Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Eshat] Menfaatlerin başladığı yerde dostluklar biter...

[SIZE=3]Hüküm

[/SIZE]​
[SIZE=3]Hükmün hüküm sürüyor hükmedilmeyen yüreğimde,[/SIZE]​
[SIZE=3]Bir hazanı andıran sonbahar mevsiminde,[/SIZE]​
[SIZE=3]Parke parke döşenmiş mozaik gibisin motiflerde,[/SIZE]​
[SIZE=3]İşlediğin sevginle bedenimde,[/SIZE]​
[SIZE=3]Baktığın gözlerinle hedefimde,[/SIZE]​
[SIZE=3]Hissettiğin yüreğinle çözdüğün kalbimde,[/SIZE]​
[SIZE=3]Bir diyardan, bir gurbete; seninle[/SIZE]​
[SIZE=3]Olmak vardı yekpare hayallerde,[/SIZE]​
[SIZE=3]Hicranlara baş kaldırmak vardı birlikte,[/SIZE]​
[SIZE=3]Ayrılıklara el sallamak seninle,[/SIZE]​
[SIZE=3]Silmek vardı geçmişi sebepsizce[/SIZE]​
[SIZE=3]Yok etmekti her şeyi kendimizce,[/SIZE]​
[SIZE=3]Yaşanmalıydı sevgimiz gönlümüzce,[/SIZE]​
[SIZE=3]Bir ömrün ızdırabı olmamalıydı çile,[/SIZE]​
[SIZE=3]Son söz bütün heyecanı ile[/SIZE]​
[SIZE=3]Seni seninle yaşamaktı sensizken bile,[/SIZE]​
[SIZE=3]Bekliyorum seni ecelle birlikte geleceksen de

[/SIZE]​
[SIZE=3]Eshat[/SIZE]​

bu güzel şiir için teşekkürler eshat...yüreğine sağlık...

eshad arkadaşım ne güzel dile getirmişsin herbiri bir cevher herbiri aynen benim duygularıma hitap eder.
bu güzel paylaşımların için teşekürler. iyiki varsınız...

Defne güzel yorumun için teşekkür ederim. Anlamlı olan herşey yüreğinde anllam bulsun..

----------

Teşekkür ederim canım güzel şarkı için.. Büyük bir keyifle dinledim. Her bir kelimesinde ayrı bir anlam yüklü olan şarkıyı... Bazen bir şarkı anlatır duyguyu, bazen bir şiirle anlam bulur sevgi, içinden kopan bir sevgi varsa ne bunun şekli önemli nede rengi...

----------

Değerli Adil bey teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. duygularınıza tercüman olabildimse bir nebzede olsa ne mutlu bana

[SIZE=3][/SIZE]

[SIZE=3]Bekliyorum seni ecelle birlikte geleceksen de[/SIZE]​

[SIZE=3]Eshat[/SIZE]

Eshat, hiç kimse için de ecelle gelmemeli sevgi;)
Bu kadar derin duygularla işlediğin şiirler için teşekkürler....

Ecelle gelmesi elbette temenni değil, orada bir vurgu kelimesi olarak kullandım sanırım biraz sert bir vurgu odu…:eek:

Şehri bu güzel yorumların için her şeyden evvel teşekkür ediyorum. Sevmek güzel ama sevgi yaşayarak güzelleştirmek daha da güzeldir. Ne ecel olsun sevgiler, nede ecelle gelsin gelecek sevgiler… :confused:

En güzel dostun yüreğinde güzel bir heyecan olarak bir duyguyu var edebilmek mutluluk vericidir...;)

Ben teşekkür ediyorum Züleyha.. Güzel yorumlarınla verdiğin destek çok ayrı bir güzelliktir.

