Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi olan kim var?

arkadaşlar çok geçmiş olsun allah şifalıgınızı versin benim babamda epilepsi dediginiz sara yani,arada bi kriz geliyordu kendinden geçiyordu,bu rahatsızlıgı babam adana balcalı hastanesine gitti orda bi kaç ilaçlar verildi ve geçti çok şükür bi 5,6 sene bişeyi yoktu ama fazla sürmeden felç geçirdi tansiyondan dolayı,arkadaşlar araştırın geçici bi rahatsızlık die biliyorum inşallah allah yardımcınız olur..

Selamlar...
Bende kronik epilepsi hastasıyım 7 yıldan beri..
Teril 4oo mg kullanıyorum.İlacımı düzenli kullandığım sürece nöbet geçirmiyorum şükürler olsun.bırakırsam ilacı 10 gün içinde geçirmeye başlıyorum...
Moral çok ama çok önemli...
Herkese acil şifalar diliyorum...

Bende de epilepsi var arkadaşlar;
Epilepsimin nedeni 2 yaşında amacamın beni havaya atıp beni tutamamasından kaynaklanıyor. Tutamadığı için yere çakılan kafam, beynim de yara izi oluşturdu. Bu beyin de ki ara izi de epilepsiye neden oldu.

2 yaşımdan yani 1987, 1987 den 1997 ye kadar hiç bir nöbet olmamış. 1997 de tekrar başladı. tabi ki ben 1997 den geldğini farkettim. 1997 den 2004'e kadar ilac tedavisi gördüm. Kullandığım ilaçlar (karbalex retard - convulex ve en sonuncusu tegretol cr 400) bu ilaçlar nobeti azalttı ama nöbet şekli değişmedi. tekrar düşüp yerlere çakılıyordum.

Cerahpaşa da Prof. Dr. Çiğdem Özkara ilacların bir etki yapmadığını tesbit etti ve ameliyata karar verdi. Ameliyattan sonra tekrar çok nadir, nöbet geçirmiyorum diyebilecek kadar nöbetler azaldı. Olan nöbetler de de düşme veya bayılma olmuyor sadece bir anlık kendimi kaybediyor, konuşamıyorum ama ne yapıp ettiğimi gayet iyi biliyorum.

kendi durumuma dayanarak söyliyim ki epilepci geçici değil..

Bende de Epilepsi tanısı bulunmakta.

9 yaşından beri epilepsi bulunmakta ve halen epilepsi hastalığım devam etmekte. Bende ayakta düşme yada bayılma olmuyor. Önceleri değişik nöbetler geçiriyordum. Anlatması telafuz etmesi zor oluyor. Ama hasta kayıtlarımında nöbetlerimin nasıl geçirdiğim yazmakta. Şimdi olan nöbetlerimi anlatayım.
1- Dalgınlık oluyor. 15dk- 2 saat arası olduğu oluyor.
2- Nefes alamama yani denizde boğuluyormuşun gibi oluyor.
3- Kötü bir nöbet ama kısa süren ve ard arda devam eden sekonder nöbetler. Kendini kasma, ne yaptığını bilememe, oturuyorsan ayaklarını yukarı kaldırma, ellerini sıkma, terleme oluyor ve çok sarsılıyorsunuz. Bilinç kaybı, etrafda dengesiz hareketler, bu nöbetleri dahada sayabilirim. vb.

Şuan kullandığım ilaçlar, lyrica, tegretol, kepra, 2006 yılında vagus nerve similator ameliyatı geçirdim. Göğsümde vagus pili ve deri altından geçirilerek vagus sinirine bağlantı yapılarak, 3 dk çalışmaz ve 30 sn çalışan bir cihaz. vagusa elektrik veriyor ve beyine kadar ulaşıyor. Faydasını çok görmedim. Şimdi yeni bir ilaç çıkmış vimbat diye bir ilaç, yurt dışından getirerek denemeyi düşünüyoruz.

