bence engellilik kesinlikle ilahi bir ceza değildir. bunu anlamak için öncelikle engellilik durumunun din ve inançla hiçbir şekilde aynı eksende olmadığını kabul etmemiz gerekir. bunu sadece bu forumdaki ve türkiyenin her yerindeki engelliler için değil, sağlam ve hiçbir kusuru olmayan insanlar için de söylüyorum. çeşitli çevreler kendi rantları için engellilik durumuna biraz "su katabilir". ama biz bu hataya kesinlikle düşmemeliyiz bence.
ayrıca şu da var: sayın kuyucak'ın da keşişlik olarak nitelendirdiği gibi "amaan kader işte alın yazısı ne yapalım. ceza yada değil hiçbirşeyi sormayalım. sorgulamayalım ohh ne kadar maneviyatla doluyuz" deyip, körü körüne ahiret gününü ve o gün alacağı ödülleri beklemek gün saymak, bir engellinin yapmaması gerekenler listesinde birinci sıradadır. bu konu doğal olarak inanmak-inanmamak, sen dinsizsin-ben dindarım meselesine dönüştüğü için belirtmek isterim: evet, ben bir müslümanım. ahiret gününe inanırım. ahiret gününde bana bazı ödüller verilecek olabilir. ama ben bunlara inanmayabilirdim de. o yüzden de bazı arkadaşların din ve inanç hakkında soru soran ve sorgulayan arkadaşları acımasızca eleştirmesine karşıyım..