Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi olan kim var?

bertuğ

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
bertuğ da 2 yaşından beri epilepsi var.5 yıldır nöbeti yoktu ama bu yıl tekrardan başladı(çok korkuyorum) :(

Arkadaşlar benim bir tandığıma yakın zamanda epilepsi tanısı konuldu.

Önerileriniz olabilir mi bu konuda ?

bertuğ'un 5 saat süren nöbetleri oldu sağ tarafında kasılmaları oluyor bilinci bazen kapalı bazen açık oluyor.10 sn gibi kısa nöbetleride var.

merhaba arkadaşlar epilepsi diye bilinen rahatsızlığın duruma göre tedavisi mümkün sanırım.ben friedreich ataksisi hastasıyım ama epilepsi olan kişilerin yakınları ile konuşma esnasında duyumlarım oldu,eğer epilepsi nöbetleri doğuştan değilde sonradan oldu ise tedavisi mümkün diye duymuştum,belki doğuştan olanlarında mümkündür.bana tavsiye edilen ankara bir doktor,tavsiye eden kişinin çocuğunu veya yakınını ameliyat etmesi sonucu epilepsisi geçmiş.

kursat99 evet eğer doğuştan değilse bazı epilepsiler 2 ile 4 yıl arası ilaç kullanıyor bu zamanda epilepsi görülmezse ilaç kesiliyor.ama bertuğ un beyinin değişik kesimlerinde hasar olduğu için ilaçları öbür boyu kullanacak gibi geliyor.ameliyat işinide bazı sitelerde okudum nöbet yapan bölgeye ya elektron dedikleri küçük bir iletici yerleştiriyorlarmış yada o bölgeyi çıkarıp alıyorlarmış.ama daha yeni bilgiler.bertuğ a pek faydası varmış gibi gelmiyor çünki hasar beyninde dağınık bir halde (inş. yanılıyorumdur).ankarada çocuk nörölojisinde bir numara olan KALBİYE YALAZ diye bir prof.

Epilepsi; beyindeki sinir hücrelerinin artmış uyarılabilirliğinden (nöronal hiperekstabilite) kaynaklanan bir klinik durumdur. Epilepsi nöbeti gri maddedeki artmış, hızlı ve lokal elektriksel boşalımlardan köken alır ve klinikte belli bir süreye sınırlı olarak, bilinç, davranış, duygu, hareket veya algılama fonksiyonlarına ilişkin stereotipik bir bozukluk gözlenir. Nöbetler zaman içinde her hasta için belli bir paternde, genellikle spontan olarak veya bazı tetikleyen faktörler zemininde tekrarlar. Nöbetler arasında hasta genellikle normal yaşantısını sürdürür. Nöbet aralıkları ve tipleri son derece değişken olmakla birlikte aynı hastada genellikle aynı bir veya belli birkaç nöbet tipi tekrarlama eğilimi gösterir.

bende 10 sene öncesinde kazadan sonra çıktı .ama 6 ayda bir kere oluyor.moralini düzelt heyecan yapma fazla yorulma ve en hafifinden ilaç al.inşallah geçer denildi.

gerçekten de şu ülkede hiç canımızı sıkacak durum yokmuş gibi anlatılıyor ama millet o kadar acizlik içindeki.

:shock: epilepsi hastası varmı?

epilepsi halk arasında sara olarak bilinen ve kasılmalar şeklinde olan bir rahatsızlıktır bu hastalıkla mücadele eden arkadaş varmı görüşmek isterim

Merhabalar, ben de epilepsi hastasıyım. Ve dr bulursanız tedavisi mümkün yani nöbetler kesiliyor Allaha'a şükür. Bir arkadaşımızın dediği gibi öncelikle beyinde bitiyor her şey yani "nöbet geçireceğim" diye şartlandırmamalı kendimizi. Ben çok zor günler geçirdim. Allaha şükür 15 yıldır geçirmiyorum ama bundan sonra ne olur bilemiyorum çünkü hapları azaltma yoluna gidildi. Allahın izniyle bir şey olmaz ve nöbet geçirmeden sağlıklı günlerime dönerim.

