Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelsiz internet onaylandı. Engellilere internet % 25 indirimli

BTK ya gönderdiğim mesaj. İsteyen herkes göndersin.

http://www.tk.gov.tr/iletisim/form/index.php

Sayın yetkili, öncelikle engelli vatandaşlarımızı düşünerek 21.12.2011 tarihinde 2011/DK-07/653 sayılı karar ile sağlamış olduğunuz indirim nedeni ile bir engelli ve bir engelli derneğinin başkanı olarak sizlere teşekkür ediyorum ancak bu kararda eksik olan iki hususa dikkat çekmek istiyorum.

Önerilen tarifelerde YALIN ADSL kullanıcıları yada YALIN ADSL alanlar ile ilgili bir indirim söz konusu değil gibi anlaşılıyor, bu hususta açıklayıcı bir ek metne ihtiyaç duyulmaktadır.

Diğer muallak bir konu ise hali hazırda taahhüt vermiş engelli aboneler bu indirimden nasıl yararlanacağı belirtilmemiş. Dolayısıyla da bu indirimden yararlandırmak yada yararlandırmamak İnternet servis sağlayıcının insafına kalıyor. Bu iki konuda ivedilikle net bir güncelleme yayınlanmasının çok gerekli olduğunu düşünüyor hassasiyetinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

alanya;
güzel bir metin göndermişsiniz... bakalım ne yanıt verecekler...

ayrıca tüm ISS'leri (uydunet, superonline vs..) kapsıyor mu bu indirim? bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim..

Müjde Engelli Vatandaşa Ucuz İnternet %25

BTK tarafından yapılan çalışmalar neticesinde engelli vatandaşların internete daha düşük fiyatlarla erişimi sağlanacak.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan çalışmalar neticesinde engelli vatandaşların internete daha düşük fiyatlarla erişiminin önü açıldı.

BTK'nın internet sayfasında yer alan Kurul kararına göre, engelli kullanıcılara sunulacak DSL internet hizmeti için mevcut ücretlerde yüzde 25 indirim yapıldı. 1 Şubat 2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek uygulamaya göre özür oranı yüzde 40 ve üzerinde olan engelliler 6 DSL internet paketini indirimli olarak alabilecekler.

Uygulamadan hem ilk defa abone olacak hem de halen DSL internet abonesi olan engelli kullanıcılar yararlanabilecek. İndirimden faydalanmak isteyen engelli vatandaşların veya birinci dereceden yakınlarının özürlülük oranını gösteren belge ile abonesi oldukları ya da olacakları İnternet Servis Sağlayıcıya başvurmaları gerekiyor.

Bilgilerinize

aynı konuyu kaç kişi açmış,insan bi göz gezdirir başlıklara öyle açar konuyu..

Şubat ayında yürürlüğe girecek arkadaşlar bugun başvursanızda sonuç alamazsınız, henüz ınternet hizmeti veren kuruluşların dahi haberi yok

Hadi hayırlı ugurlu olsun verılen mucadelenın meyvesını bır nebze almıs oluyoruz hadı hayırlısı olsun .

"engelsiz bir yaşam için el ele"

Arakdaşlar yazılanları hiç okmuyorsunuz, sürekli soru sorar bi haldesiniz, armut piş ağzıma düş gibi...
Şubatta yürürlüğe girileceği yazıyor, 1 ci dereceden yakının bu başvuruyu yapabileceğini yazıyor,
PTT den başvuru yap DEMİYOR ... ancak Ptt den mi die soru soruluyor.
Aylık ne kadar geleceği dair detaylı o kadar çok bilgi varki, insanlar aynı soru üzerinden tekrar yazışmayı konuşmayı tercih ediyor nedense...

herkese hayırlı olsun arkadaşlar..
babamın adına olan internet katydını hemen kendi adıma kayıt yapmam gerek o zaman ...

sadece ttnet abonelerinemi indirim kablonet,süperonline veya diğer ozel şirketlerden internet hizmeti alan veya alacak engelliler içinde geçerli olucakmı bu indirim

Zamanında bu sitede ve engelli sitelerinde "engellilere indirim uygulanmalı" kampanyası düzenlemiştim.
Bu habere çok ama çok sevindim.

Güzel haber ama kıymetsiz bir indirim var. 50/1,25 indirim oluyor oda 10 lira yapar.. Keşke elle tutulur bir değer olsaydı.

Su faturalarındada indirim başladı Darısı Doğalgaz ve Elektrik faturalarına onlar en önemli olanları aslında.

Böyle bir çalışma yapılması için Telekoma sürekli mesaj atıyordum süper olmuş...Umarım en kısa sürede herkes faydalanır ..

celik;
babamın adına olan internet katydını hemen kendi adıma kayıt yapmam gerek o zaman ...

arkadaşım şartlarında telefon hattı birinci derece yakınının üstünde olsa da yine bu hizmetten yararlanıyorsun..geçmiş yorumlarda şartlarla ilgili arkadaşlar link vermiş,açıp okuyabilirsin...bak bu konunun birinci sayfasında oturanboğa detaylıca paylaşmış..

Tarife oranları süper her ay 63 tl ödüyordum.Bi engel koymazlar inş hemen icraata geçerler.
8 Mbps'e kadar Limitsiz ( 25GB AKN) 26,34 AYLIK ÜCRET

29 tl ödenen internet bu durumda ne kadar indirime gitmiş oluyor?

Uygulama iyi güzelde, şu internet alacaksan illa telefon aboneliğinde olmak zorunda dayatmasından vazgeçseler di keşke. Benim gibi bir çok kullanıcı hiç işi yokken sabit hat abonesi olmak zorunda bırakılıyor.

