Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Taner Budak kardeşim azminden dolayı tebrik ediyorum seni.Tuttuğunu koparmaya çalışan senin gibi birini hayatımda tanımadım.İstediğim araca 1 ay süre verdiklerinde foruma girdim baktım ses seda yok her halde bu böylece kabul olur dedim gittim güzel ama çok fonksiyonel olmayan bir araç aldım.Seni tanımış olsaydım almaz beklerdim.Ufak bir kazanım olduysa bu işte eğer engelliler adına,bunda senin etkin % 80 vardır sanırım.

kenfat10

çok teşekkür ederim. aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. ben sadece kanalları buldum yol gösterdim. eğer bir başarı var ise hepimizin başarısı bu. çoğunluk sağlamak çok önemli. 3-5 kişi ile bu işler olmuyor maalesef. yarından itibaren tekrar başlayalım derim. özellikle süreyya bey baskı görünce net birşey öğrenip bize bilgi verecektir.

Birden sessizliğe büründünüz arkadaşlar. biz zaten bugün başbakanın vereceği müjdenin bizim için olacağını ümid ve tahmin ediyorduk. sonuçta benim aldığım son bilgi neydi? genel kurulda ya değişiklik olacak ya da ilgili madde toptan iptal olacak bilgisi var elimizde. haydi herkes yarın tekrar başlıyoruz. bu iş inşallah olacak arkadaşlar.

tanerbudak Bakan yardımcısı ile çok kısa 10 dk görüşme şansımız oldu konuyu söylediğimde direk çok suistimal olduğunu ve suistimallerin tahmin edemiyeceginiz boyutta oldugunu olması gerektigini söyledi sadece bu konuşma geçti bu konuyla ilgili inş çıkarırlar torba yasadan ümit etmek gerek.

Hammet3116

ilginiz için teşekkürler. suistimal olduğunu biz de kabul ediyoruz. ama bu şekilde suistimallerin önüne geçilemeyeceğini kendisine anlatmamız gerekli

zaten bu durum suistimal de değil dolandırıcılık sahte evrak düzenlenmiş çürük raporu alıp askere gitmemek gibi

@tanerbudak

Sayın seyit bey arkadaşlar konuyla ilgileniyor.selamlar... Yazmış.
Durumu net bir şekilde tasfir eden bir metin hazırlasanda seyit beye yazsam tanerbudak ��

Seyit bey kimdi?

Süreyya bey aşağıda arkadaşlar çalışacak demişti. Onu mu kastettiniz

tanerbudak

Seyit torun
Siz bana güzel bir metin hazirlayin herseyi aciklayan bende birseyler katayim seyit beye yazayim ve diger telefonu olanlara yazalim

Bu konunun ilk mesajı bülent bey tarafından yazılan. Onu gönderin bence. Chp den miydi seyit bey hatırlayamadım. Arkadaşlar çalışıyor dediği hangi arkadaşlar detaylı bir bilgi alsanız iyi olur. O çalışma yapan arkadaşların numarasını verebilir mi bize

Evet chpden seyit bey.ben bir metin hazirlayip kendine gondercem konuyla ilgilenen arkadaslarada gonderin dicem

Suistimal edilen sayısız hak var. İhracatta KDV iadesinden tutun çiftçilere verilen destekleme alımlarına kadar. Bunların hiçbirinde hakkın kısıtlanmasına gidilmiyor. Denetimler artırılarak mücadele edilmeye çalışılıyor. Ancak konu engellilere gelince 2001 deki gümrük tırpanından sonra sürekli olduğu gibi yine hak kısıtlanıyor. Maalesef devlerin mali kurumlarındaki bürokratlar engellilere verilen haklara sürekli olumsuz gözle bakıyor. Bu bakış açısı geçmiş uygulamaları ve hak kısıtlamalarını da içerecek şekilde siyasilere anlatılmalı.

Kaldıracaklarsa kaldırsınlar, yoksa doğru düzgün uygulansın. "Engellinin mercedesle bmw ile ne işi olur" bakış açısı çok onur kırıcı gerçekten.

tanerbudak

Taner bey merhabalar, bana göre; bugün açıklanan EKPSS haberi, engelliler için sus payıdır. ÖTV tasarısını geçirecekler. Ancak ben müdürümle görüşüp ancak Türk Kamu-Sen'e haber yaptırabildik. Hükümet'e yakın medya ve mensupları bu konuyu önemsememekteler. Ancak yılmadığımız iletebilirim.

günaydın arkadaşlar. bugün süreyya bey, ayşenur bahçekapılı, zekeriya temizel, musa çam... daha numarası olan kim varsa tekrar yazmaya başlayalım. son durum hakkında bilgi talebinde bulunuyoruz bu yazılarımızda. ne olur ters birşey yazmayın.Bütçe görüşmeleri var biliyorsunuz. Naci Ağbal da komisyonda. süreyya bey e bakan beye tekrar sorması için ricada bulunalım.

