Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

kimyager0529

Başınız sağolsun. Allah cennet mekan etsin. Yavrularımızı bu işe karistiranlari ben Allah a havale ediyorum. Yine de diyorum ki rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin.

Fikri ışık hiç okumadı yazdıklarımı. Elitaş a yazdım okudu ama cevap yok.

CIMER den bana da benzer cevap geldi. 3 ayrı kişi adına başvurmuştum.

kaptan tito

Selam kaptan

Araç kısıtlı adına 2.el tescil edilmiş olabilir. Malumunuz artık plakada engelli işareti olamak zorunda değil, yani 2.5 lt bir aracın engelli aracı olma ihtimali var. Mtv ödemeden kullanılabilir bu tür araçlar.

öncelikle buradaki bir kisim cevre ya yazdigimi okumuyor, ya da isine gelmiyor.

sirf 1. derece yakini surebilsin demek evlenememis, evlat sahibi olamamis engellilerin hakkini gaspetmektir.

simdi diyecekler ki su su su sartlar, ben size soyleyeyim milletvekilleri yasanin uzmani degil, birileri bole mesaj atarsa zar zor elde edilmis yakinlarinin surmesi hakki da kisitlanir hem de yuzde 90 liklar icin degil ortopedik engelliler icin. cunku 90 lik arac zaten yakini surmesi icin.

bu yasanin tumden kalkmasi icin muracat yerine haklarin kisiti icin mesaj attigini soyleyenlere benim elestirim.

ayrica dogru bilgilenmekte de fayda var, bu yasa su hali ile hele de 2000 siniri kalkarsa dezavantaji kadar avantaj da getiriyor. kendilerinin birinci derece yakinlari olabilir, ama mulkiyet hakkina aykiri olarak baska engellilerin bu hakkina saldirmak sirf kendini dusunerek dogru degil.

bu mucadeleyi veren arkadaslarimiz da 70 bin gibi gercekten ihtiyaci karsilamayan rakamdan 90 bin gibi cogu duruma yetebilecek bir rakama gelmesini saglamis, ama bunu saglarken baska haklar verilmemeli. siz cok detayli, guzel yasa dusunuyor olabilirsiniz ama bu yayildiginda sonuc toptan yasaklanmasi olur, hem de 90 lik arac yasakalnamaz cunku yakinlar icin aliniyor, olan kendisine alan ortopedik engellilere olur cunku eskiden de boyleydi

O zaman sizde cepten o numaraların hepsine yazın komple kaksın ötv :) evde bakım maaş vs hepsi kalksın 40 yaşında emekli olanlarında maaşları kesilsin işe geri başlasın Suriyeli ve akpliler isterse ötv li araç alsınlar tek tek yazın lütfen :) cam filmlerinden vergi alsınlar köprüler çift yön ücretli olsun hatta tek yön bedava geçip paralı yönü feribotla geçen suistimalciler çok varmış :)

Kalksın ötv yazacaktım kaksın olmuş kısmen doğru kaksınlar :)

Hükümet bu kadar aç bu kadar aciz kaldıysa üstümüze düşeni yaparız aman Saray’ın masrafları karşılansın yeter :) yıllık masraf 1.3 milyar TL acaba kaç aracın ötv si eder ? 50.000 kişi ötv yi geri ödesek yetermi ?

Serkan555

gene yetmez hocam, bizim insanin algisi bu zaten sonadan gelen bu vergi neden yuzde 60 lari 100 leri 110 lari buldu diye soran yok, herkes kendisini korurken diger insanlari dusurmek amacinda

Yeri gelmişken art niyetli çekemeyen arkadaşlar iyi okusun. 1998 de engellileri İhbar eden çünkü öz amcaoğlunu çekemeyen Konyalı biri yüzünden bir sürü ceza yedik 1600 cc ve 5 yıl o zaman konuldu.

O Konyalıya nemi oldu ? 100.000 dolara askerlik için çürük raporu aldığını amcasının oğlu İhbar etti. Dönemin istanbul askerlik şube başkanı Kıd.Kur.Albay Kudret Yıldırım'a konuyu ilettim. (Fatsalı Emekli Yürekli Cesur insandır) inceleme sonucunda askere alındı askerde beli rahatsızlanmasına rağmen eşşek gibi 18 ay askerlik yaptı :) Hani ilahi adalet diyoruz ya aklınızın kenarında dursun :)

Serkan555

hadi 5 yli para sinirlamasini da anliyim da motor sinirlamasi sacmaligin daniskasi, buyuk arabalarda ufak motor hem dayaniksiz hem cok yakar hem de zevksizdir, birak insanalr buyuk motor alsin sana ne zarari var, amerikalilar 2000 den asagi arabaya binmiyor. ulke 1.6 coplugu oldu.