epilepsi cerrahisinde hacettepede prof.dr.nejat akalın var.çok dürüst insan canlısı paraya hiç önem vermeyen çok değerli bir beyin cerrahı ve çalıştığı ihtisası epilepsi cerrahisi.kardeşim 11 yaşından beri eplilepsi hastası idi günde 10 ila 15 nöbet geçiriyordu.eptendoin topamax vb ilaçları kullandığı halde.ancak ameliyattan sonra allaha şükürler olsun daha bir kez bile nöbet geçirmedi.allah sizede şifa versin.

merhaba arkadşlar ben 29 yaşındayım ve 4 yıldır epilepsi hastısıyım 3 yıl hastalıgım agır geçti ama bir yılldır ilaçlarla daha iyiyim bu konuda dr. çok önemli allah hepimize acil şifalar versin..

Merhaba ark. Bende 38 yaşındayım.1981 den beri epilepsi ile mücadeledeyim. Çeşit çeşit ilaçlar kullandım, halende kullanıyorum. Zaman zaman nöbetlerim oluyor. Artık epilepsiyi arkadaşım olarak görüyorum.

Sizlere şunu söyleyebilirim. İlaçlarınızı muntazam alın, uyku düzenine dikkat edin ve stresten kaçının.
Sağlıcakla kalın......

merhaba arkadaşlar,ben 27 ylıdır ilaca karşı dirençli (durdurulamayan)epilepsi hastasıyım,4 kez ankara hacettepe ve ibni sina hastaneleri doktorları tarafından ameliyata karar vermeleri sonucu (beyin içine plaket) konulması uygundur,ama %80 felç olma ihtimali var denmesi sonucu ameliyat olmadan izmire döndüm.hala günde 10-15 arası nöbetler oluyor,kimi bitip birkaç saniye sonra tekrarlıyormuş,kimi nöbet'te bitip bikaç saat sonra tekrarlıyormuş.üç çeşit epileptik ilaç alıyorum ama sonuç aynı,aslında düşmeler sonucu kırılan kemiklerimi saymazsak şikayetçi değilim,sadece kas ağrıları oluyor kasılmalardan okadar,yaşım 47,üzerine kanser ve tedaviler eklendi,akabinde tüberkiloz ve bikaç hastalık daha gelişince psikolojik sorun da eklendi,şuan iki kolumu kullanamıyorum,bilinç kaybı çok oluyor insanları tanımıyorum,sokakta bıraksalar biryere evimi bulamaz anlarım oluyor.ama yaşamak öyle güzel ki,en büyük değerlerim eşim ve kızım öyle anlayışlılar ki,ben ALLAHA şükür etmekten başka yapçak bir şeyim yok....bazen hastalıkla dalga geçiyorum,bazen alınıyor bazende üzülüyorum,ama kendime değil aileme...neyse sonuçya nefes alabiliyorsak ne mutlu bize,allaha emanet olun ve yaşamayı sevin mücadeleyi bırakmayın....

mrhaba bende epilepsi hastası idim ilaç kullanmayı bırakalı 10 sene oldu epdantoin epanutin kullandım ilaç kullandığım zamanlara bile bazen bayılmalarım oluyordu dini kitaplarda bunun 3harflilerden kaynaklaaandığı sebebei ile olduğu yazıyordu euzu besmele çekip ayetel kursi felak nas okuyup elime ufleyip başıma sürüyorum muayyen günlerdeise euzu besmele çekip la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul aziym en az 10-11 defa okuyup başıma sürüyorum geceler karabasan oluyordu ve ben bunuda epilepsi krizi zannediyordum tgrtfm 'de osman ünlü hoca alimlerin günde 100 defa okunursa eve musallat olan cinlerin defolup gideceğini süyledi la havle vela kovvete illa billahinin ve allaha şükür karabasandan da kurtuldum benim beyin tmg normal idi en son çekilen eeg 3 sene ünce normaldi bayılma olayını 1 kez yaşadım oda 4sene önce idi ramazan ayındaiftara yarm saat kala başımın içinde bir şeyler düşüyor gibi başım biraz tuhaftı 15 dk sonra bayılmışım o zamanlarda antiepileptik antidepresan kullanıyordm şekerin düşmesi sebebi ile düşmüştr dedi dr. ramazan ayından önca tatsız üzücü olaylar yaşanmıştı daha sonralarıda oruç tuttum birşey olmadı

