Yapmanız gereken ilk şey; Parlak ışıklı cihazlardan (Televizyon, bilgisayar, cep telefonu, playstation) uzaklaşmak mümkünse tamamen hayatınızdan çıkarmak olmalıdır; Uyku dengenizi mutlaka günlük 7 saatin üstünde tutun, yemek saatlerinizi aksatmayın ve düzene sokun tüm bunları yaptıktan sonra durumunuzda iyiye doğru gidiş olmazsa (ki mutlaka olacaktır.) Krizler sınırlı hale gelip git gide azalacaktır. Tamamen 6 ay kriz geçirmeden bir süre geçtiği aşamada ise uyku ve yemek düzeninden asla taviz vermemek şartıyla cep cep telefonu, televizyon, bilgisayar v.b. elektronik cihazları zururi olanları ölçülü olmak şartıyla parlak ışıktan maksimum sakınarak hayatınıza tekrar alın. Bütün bunlara rağmen krizler aynı şiddette sürüyorsa bir nöroloğa görünün ve ilaçları mutlaka düzenli kullanın maharet hangi ilaç sorusundan çok düzenli ilaç kullanmaktır. Geçmiş Olsun.....
Ben yedi yaşında bu illete yakalandığımda Kasılmalar, ağızdan köpük gelmesi, şuur kaybı ve bazen alta kçrm şeklinde 10-15 dakika süren krizler geçiriyordum. Hacettepe'den Fevzi Öztekin'le karşılaşana kadar ilaçlarımı düzenli kullanmada gevşek davrandığım için olumlu bir gelişme olmadı; fakat bu dr bana "ya ilaçlarını çok düzenli kullanırsın ve dediklerime uyarsın iyileşir yada ömür boyu sürünürsün" dedikten sonra:
1- ilaçlarımı hiç aksatmadım, (aksattığınız her öğün ters oranda etki eder)
2- Yorulmamaya özellikle zihinsel olarak yorulup bitkin kalmamaya dikkat ettim,
3- Kesinlikle uykusuz kalmadım,
4- Çay,kahve ve asitli içeceklerden uzak durup aşırı sıvı tüketmemeye dikkat ettim,
5- Bilgisayarla, Televizyonla, cep telefonuyla parlak ışığa maruz kalmamaya çalıştım,
6- Kesinlikle aç kalmadım,
7- Belki de ennn önemlisi moral bozan her şeyden uzaklaşmaya çalıştım, (çok zor oldu)
zamanla krizlerin şiddeti azaldı, eğitim hayatımı ön lisans diploması alacak seviyeye getirdim, yirmi yaşıma geldiğimde krizler artık 5-10 dakikalık şuur kaybı ve nadiren kasılmalar şeklinde ayda bir oluyordu, bir zaman sonra ki iş bulup çalışmaya kendi başımın çaresine bakacak kadar olmaya başlayınca krizler artık 2-3 dakikalık şuur kaybı şeklinde iki ayda bir oluyordu, Evlendikten sonra ise çok daha azaldı. En büyük moral kaynağım yedi yıl okul birinciliğinin ardından fen lisesini kazanarak beni onurlandıran oğlum oldu. Size tavsiyem yukarıdaki 7 maddede belirtilen şartlara eksiksiz uyun mutlaka iyileşme sürecine gireceksiniz ve dirençli epilepsinin direncinin kıracaksınız. Allah şifa versin.