Allah hepimize şifa versin.

ben epilepsi hastasıyım 22 yıldır size nasıl yardımcı olabilirim

Arkadaslar, 12.2011 de 3 yasindaki oglum sabah uyandiginda yere dusup nobet gecirdi, hastahaneye kaldirildiginda EGG sonuclari doktorlar epilepsi tanisi koydular, Yarin insALLAH  MRa girecek, Mr sonuclari daha detayli oldugu icin epilepsinin nedenide sonuclanabilir. Edindigim bilgilere gore ALLAH korusun insALLAh oyle degildir ama baska beyin hastaliklarida epilepsi olarak kendini gosteriyor. Onun icin muhakkak cocuklarinizi veya epilepsi hastasi olan kim varsa epilepsi uzmanina gostermeniz gerekir. Ve eger cocugunuz veya epilepsi hastasi kim ise, nobet geciriyorsa bu nobetlerin 4 en fazla 5 dakikadan fazla surmemesine dikkat etmeniz gerekir.. STESOLID diye siringa icinde bir ilac var, doktorlarin bunu size veremsi gerekir, ambulans gelene kadar eger cocugunuz 4-5 dakikadan fazla nobet geciriyorsa ve durmuyorsa 5. dakikdan donra bunu cocuk daha kucukse popusundan veriyorsunuz, buyuk ise, ona gorede doktorlar baska bir ilac veriyorlardir. Bu tur hastaliklari cok ciddiye almaniz gerekir, ve ilaclarini duzenli bir sekild evermenis gerekir.. Su an dunyada en cok kullanilan ilac ise gunluk aldiklari ilac ORFIRIL adli haplardir. Benim cocugum 12. ayin 23undne itibaren 8 defa ambulans geldi eve, ve hala su an duraklamalar oluyor, genellikle uyandigi zaman duruyor veya dizlerinin ustune dusuyor.. bir ay Orfiril ilaclarini kullandiktanm sonra tekrar nobet gecirdigi icin ORFIRIL ilacina ilaven doktorlar LAMICTAL adli ilacid averdiler, onunda duzenli kullaniyor.. ama hala tabiki ne kadar nobet gecirmesede surekli durakliyor ve dusuyor.. Size onerebilecegim bizim en yakin zamanda ziyaret etmeyi dusundugumuz bir doktor var , ben Norvecte yasadigim icin gelmem biraz zorlasti, Mr ve butun sonuclari aldiktan sonra muhakkak gostermek isterim bende cocugumuProf.Dr.Kalbiye YalazAdres : TunalıHilmi Cad. Buğday Sokak Kozlar İşhanı 6/34 Kavaklıdere-ÇankayaTlf : 0.312.428 60 96

Arkadaslar Bence yazdigim doktorla muhakkak gorusun, kendisi amerikada yasiyor epilepsi uzmani, ama su an Turkiyede, arada bir geliyormus randevu alin ve gidin, Ankarada.. Bize cok onerdiler ve Turkiyedede epilpside en bilgin Prof.Dr.Kalbiye Yalaz.. ALLAH hepinize sif aversin insALLAH. ALLAH yardimciniz olsun.

Merhaba arkadaşlar bende epilepsi hastasıyım 1992 yılından beri ilaç kullanıyorum yaşım 34 ben bu hastalıgı 5 yaşında iken attan düşme sonucu beyin hücrelerinin deformasyonu sonucu edinmiş bulunuyorum ALLAH hepimize şifa versin arkadaşlar acaba bu ömss da biz epilepsi hastaları zihinsel problemli arkadaşların gurubundamı sınava dahil edilecegiz bilen varmı

babam epilepsi hastasıydı allaha şükür bu sene olan testlerde eseri görülmemiş. herkes kurtulur umarım.

Arkadaşlar,
25 yaşındaki erkek kardeşim yaklaşık 4 ay önce meningoensefalit rahatsızlığı geçirdi. Günlerce yoğun bakımda koma durumunda yattı. Tedavi sırasında hastalığa bağlı olarak epilepsi nöbeti geçirmiş. Çok şükür, meningoensefalit hastalığını kısa sürede hiçbir hasar kalmadan atlattı; ancak tekrar nöbet geçirebilir diye antiepileptik kullandırdılar. Hiç nöbet geçirmediği için her 30 günde bir ilacın dozunu azalttılar. Şu an, günde bir kez yarım olarak Tegretol alıyor.
Doktor, herşeyin normal göründüğünü, ilacı 30 gün sonra tamamen kesmesini, işine dönüp araç kullanabileceğini ve artık kontrole gelmemesini söylemiş.

Kardeşim, epilepsiden kurtuldu gibi görünüyor. İnşallah tekrar nöbet geçirmez.