sevgili ayshe,çok güzel söylüyorsun ama malesef bendeki sorun beyin hücrelerinin kaybı ve beynimin her iki loblarınında işlevlerini yitirdiği ayrıca bır kitle oluşumu gözlenmiştir,tespit edildi.Bu sebeple elektiriklenme oluşuyor ve anca ameliyatla plaketler o elektirik akımı olan yerlere konulup elektirik akımı kesişirse nöbetlerde azalma yada ortadan kalkma olabilir,birçeşit topraklama gibi düşünmemi istedi doktorlar,ama ameliyat'ta %80 felç kalman gibi bi risk var dendi,bende ameliyatı reddettim,imzamı atıp hastaneden çıktım.Zaten bu duruma kadar hastalığımın ilerlemesi (aile büyüklerimin)ve doktor ihmali yüzünden oldu.Yok şurada haca varmış iyi geliyormuş yok burda haca varmış iyi geliyormuş il il dolaştırdılar beni nerdese,doktorlara gelince (konversif)yani sinir krizi dediler malesef,ama kızım sağlık meslek lisesini kazanınca ve okula başlayınca ne yapmamız gerekltiğini öğrenince ve bu konu üzerine ankara çok başarılı teşhisler konulduğunu öğrenince ankaraya gidildi, gerçekten o yıllarda izmir'de o teşhiz eden cihazlar yoktu daha(uyku testi odası)mesela,sadece eeg+emar+tomogrofi yeteli olamıyor teşhiz konulurken,işte sevgili ayshe durum özetle bu,yanlış anlama sakın ama dinime bağlı ve dinimi bilen bir insanım bende ama benim üç herflilerle oluşan birşeyim yok allah'a (cc)şükür.ben ölene dek bu durumda olucam ve ilaç alımı devam edicek,ama ben hastalığım'la yaşamayı öğrendim ve hastalığımı beni yanlız bırakmayan bir dostum gibi düşünüp kabullendim,hayat ve sevdiklerimiz çok çok güzel ve değerli,sorun etmemeli ve yaşama küsmemeli diye düşünüyorum.........hayırlı cumalar kardeşim

rabbim şifa versin benimki sonradan ortaya çıktı kalça çıkığı amaliyatından sonra, sizlerin sayesinde öğrendim sonradan olanların iyileştiğini . benim beyin filmi normaldi ama bayılmalar tehlikeli yerlerde olursa kötü olurdu herhalde, dua konussuna gelince hocayla üfürrükçüyle olacak işi değil onlar keser gibi kendine yontuyor . dua işini her gün yapıcan hem ilacını içip hem duanı yapıcan her epilepsi aynı değil ben fırsatını buluncaa kaçırmadım :)) yine dee deenemeye değer epilepsi ilaçlaarı parkinsondada kullanılıyor bildiğim kadarıyla doktorlardan kurtuluş yok bu hastalık geçsede başka sorunlar var bende eeg çekildiği zaman depresyon ilacı kullanıyordum sonucunu etkilermi bilmiyorum sormadımda eeg normal olunca dr da bir şey demedi ssk daa aynı doktoru göremiyorsun zaten sağlıcakla kalın

Adım Can 1999 kocaeli debreminde çok korktum ve epilepsi hastaliğina yakalandim trileptal 600 mg depakin 500mg kullaniyorum 2006 da aldiyim %55 raporum var 27 yaşindayim hastaliyimin yüzünde herkes benle dalga geçti ve hayyattan soğodum en son 3 sene önce sokakta bayılmışım ama şimdi herşey deyişti hayata tekrar sarildim ve işe girmek istiyorum çarşamba günü iş görüşmem var ben diyorumki biz özürlü olduyumuz için bizim yanimiza yaklaşmayanlara 3 günlüğüne yerlerimiz deyiştirelim bakalim hangimiz daha çok zorluk çekicez sadece 3 günlüğüne yada size sorsalar senin arkadaşin epilepsi hastasi yer deyiştirirmisin nerde yaparlarmi neyse biz bize yetiyoruz zaten arkadaşlar