----------

Bir ilkbahar sabahında çiçeklerle bezenmiş, yapraklarla yeşermiş, tertemiz su misali berraklığını içinde hissetmiş, o güzel havasını ciğerlerine kadar çekek yüreğine işlemiş, güneşin ışığındaki sıcaklığın şavkı yüzüne bir umut gibi vururken, çiçeklerin kokusu içindeki bütün hüzünleri alırken, heyecan dolu bir güne bütün dertlerden sıyrılarak başlarken, bir çobanın kuzularını severcesine şefkatle büyüttüğü, bir ağacın meyve vermek için dallarını rengarenk çiçeklerle donattığı, yemyeşil çimlerin üzerindeki papatyaların hayata heyecan kattığı, yüce dağların zirvesinden bembeyaz karların sularının eriyerek şırıl şırıl aktığı, o akan suyun insanın ruhunu rahatlattığı, içimden koparak gelen bir ateşin sanki bütün dünyayı ısıttığı, sana kendimi anlatmak için bütün cesaretimle yüreğimi topladığım bir günde başlamıştı bizim sevdamız.

En büyük heyecanların seninle başladığı, kalbimin senin aşkın için sevda ahengiyle attığı, umut dağlarının seninle aşıldığı, sevginin yüreğimde sınırsızca yaşandığı, bütün gururların bir kenara atılarak kamçılandığı, sevdanın yüreğimde tanımlanamaz bir duyguyla başladığı, sevgiye yüreğimde bir anlam daha katıldığı, ışık olup hayatımın aydınlatıldığı, rüzgâr olup bütün bedenimi kapladığı, yağmur olup iliklerime kadar ıslandığım, bulut olup hayallere tozpembe daldığım, bir gündü.

Bir yavrunun annesine muhtaçlığı, sevda şiirlerinin okunduğu, senden gayrı her şeyin ne varlığı ne yokluğu, bir katibin yazan kaleminin mürekkebindeki solukluğu, ulaşılmaz semada bir bulutun yumuşaklığı, Zühre gibi yükseklerdeki karanlığın parkalığıdır.

Aslında ikimizde aynı duyguları hissederek başladık sevda denilen sonunu bilmediğimiz meçhul yola… Kimilerine göre mutluluk vardı bu yolun sonunda, kimilerine göre ise çile, dert, kederin başlangıcıydı sonsuzluğa, böyle sarp kayaların meşakkatli çıkmazında… Biz herkesten farklıydık, yıkılmamaya kararlıydık, kopmamak adına dimdik duracaktık, bizim için aşılmayacak engel, yıkılmayacak tabu olmayacaktı, yollar ne kadar yokuş olsa da aşacaktık, bir uçurumun kenarında da olsa kavuşacaktık, bir ateşin korunda da olsa sevdamız alışacaktık, okyanusun en derin noktasında da olsa bizden kaçan o mutluluk bulacaktık… Sebep neden ne olursa olsun ayrılmayacaktık… Çünkü biz sebepsiz nedensiz sevdalandık…

İmkânsız bir sevdanın, olmayacak hayallerin, bitmeyecek çilenin, henüz mutluluk aşamasındaydık kendi halimizde. Biz böyle sevdik böylede alışmalıydık birbirimize, böyle tanıdık böylede yaşamalıydık benliğimizde, birbirimize sevmek yeter mi diye sorduk durduk kendimize? Oysa biliyorduk sevmek yetmezdi birleşmemize, bütün bunlara rağmen sevda denilen duyguyu en yürekten yaşıyorduk her zerremizde. İçimizden buluyorduk her tanemizde, ne biz atmak istiyorduk içimizden, nede o gidiyordu yüreğimizden… Sevda mı bizi esir almıştı, biz mi sevdayı bilemiyorduk gönlümüzde…

İmkânlar imkânsız yaşananlar umutsuzdu. Lakin ne o mutsuzdu neden ben umutsuzdum. Yaşanan sevdaya engel olunmuyorsa eğer, ne eğmeye gerek var, ne de bükmeye değer, sevgin için yüreğini ortaya koymuşsan eğer ne keder söker ne de ecel… İşte bu bizim sevda türkümüzün mısralarındaki sözler, ne türkü yakmayla geçer, ne umut ekmeyle biter, sevda içimizde yaşadığımız duygularsa eğer, bu bizimle ölüme kadar gider. Ölüme kadar gidecek sevda yaşamaya da değer ölmeye de gider.