Tüm hastalara şifalar dilerim.

Çatlak sistem o duruma dikkat edin bende medullablastoma opere sonuıcunda baygınlık dönemim olmuş depakin kullanmıştım bir müddet sonra baygınlık olmayınca zamanla doktor kontrolünde azaltıldı ve sonunda da doktor ilacı kesti. 1 yıl sonra yeniden baygınlık geçirdim ve ilaca yeniden başlamak zoruında kaldım.Yeni doktorum Ankara da Ersin TAN ilaç kesiminin yanlış olduğunu syledi ben sürekli kullanıyorum.Bilemem hastalıklarla alakalı da olabilir ama dikkatli olun lütfen...

Bende bebekken halamın kucağından düşürmesi sonucu epilepsi ile tanıştım. Hala da bu illeti çekiyorum çok şükür eksi zamanlara göre daha iyiyim tabi ama uzun süre Trileptal 600 mg kullandım ama en sonunda bıraktım iyice sersemletmekten başka bir işe yaramıyordu. şimdilerde daha iyiyim. ama hala arada bir baş dönmesi oluyor en kötü yanı ise hafızada oluyor tabiki bazen basit şeyleri bile hatırlamak zaman alıyor.

Epilepsi hastası olanlar....

merhaba ben yaklaşık 3seneden beri epilepsi hastasıyım.çeşitli ilaçlar kullandım değişik dr.gittim ancak hepsi ilaç tedavi verdi ancak sorunum şu ki nöbetlerim sadece uyku esnasında oluyor.bu hastalığı taşıyanlar benimle irtibata geçebilirlerse düşüncelerimizi paylaşabilirsek çok sevinirim.birbirimize faydalı olabiliriz..

merhaba benim de başım epilepsi ile dertte 10 senedir... benimde düşme sonucu beynimde kütle oluşmuş ve bu nöbet geçirmeme neden oluyor. ilk başta trileptal kullanmaya başladım önce kasılmalı nöbet geçirirken ilaçtan sonra şekil değiştirdi şimdi sayıklama ağız şapırdatma şeklinde oluyor... benim sorunum şu ki 3 4 sene önce falan necmettin pamir e gittim daha önce hiçbir doktor ameliyat demezken bu bana ameliyat dedi. o zaamn okuyordum ve istemedim.. temmuz gibi cok iyi bi doktor oldugunu duyarak ugur türe ye gittim. o da ameliyat dedi.. ama ameliyat cok maliyetli riskli de ama ugur türe ameliyat olman lazım yaparız dedi.. şuan parasını karşılayamayacak durumda oldugumuz için kredi cekip olacagım eger olursam.. ailem bana bıraktı istersen ol dediler.. ama ne yapacagımı bilmıyorum çok kararsızım.. lütfen bana yardımcı olurr.. bi fikir bi akıl verin nolurr..:(:confused: buraya her zaman giremem mail atarsanız yada eklerseniz cok sevinirim.. derya.dz@hotmail.com

Selam arkadaşlar, bende de Epilepsi tanısı bulunmakta. Ensefalit sonucunda bu hastalık olmuş bende... 2yıl önce başladı bu hastalık ve nöbet 5aydır olmuyor çok şükür... Tegretol sabah 200mg bi tane 400mg bi tane akşam 2 tane 400mg kullanılıyorum... Çok kullandığımdan ve aynı saatlerde kullandığım için sanırım nöbet olmuyor... Mersin Üniversitesi Yr.Doc.Dr. ARDA YILMAZ doktorum... Yakında olanlara da yardımcı olur umarım...

epilepsi belirtisi nelerdir?bayılmalardan sonra bayıldığınızı hatırlıyormusunuz?başta iğne batması gibi bir ağrı oluyormu?

ayshe;

Çok geçmiş olsun arkadasım...

Yardımcı olun

Öncelikle merhaba.

