Kendi adıma özel tertibatlı olarak alınmış orta hallice 2015 model bir arabam var Allah'a şükür, devletin sağlamış olduğu haktan yararlanarak aldık. Babam ise 80 yaşına yaklaşmış ileri derecede koahı olan, bunun yanında diğer ciddi rahatsızlıkları ile beraber % 90 üzeri çok rahat rapor alabilecek durumda, olay ise o kadar da trajikomik ki, biz de tam bu olayı burada hareretli bir şekilde enine boyuna tartışırken gerçekleşmesi ayrı bir anlam kazandırıyor. Teklifte bulunan xxxxx bey ise hısımlık yönünden tınısının tını oluyor.
Adam büyük bir özgüvenle ve ciddiyetle geliyor bana, önce hal hatır, sonra araba vergiler derken yaa ben, xxxxx amca (babam) üzerinden ötv indirimli araba almak istiyorum. Bak devlet nasılsa böyle bir hak tanımış, zaten sen kendi adına bu hakkı kullanmışsın ihtiyacınız da yok, bu hakkı kullanacak başka kişi de yok hadi bu hakkı ben kullanayım. Başımdan aşşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar, ulan dedim içimden sizi bana kim gönderiyor. Hani desem ki gel bakalım olur senle bir pazarlığa oturalım dünden razı. Çünkü almayı düşündüğü arabanın vergili fiyatı tam olarak 190 bin tl indirimle 118 e alacak. Desem ki tamam bu iş olur sen oradan bir 20 bin koklat hele balıklama atlayacak. Bu olay senaryo değil dün itibari ile birebir gerçekleşmiş durumdur arkadaşlar.
Ayrıca bu konuyu herhangi bir konuya, emeğe veya çalışmanıza karşı olsun diye de söylemedim. Bunu tüm samimiyetimle belirtmek istiyorum. Konu hakkında zaten benim fikrimi biliyorsunuz, ama devlet ne yapmalı ne etmeli bu kötü niyetli kullanımları suistimalleri bir an önce önlemeli, bununla alakalı tepdirleri mutlaka almalı ve engelli kardeşlerim, ablalar, amcalar bu hakkı kesinlikle suistimallere konu etmemeli. Beşer şaşar diye boşuna demişler yoksa elimizden ötv hakkı tamamen kalkarsa hiç şaşırmam.
1-Aynı evde ikamet zorunluluğu
2-Ana, baba, eş ve çocuk ve kardeşlerden başka kimse o aracı kullanamamalı
3-Noterden şoför görevlendirme olayı tamamen ortadan kalkmalı
4-Araçlara elektronik cip takılıp, engelli ikametgahı ile arabanın bulunduğu mekan sıkı denetim altına alınmalı
5-İhbar-şikayet bu konu çok önemli bence ve etrafınızda bu durumda olduğunu bildiğiniz her araç mutlaka ilgili birimlere ihbar edilmeli
Dediğim gibi yoksa ötv hakkımızda gidecek elden.