum dimdikte ayaktayım sanırım :)

Damla sakızı çok teşekkür ederim. Allah hapimizi bağışlasın.

yukcells senin yüzünden profil resmimi değiştireceğim alınıyorum ama bak :)
dediğin gibi kavram kargaşası oldu. bak benim yazdığım yazıyı paylaştım. bu tarz yazalım hem gönlünü kazanalım hem kendimizi hatırlatalım demek istemiştim.

insan27
inanır mısın bu sözü 2-3 yıl önce de o kadar çok kişi söyledi ki. ama senin gibi söylemedi onlar. Mustafa Elitaş Bakan iken onun danışmanı olsana sen falan demişlerdi. :)

Damla sakızı
aşkolsun ne ard niyetim olacak ki. benim gizli saklım yok her yazışmamı her ses kaydını yasak olmasına rağmen herşeyi göze alarak isteyen herkese whatsapp tan gönderiyorum. ard niyetim olmuş olsa kimse ile birşey paylaşmam. kızınız doğru söylemiş dinleyin onun sözünü bence. :)

senugu
3 defa aradım açmadı. birazdan tekrar deneyeceğim. merak etmeyin anında yazarım görüşürsem.

Üst Alt