Taner kardeşim haber yapılmasını istiyorsanız buradan gönüllü 10-20 kişiyle meclise gidip haber kanallarınıda haber verip bir basın açıklaması yapılırsa nacizane tavsiyem budur sonuç alınabili diye düşünüyorum

insan27

bunu en baştan söyledim. 2-3 gönüllü dışında kimse çıkmadı. ve en az 50 kişi olmalı ki haber değeri olsun.

tanerbudak

Günaydın Kardeşim,

Ben yazdım şimdi, arkadaşlar sessiz kalırsak konu sümen altı olur herkes sonuç alana kadar yazmalı, yazalım hakkımızı vermeyelim.

Ankara da bulanan arkadaşlar engellilere ait Sivil Toplum Kuruluşlarını harekete geçirebilir yada hafta sonu Ankara da bir buluşma organize edilebilir.

Tabi STK lar neden bu kadar sessiz kalıyorlar neden bir basın açıklaması yapmıyorlar neden bu kadar korkuyorlar

senugu
Sayın Yetkililer;

Nasıl ki din, dil, ırk, cinsiyet, anne ve babamızı seçim yapamadığımız gibi engelli olmak da bizim seçimimiz olan bir durum değil , yüce rabbimizin bize vermiş olduğu bir değerdir. Sosyal devlet yapısı içerisinde evrensel ve anayasal haklarla koruma altına alınmış olsada haklarımız, yapılan bazı uygulamalarla ayrımcılık ve ötekileştirmeye maruz kalıyoruz. Engellilerin haklarını ve temel özgürlüklerini tam ve diğer bireylerle eşit şekilde kullanmasını veya bunlardan yararlanmasını sağlamak ve ayrımcılıkla mücadele politikası devletimizin en büyük görevlerindendir. Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan torba yasada Engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin TL olan araçlarla sınırlandırılması özürlülere yönelik evrensel ve anayasal haklara aykırı bir durum olup, toplum içinde ayrımcılık ve ötekileştirmeye sebep verecektir. Konunun tekrar gözden geçirilerek eşitliğin ve adaletin sağlanmasını...

kkslbcnk

Ankarada bulunan arkadaşlar Sakatlar Konfederesyanuna gidebilir mesela. STK lar gerçekten neden sessiz, medya, muhalefet neden sessiz.

İstanbul'daki Sakatlar Konfederasyonu'ndan bir ses çıktı mı? Bireysel çabaları takdir ediyorum, önemlidir de ancak çoğunluğa sesimizi duyurmamız lazım.

Türkiye, Tekirdağ ve Çorlu Sakatlar Derneklerine mesaj gönderdim. Burdaki forum linkini verdim. İnşallah faydalı olur.

Arkadaşlar merhaba,

Çorlu'da oturuyorum ve Ankara'ya gitmeye hazırim. STK' lar ve sakatlar dernekleri maalesef 3 maymunu oynuyorlar. Hatta medya bile. Otoparklarda bile yerimize park eden insanların olduğu bir ülkede daha fazlasını beklemek hayalcilikten öteye gitmez. Ne yaparsak biz yapacağız. Hadi arkadaşlar son bir gayret.

Gayet güzel cümlelerle bu işi kotaralım. 3-5 kişinin gayretiyle olacak iş değil. Farklı farklı numara ve isimlerle olayın takipçisi olduğumuzu ve mevcut hakkımızı kaybetmek istemediğimizi, ayrıca pazarlığın bizi rencide ettiğini belirtelim. Zira biz engelli olurken bir şekilde pazarlık yapmadık. Kaldı ki ben 1985 yılında devletin kontrolünde olan kuduz aşısıyla dört ekstremimde ve tüm vücudamda felç geçirdim. Lise 2 den sonra 5 yıl hayatıma ara verdim...

Neyse söylenecek çok şey var da, şimdilik gereği kadar konuşmak gerek.

Özdemir Asaf' ın dediği gibi "konuşsam dilim yanar, sussam kalbim"

Hadi hepimizin dili yansın. Ha gayret arkadaşlar...

tanerbudak

Mustafa elitaş telefonlarınıza baksada bir konuşma imkanınız olsa çok güzel olur.Bugün genel kurul saat 2 de başlıyor.

tanerbudak teşekkür ediyorum. İçimdeki kopan fırtınanın 1/10' u bile değil. Vakifbanktan emekli maaşı almak zorunda bıraktılar beni kredi çektiğim için. Tutunacak yer olmadığı için 2 basamak merdiven çıkamıyorum. Bunu eski banka müdürune ve yenisine de söyledim. 50cm lik bir trabzan istegim. 1.5 sene oldu, genel merkez karar verecekmiş. İste böyle arkadaşım. Bize verilen değer bu kadar...

maalesef
senugu aradım şimdi telefonu kapalıydı. uçakta falan olabilir. yoksa telefonunu hiç kapatmaz o. acaba yurtdışında mıydı? bilemiyorum.

Arkadaşlar bu işler yakınmakla çözülmez bu hakkın gaspı demek gelecek yeni gaspların habercisi adeta bunun kökeninde de bu engel durumunu yasamamış ve engelli yakını hiç olmamış bencil kıskanç hatta imkanı olamadığı için lüks araç alamayan birtakım engelli insanlar var Engelli park yerine sağlam insanların park etmesi engellilere günlük işlerde sokakta çarşıda öncelik yapılmamasıda toplumun bir gerçeği maalesef ve de sakatlık öyle bir girmişki milletin kafasına bu işi yapan süistimalciler yüzünden dilenci muamelesi görmekte

Üst Alt