Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

aradım. adam resmen bizden yana. lütfi elvan çok istiyormuş bunun olmasını. yazdıklarını naci ağbal a ilettim dedi ahmet bey. whatsapp tan da cevap yazdım sana gelmedi mi dedi. şimdi der ki ahmet bey dün ben detaylı anlattım. en azından aparatlı özel tertibatlı araçlara yapmayın bunu dedim diyor. karşı çıktılar dedi. 300.000 tl lik araca binmeyiversin dediler diyor. Erzincan milletvekili serkan bayram a ulaşın, lütfi elvan a başbakan a cumhurbaşkanına ulaşın dedi. bimer cimer hep başvurduk vekilim dedim. sağolsun çok detaylı ve bizden taraf olarak konuştu. bir de bennur karaburun ile de görüşün dedi.hatta milliyette çıkan yazı için geri yazı yazdırdım tükürdüğünü yaladı dedi.

süreyya bey'e, elitaş'a serkan bayram'a ve bennur karaburun a ulaşın anlatın dedi. ne kadar çok baskı o kadar iyi olur dedi. hadi arkadaşlar TBMM sitesinde hepsinin mail adresi ve ofis telefonu var. yazalım arayalım baskı yapalım. özelden bana yazacağınız kadar bunlara yazın bunları arayın. inanın telefonum hiç susmuyor sürekli arayıp birşeyler danışıyorsunuz. ama ne olur bu konu dışında sorunlarınız için aramayın. ben de çalışıyorum zamanımı bu işe ayırmak zorunda kalıyorum. ekmeğimden olmak istemem. anlayış lütfen.

[15:51, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: vekilim hayırlı günler. biliyorum genel kuruldasınız ama tam şuan bunları yazmam gerekiyor.
[15:53, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: vekilim engellilerin ötv siz araç alımında getirilen sınırlama ile ilgili düzenleme önerimiş şu şekildedir; kanun metninde yer alan a ve c bentleri yerine sadece a bendi için tutar sınırı getirilmeli ve ayrıca yönetmelik ile değiştirilen 3.dereceye kadar olan yakını değişikliğinin tekrar 1.derece yakını olarak düzeltilmesi.
[15:53, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: çünkü tüm suistimaller bu gruba giren araç alımında olmaktadır.
[15:55, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: c bendinde zaten kişi aracı kendi kullanıyor ve siz de bizim halimizden anlayacak biri olarak bu kişilerin kullanabildiği araçlarda yer alan her özel paket (konfor,güvelik,sürüş) engelli için çok rahatlık sağlamaktadır. araçta bulunan kendi kendine park özelliği bile bizler için bir nimettir. bizler zaten hayata yenik başlayan ve hayatı zaten eksik ve zor yaşayan bir kesimiz. sayın cumhurbaşkanımız hep insanı yaşat ki devlet yaşasın der. biz engelli insanların hakkını bazı art niyetli insanlar yüzünden ne olur kısmayın
[15:55, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: saygılarımla.
[15:55, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: taner budak
[15:59, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: müsait olursanız akşam sizinle telefonda konuşmak isterim. hatta randevu verirseniz makamınızda ziyaret edip bir çayınızı içmek isterim. sizden hayırlı haber bekleyen engelli kardeşlerimiz var
[16:12, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: ve bu tutarın her yıl yeniden değerleme oranında artacağı gerçeği yansıtmıyor vekilim. bir araç yılbaşından beri %18 zam görmüş. yeniden değerleme oranı %15 olacak bu yıl. bu demek oluyor ki bu belirlenen tutar 3-5 yıl sonra değer kaybedecek ve alınabilecek araçlar iyice düşecek.

[16:38, 1.11.2017] Ahmet Özdemir Akp Konya: aldım ve naci ağbala ilettim
DİYE YAZARKEN ARAMIŞSIN TAMAMLAYAMAMIŞIM

[16:38, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: tamam vekilim Allah sizden razı olsun.
[16:39, 1.11.2017] +90 533 234 19 80: bu işi nasıl çözeceğiz ne olur bize yardımcı olun vekilim

kenfat10

1.6siniri kalkınca ne işine yarayacak yarışa mi gidecez? 1.6motor gayet yeterli maksat fiyat sınırlaması olmasın. Donanımsiz bi araç çoğu kişinin işine yaramaz parası olan alsin bu kısıtlama nedir.. %90ve üzeri yakınları kullanan larda suistimal edilmesin diye kısıtlama getirilebilir. Özel tertibatlilarda gelmemeli..

