pegasus,
Son sayfayı açtığımda gözüme ilk çarpan şey Bülent'in son sorusuydu.Diğerlerini kendi yorumumu yazdıktan sonra okudum.Hatta İslam dünyasının ağlanası durumda olduğundan bahsetmişsin,buna da haklı bir tespit dedim...Kendi fikrimce de Bülent'in sorusuna cevap vermişim... Evet... Neyi savunduğum belli...İnsan yaptıklarından Allah'ı sorumlu tutamaz.Kendi iradesi vardır...
Gelelim senin soruna...Ben anlattığımı sandım ama başarısız olmuşum.Bizim meslek tekrarı çok sever... Bıkmam ben yine anlatayım ama başka metodlar deneyeyim...
Ben diyorum ki, ayet başka şeyden bahsediyor.Ben başka şeyden...Ayetlerdeki anlam ,Sonrası için mi yoksa Öncesi için mi söylenmiş?Oysa ben Şuandan bahsediyorum.İnsanların kendi saçmalıklarına Allah'ı ortak etmelerine tepkiliyim.
Bakara suresi 7. ayet.
7
Hasılı Kur'an dilini idrak etmeden bazı şeylerin açıklamasını yapmak da öyle...
Adına ne dersen de...Kaçmak de,cahillik de,donanımsızlık de...Ama işe anlamaya çalışmakla başla...Sizden ve diğer forum arkadaşlarımdan tek ricam bu...
Son sayfayı açtığımda gözüme ilk çarpan şey Bülent'in son sorusuydu.Diğerlerini kendi yorumumu yazdıktan sonra okudum.Hatta İslam dünyasının ağlanası durumda olduğundan bahsetmişsin,buna da haklı bir tespit dedim...Kendi fikrimce de Bülent'in sorusuna cevap vermişim... Evet... Neyi savunduğum belli...İnsan yaptıklarından Allah'ı sorumlu tutamaz.Kendi iradesi vardır...
Gelelim senin soruna...Ben anlattığımı sandım ama başarısız olmuşum.Bizim meslek tekrarı çok sever... Bıkmam ben yine anlatayım ama başka metodlar deneyeyim...
Sizin dünyevi işlerde insiyatifin bireyde olduğu düşünceniz bu ayetlerle neden çelişiyor?
Ben diyorum ki, ayet başka şeyden bahsediyor.Ben başka şeyden...Ayetlerdeki anlam ,Sonrası için mi yoksa Öncesi için mi söylenmiş?Oysa ben Şuandan bahsediyorum.İnsanların kendi saçmalıklarına Allah'ı ortak etmelerine tepkiliyim.
Bakara suresi 7. ayet.
7
Bu ayet mi seni ateşleyen pegasus? Burda sen insanlara çok önceden yön verildiğini,onlar için karar verildiğini düşünebilirsin.Türkçeden bakınca öyle görünüyor.Kur'an da bunun anlamı "önceden mi sonradan mı " belli mi? """İnsanlara bir ceza reva görülecekse bunlardır""" gibi bir anlam da çıkabilir.Kur'an da bazı ayetler "Biz" diye başlar...Kur'anın Allah kelamı olduğunu bilen birinin ilk sorduğu soru,"biz mi? Allah neden Biz" diye seslneiyor?Yoksa birkaç tane mi?" Diye aklından geçirebilir.Oysa ordaki "Biz" ifadesi ululuk ve büyüklük için söylenmiştir.Sonra Kur'anda geçen zaman kipleri?Bunlar da kafa karıştıran şeylerdir.Türkçe de bile vardır zaman kayması denen kural...Bazı ince noktaları anlatmak zor işte.... Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır. (Kaynak diyanet Vakfı Meali)
Hasılı Kur'an dilini idrak etmeden bazı şeylerin açıklamasını yapmak da öyle...
Adına ne dersen de...Kaçmak de,cahillik de,donanımsızlık de...Ama işe anlamaya çalışmakla başla...Sizden ve diğer forum arkadaşlarımdan tek ricam bu...