22 yaşındaki ablam doğuştan epilepsi. Artık ailecek dayanamıyoruz.Tedavisini bilen ve ya nöbetleri durdurabilecek doktor vb. bilen biri varsa lütfen bana ulaşsın... :(

Geçmiş olsun.. istanbul Cerrahpaşa da prof.doktr naci bey var. ablanı ona götürmeni tavsiye ederim. benimde nöbetlerim oluyordu. teşhis koyulamadı. daha önce nere gittiysem psikologa yönlendirdiler. ama naci bey sorunu sadece uykuda yapılan ekg ile buldu. şiddetle tavsiye ederim.

mb21;

Epilepsi belirtilerim ellelerimin uyuşması ve sonra bayılmam dün akşam 6 aydan sonra tekrar oldu... Bayılmadan sonra bayılmamla ilgili ve öncesini hatırlamıyorum malesef ama ağrı olmuyor veya hatırlamadığım için olmadığını düşünüyorum...

Bursadan epilepsi hastaları kimler var?

Arkadaşlar Bursa'da epilepsi hastaları olarak birbirimizi hiç tanımıyoruz bir araya gelmeye tanışmaya ne dersiniz.?:) GÖRÜŞEBİLECEĞİMİZ BİR YER ÖNERİN OLMAZMI????

Bu rahatsızlıkta en dikkat edilmesi gereken husus ilaç tedavisine başlandığında dozların neredeyse dakikası dakikasına her gün aynı zamanda ve atlamadan alınmasıdır. Çünkü dozları düzensiz kullanmak veya atlamak ilacın sağlayacağı faydayı etkilediği gibi sıkı bir düzen takip edilmemesi rahatsızlığın “ilaca dirençli epilepsi”ye dönüşmesine neden olur. İlaca dirençli epilepsinin ise tedavisi ömür boyu sürebilir. Bu hastalık için bir çok ilaç üretilmiştir. Bunların en çok kullanılanı Eptantoin olmakla beraber doktorunuzun vereceği diğer ilaçlarında faydasını görmek istiyorsanız düzenli kullanmaya dikkat edin.
Bu rahatsızlıgın tedavisi imkansız değildir. tedaviyi imkansız hale getiren bu ilacı kullanan kişi veya kullandıran ebeveynin ilacın düzenli kullanılmasına dikkat etmeyip "Dirençli Epilepsi" haline getirmeleridir. Düzenli bir ilaç tetdavisinin bera düzenli beşlenmeylme, Tv Bilgiksaayar izlemede dökkatli olunması olumlu sonuc verir.:)

Epilepsi uygun ilaç tedavisi (kullanım dozuna, çok düzenli ve atlamamaya çok dikkat ederek) ile birlikte epilepsiyi tetikleyen unsurlardan hastanın uzak tutulmasıyla (aşırı tv seyretmek, beslenme düzeni bozukluğu, aşırı yorgunluk, uykusuzluk ve üzüntü) iyileşmesi mümkün olan fakat ilaç düzenine dikkat edilmemesinden dolayı İlaca Dirençli Epilepsiye dönüşmesiyle ömür boyu sürebilen bir hastalıktır. Asla normal bir hayatı olmayacağı kanısına kapılması hasta için en zararlı unsurlardan biri olan üzüntü ve sitresi beraberinde getirdiğinden hasta kendi bacağına kurşun sıkmış olur. Asla iyileşmeyecek bir hastalık olduğu kanısı zaten toplumda yerleşmiştir, birde hasta yakınları ve hastanın kendisinin bu kanıya kapılması ömür boyu bu hastalıkla yaşamasına sebep olmaktadır. Asla tedavisi veya iyileşmesi mümkün olmayan bir hastalık değildir.

myst13;
Şu an itibariyle bir çok epilepsi hastasından çok daha şanslısınız. Bu hastalık düzenli ilaç kullanımı (gerekirse telefonun alarmı) ve krizi tetikleyen unsurlardan ( aşırı tv, aşırı uykusuzluk, açlık, sitres ve üzüntü) uzaklaşarak rahatlıkla kurtulabileceğiniz bir aşamada; "artık kriz geçirmiyorum" diyebilmeniz için en az altı geçmiş olması gerektiği gibi bu sürenin sonunda kullandığınız ilacı doktorunuzada danışarak düzenli bir şekilde azaltmaya başlamanız gerekir. Yavaş yavaş azaltarak ilacı kesmezseniz en başa dönersiniz. Böyle bir yol izleyerek epilepsiden kurtulmak için her şeyini vermeye hazır bir çok epilepsili olduğunu unutmayın ve bu fırsatı değerlendirin. :confused::confused::eek:

Dünyam başıma yıkıldı. epilepsi başlangıcı olduğunu söyledi doktor.

