Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

tanerbudak

Komisyon tutanaklarında yansıtığı gibi bu düzenleme ile bir gelir beklentisi yok hatta ÖTV muafiyeti ile alınan araçlara sınırlama getirilmesi durumunda bu yolla alınan araçlar üzerinden KDV kaybı da yaşanacak. Devletin suistimali önlemek için başka araçları da var ancak ÖTV limiti koyma gibi bir tedbir uygulamayı tercih ediyorlar.

Şimdi birde 1,6 sınırlamasının kaldırılması söz konusu olunca asıl amacın Mercedes, BMW, Audi ve Vw gibi araçlara yönelik bir kısıtlama niyeti olduğunu düşünüyorum.

tanerbudak
Bununla ilgili bir düzenleme dikkatimi çekmemişti. Bu durumda 90 bin sınırının 2018 yılı itibari ile geçerli olacağını söyleyebilir miyiz?

tanerbudak

Taner Bey Mustafa ELİTAŞ ya da Bennur Hanım ancak bizim bildiklerimizi dile getirebilir bence.

senugu

01.01.2018 de 103.500 tl gibi bir rakam ile yürürlüğe girecek ama girmemesi için uğraşıyoruz.

devletin bir kaybı yok bu işten elbette aksine kdv den kazanıyor. ama devletimiz kendi basiretsizliğini, denetim eksikliğini biz engellilere yıkıyor. yasakla geç mantığı işte. işin en kolayı.

Genel Kurulda da 5 bölüm halinde görüşülecek sanırım.Dün Maliye bakanı konuşurken dile bile getirmedi :(

tanerbudak

birçok kişiyi aradım. bennur hn çok yoğunmuş akşam arayın konuşalım dedi. Ahmet bey'e ulaştım sağolsun çok ilgilendi. çok mücadele ettiğini ve devam ettiğini söyledi. benim ona yazdıklarımı naci ağbal a ilettiğini söyledi. bakan bey %90 olayında kademeli olarak yakınına araç alma olayına sıcak balmış. yani önce 1.kademe sonra 2.kademe sonra 3.kademe olayına. çünkü bakan kendisi şunu söylemiş; 50.000 araç satılmış engelliye. bunun 45.500 tanesi %90 raporlu olanlara, 4.500 tanesi de ortopedik engellilereymiş. yani suistimalin %90 ı %90 raporlu adına alınan araçlarda olduğu gerçeğini bakan bizzat söylemiş. ve benim önerimi de oldukça mantıklı bulmuş. Ahmet bey elitaş ile olan yakınlığımı sordu :).

ayrıca 1.6 sınırın kaldırılması, limitin yükseltilmesi ve bizim sunduğumuz önerilerin üzerinde çalışmalar devam ediyormuş. naci ağbal ın numarasını istedim veremem dedi. bakanlığı arayın uygun bir dille isteyin verirler dedi. ben ilgileneceğim bununla. Ahmet bey en son şunu söyledi; eğer bu yasa meclisten geçer yürülüğe girer ise en kısa yol anayasa mahkemesine ver bireysel olarak orda ipral olur zaten dedi. sosyal medya üzerinden, görsel medya yolu ile olsun ses yükseltin diyor açık açık. tüm vekillere mail atan kaç kişiyiz ? sen bu işle uğraşmak istiyorsan bunları yap dedi açık açık bana.

ayrıca RTE cuma namazını gaziemir de kılacak ve şehit cenazesine katılacakmış. çok yakın bana ama işten izin almam imkansız. birini bulmaya çalışıyorum. imkanı olan var ise izmir den biri gitsin çok iyi olur. ayrıca ahmet beye sordum. cumhurbaşkanına da konuyu aktardık biliyor dedi. haftaya mecliste görüşülecek konu dedi. eminim ki bu yasa geri çekilecek ya da makul düzeyde olması gerektiği gibi değişecek.

tanerbudak
kaç kerede yazsan Taner kardeşim adamlar sormaktan bıkmıyor.. okumuyorlar, takip etmiyorlar kısacası.. süre ocak 2018 de yürürlükte olacak.