merhaba arkadaşlar epilepsi olan 17 yaşında bir yeğenim var bunun yüzünden ilköğretimden sonra okuluna devam edemedi nöbet aralıkları durmuma göre değişiyor bazen ayda bir bazen de 10 günde bir düşüyor
birinci sorum tavsiye edeceğiniz iyi bir doktor varmı
ikincisi epilepsi hastalığına ne oranda rapor veriliyor
yardımcı olursanız sevinirim

merhaba arkadaslar adım alican 2005 yılından beri epilepsi hastasıyım 5 sefer nöbet gecirdim su an lamictal 100 mg günde 2 defa kullanıyorum benim hastalıgımı ortaya bir karabasan yüzünden cıktı. Bir karabasan gördüm ve bundan cok etkilendim bilinc altıma yerlesti.Nöbete girmeden önce fısıldamalar duyuyorum ve cok korkuyorum buna karsı koymaya calısıyorum ama her seferinde korkuma yenik düsüyorum ve nöbete giriyorum.Bilinc altımda bir yer edinmis bu artık ama ilaclar sayesinde nöbet gecirmiyorum. Dokturm bana bu testleri yaptı eeg,tmg,uyku testi,kan testi yaptı ama hepsi temiz cıktı. Bunun beynimdeki bir elektiriklenmeden kaynaklandıgını söyledi ve 5-7 sene arasında ilac kullanmam gerektiğini söyledi.En son nöbetimi 21 subat 2010 da gecirdim 2 senedir gecirmiyordum nöbeti gecirmemin nedeni ise ilacımı yutmayı unutmam 2 senem bosuna gitti yani gecirdigim en agır nöbetti 1 saat sürmüs ve benim gecirdigim nöbetlerde etrafa saldırıyorum ama her zaman nöbetlerimi evde uykuya dalmadan önce geciriyorum bu konuda sanslı oldugumu düsünüyorum ailemin yanında yasadıgım icin onlar bana destek cıkıyor ve kendime zarar vermemi önlüyorlar onlardan Allah razi olsun.Yani arkadaslar ilaclari düzenli kullanmamız gerek bu konuya özen göstermeli ve Allah tan sifa istemeliyiz...
Allah hepimize acil sifalar versin...

SER-VET hocam bende granmal epilepsi ilac a karsı drençli epilepsi hastasıyım 7 yasında yakalandım yas 29 hala devam 2 cesit epileptik ilaç artı bir destek piskoloji ilacı ile ayakda duruyorum yani durmaya çalışıyorum bilmem hayat beni cok yıprattı yani hasta biri olmasan da benim hayatım insanı yorardı gibime geliyor yada o dunyanın bin bang i gibi benim buyuk korkum vucudum teslimiyette korkuyorum bobreklerim veya cigerim nere kadar dayancak die beyinde kılcal damarlarına kadar hic bir problem yok aynı teranelerden bende gectim hacettepe gazi de multivizyonlardan sonra hacettepe her iki lopda elektriklenme var seni amaleyat edemeyiz dedi paketledi hatta bişe soyleyeyim acil servisde buyuk atak geciriyorum damardan diazem veriyorlar bende tık yok devam nobet durmamıs uzmanlar TIP DA bir yere kadar dedi o an benim icin hastane sozcugu bitti hayata olan baglılıgın beni hayran etti benim ilk esimden bir kızım simdiki evliliğimden bir oglum bir kızım var ailem anne baba ve ablalarım her zaman destek oldular oluyorlar hayat guzel sukretmeye de amena ama bazen cekilmez oluyor Allah ım kendi sabrından versin senin yazılarını okuyunca benim HAYATIMIN BİNG BANG KORKUSU DEMEKKİ OLABİLİR DEDİM BİDAHA KORKTUM BAZI DURUMLAR VAR YİĞİDE ZOR GELİR YAŞAMAKDAN ÖLMEK İYİDİR DEDİRTEN ALLAHIM ÖYLE DURUMLARLA SINAMASIN VESELAM

mutineer hemserim epilepsi de iyi hocalarımız var

Gazi univ. noroloji bölüm şefi Erhan Bilir (konyalıdır) gercekden iyi bir doktor
hacettepe de Serap Saygı var oda iyidir ama durumu ilaç a cevap vermiyorsa fazla kişiyi zorlayıp deneğe çevirmeyin moral moral butun hepsinin dayanagı moral....