Arkadaşlar ttnet aboneleri dışında mesela ben doping netliyim faydalanamam mı? Sadece ttnet abonelere mi, yoksa genel tüm aboneleri mi?

ben 4 gb 8mbps 26,80 tl ödüyordum şimdi 16,35 tl ödeyecem

Bu süper oldu emeği geçen herkese teşekkürler.

ben geçtiğimiz aralık ayında türk telekom müdürlüğüne gittim görme engelliler için indirimleri var onun için 2 yıllık sözleşme imzaladım 4 gb için ayda 22 lira sabit ücret ödeyeceğim. ama bu sizin bahsettiğiniz haber tüm engellileri kapsıyor ve henüz ttnet ten yetkililere resmi birşey iletilmemiş anlaşılan ki onlarda bir bilgi veremedi

arkadaşlar konu yeni tüm yazılanları okudum. lakin bir sürüde soru oluştu kafamda. yukarıda parça parça sorulmuş sorulrı bir toplayayım. 1. sadece ttnet abonelerimi faydalanacak diger oboneliklerde(koçnet süperonline dopingnet) faydalanacaklarmı. 2.paket sözleşmeleri olanlarda faydalanacakmı. 3.ttnet dışında sözleşme ile daha ucuz faydalanlar var. bunların fiyatlarıda inecekmi. 4.zira ben koçnet de ilk 6 ay 38tl sonraki aylarda fiyat garantili 48tl ödüyecegim. bu durumda indirim bunların üzerindenmi olacak. yoksa açıklanan rakam 26+16=42 tl küsüratlarla 43tl oluyorki buradada yapılan indirim %25 olmuyor. bu bir çelişki degilmi. yoksa buda daha önce cep telefonu oparatörlerinin yaptıgı indirimler gibi olamasın. önce destekcell dediler fakat özel tariler bunların altında kalmıştı.sonuç itibariyle destekcell köstekcell olmuştu. yine aynı durumu yaşamayalım. bu nedenle bu sorularıma net cevap verebilecek arkadaşlarım caevap yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.

Yanlış hesaplanmaması adına, bir kaç arkadaş direk düşüş yapmışlar.

Örnek olarak;

50 TL fatura

50/100

Çıkan sonuç ile 25'i çarpın ve sonuç alacağınız indirimdir.

1,5 ay önce 24 ay sözleşmeli limitsiz 39 tl olarak bağlattık interneti.Bilseydik beklerdik.Bir de babam %85 engelli ama internet annemin üzerine.Şubatta yürürlüğe girsin,detaylarını öğreniriz,uygunsa ve mümkünse annem başvurur.

Telekomun indirimli sosyal tarifesinden engellinin 1.derece yakını yararlanabilirmi?

Telefon ve internet annemin üzerine.Babam %85 zihinsel engelli.Babamın üzerine geçirip Telekomun engellilere sunduğu sosyal tarifeden faydalanabilirmiyiz veya engellilerin 1.derece yakınlarıda (aynı hane içersinde) bundan yararlanabilirmi?

arkadaşlar benim durumum şöyle. Babam 5 senedir eve gelmiyor. İnternet ve telefon aboneliği babamın üstüne.

Ben ttnet online işlem merkezinden netlimitsiz paketinden net 6 işyerim paketine geçdim. Aslında geçimiyecektim çünkü daha önceleri her seferinde bu işlemi yaptığımda bana hata veriyor ve işlemim gerçekleşmiyordu. Sonraki denememde ne göreyim birden işlemininz gerçekleşti dedi. Hemen ttneti aradım. Ordaki bayan bana 15 tlx5 ay kampanyaya dahil olmuşsunuz ve bu net6 paketine geçiş işleminizden dolayı kampanyanızı bozmuşsunuz. Buna göre 49 tl-15=34x5=170 tl cezası var dediler. Sonra Aralığın 20 sinde geçmişsiniz net6 paketine 31 aralığa kadar olan kalan 11 gün içinde 3 gb kullanım hakkınız var ve siz 6 gb download yapmışsınız. Bununda 25 tl kadar cezası var. 170tl+25tl+41 tl net6 işyerim paketi=236 tl kadar ortalama 250 tl kadar ocak faturanıza yansıyacaktır dediler.

Şimdi bunağen ben ttneti arayıp kayıt açtırdım bu meblağı ödeme durumumuz yok sadece engelli maaşı ile geçiniyoruz. Başka hiçbiryerden gelirim yok dedim beni eski tarifem olan netlimitsiz tarifeme geri çevirin dedim 4 gün oldu daha kaydım sonuçlanmamış biz size geri dönüş yapacağız diyorlar. Bekliyorum bakalım ne sonuç çıkacak.

Buna istinaden babamın üstüne olan internet aboneliğini indirimli olarak kullanabilir miyim? Eğer beni eski tarifem olan netlimitsiz tarifesine geçirmezler ise bana bu 250 tl meblağı ödemem gerektiğini söyleyen faturam gelirse ben ne yapabilirim? Sonuçta bu parayı ödememiz imkansız. Aydınlatırsanız çok memnun olacağım. Tekrardan tüm türkiyeye hayırlı uğurlu olsun bu yeni kanun.

Abonelik için telefon hattı istiyorlar. Yeni bir hat yoksa da sadece internet için hat çekiyorlar ama onun da aylık 12 TL sabit ücreti var, onu açtıracağıma telefon hattı açtırırım daha iyi hem sabit telefonum olmuş olur. İnternet bağlatan var mı, bilgi verebilir mi ?

Üst Alt