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tanerbudak

%90 engelli aracı sürmüyor diye içine binmedemi hakkı yok böyle bir sınırlama gelirse %90 üzerine hakkımızı helal etmiyoruz! BU BİR AYRIMCILIKTIR YA BÜTÜN ENGELLİLERİ SAVUNACAKSIN YA DA KİMSEYİ
Babam %93 ortopedik engelli kolundan tutunca adım atabiliyor biz suistimal etmiyoruz babam hangi arabayı isterse onu alıyoruz ee biz nolacaz iyi %90 üzeri diye oh ne güzel dünya

senugu
aradım kapalı

ajan99
%90 araç alımlarında 1.derece sınırı getirilmeli diyoruz. haksızmıyız bu konuda. babanızın hiç görmediği uzaktan bir akrabası babanızın adına araç alıp bebek te kordon da hava atsa siz ne düşünrsünüz?

tanerbudak

Zaten eskiden öyleydi 1. Derece kullanıyordu hem kendileri değiştiriyor sonrada suistimal var diyorlar bu nasıl iştir

ajan99

işte bunu o beyinlerine sokmaya çalışıyoruz. ama takmışlar mercedes bmv ye

ahmet bey den naci ağbal ın numarasını istedim daha okumadı. inşallah verir de görüşebilirim naci ağbal ile.

cimer den cumhurbaşkanına yazalım tekrardan. insanı yaşat ki devlet yaşasın sözünü vurgulayarak derdimizi anlatan bir talepte bulunalım.

İnşaAllah verir.Ben süreyya beye de yaziuom hep.Bennur hanimin numarayida bulsak iyi olur.süreyya bey bu ara hemen okuyor

süreyya bey e bende yazıyorum. bennur hanımın numarasını bulamıyorum araştırıyorum bakalım. olmazsa yarın sekreterliğini arar görüşmek istediğimizi söylerim.

Ahmet beyden istedim bennur hanimin numarasini verirse eger.

90.000 e kadar ötv almasın üstünün ötv sini alsın diye mahkemeye verilebilir hele bi yasa çıksın. Sağolsun vekiller bu işle çok uğraştı her işi böyle takip etseler ya :)

Genel kurul görüşmelerini izliyorum lakin bizim konu 1 veya 2 günü bulur gibi

Arkadaşlar birkaç kişiye mesaj attım, şu mesaj atacağımız telefon numaralarını ve ad soyadını tekrar bir yazarsanız tekrar bombardımana tutalım.

battal
Yarın yazacağım başka kişilerde var elimde.

Bennur hn numarasını da sağolsun bir arkadaş verdi. Yarın hepsini liste halinde tekrar yazacağım. Ayrıca süleyman soylu nun da numarasını buldum onu paylaşmayacağım ben ilgilenirim onunla

Karşı çıkan lutfi elvanada ulaşıp durumu anlatmak lazım
Yarın torba yasa genel kurulda görüşülmeye başlanır.

Arkadaşlar Allah yar ve yardımcımız olsun uğraşan emek veren tüm arkadaşlar teşekkürler.Uzun zamandır takipteyim bende denilenleri yapmaktayım. Hakkımızda hayırlısı olsun.

tanerbudak bey ilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. Umarım güzel bir sonuç alınabilir. Saygılar selamlar.