Epilepsi (sara)

Beyinde aşırı elektriklenme olup, bu durumda vücudu gereği gibi yönetememe durumundan dolayı oluşan ve nöbet gelmesine (bayılmaya) neden olan hastalık. Beyindeki bu elektriklenmeden oluşan bayılma olayını elektrik prizinde oluşan kısa devre olayı gibi düşünebiliriz. Bu hastalık büyük nöbet ve küçük nöbet olarak ikiye ayrılır. Büyük nöbet geçirenler kaskatı kesilme gibi bir duruma gelerek hızlı bir şekilde yere düşerler, küçük nöbette ise düşme olayı yığılarak olur. Ayrıca bazı epilepsi hastalarında bayılma olayı dışında, hani uyurken nasıl insan o anıda hatırlamaz ve naptığını bilmez, aynı o şekilde bilinç dışı dolaşır etrafta ve gücü arttığına o an zor tutarlar onu. Ben bu bilinç dışı olayından dolayı balkondan düşme, araba çarpması, kaybolma, işlek caddede karşıdan karşıya geçme vb. şeyleri bişey olmadan atlattım çok şükür. Bu hastalığı olanların radyasyon yayan bilgisayar cep telefonu tv vb şeylerdede dikkatli olmasını tavsiye ederim. Çabuk unutma olayıda bu hastalıkta en çok görülen durumlardandır. Az bir belirti hissedildiği zaman bi kenara oturmak zarar görme olasılığını azaltır. Aşırı sinirlenme, aşırı üzülme gibi şeylerde hastalığın gelmesine sebep olur. Hastalık her an gelebileceği için ağaç tepesi gibi yüksek yerlere çıkma, suda derin yerlere tek başına gitme, araba kullanma gibi şeylerde oldukça tehlikelidir. Ben bu hastalığa 10 aylık bebekken ateşli havale geçirerek yakalanıp 33 senedir çektiğim için ve ameliyatını olduğum için bu bilgileri verip tavsiye ediyorum size. Çok şükürkü hastalığım gittikçe seyrekleşiyor ameliyattan sonra.

Mutineer901 kardeş doktor konusunda ben yardımcı olayım sana. Doktor olarak tavsiye ettiğim kişi ne kadar oturduğun şehir olmasa bile İstanbul cerrahpaşa hastaesinde benimde doktorum olan Çiğdem Özkara ismindeki doktora gitmeni tavsiye ederim. Ayrıca beni bu hastalıktan dolayı ameliyat eden emin adında bir profesör doktor vardı. Hastalık ilaçlı tedaviyle geçmeyecekse ameliyatını yapıyolar. Ben ameliyatı olmadan önce daha önce ameliyat olmuş olan birkaç kişiyle konuşmuştum ve hepsi memnun olduğunu söylemişti. Ameliyat sonrası hastalığımın durumu öncesine göre oldukça farketti. Gittikçede seyrekleşiyor hastalığım.

benim oğlum doğuştan epilepsi.11 yaşında ilk yedi yıl zor geçti,allaha şükür 4 yıldır nöbetleri yok