Sen ben yoktu bizim sevdamızda bizdik, sevdaya sıkılacak her bir kurşuna kendimizi siper ettik, biz sadece birbirimiz için nedensizce sevdik. Sevda bizim için dikenli bir yolda olsa vazgeçmedik, çile ise hay hay dedik, bütün mânilere inat olsun diye sevdik, ayrılıklara meydan okuduk, biz birbirimizi sevmek için değil ölmek için sevdik, biz ayrılmak için değil kenetlenmek için sevdik…

Her bir tarafı erişilmez dağlar gibi bent olarak konulsa, dört bir tarafı denizlerle çevrili küçücük ada da yaşansa, her bir yanımız ateşle çevrili çorak bir toprak parçası da olsa, bir bardakta ki öldürücü zehri de anımsatsa, sevdasız mutluluk altın bir tasta da sunulsa… Ayrılık ne bana mutluluk getirir ne seni saadete eriştirir. Bizim sevdamızı ulaşılmazlar pekiştirir, yaşananlar özdeşleştirir…

Her umut bir sevdaysa seninle umut dolu yarınlara, sevda dolu mutluluklara açtığım bir yelkenle bekliyorum ben, en geniş ufuklara, uçsuz bucaksız hayallerde seninleyim ben, kavuşmak yarın mı yarından daha yakın mı bilemem ben? Ayrılığa bir kurşun atmaya hazırım ben…

An gelirde bir gün çıkarsam karşına,
Bakmasan bile yönünü çevirme yeter,
Hayalleri aşıp da gelirsem umutlarımla,
Umutlarımı bilmesen de yıkma yeter,
Bir gün olurda uzaklardan bakarsam eğer,
O bakan gözlerin seni süzdüğünü bil yeter,
Bütün bunlar bir hayali temsil ediyorsa meğer
Bir hayalin esaretiyle beklediğimi bil yeter...

Eshat

[SIZE=3]Engelli

Ne işin olur, ne de gücün,
Her şey sıkıntı her şey hüzün,
İlkbahar senin için olur güzün,
Hiç kimseye ne sözün olur ne yüzün.

Sen istemedin ki engelli olmayı,
Mevla’m yazmış alnına bu yazıyı,
İçinde yaşadığın bunca sızıyı,
Düştünse unut sen kardeşi bacıyı.

Engelin acısıyla belim iki büklüm,
Sürün engelli sen her gün sürün,
Kalmadı yüzünde ufacık tebessüm,
Engelliysen sen bir kere daha düşün.

Engelliysen bakmazlar zati yüzene
Baksalar da sadece acıyan gözlerle,
Tüh vah yazık olmuş bu kişiye,
Oysa benim engelimden kime ne?

İşe yaramaz derler atarlar bir köşeye,
İnsan içine almak istemezler, Niye?
Sadece engelli olduk diye,
Hiç kimse kendine bu kadar güvenmeye.

Sordular mı acaba? Onlar kendi kendilerine,
Gelecek için düşündüler mi bir kere?
Engelsiz yaşama garantileri sanki ceplerinde,
Oysa yarınlar çok meçhullere gebe…

Görünüşte engeliyle el ele olurlar,
İcraata gelince hep bir tarafa kaybolurlar,
İşte bu insanlar bu kadar zavallılar,
Engelliler engeliyle onurludurlar.

Her şey gam teessür olsa da engelliye,
Ne küsmeye değer, ne içine çekilmeye,
Bu hayat değer mücadele etmeye,
Sen kendin gibi yaşa bütün benliğinle.

Engelliysen lakabım nedir diye düşünme,
Millet zaten yakıştırır hemen şıp diye,
Var hesap et en basiti bu işte,
Sen dingin ol üzülmemeyi bir daha dene.