Bir kaç gun yoğunluğumdan dolayı bakamadım olay biraz farklılık kazanmış, bu da burdaki birkaç engelsiz kardeşimiz sayesinde, tamam yasaya sınır geliyor ama olmayan başka bir şeyde kazanılıyor. 2000 cc. hakkı elde ediliyor. bu das büyük bir kazanç ve çok faydalı olabilir. elimizdeki ni kaybetmekten çıkıp kazanılmış bir hakta oluyor sonuçta böyle de bakmak gerekir.

tabi burda sürücünün kendi kullanma sartıyla bu da suistimalin önüne geçer mi geçer eyv., %90+ içinde geçerli mi onu anlamadım ama geçerliyse yada sınır varsa bu hastanın arabada bulunma ve 1. derece yakınına kadar olursa herkes için iyi haber demektir. yanılıyor muyum?

geng

Sizin için gurur ve inat yapıp kestirip atmak kolay olabilir ancak engelliler mevcut şartlarını korumak, düşürülmeye yeltenildiğinde de en az zararla atlatmak için uğraşmak zorundalar. Bir çok kişinin hiç bir işine yaramayacaktı 70 bin olsaydı şimdi en azından 90 bin başlangıç dendi ve hemen yürürlüğe girmemesi bir çok insan için avantaj oldu yeni yılla %15 artış olması da iyi oldu.

Siz birşeyleri alabilme umuduyla yıllarını hayal kurarak, birikim yaparak geçiren insanları anlayamazsınız. Bu düzenlemenin ilk haliyle çıkması ile şuan gelinen nokta arasında fark var pek çok insan şuan hayal ettiği aracı alabilecek bu şekilde.. Motor sınırlaması kalktı Subaru Forester alabilecek mesela.. Taner Bey Türkiye genelinde bu konuyla ilgili en çok uğraş veren kişi hiç bir menfaati de yok direkt onu hedef alarak yazmanız hiç doğru değil..Bu noktaya gelinmişse Taner Bey sayesinde gelindi ancak her zaman olduğu gibi kıymeti bilinmeyecek

Ehliyet icin gidersin % 45 emeklilik icin gidersin emekli etmemek icin % 20 veren cifte standartli bizi 1 gecede iyilestiren devletide yazin vekillerede bilsinler. Bunu bile bilmiyorlardir. Ama vekiller hemencecik emekli oluyorlar onuda kisitlasinlar.

tanerbudak

Taner Bey verdiğin bilgiler daha çok umutlandırıyor bizleri Teşekkürler. Bennur Hanım konuya çok hakim.Başbakanla Maliye Bakanıyla Cumhurbaşkanıyla Kendisi de bir engelli olarak konuşup durumu aktarsa süper olur.Naci Ağbal ın telefonunu bulup ona da durum aktarılsa bizi dinlese harika olur.200 Millet Vekilinede e-mail attım.Hepimiz tekrar e-mail atalım.Boş durmayalım
214 alıcı Millet Vekiline Gönderdim Tekrardan.

Belediye baskanlari 2000 cc yi gecen araba alamasin ondan baska kimse devletin arabasi ile evine gidip gelmesin dunya Maas aliyor kendi arabasiyla gitsin gelsin. Eskiden boyleydi zaten bu ne savurganlik arkadas. Bide Cakarli sirenli gezerler ayip ayip onuda devlete odetir en az 4.000 TL o sistem

senugu

ahmet bey de cumhurbaşkanının konuyu bildiğini söyledi. akşam bennur hanımı arayıp bizzat söyleyeceğim cumhurbaşkanı ile kendiniz konuşup yasayı geri çektirsin diye. naci ağbal ın numarasını almaya çalışacağım bakalım.

tanerbudak

Bizim anlattığım gibi taslak yasayı değiştirseler herşey düzelir İnşaAllah hadi hayırlısı bakalım

merhaba Arkadaşlar, şimdi burada yazılanlardan anladığım H sınıfı ehliyeti olan 1600 cc otomobil alma sınırı 2000 cc ye çıkarılıyor fakat 01.01.2018 den itibaren araç net fiyat 90.000-tl ile sınırlandırılıyor. yanlış anladıysam lütfen düzeltiniz.