Merhabalar ben 10 aylık bebekken havale geçirmenin ardından 6 yaş civarında epilepsi nöbetleri ortaya çıktı o zamana kadar gözle görülür bir şeyim yoktu.
6 yaşından itibaren başta Hacettepe koridorları olmak üzere hayatım hastanelerde geçti diyebilirim. Ancak benim nöbetlerim ciddi boyutta değildi oldugum yerde düşüp etmeksizin bilinç kaybı yaşıyor konuşamıyordum 1 dk dahi sürmeden kendime gelip her şeye bir şey olmamışçasına devam edebiliyordum.
Çok başarılı öğrencilik yıllarım geçti ve kimse benim okula gidip gelmelerime müdahalede bulunmadı. Çılgın yanım vardı sadece ailemle bazen bu konuda ters düşerdik ama yine de yapacaklarıma kimse engel olamadı. Kimilerini görüyorum kendilerini rahatsızlıklarından dolayı evlerine kapatıyorlar bence böyle yapmak kişinin kendisine zarar veriyor sadece. Ben İngilizce öğretmenliği mezunuyum ve izlediğim strateji her girdiğim çevrede ya da okulda gözlemleyip samimi buldugum bir arkadaşıma durumumu anlatıp herhangi bir nöbet geçirme durumu olursa bilgisinin olması hiç bir şey yapılmasının gereginin olmayacagı benim kendime gelecegim şeklinde bilgi vermekti. Onun dışında nöbet geçirirken bana bakmışlar beni konuşmuşlar hiç bu tarz takıntılarım olmadı. Yaş ilerlemesi ve sinir stres artmasıyla yani hayatın getirdikleriyle biraz nöbetlerimde artış oldu ve hayatımda ilk kez 2003 yılında gece uykuda oldukça ağır nöbet geçirdim. Daha öncesi hiç gece nöbet olmamıştım. Hacettepe acile götürüldüm. Orada henüz asistan olan bir doktor saolsun beni hocası Nöroloji doktoru Prf dr Serap Saygı'ya yönlendirdi. Biz o zamana kadar nice doktorlardan geçmiştik oysa gerek özel gerek devletteki doktorlar... 21 yaşımda ancak dogru düzgün bir doktorla karşılaşabildim neticede. Serap Saygıya muayene oldum aynen asistanının dediği gibi kadın bana çok kolay tedavin şeklinde yaklaştı. Şaşırdım oysa ne doktorlar eskitmiştik. Beni uzun süreli video-eeg monitorizasyon odasına yatışa aldı. Nöbet geçirene kadar orada izlenmede kaldım. Kamera ve eeg çekimi eşliğinde. Kullandıgım ilaçlar da azaltılarak 7. günde nöbet geçirdim. Hacettepe kuruldaki doktorlar olarak inceleyip 1 ay sonra sağ temporal lob bölgesinden ameliyat olmama karar verdiler. Ameliyat oldum 25 temmuz 2003 te. Benim için dönüm noktasıydı. 1 yıl boyunca her 3 ayda bir kontrole gittim hiç bir şeyim yoktu. 1 yılı atlattıktan sonra kullandıgım 2 çeşit ilaçtan birinin azaltımını yaptık. 1 yıl da o şekilde bekledik. 3 yılda diğer ilacın azaltılabilecegi ancak riskli olabilecegi vücudumun ilaca senelerce alışık oldugunu söyledi doktorum. Ama ben biran cılgınca aldıgım kararla boşuna ameliyat olmadım risk neyse ney ilaçtan kurtulmak istiyorum dedim. Diğer ilacı kestik son 1 aylık süreçte çeyrek doz ilaçtayken tekrar nöbet belirdi. Üstelik daha farklı olarak. Bu kez nöbetler uykuda sabaha karşı saat 4-6 arasında ortaya çıkmaya başladı. Serap hanımın dediği: beyinden bir bölüm alındı demek ki ilaçlardan sonra seni uykuda yakalıyor şeklinde açıklama yaptı. Öğleğin alacagım ilacı dahi akşama aldı gece olan nöbeti engellemek için ancak önüne geçilmedi. Ben tekrar 2 kez uzun süreli video eeg odasına yatışa alındım. Tarih 2010 agustos. Orada nöbet sonrası alınan karara göre 2 aşamalı bir beyin ameliyatı daha geçirmem yönünde kurul karar aldı. Şuan işimi ameliyat sonrasını detayları düşünüyorum. Ameliyattan korkum yok sadece kendimi buna ayarlamam gerekiyor çünkü maddi olarak insandan yeterince bir şeyler götürüyor. Bana önerilen beyin cerrahı da Nejat Akalın. Ben ilk ameliyatımı geçirirken Nejat bey bu denli Hacettepede başarılı olarak anılmıyordu. Oğuz çataltepe beyin ameliyatımı yapmıştı. Şimdı Nejat beyle görüşmek gerekcek. Bütün bunları anlatmam sadece insanlara epilepsi kimseyi engellemesin hayattan alıkoymasın diye düşünmemdendi. Çünkü ben ameliyat olup 3 yıl nöbetsiz yaşarken bir çok kişiyi Serap hocaya götürdüm. Götürdüğüm bir bayan hastanın yaşı 24 tü ve memleketinde dışarı dahi çıkmaksızın yaşamını sürdürüyordu. Ben ankaraya geldiler onları karşıladım. Hastaneye götürdüm. Onları karşıladıgımda kızın babası oldukça şaşkın kızım sen tek mi geldin dedi. Ben de şaşırarak evet, ne oldu ki dedim. Cevap ; biz kızımızı küçücük köyde dışarı çıkarmayız gören olmasın diye o sebepten şaşırdım şeklindeydi. Oysa ben nöbet de geçirsem düşüp kalkıp araba çarpacak da olsa büyük bir şehirde öğrenimimi sürdürecek şekilde yaşamıştım. Bunlardan bahsettim o kişiye de. Siz kimse görmesin diye eve kapattınız kızınızı ne elde ettiniz. Ben nöbette geçirsem okudum öğrenimim tamamlandı ayrıca ruhen daha iyiyim ben eve kapatılmış olsam 2 kat hasta olurdum dedim. Şahıs yanlışını anladı geç de olsa... Umarım böyle ailelerle karşılaştırmaz allah hiç bir epilepsi hastasını ve hepimize şifa verir. Hoşçakalın..