Çekersin sineye büsbütün yönüyle,
Engelli olmak suç mu? Bu dünyada söyle,
Sen yüreğinin sesini bir defa daha dinle,
Kendini göster engelsiz yüreğinin sesiyle…

Her insanın yaşamaya hakkı var dünyada,
Hiç kimse engelliyi yok sayarak kapılmasın rüyaya,
Engelliler olarak sonuna kadar sahibiz bu davaya,
Engel tanımıyoruz engelsiz dünyamızda.

Eshat[/SIZE]

[SIZE=3]Sordular mı acaba? Onlar kendi kendilerine,
Gelecek için düşündüler mi bir kere?
Engelsiz yaşama garantileri sanki ceplerinde,
Oysa yarınlar çok meçhullere gebe…[/SIZE]

Yüreğine sağlık eshat...

Hayata Küsme Boşa

Hiçbir hüzün yıldırmasın seni,
Bütün bunlar hayatın gerçekleri,
Kaçmak katiyen çözüm değil ki,
Hep diri tut içindeki ümitleri…

Bütün her şey bitmiş olsa da,
Yüreğindeki umutların yıkılsa da,
Tutunacak bir tek dalın kalsa da,
Sen o dala sımsıkı sarıl hiç bırakma.

Hayat işte gelir her şey başa,
Var mı çözüm yaşamaktan başka?
Bir umut biterken diğerine başla,
Seni sevenleri düşün hayata küsme boşa.

Eshat

Umut yaşamın can damarılarından biri...Umudu dillendiren ve dileyen mısralar...
Yüreğine sağlık eshat...

Hayata Küsme Boşa

Hiçbir hüzün yıldırmasın seni,
Bütün bunlar hayatın gerçekleri,
Kaçmak katiyen çözüm değil ki,
Hep diri tut içindeki ümitleri…

Bütün her şey bitmiş olsa da,
Yüreğindeki umutların yıkılsa da,
Tutunacak bir tek dalın kalsa da,
Sen o dala sımsıkı sarıl hiç bırakma.

Eshat

çok güzel şiirdi eshat yüreğine sağlık

Mısra teşekkür ediyorum güzel yorumun için…

Lethe şiirimi beğendiğinize sevindim..Teşekkür ediyorum.

Züleyha yorumlarında her zaman destek oluyorsun bundan dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

uzun zamandır senin şiirlerine bakmayı ihmal etmişim...:)
hepside bir birinden güzel anlatımlı,duygu yüklü şiirler...eline sağlık eshat...

Teşekkür ediyorum Defne güzel yorumun için..Güzelliklerin hepsinin sana ait olduğunu biliyor musun?:)

:)....teşekkür ederim güzel düşüncen için..naçizane....:)

Onların düşünceden öte gerçekler olduğunu sende bilakis biliyorsun..:)

----------

Zülfün tel tel olmuş savruluyor çılgınca rüzgârda,
Üzülme hiç bir zaman sen mutlu ol, umutla yaşa,
Layık olduğun değerlerle kalacaksın bir gün baş başa,
Elveda edeceğin dertleri kederleri asla umursama,

Yakamozların yol gösterdiği en karanlık sokaklarda,
Hicranla başlasa da mutlulukla biteceğini sakın unutma,
Azim ve sevgi dolu yüreğinin sözünden hiç çıkma…

Eshat

Düne dair ne varsa çıkart içinden at bir köşeye,
Ebedi mutlulukların ahengini adapte et kendine,
Fevkinle kendini fark ettir her zaman her yerde,
Nakaratlardaki en hüzünlü şarkılarda bile,
Ezgi dolu gözlerle ağlamadan dinlemeyi dene…

Eshat

Düne dair ne varsa çıkart içinden at bir köşeye,
Ebedi mutlulukların ahengini adapte et kendine,

Fevkinle kendini fark ettir her zaman her yerde,
Nakaratlardaki en hüzünlü şarkılarda bile,
Ezgi dolu gözlerle ağlamadan dinlemeyi dene…