Zaten elimizden (genel toplum bazında) alınan haklarda bu yüzden alınmaya devam etmiyor mu..

Birşey dersek bu hak gider,ses çıkarırsak o hak gider diye diye hepsi gidiyor...

Bunu tartışmamız içerisinde tepki eleştiri olarak değil,yorum olarak ifade ediyorum.

Ve kesinlikle ötv indirimi için zemin yaratan troller keşke seslerini aksi yönde çıkartarak neden bu kadar fahiş ötv ve vergi var dese ve tüm insanımız hayatı daha ekonomik ve kazançlı yaşasa.

günaydın arkadaşlar. yahu şunu anlamıyorum mal mıyım ben acaba. bizzat engelliler tarafından kullanılan özel tertibatlı aracı engelli dışında başkası kullanamıyor. ben mi yanlış biliyorum yoksa beynim mi basmıyor.

tanerbudak

Günaydın Üstadım TSE Den Özel tertibat takılırken aracın orjinal donanımına dokunulmamıştır raporu çıkartılırsa 1. derecede yakınları kullanabiliyor.

tanerbudak

Aracım özel tertibatlı 2015 yılında bu konu ile alakalı yeni bir düzenleme yapıldı, bu düzenleme ile TSE'den araçta bulunan tertibatın diğer normal kişilerin kullanmasına engel bir durum teşkil etmediği tespit edilip düzenlenecek raporla emniyete gittiğinizde ruhsatınızda aynen şu yazıyor. Bu arada benim aracım da tertibatlı ve ruhsatında yazan ibare şu şekilde.

"ENGELLİ ARACINA TADİLAT-ÖZEL TERTİBAT MONTAJI,ARAÇ SAHİBİ,EŞİ VE 3. DERECEYE KADAR KAN VE SIHRİ YAKINLARI KULLANABİLİR"

emreender

araç engelli aracı değildi gelen özür diledi.türkiyede engelli aracı 2 el ötv indirimi olmadan araç alımı sayısı %5 gibidir her engelli yerine çeken araça engelli olabilir düşüncesinde oldugumuz için sıkıtı yaşıyoruz gecen yineland rover gördüm 3.500 motor önünde polis tabelası vardı land rover de güldüm güvenliği çağırdım bu nedir dedim özel sivil engelli yerimi dedim.bırak onu kaymakamın arabasını gördüm hemde engelliler günü kutlamasında resmini çektim kaymakama gösterdim.lafa geldinmi herkes duyarlı icrata geldimi kimse yok herkes kerkesin hakkını yiyor

@UZAKLAR özel durumlarda bu geçerli neticede ama değil mi. çoğu engellinin aracında özel aparat var ve aynı durumdaki engelli kişi dışında başkası tarafından kullanılamıyor sonuçta bu araçlar.

Jungle
çoğu engelli aracında özel donanımına dokunuluyor ama. bu özel bir durum neticede ama değil mi.

bugün genel kurulda görüşmeler başlıyor. kanunun 1.bölümü ile başlanacak bakalım bizim maddeye ne zaman sıra gelecek. whatsapp ihbar hatlarına pek yazan olmadı sanırım. süreyya bey den bilgi almaya çalışalım bari. ben dün yazdım cevap vermedi.

la zaten engellilerin çoğu bekar kız veren yok ana baba yaşlı birinci derece yakını zaten yok aklınıza ....

fantastik

bu lafın üstüne ayağa kalkıyorum ve fantastik i ayakta alkışlıyorum.bu lafın üstüne laf söylenmez %1000 dogru anne baba yaşlı kardeşde evlenmiş gitmiş kendi derdinde

fantastik

arkadaşımdan ve kendimden biliyorum kolundan bende ayağımdan engelli olduğu için ailesi vermedi kızı :rolleyes:

tanerbudak
Verdiğiniz numaralara msj attım ve atıyorum okundu bilgisi var ama dönüş olmadı

tanerbudak

Aslında durumu şöyle özetleyebiliriz, arabanın orjinal parçaları yerli yerinde duruyorso, özel tertibatlı da olsa bu aracı engelli kişinin daha önceden saydığım yakınları kullanabiliyor, bunun için tse den uygunluk belgesi ile trafiğe gitmeniz yeterli.