karabaşotunu kullandınızmı

ibrahim saraçoğlu tv deki programda epilepsi hastalarına karabaşotunu önerdi vede soyadan yapılan e vitaminini doğal olanı sentetik olanı değil 1 kutu kullanıp 1 hafta veye 10gün ara verip 1 kutu daha kullansınlar bazı sıkıntılarından kurtulurlar dedi. ben daha önceden karabaşotunu ilk yaptığımda uygularken kafamın içi karma karışıktı unutkanlık gce korkulu rüya vardı acaba zarar veriyormuyum diye düşündüm fakat bitince zihnim duru oldu strese karşı çok iyi tahminimce takıntısı olanlara karşıda iyi şu ara yine kullanıyorum kafa karışıklığı unutkanlık yok e vitaminide kardeşime aldırdım balık yağından yapılanı almış baktım kağıdına norolojik hastalıklardada kullanılıyor bu e vitaminini ne zaman yutmak lazım onu söylemedi geçmiştedede balık yağını kullanmıştım. ibrahim saraçoğlu genelde beyin için olanları havuç suyu karabaşotu gibi akşam yatmadan önce için diyorbende yatarken susuz alıyorum karabaş otunu yarım saat sonra içiyorum sizlerede geçmiş olsun kolay gelsin

selam arkadaşlar annem epilepsi idi ben 6yıl önce yakalandım oglum 9yıldır hasta bizde genetik galiba ben şunu gördüm karışık vitamin hapları var spradyn megraydn gibi kulandık annem rahmetli oldu. fakat oglumda bende kurtulduk ama ben tril 200 oglum depakin 200 kulanıyoruz vitaminle birlikte faydasını görüsünüz inşallah

Ben önceleri lamictal ilacı dışında tegretol cr ilacını içiyordum. fakat tegretol ilacı her ne kadar azaltsada rahatsızlığımı kafamın içini çok rahatsız ediyordu. Ne zaman ki tegretol yerine depakin crono ilacını kullanmaya başladım o zaman kafamın içi rahatladı. Ayrıca depacin crono ilacını kullanmaya başladıktan sonra 2 - 3 ay arası kadar seyrekleşme oldu rahatsızlığımda.

merhabalar, ben de bir epilepsi hastasıyım ... bu arada 1000 çeşit epilepsi çeşidi olduğunu biliyormuydunuz... benim için kötü haber ben bu çeşitlerden en az bulunan ve dünyada sadece 6 ailede olan beyincikteki lekelerden dolayı kriz geçiriyorum sinir sistemine okadar yakın ve toplu iğne başının 10.000 1 kadar küçük olması nedeni ile ameliyat şansım yok.. hatta dr.göre benim şu an yürüyor ve konuşuyor olmam bile mucize.. ırsi bir rahatsızlık ailede 2 kişide var benimki biraz daha ağır her kriz sonrası 1 gün kendime gelmek için istirahat etmem gerekiyor. anlayacağınız artık çalışamıyorum. dr. çok iyi ve bence bu alanda tek.. PRF.DR.ESAT EŞKAZAN

Üst Alt