Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Epilepsi olan kim var?

Herkese geçmiş olsun acil şifalar versin ben 17 yıldır çekiyorum karazepin 500 ve gabapentin 1000 kullanıyorum emekli olunca ameliyat olsam emekliligi me zararı olurmu tekrar rapor isterler mi

slm arkadaşlar 2013 yılında mr sonucu epilepsi teşhisi konuldu ancak bendeki hastalık dalma nöbetleri şeklinde oluyor o yüzden kimseye dikkatli bir şekilde bakamıyorum şu an kullandığım ilaç tegretol 400 mg cr kullanıyorum günde iki defa

epilepsi ameliyatı cok zor tehlikeli bir ameliyattır çok ileri derece değilse tavsiye etmem bende epilepsi hastasıyım bende demiştim ameliyat oluyum diye ama yaşama ihtimali az olan bir ameliyat

Epilepsi ameliyatı

gökyüzü12

Çok zor bir ameliyat değil ben hastanedeyken ameliyat günü salı ve perşembe idi o gün lerde günde 2-3 kisi ameliyat olurdu.Onemli olan hasarlı bölgenin iyi belirlenmesi.Nokta atışı ameliyat yapılıyor.Hasarlı bölgenin tespiti 6- 7 ay bazen 1yıl sürüyor.Sadece kafatasından tespit edilen bölge kadar açılıyor.Yani iyi bir doktor ve ekibi bu hastalığı yok ediyor.Ameliyatı tavsiye ederim çünkü kimyanız degisiyo kendinize güveniniz geliyo kafanız daha iyi çalışıyo.Zaten epilepsili olmakta riskli başınıza ne zaman nerde geleceği belli değil.
Geçmiş olsun

valla keşke öyle olsa çok isterdim benim epilepsi çok riskli bir bölgede ve doktoru bulmak önemli dediğiniz gibi

bu dediğiniz doktor ve ekibi nerde ve hastane nerde bilgi verebilir misiniz?(benim için önemli)

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi.prof dr serap saygı .İnternetten telefonunu alıp randevu alın.Ancak cok dolu oldugu için bazen randevuyu 2 -3 ay sonraya verebiliyor.özel muayene hanesinde muayene ediyor.Daha sonra hastalığınıza göre önce ilaç tedavisi uyguluyor cerrahi bir durumunuz varsa ameliyat için testlere başlanıyor.Hemen ameliyat olurum psikolojisi ile gitmeyin.

şahsi görüşüm eyer ilaçlar nöbetleriniz konturol altına alabiliyorsanız yani nöbet olmuyosa ilackullanmayı tavsiye ederim amaliyat benim için bir kumar ya nöbetlerim geçmesse o yüzden 1998 yılından beri epilepsi hastasıyım ilaçlarımı kullandım sürece bir sıkıntı yok bütün sosyal aktifiterimi yapıyorum

anladım teşekkür ederim saolun

gerek kalmadı %80 oranda geçmiş dün ögrendim doktorumdan saolun insallah allah benim gibi olan herkeze şifasını verir ...

epilepsi olup çalışan varmı aramızda ???

Epilepsi olup çalışan çok insan var epilepsi çalışmak için bir engel değil

bende engel demiyorum bende çalışıyorum maksat çalışan arkadaşların işyerindeki sıkıntıları artıları ve eksileri paylaşmak ve birbirimize yardımcı olmak

tegretol benim bi işime yaramadı. Epixx ve lamictal çok işime yaradı. ama doktor bana %40 engelli raporu vercek nöbetlerin sıklığından dolayı. ama almak istemiyorum. almıcam da. elimde engelli belgesiyle elektronik mühendisi olamam. ekpss ile de kadro açılmıyor zaten.2 yıldır işşisizm. ve çok da iyi programcıyım. çocukken program yazıyordum. ama gel gör ki , epilepsi oldum o yüzden askerlikden muaf oldum diince beyinsiz işverenler işe almıyorlar.... böyle sistemin ben

slm öncelikle çok geçmiş olsun epilepsiyi saklamanız veya işverenden saklamınızın ve rapor almamanız sizin için hiç bir faydası yok ama siz rapor alırsanızız size faydası olur zararı olmaz hersene ekpss sınavları oluyo kurumsal firmalar engelli personel alımında ünüversite mezunlarını genelde tercih ediyo benim çalıştım şirkette bile 2 arkadaş var bilgi işlemde çalışan ve bu arkadaşlar engelli kadrosundan işe girdi birde işverenler artık engelli personel tercih ediyo çünkü bu devlete olan maliyeti düşürüyo bence siz raporu alın erken emekli hakınız var ve bunun gibi bir sürü hakkınz var

Merhaba bende epilepsi hastasıyım.rahatsızlık 2015 yılındahamileliğim sırasında çıktı . Doğum sonrası gamma knife oldum büyümesiniönlemek için .haziran ayından bu yana ara ara nönet geçiriyorum. şuan epdantion100 mg kullanıyorum akşamları yatmadan önce 3 adet . Son 3 haftadır. Iyiyim çokşükür.
uykusuzluk sitres ve vitamineksikliği hastalığı tetikliyor ne yazık ki bilginiz olsun istedim.