Genel kuruldan onaylandikdan sonra ne zaman konun gecerli olur arkadslar cumhur baskanidami onayliyacak

Arkadaşlar inşallah haklarımız elimizden alınmaz. Keşke herkes için motor sınırlaması kalksa gerçekten premium araç alabilirdik

Ahmet Özdemir Akp Konya Milletvekili (Engelli) : 0 543 2340242
Ayşenur Bahçekapılı Akp Genel Kurul Başkan Yard. : 0 532 3354253
Bennur Karaburun Akp Milletvekili (Engelli) : 0 533 5772583
Lütvi Elvan (Kalkınma Bakanı) : 0 505 3003005
Mücahit Civriz (Maliye Bakanı Özel Kalem Md.) : 0 532 4003168
Musa Çam Chp İzmir Mv : 0 532 3565157
Nükhet Hotar (Akp İzmir Mv): 0 532 4319323
Recai Berber Akp Manisa Mv. : 0 533 7433880
Süreyya Sadi Bilgiç (Plan Ve Bütçe komisyonu Başkanı) : 0 532 3315486
Zekeriya Temizel Chp İzmir Mv. (Eski Maliye Bakanı) : 0 532 3123978

Arkadaşlar kırmızı renkli olanlara özellikle ulaşalım. whatsapp olur mesaj olur arayarak olur mail ile olur. bende ayrıca süleyman soylu ile görüşmeye çalışacağım. duyarsız biriymiş ama şansımı deneyeceğim.

Son düzenleme:
tanerbudak

Emeğine yüreğine saglık.
Dün bir link yolladım burdan ama kimsenin dikkatini çekmedi sanırım.
Sahibinden.com sitesinde %90 engelli raporu ile ÖTV indirimli araç satılır ilanları gördüm.
Bunu resmen ticarete dökmüşler.
İlgili kişilere göndersek faydası olurmu acaba ?

Linki gördüm. zaten araç bayiileri engelli araç satmaktan başka bir iş yapamıyor şuan. %90 lı olan vatandaşlarımız acayip bir telaş içerisinde. dün biri bana bu konuda sitem etti hatta bu konuda.

neyse biz işimize bakalım. bugün herkes ama herkes bu kişilere ulaşmaya çalışsın hatta tbmm sitesinden tüm akp milletvekillerinin mail adresleri var onlara mail atalım. çok mail geldiğinde sekreterleri iletiyorlar milletvekillerine.

Hayır hocam öyle bi şey yok, engelliden engelliye diye bi şey yazmıyor özellikle bak ne yazmışlar.

"%90 ÖTV MUHAFİYETLİ ENGELLİ ARAÇ VERİLİR"

Bundada bi numara var.

Adamlar VW yetkili satıcısı değil, her türlü sıfır araba var ve neden sadece %90 engellilere veriyor ?

bu arada 1.6 sınırının kalkması demek daha yüksek fiyatlı araçları alabilecğiz demektir. eskisinde 01.01.2018 den itibaren 1.6 cc 195.000 tl lik araç alabilecekken şimdi 2.000 cc 256.400 TL lik bir aracı alabiliyor olacağız. 1.600 cc- 2.000 cc ye kadar olan araçlarda ötv matrahı 100.000 tl üstü olunca ötv oranı %110 olmaktadır. bir alt kademe yani 100.000 tl altı 70.000 tl üstü olunca yanlış hatırlamıyor isem ötv oranı %100 olmaktadır. bu rakamlar fena değil arkadaşlar. bence böyle bir sınırlama gelir ise %5 lik bir kesimi etkileyeceğini düşünüyorum. zaten maddenin a bendine kısıt getirilse işin %80 lik kesiminde suistimal bitecekti (%90 lık olay). c bendinde kalan %20 lik kesimde de istediği alacağı alamayacak çok az insan olduğunu düşünüyorum.
Ancak benim korkum şu. şimdi göz boyayalım 1.6 sınırını kaldıralım derler, yarın birgün tekrar 1.6 ya çektik sınırı tutarlar da eskisi gibi derler. ben bundan korkuyorum açıkçası. tutar sınırı tepki çeker ama motor hacmi sınırını sessiz sedasız geçirebilirler kimse de anlamaz.
bu yüzden mücadeleye devam diyorum. hakkımız alınmasın alınacak ise de en az hasarla kapatalım bu konuyu.

Tamam patron sen nasıl uygun görüyorsan :)
Çok içerleniyorum bu konuda o bakımdan.

Dediğin gibi mail atmaya , msj yazmaya devam...

Üst Alt