Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Bir gelişme yok malesef.Eğer akp den biri maddede söz alıp değiştiriyoruz demesse bir nane olmucak gibi

Bizim maddenin görüşülmesine başlandı mı

Komisyondan sonra ne zaman resmi gazete de yayinlanir

Komisyondan onaylanir sa ne zaman resmi gazetede yayinlanir bilen var mi

tanerbudak

eğer 3. derece olacaksada araçta mutlaka engelli kişinin de olması şartı getirilebilir, eğer amaç enelliyi taşamaksa araçda oda bulunsun.

Eminsiniz degilmi.tsk ed.. kanun 01.01.2018 de gecerligi olacagindan

Yanlış anlaşılma olmuş. Arkadaşlar affınıza sığınıyorum. Yanlış bilgi verdim size. Komisyondan geçmiş galiba. 90.bin sınırıymış söylenildiği gibi

komisyondan geçeli çok oldu bugün genel kurulda görüşülüyor

Komisyonda geçti evet biliyoruz.Biz Genel kurulda geri çekilmesi temennisindeyiz lakın bugun takip ettim genel kurulu daha olumlu olumsuz birsey yok

tanerbudak

Yazdiklarimi tekrar okuyun, anlamadan yorum yapiyorsunuz. Burada her seyi yazamiyorum, yazamam, yaptigim gorusmeler engellilerle ilgili degildi ve bu gorusmeler yeni degil, birkac yil oncesi. Hosunuza giden seyleri sahiplendiginiz gibi elestiriyi de kabul etmelisiniz.

Bunun disinda yazim size degil, genel, boyle dusunen herkese, siniri yukseltelim bari dediginizde farkinda olmadan bu duzenlemeyi yapan karar vericileri hakli cikariyorsunuz, birakin sinir 70.000 olsun, hatta kaldirsinlar ki kaldiramayacaklar talep etseniz de, ne kaybedersiniz ?

Kucuk bir cikar icin, biraz menfaat gorecegiz diye siniri yukseltelim dedigimiz de duzenlemeyi yapanlarin gozunde; bak, gordun mu, biz hakliymisiz demesine imkan taniyor musunuz ? Evet, taniyorsunuz.Butun mesele burada, yazim size degil, boyle dusunen herkesedir.

Suistimal size soylenen, asil neden degil bence, bana kalirsa asil gerekce cari acik ya da baska bir sey.

Alıcı: aysenur.bahcek., sureyyasadi.bi.

Sayın Meclis Başkan Vekilim ve millet vekilim ; Merhaba 09/10/2017 ampüte milli takımımız Avrupa şampiyonu olmuştur biz engellilere hayata daha iyi adapte olmak için ülkemizin devletimizin milletimizin vatandaşlarımızın yanımızda olmasına ihtiyacı olan kişileriz ancak maliye bakanlığımızın çıkarttığı torba yasada engellilerin hakları kısıtlanıyor bu durum acı vericidir.

bu yasadan vazgeçilmeli bizlerin hayatında daha refah yaşaması engellenmemesi gerekir suistimal var deniliyor kaç tane engelli araç alınıyor alsada 5 yıl satamıyor suistimal bunun neresinde suistimal eden kişiler annesine babasına dedesinin akrabalarına raporlarıyla araç alan kişilerdir bu nedenle asıl engellilerin haklarının alınmamasını aracı engelliler kullanacaksa bu haktan mağdur edilmemelidir hatta engelli haklarının genişletilmesi konusunda çalışma yapılmalıdır 90.000 tl günümüzde taktir edersiniz ki arabamı var

fiziksel bir engellinin alacağı araç suv model ve geniş araç olmalıdır bu fiyata imkansızdır çünkü bir engellinin aracında tüm araç opsiyonları olmalıdır ki sağlıklı araç kullansın ful paket denilen araçlar alınmalıdır bulunması bu nedenlerden dolayı engelli ötv kısıtlanmasının iptalini rica ediyorum.
Saygılarımla bende böle yazdım gönderdım maillerine

geng

ya arkadaşım anlamak mı istemiyorsun ben mi anlatamıyorum. senin yazdıklarını çok iyi okuyup çok iyi anlıyorum çok şükür. adamlar bunu bir şekilde geçirmek istiyor. amacımız geri çekmek tabi. ben hiçbir konuşmamda yok sınırı yükseltin yok şunu yapın demedim. yasayı geri çekin dedim yada destek istedim.

ama adamlar illa geçireceğiz diyorlar ise, 70.000 tl den 90.000 tl ye çıkarılması ve 1.6 sınırının da kaldırılması bir başarıdır. uzatmanın anlamı yok. birkaç yıl önce bende bir konu ile ilgili mücadele ettim. ama o konu bankalar ile ilgili idi ve kazandım çok şükür. birçok kişiyi de kurtardım bir beladan.

tanerbudak

Bak güzel kardeşim, ben bu arabalara zaten biniyorum, yazmayayım yazmayayım dedim, işim gereği de bürokrasiyi çok iyi biliyorum.Bu düzenlemeyi yapan bürokratları da iyi kötü biliyorum, biliyoruz, daha fazla detaya gerek yok. Bir vatandaş olarak haksız bulduğum bir düzenlemede, tesadüfen bulduğum bu forumda sizlerle düşüncemi paylaşmak istedim sadece.