Diyelimki boy kısalığı var ve aracın gaz fren pedalına ilave ek yapılarak yukarı kaldırıldığında bu aracın normal orjinal parçaları devre dışı kaldığından bu aracı sadece o engelli kullanabilir. ben sağ ayağımdan engelliyim ve aracım düz vites, fren ve gaz elden kumanda bende ama aracın normal pedallarında herhangi bir kısıtlama veya orjinal hali bozulmadığından benim aracımı eşim kardeşim, çocuklarım da kullanabiliyor. Buradaki kıstas aracın normal parçalarının yerli yerinde olmasıdır.

fantastik

evet dediğiniz çok doğru. bıradaki evlenen sanslı azınlık 1. derece yeter diyor cunku çocukları var ama çogu böle degil.

görüldüğü gibi kanun önerenlerin daha mevcut halinden haberi yok, yuzde 90 liklar için de en azindan 3. dereceye kadar bir sinir getirilebilir, ama bunun dişinda bu hakka yanlıs dersek eve bikaç araba alamayacak kadar zengin olmayanlar ne yapacak, burada 200 binlik araa bana yetmez 250 binlik olsun deyip bu hakkın gıtmesine çalişilirsa çoğu kişi magdur olacaktir. kisitlamaya topyekun karsi çikilmali. 90 lık araclar da belki en azindan ortopedik engellilerinki kadar sinirlanip suistimal az da olsa engillenmeli. çünkü bu sinir olursa ticarileşemez.

senugu

Şimdilik yok. biraz bekleyeceğiz anladığım kadarı ile. gelişmeleri anlık paylaşıyorum biliyorsunuz :)

senugu
Şu an minibüs alacak imkanımız yok ve başka bir minibüsle haftada 2 kere fizik tedaviye gidiyorum. Araba aldıktan sonra yine fizik tedaviye o araçla giderim ama üstümden alınacak aracı yılda en az 20 30 kere kullanırım. Yani diyorsun ki "sen bu arabaya sadece fizik tedaviye ve hastaneye gitmek için binebilirsin, gezmeye hakkın yok. Araba almana yardım eden kişiye de kullandıramazsın." Sanki böyle arabasız kalınca çok daha adil oldu gibi...

Hatta araba almayalım taksiye binelim. Yeter ki akrabam kullanmasın. Gerekirse el arabasına bineyim ama akraba kesinlikle binemesin. Bak ben VW alacak param varken akrabama BMW aldırmak ve aradaki paranın bir kısmını yemek isteyen şerefsiz biri değilim. Akrabamın Passat alacak parası yok. Bende de Hyundai i10 alacak para bile yok. Akrabam da 1 km yakınımda.

Ayrıca denetim yapmak yerine direk rakamlara bakacak kadar sığ düşünüyorsun. Devlet oturamayan, yatarak gitmesi gereken 100 kiloluk engelli biri üzerinden ufacık CLA Mercedes alan adamdan hesap sormadı. Tekerlekli sandalyesi olan 20 yaşındaki çocuğuna Passat Variant almak yerine küçük bagajlı Volvo S60 sedan alan adamdan hesap sormadı. Bir araştır o arabalar engelliye uygun mu diye. Devlet engellinin ihtiyacı olduğunda arabadan yararlanamadığını denetlemedi. Bunları çözün de hakkıyla kullanana laf etmeyin.

gestapooo
Nasıl bu kadar dalga geçercesine karşılaştırırsın anlayamadım. 300 bine araba almak isteyen biri 150 bine Mercedes Vito'da alıp kullanabilir. O kişi arabasız kalmaz ama ben akrabamın yardımı olmasa arabasız kalırım. Evet bana dokunmak ne kelime resmen bana giriyor.

Babam bana E180 Mercedes alırsa ve beni hiç bindirmezse devlet hesap sormayacak. Ancak amcam Duster alır ve yılda 20 30 kere bindirirse, onun dışında kendisi de binerse 'yav kardeşim sen buna niye biniyorsun' diye yakama yapışacak. Adalete bak hele...

senugu

Aynı il veya 100 km mesafe şartıyla 3. derece yakınlara izin verilecekse sıkıntı yok ama şunu 1. ve 2'ye indirelim diyecek olursanız kabul edemem.

ılgaz20

Konuyu baştan beri okuyorsanız bizim kimseye bir art niyetimiz yok.Engellilerin hakları alınmasın derdindeyiz lakin suistimal edenlerinde ortadan kaldırılması gerekir.Yoksa suistimal etmeyen engellilerin hakları da elinden gidecek

Üst Alt