çok geçmiş olsun evet sitres yorgunluk aç kalmamak birde hastalınızı fazla kafaya takmayın çünkü düşündükçe stres yapıyo o yüzden relaks olun :)

bende epilepsiyim.2000 yılında iş kazası sonrası başımı çok şiddetli çarpmam sonrası başladı..geçen sene emekli oldum.daha önce olabiliyordum ama işveren gönderene kadar ayrılmak istemedim..sonrasında iş bulamam pişman olmak istemedim ama işveren en son emekli olmam konusunda ısrar edince oldum..ben olmasam zaten çıkaracaklardı.ve tahmin ettiğim gibi nereye gitsem epilepsi diye geri çevriliyorum..bazeninsan doluyor..isyan etmek istemiyorum.rabbim bize belkide sınav ama insanız işte...rabbim affetsin..sonuç olarak iş bulamıyoruz..

slm öncelikle emekliliniz hayırlı olsun bende epilepsi hastasıyım emekli oldum ve başka biryerde çalışıyorum ve iş ararken tabiki işveren epilepsi oldumuz için işe alırken tereddüt ediyo ama epilepsi oldumuz için çalışmıcaz deyiliz işverenle görüşmeye gittinizde rahatsızlınızı anlatın nöbetinizi anlatın çünkü işe alan kişide bilinçsizler birde referanslarınızı yazın vede referans yazdınız kişiye de söyleyin sizi referans yazdım yardımcı olun diye çünkü işveren bizim gibi durumda kişileri ömceki iş yerinden bilgi alarak alıyo genelde birde yılmayın arkadaş hemen pes ediyosunuz önemli olan zoru başarmak kolayı herkes başarıyo inşallah en yakın zamanda iş sahibi olursunuz allah yardımcınız olsun

arkadaşlar epilepsi hastalığı çok önemli bir hastalıktır. Ciddiye alınmalı ve bu hastalıkla yaşamayı becerebilmek önemlidir.Ancak hastalığı pek ciddiye alınmamalı bence

Epilepsi hastaları ketojenik diyet ile bu hastalıktan kurtulabiliyor biliyor muydunuz?

Oğlum 3,5 yaşında ve 3 kez nöbet geçirdi. Lev-end isimli
İlaçı kullanıyoryz. Benim sormak istediğim büyük olmadığı için atakların ne zaman geleceğini anlayamıyoruz işimi bıraktım gözüm sürekli üstünde. Nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum. İlen ilaçlar ne kadar sürede nöbeti durdurma potansiyeline sahip acaba bilgisi
Olan var mı

Dilbermiraç
öncelikle çok geçmiş olsun allahım inşalla aciil şifasını verir bende epilepsi bazı epilepsi ilaçları var 1 haftada etkisini gösterir bazıları var çocunuzun epilepsi türene göre deyilidir hiç etki göstermez onu zamanla anlarsınız bu zaman dedimiz en fazla 1 ay birde size tavsiyem epilepsi teşhizini her noroloji doktoru iyi koyamıya koyamadı gibide doğru teşhizi ve ilacı vermiyo bunun için dalında uzmanlaşmış doktorları tercih edin çok iyi araştırın iyi tarafıda küçük yaşda bazı hastalar küçük yaşta atlada biliyolar ergenlik döneminde bu rahatsızlı atlatan çok kişi var dedim gibi epilepsi ve noroloji dalında uzman doktor tercih edin allah yardımcınız olsun acil şifa versin

Gülo34
kurtulan varmı 30 dan fazla nöbet çeşidi var bu hangisine etkili ama denemekte fayda var

@fener bu diyet için Facebookta bi grup kurulmuş orada okudum nöbetleri tamamen bitmiş ilaçlarda zamanla kesilmiş ama bu diyet hangilerinde etkili bilmiyorum bide herkese uygun değilmiş bu diyet nöroloji kardiyoloji ve metabolizma birlikte yürütüyorlar bu diyeti biz daha uygunmuyuz bu diyete ona bakılıyor

@Selma Düzen evet kızım 3 tane ilaç kullanmasına rağmen kurban bayramında nöbet geçirdi

@Selma Düzen doktoruna ketojenik diyetten bahset denemek istiyorum de bakalım ne diyecek

Merhabalar tekrar. Evet oğlum daha öncesinde 5 kez ateşli havale geçirmişti. İlaç vermrmişlerdi. Ama bu kez olanlr malesef ateşşiz nöbet.

Ateşli Havalelerin ardından 8 kez eeg çektirdik hiç bişey çıkmamıştı. Malesef bu nöbetlerinden sonra eeg bozuk çıktı. 3 doktora ayrı ayrı gösterdim kesin teşhisi Koydular. Rabbim nerde var ise şifasını versin çok zor. İlaçlarını tam zamanında veriyorum umarım 19 kasımdaki Eeg mizde düzelme görülür. İzmirde konunun uzmanlarına götürüyorum. Son mr mızda çekildi

Onun sonucunu bekliyoruz. Hasta olanlara Rabbim şifasını versin inşallah. Hasta yakınlarınada güç versin. Hergün kalp krizi geçiricek gibi oluyorum çocuğuma baktıkça inanın çok zor.

ayshe

Ankara da kazan köyde bir hoca var üfleyince uçuruyor arkadaşım. yıl 2019 olmuş hoca batıl inanç maalesef devam ediyor. Senin sıkıntın beyninde psikolojik karabasan falan yok hepsi hayal dünyan kafanda kurup düşünüp yatıyorsun ve yaşamış olduğun negatif hayat seni bu hastalığın kucağına atıyor. Doktor hariç dini bilgilerle hareket etme doktorunun verdiği yol çizelgesinde git ha kendini namaz kılıp dua ederken mutlu ve huzurlu hissediyorsan devam et.

miğde koruyucu kullanan varmı gırp oldum doktor ilaçlarla beraber miğde koruyucu verdi peki epielpsi ilaçları kullanırken niye miğde koruyucu yazmıyolar anlamadım

Arkadaşlar nevralji için tegretol ilaç kullananınız varmı?

Eczanede sormaları lazım mideniz ilaçlara hassas mı diye bana doktor değil eczacı sordu lansör verdi

Lansör kullanman gerekiyo Eczanede soruyorlar ilaç verirken

Üst Alt