Mücadele veriyorsunuz, bu takdire şayan, ancak ben son kez söylüyorum, yönteminiz doğru değil. Ben yaptım, ben yükselttim demek biraz kibire doğru kaçar, bundan da kaçınmak lazım. Yazılanları okumadan, alınganlık göstererek yazıyorsun en başından beri, oysaki ilk mesajımdan son mesajıma kadar şahısları hedef almadım, düşüncelerimi yazdım, ama katılırsın, ama katılmazsın.

Neyse çok uzatmaya gerek yok, uzayıp gidecek, size yazdığım son mesaj, iyi günler.

Eskiden motor sınırı ve satma süresi yoktu 1.6 da ise çok az vergi vardı ve sonra 1.6 da vergiler artınca böyle cazip farklar oluştu. Birşeyleri değiştirirken bağlantılı yasaları gözden kaçırıyorlar. Şu anlaşılıyor yasaları yapanlar hiçbirşeyin farkında değil damdan düşer gibi yasa çıkarıyor. Neymiş limit koyalım kimin için kimin faydası için ? Hadi bunu yaparken 1 Allah'ın kuluna zahmet edip sordunmu yasanın eksikleri nelerdir diye. Aman sorma anandan vekil doğdun sen herşeyi bilirsin. 5 yıl uzun diyen olmadımı ? Satmak istersek satamıyoruz gün esası ötv yi geri ödeyip yenisini almak yasal hak değilmi ?

Suistimal ile ihbarlar gelmiştir yada herkes kullanabilir dediğinizde konunun muhataplarına sordunuzmu iyimi yapıyoruz diye ? Ak partinin her ilçesinde engelliler komisyonu var parti içinde. İl başkanlıklarında engelliler komisyonu başkanları var sordunuzmu ? Yok sormadınız sakın sormayında çok bilen sayın vekiller. 550 vekile her ilçeye belediye başkanınada gerek Yok Keşke Rte vekil sayısına sınırlama getirse cari açık bütçe açığı vs hepsine iyi gelir. 50 vekil ve il belediye başkanları yeterli. 550 passat al 550 koruma şöför sekreter ver. 550 oda ver ısıt soğut 550 maaş ver. 550 kişinin sağlık ulaşım haberleşme masrafını öde bu nedir arkadaş yahu. Hadi bunuda yapın.

@geng
ben yaptım ben başardım diye bir kelime kullanmadım. sadece sana olan cevabımda mücadele sonucunda bir yere vardığımı söyledim. benim asla öyle bir kibirim olmadı olmaz da. madem bu konulardaki yöntemi biliyorsunuz yol gösterin de bilelim uygulayalım o zaman. gelip arada bir yanlış yapıyorsunuz demek ile olmuyor. hem de tesadüfen bulunduğunuz bu sitenin bu forumunda bu konusunda. biz yanlış isek siz doğruyu söyleyin yapalım.

Serkan555
dediklerin doğru ama onlar vekil ya. olur mu milleti temsil ediyorlar ya :) ayrıca bu konuda suistimal olduğu gelen şikayetler sonucu ortaya çıktı. bu kanun metnini yazan kişiler de inanın çoban gibi adamlar. bakanın dünyadan haberi yok. başbakan açıklama yapıyor ne dediğini bilmiyor. ben bu yasanın RTE den döneceğini düşünüyorum açıkçası.

tanerbudak

RTE den dönmesi içinde Konuya hakim olması ya da durum iyi anlatılması lazım kendisine

RTE bugün manisa-izmir de olacak. makam araçlarını benim arkadaş ayarlıyor. görüştüm eğer imkan olursa mutlaka konuyu aktaracak. arkadaşım da engelli ama ötv ile ilgisi yok tabi. inşallah denk gelir.

ya arkadaşlar içimizde bürokrat olan vardır, siyasilere ulaşma kanallarını bilen vardır. lütfen kendinizi saklamayın. özelden mesaj yazın. @geng kardeşim bildiğin farklı bir kanal var ise söyle yardımcı ol bu kardeşlerimize madem.

senugu
genel kurul salı gününe kaldı ise bu boşlukta bimer-cimer tekrarlayalım derim ben de.

Akp İzmir eski milletvekili Rıfat Sait var. cumhurbaşkanı buraya geldiğinde karşılamaya gider mutlaka her defasında. ona yazdım öğlen de arayacağım görüşebilirse bizim konuyu iletsin. numarası 0 530 303 35 35 sizlerde yazıp arayın ne olur. ayrıca manisa milletvekili recai berber : 0 533 743 38 80

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: ALMANYA İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN İNŞA ETMEK İSTİYORUZ demiş. Alman araçlarına kısıtlama koyarak inşa edecekler sanırım.

aramak daha etkili olur. yazılanları pek okumuyor çünkü.

Arkadaslar kotu bir senaryo belki ama merakimdan soruyorum diyelim hic bir sey yapamadik, engelleyemedik ben elimden geleni gerekli heryere yazdim yapilan seyin olumsuz ve yapilmamasi gerektigini bir hata oldugunu ama olmadi diyelim bu konunun mecliste gorusulup cumhurbaskanligina sunulmasi ve yasalasmasi sizce kac gun surer?

Erdem1982

Kasım ayı sonunda yasalaşacağını düşünüyorum. Resmi Gazete'de yayınlandığı tarih itibari ile de yürürlüğe girer.

kasım sonu gibi resmi gazetede yayınlanır ama bizim ile ilgili madde yayınlandığı gün değil 01.01.2018 den itibaren yürürlüğe girecek. bunu defalarca yazdık.

Üst Alt