Kış ayında yan etkileri olan bir hap kullandım 1ay kadar. Hemen arkasından sık sık dejavu (bi anı daha önce yaşamış gibi olma hissi) başladı. Normalinde 2 3 saniye süren bu olayı ben 30 35 saniye içinde yaşıyorum ve kalbim deli gibi atıyor , bilincim açık oluyor ama hiç bir şekilde tepki veremiyorum konuşamıyorum donakalıyorum. Daha çok uykuya dalarken ve uyandığımda oluyor. Hemen arkasından mide bulantısı ve kusma oluyor ve geçiyor... İlk nörolojiye gittiğimde eeg ve tomografi istedi. Sonuçlarım normal çıktı , diğer ilaca bağladı zaten çok yan etkileri olan bi ilaçtı. İlacı kestim. Her şey normal giderken 2 ay sonra yeniden aynı duruma girdim. Tabi o duruma girince 4 5 gün boyunca hep tekrarlıyor. Sonra önemsemedim. 3.e tekrar olmaya başladı bugünlerde 2gün önce yine aynı doktoruma gittim mr ve uyku akt. eeg ,istedi. Sonuçların normal çıksa da epilepsi tedavisine başlatıcam dedi. 2gündür sürekli ağlıyorum , psikolojim bozulmuş durumda yemek yiyemiyorum konuşamıyorum uyuyamıyorum çok kötüyüm :(

çok geçmiş olsun allah kolaylık versın bence takma kafana bu kadar bende düğünüme bir hafta kala doktor lenfoma hackıng hastasısın dedı kemoterapiye başlamamız lazım dedı duğunumu boğazım şiş bir sekılde yaptım ayın 2de son kemoterapiye gitcem 1 yıldır nerdeyse ewde yatıyorum bunada çok şükür

Seni cok iyi anliyorum kardesimm alismak zor kac yil gecmesine ragmen ben daha alisamadimm. Ama aglamak sadece seni yipratir. Bu cozum degill herseyden once bundan sonra kendine daha iyi bakman gerek. Ne olursa olsunnn Cunku malesef hersey nobeti tetikliyor hem kalici oldugu kesin degildir belki duzenli tedaviyle atlatma sansinda vardir belkii boyle dusunnn maleseffff benim kalici ve omur boyu kisaca uzme kendini beterin beteri var diyorumm

CANONURCAN21;

Sizin sonuçlarınız da kesin tanı konulmuş muydu ? benim normal eeg ve tomografide bir şey çıkmadı. uyku akt. eeg ve mr istedi doktor. :(

ben kendim 22 senedir bu hastalıkla mücadele ediyorum.2000 yılına kadar nöbetlerim gece oluyordu. Ondan sonra özel bir hastaneye gittim tedavi süreci asıl o zaman başladı. İlaç olarak KARAZEPİN ve EPİX kullanıyorum.Düzenli kullandığım zaman hiç nöbet geçirmiyorum. fakat bir kaç kez unuttum zaman parsiyel nöbetler başlıyor. İlaç düzeyini sürekli kontrol etmek lazım. Doktorun tavsiyesinden çıkmamak lazım

hiç korkma bende 9 yaşından beri epilepsivar şuan 23 yaşındayım bildiğin en iyi doktora git zaten mutemelen depakin 500 lük kulanıyoyusundur yanında ek ilaçlar yane bide karaciğerine dikat et benden tavsiye

ben epilepis engellisiyim 21 seneden beri. Dokuz eylülde tedavi görüyom ama ameliyatı PAU DE YAPIYOR BEN PAU DE 3 BEYİN AMELİYATI OLDUM.OYÜZDEN SEN DENİZLİDESİN SANŞLISIN.

Merhaba, oglum dogumda oksijensiz kaldi doktorumuz en basinda potansiyel bir epilepsi hastasi oldugumuzu soylemisti:( 9 aylikken tanistik epilepsi ile ve hemen tedaviye basladik. Igne ve ilac tedavisi goruyoruz ve ilk igneden sonra nobetlerimiz durdu tabi hala tedavimize devam ediyoruz. Doktorumuz nobetleri hemen durdurmamiz gerektigini soyledi yoksa omur boyu hastayiz dedi. Bizi nasil bir gelecek bekliyor?

Üst Alt