Eshat

ne kadar güzel bir şiir..ayrıca baş harflerimi kullanarak bana armağan ettiğin için çok teşekkür ederim...çok incesin..sağol..:):)

Ruhum

Issız bir karanlığın derinliklerinde ruhum,
Kurumaya yüz tutmuş bedenim, nerede suyum?
Kafanı taşlara vursan da olmaz artık çözüm,
Bembeyaz bir sayfa açsan da kördüğüm,
Yılan hikâyesine dönmüş benim öyküm…
Bir baharda solan yapraktır ömrüm,
Kışa hazırlık yapar viran olmuş gönlüm,
Artık ne çözüm kaldı ne de sözüm...

Eshat

Eshat,şaiirler ışıktır,umuttur...Biraz daha umutlu şeyler yaz yaf...Sen de bu kapasite var,karamsar şeyler yakışmıyor sana;)
Baharda baharı yaşamak gerek,kış gelince zaten kaçınılmaz olarak yaşayacağız..Her mevsim kendi mevsiminde güzeldir,naçizane:)

yüregine salık gerçekten üç günlük ölümlü dünyada kalp kırmaya degmez dogru söylüyorsun dedigin gibi tebrik ederim:)

Şair olmak ne haddimize..:)

Karamsarlık konusunda haklısın karamsar olmuş bu şiir..:)
Baharda baharı, kışın kışı yaşamak gerekiyor. Her mevsimin güzelliğindeki ahengini hayatımıza adapte ederek hayatın tadını çıkartmak konusunda seninle aynı fikirdeyim..naçizane..;)

Yaf ben kavga etmeye gelmiştim,niye aynı fikirdeyiz...:)
Hem benimle aynı fikirde olmak pek mümkün değil,naçizane:)

yüregine salık gerçekten üç günlük ölümlü dünyada kalp kırmaya degmez dogru söylüyorsun dedigin gibi tebrik ederim:)

Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Güzelliği güzel yapan ona verilen değerdir. Verdiğiniz değerden çok daha değerli olan yüreğinizin olaylara bakış açızının güzelliğinin yansımasıdır diyorum..

Yaf ben kavga etmeye gelmiştim,niye aynı fikirdeyiz...:)
Hem benimle aynı fikirde olmak pek mümkün değil,naçizane:)
Şehri bugün yeteri kadar stres attım sağol arkadaşa içimi döktüm..:)
Oysa eleştirinde çok haklısın aslında yazarkende farkındaydım karamsar olduğunun..;)

----------

karamsarda olsa güzel bir şiir olmuş bazen karamsalıkta lazım değilmi yüreğine sağlık eshat............

Zaten elde olmayan bir duygudur karamsarlık ben bir çok insana bu konuda söz geçirirken kendime maalesef geçiremiyorum..

Güzel yorumun için teşekkür ederim züleyha..:)

Tüh kaçırmışım,başka zaman stres atarız o zaman...:D
Sende olan potansiyeli,ümütli şeylerde kullanırsan güçlü bir sinerji yaratabilirsin..;)
Aynı fikirde olmamıza çok sevindim,naçizane:):)

Aslında biliyorsun mümkün olduğunca umut dolu ifadelere yer vermeye çalışıyorum. Velâkin bazen içimde yaşadığım duyguların selinin önünde set olamıyorum. Birde şiirlerdeki yazdığın andaki ruh halinin çok büyük önemi olmaktadır. Yani yalnızsan yalnızlık, aşıksan aşk, üzülmüşsen üzüntü, arayış içindeysen arayış gibi.. Duyguları şiirlere de işliyorsun. Bu konuda ümitli şiirler yazarak güçlü olmayı işlemek daha anlamlı olacaktır. Aynen senin istikametin doğrultusunda düşünüyorum.:):)

Ruhlar bazı zamanlarda istenmesede karamsarlık elbisesini giyerler ve böyle şiirlerde yazdırırlar...
Yüreğine sağlık eshat...

Üst Alt