Merhaba Arkadaşlar bu konu ile ilgili yorumlarınızı baştan sona hep takip ettim bende çok yere mail attım twitterdan yazdım v.s.... bize 2000cc motora izin verip rakamı 90.000 de tutmaları sadece bizi susturmaya çalışmaları demek zaten vergiler dahil 195.000 tl ye bile 2000 motor araba bulamıyoruz. Bizim için iyi olacak olan mevcut yasanın değişmemesi. Mevcut yasaya 2000cc motor hacmini ekleyip 2. derece kan bağına kadar kullanım ve engelli araçta olduğu sürece kan bağı aramama şartı getirilirse en isabetli karar olur Suistimailin de önüne geçilmiş olur.

SERCANG

170.000 den 194.600e yükseldi demek .

Tefe oranini bu adamlar 1 ay onceden nasil biliyor hala anlamayanlar icin tuik enflasyon oranini istek üzerine ayarlıyor bu da bunun kanıtı.gercek enflasyon ise tuik x2 dir.

@senugu

bunu yaptırabilmemiz için naci ağbal a ulaşmamız lazım.

Basbakan Yardimcisi Fikri ışık 0532 286 18 34 herkes arasin ben aradim danismanina soyledim.ileteceğini söyledi ama çok arayan olunca ancak iletiyor bu danışmanlar.

senugu

az önce aradım danışmanı çıktı yine bir etkinlikteymiş. yarım saat sonra tekrar arayacağım. sizler fikri ışık a yazın arayın mutlaka. whatsapp kullanıyor

Sureyya bey yazdıkları mı okuyor.Maliye bakanıyla komisyon dolayısıyla çok bir araya geliyor.umarım yazdıklarım iletiyordur.

şu 2000 cc meselesi doğruysa ve vergi dilimi %100 den uygulanırsa bu bir kazanımdır arkadaşlar tabi bununla birlikte fiyat sınırlamasını da vergisiz 200 binler veya tümden kaldırılırsa daha iyi olur vede şu kdv olayıda kaldırılmalı kanımca böylelikle vergisiz fiyatı makul yeniden değerleme oranıyla 200 bin bile sıcak karşılanabilir

arkadaşlar boşverin şimdi sınırı falan. verilen numaraları aramaya yazmaya devam edelim. baskı oldukça geri çekiliyorlar. benim ahmet beye ilettiğim öneriler maliye bakanınının mantığına yatmış ve arkadaşlar bir çalışsın demiş. önerimiz tutar sınırı değil sadece %90 da araç alımında yakınlık sınırı getirilmesidir. 1.derece, 2.derece,3.derece kademeli olarak. bennur hn maalesef açmıyor telefonu. fikri ışık ı aradığımda sanki telefonu açan kendisiydi de ayak yaptı ben iletirim kendisine gibi. çünkü telefonu açtığında başka bir telefonda konuşuyordu ve konuşma tarzı hiç danışman tarzına benzemiyordu ve sesinden de kendisi olduğunu anladım. bence yazmak yerine arayalım fikri ışık ı.

Sureyya bey yazdıkları mı okuyor.Maliye bakanıyla komisyon dolayısıyla çok bir araya geliyor.umarım yazdıklarım iletiyordur.

süreyya bey bütçe görüşmeleri vesilesi ile komisyonda naci ağbal ile beraberler hep. süreyya beye yazmaya devam.

Ben Naci AĞBAL ın numarayı bulmaya çalışcam

@tanerbudak

Aynen Süreyya beye yazalım.kısada olsa bir cevap yaz diyom iletiyonuzmu diye okuyor ama yazmiyor

Özel kalem md nun no var ama acmiyor

Bakanlıktan aradım özel kalem müdürünü sekreteri bağlamıyor bastım fırçayı. Koskoca bakan ile milletvekili ile görüşüyorum da özel kalem müdürü ile niye görüşemiyorum bu ülkede dedim. Ne demek istediğinizi çok iyi anladım taner bey dedi. Kraldan çok kralcı var ülkede

Gayretlerimiz inşaAllah boşa çıkmayak ben inanıyorum

Üst Alt