Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz internet onaylandı. Engellilere internet % 25 indirimli

mesen

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
6sJap.png

Engelsiz internet!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde engelli vatandaşların internete daha düşük fiyatlarla erişiminin önü açıldı
04 Ocak 2012 Çarşamba, 17:09:15
702975_detay.jpg

BTK'nın internet sayfasında yer alan Kurul kararına göre, engelli kullanıcılara sunulacak DSL internet hizmeti için mevcut ücretlerde yüzde 25 indirim yapıldı. 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek uygulamaya göre özür oranı yüzde 40 ve üzerinde olan engelliler 6 DSL internet paketini indirimli olarak alabilecekler.

Uygulamadan hem ilk defa abone olacak hem de halen DSL internet abonesi olan engelli kullanıcılar yararlanabilecek. İndirimden faydalanmak isteyen engelli vatandaşların veya birinci dereceden yakınlarının özürlülük oranını gösteren belge ile abonesi oldukları ya da olacakları İnternet Servis Sağlayıcıya başvurmaları gerekiyor.

Özür oranı yüzde 40 ve üzerinde olan engellilerin indirimli olarak alabilecekleri 6 DSL internet paketi şöyle:

Erişim HızıKota

1 Mb/sn1GB1 Mb/sn2GB1 Mb/sn4GB8 Mb/sn;ye kadar4GB8 Mb/sn;ye kadar6GB8 Mb/sn;ye kadarLimitsiz

bu indirim tüm internet sağlayıcıları için geçerlimi?? uydunet ttnet fark ediyormu??

Benim anladığım sadece türktelekom için uygulama.
Nasıl ki THY indirim yapıyor. Diğer hava yolu şirketleri engelli indirimi yamıyor.
Buda öyle olsa gerek.
Tabi siz genede bir sorun belki ben yanlış anlamışımdır.

yarın halletcem ttnette indirim yapıyor en sonunda hayırlı olsun.limitsiz tarifeler icinde gecerli değilmi?

başvuruyu nereye yapacaz arkadaşlar ptt yemi yapacaz mevcut lımıtsız ınternet kullanıyorum ttnet uzerınde aylık 55 tl fatura ödüyorum

İşte beklenen haber ;)

Ancak, anladıgım kadarıyla yukarıda verilen tarifeler dışında bir tarife seçemiyoruz?
Birde tarife değişikliğinin ptt ile ne alakası var ?

BTK Kurul Kararında Engelli vatandaşlara internette indirim

- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde engelli vatandaşların internete daha düşük fiyatlarla erişiminin önü açıldı.

BTK'nın internet sayfasında yer alan Kurul kararına göre, engelli kullanıcılara sunulacak DSL internet hizmeti için mevcut ücretlerde yüzde 25 indirim yapıldı. 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek uygulamaya göre özür oranı yüzde 40 ve üzerinde olan engelliler 6 DSL internet paketini indirimli olarak alabilecekler.

Uygulamadan hem ilk defa abone olacak hem de halen DSL internet abonesi olan engelli kullanıcılar yararlanabilecek. İndirimden faydalanmak isteyen engelli vatandaşların veya birinci dereceden yakınlarının özürlülük oranını gösteren belge ile abonesi oldukları ya da olacakları İnternet Servis Sağlayıcıya başvurmaları gerekiyor.
Özür oranı yüzde 40 ve üzerinde olan engellilerin indirimli olarak alabilecekleri 6 DSL internet paketi şöyle:
Erişim Hızı - Kota
1 Mb/sn 1GB
1 Mb/sn 2GB
1 Mb/sn 4GB
8 Mb/sn;ye kadar 4GB
8 Mb/sn;ye kadar 6GB
8 Mb/sn;ye kadar Limitsiz( 25GB AKN)
( http://www.tk.gov.tr/mevzuat/kurul_kararlari/kk.php?ID=346 )

Kaynak: Anadolu Ajansı

Türk Telekom'a başvuru yapılacak arkadaşlar ne ptt' si :) ama bayi yerine müdürlüklerine gitmek gerekebilir telefondaki indirimden faydalanmak için öyle yapmıştım ben.

oo harika haber ama bunun uygulanabilirliği nasıl olucak ne zaan ve nasıl faydalanıcaz?

fatura ablamın adına bende yaralanabilir miyim ki acaba aynı evde yaşıyoruz ?

murat-t;
Abonelik başvurusunu engelli son kullanıcı yapıyorsa abonelik, engelli son kullanıcı
üzerinde olacaktır. Eğer engellinin birinci dereceden yakını (anne, baba veya çocuğu)
abonelik için başvurursa engelli indirimden faydalanabilecek ve abonelik engelli yakını
üzerine gerçekleşecektir.

kardeş şartlarda bu şekil yazıyor ...ablan evli değilse aynı evde kalıyorsanız olabilir belki..bence telekom bayisine git sor..daha sağlıklı olur..

1 Mbit sınırsıza ben 49 ödüyorum.
şimdi ;
26,34 veya 26,34 + 16,19 = 42,53 iki seçenekten birini ödücem ben bunu anladım :)

%25 ile 3 tl inmez daha cok iner..3 tl icin yapamazlar zaten bunu

3 değil ya %25 diyor. 50 tl de 12 tl yapar. Az ama senede 150 tl yapıyor varsa hakkım kullanırım niye bırakcam.

Arkadaşlar o fiyata KDV-ÖTV dahil değil diye okudum ben..

Ben 8mbit' kdr sınırsız 35 lira ödüyorum :) boş yere başvuru yapmayayım :)

ben bugün ttet telefon açtım hyr yapmıyoruz dediler görme engeli olanlara yapıyolarmış

sabit telefon dada vrmı aceba bn konişim konuşmayim 16tl ödüyom unuda sormuştum 4 ay önce hyr dediler

bu tüm engellilerimi kapsıyor,yoksam sadece görme engellileri?

Benim özürlü kimlik kartım yok özürlü kimlik kartı zorunlumu raporum yüzde 40 üstünde ama bilgisi olan varmı birde sabit telefon şartı varmı telefonsuz internet mesela 4gb internet kaç para

arkadaşlar 1 şubattan itibaren diyor siz hemen derde düştünüz o tarihi bekleyin bakalım bi çok acelecisiniz çokkkk :D

Engelli vatandaşlara ucuz internet

Haber Kaynağı : Haber7.com

[FONT='Lucida Sans Unicode']İki konu var birleştirimeli bence.[/FONT]

Sınırsıza Ne kadar Ödeyeceğim Ben Başvuru Yapmak istiyorum ??

Üst Alt