Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşı Hesap İşletim Ücreti Geri Ödenmesi Başlamıştır

azizkanmaz

Aktif Üye
Konular
156
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar evde bakım ücreti alanlardan hesap işletim ücreti adı altında kesinti yapılıyordu şimdi o parayı geri aldım kendim şu dilekçeyi Bankanızdan aylık 700 tl alıyorum evde bakım ücreti hesabımdan hesap işletim ücreti adı altında kesinti yapılıyor şimdiye kadar hesabımdan yapılan kesintinin tarafıma geri ödenmesini istiyorum aksi taktirdebütün yasal yollara başvuracağımşu adrese https://www.ziraatbank.com.tr/tr/Bankamiz/MusteriIliskileri/Pages/IletisimHatti.aspx yolladım ve 24 saat geçtikten sonra hesabıma 120 tl yatırdılar

evde bakım ücreti kimin adınaysa oylemi yapılcak yoksa hastanın adınamı.Mesela annem alıyorsa annemin adınamı mail atmam gerek

ben yolladım şu cevabı verdiler.
İlgi: 21.07.2013 ve 5555_BYS13054274 sayılı bildiriminiz.
İlgide belirtilen şikayetiniz ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda,
Hesap İşletim Ücreti (HİÜ) TL/YP vadesiz mevduat hesapları aracılığı ile sunulan fiyatlandırılmamış hizmetlerin bedeli ve operasyonel işlem maliyetlerinin karşılığı olarak tahsil edilen masraf tutarı olup, Bankacılık sektöründe uzun süredir uygulanmaktadır. HİÜ Bankamızda da 31.03.2006 tarihinde hayata geçirilmiş ve konu ile ilgili duyurular Şubelere asılan afişler ve ücret komisyon tabloları, BDDK web sitesi (www.bddk.org.tr) ve Bankamız web (www.ziraat.com.tr) sitesinde duyurulmaktadır.

2013 yılı için Bankamızca belirlenen Hesap İşletim Ücreti;

Kapsam dışında bırakılan hesaplar (maaş ödemesi yapılan hesaplar, otomatik/düzenli ödeme talimatı verilmiş olup son bir yıl içerisinde talimata konu en az bir adet ödeme gerçekleşmiş olan hesaplar) , ayrık olmak üzere 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 800.-TL’den düşük olan TL hesaplardan, üç ayda bir (Mart, Haziran, Eylül, Aralık ay sonlarında) BSMV dahil 20.-TL, 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 350.-USD’den düşük olan YP hesaplardan üç ayda bir BSMV dahil 7,5 USD olarak tahsil edilmektedir.

Talebinizin devam etmesi durumunda, Bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Müşteri Şikâyetleri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

Azizkanmaz bilgilendirmen için teşekkür ederim.
Bende örnek verdiğiniz gibi aşağıdaki yazıyı zirrat online şikayet sayfasına gönderdim..

Bankanızdan aylık 700 tl alıyorum evde bakım ücreti hesabımdan hesap işletim ücreti adı altında kesinti yapılıyor şimdiye kadar hesabımdan yapılan kesintinin tarafıma geri ödenmesini istiyorum aksi taktirdebütün yasal yollara başvuracağım

Ve bir gün sonra hesabıma ocak ve temmuz ayı kesintisi olan 40 lirayı hesabıma göndermişler.En azından bir daha bu kesinti olmaz.
Kesilmeye devam edenler bu yolla başvursun talebimizi kabul ediyorlar.Bilginize..

bana neden bu cevabı verdiler.başka alabilen varmı:confused:

Peki iki kişinin bakıcısı yada annesi 240 mı alacak

Arkadaşlar bede dun zıraat bankasına şıkayet bolumunden yolladım

Bende dun yolladım bakalım ne haber gelıyor paylaşalım

Arkadaşlar cevap ms yolu ılemı gelıyor yada hesabımı kontrol edıyoruz bılgılendırır mısınız

miraç kamsız;

Zaten siz telefon ve mailinizi yazıyorsunuz oraya.Telefon ettiler.arkadaşım.

Evet daha ayrıntılı bilgi verir misiniz ?
Ablam adına denemek istiyorum da teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.

mail gönderdiler bana

İlgi: 21.07.2013 ve 5555_BYS13054274 sayılı bildiriminiz.
İlgide belirtilen şikayetiniz ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda,
Hesap İşletim Ücreti (HİÜ) TL/YP vadesiz mevduat hesapları aracılığı ile sunulan fiyatlandırılmamış hizmetlerin bedeli ve operasyonel işlem maliyetlerinin karşılığı olarak tahsil edilen masraf tutarı olup, Bankacılık sektöründe uzun süredir uygulanmaktadır. HİÜ Bankamızda da 31.03.2006 tarihinde hayata geçirilmiş ve konu ile ilgili duyurular Şubelere asılan afişler ve ücret komisyon tabloları, BDDK web sitesi (www.bddk.org.tr) ve Bankamız web (www.ziraat.com.tr) sitesinde duyurulmaktadır.

2013 yılı için Bankamızca belirlenen Hesap İşletim Ücreti;

Kapsam dışında bırakılan hesaplar (maaş ödemesi yapılan hesaplar, otomatik/düzenli ödeme talimatı verilmiş olup son bir yıl içerisinde talimata konu en az bir adet ödeme gerçekleşmiş olan hesaplar) , ayrık olmak üzere 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 800.-TL’den düşük olan TL hesaplardan, üç ayda bir (Mart, Haziran, Eylül, Aralık ay sonlarında) BSMV dahil 20.-TL, 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 350.-USD’den düşük olan YP hesaplardan üç ayda bir BSMV dahil 7,5 USD olarak tahsil edilmektedir.

Talebinizin devam etmesi durumunda, Bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Müşteri Şikâyetleri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

[FONT=Arial]İlgi: 23.07.2013 ve 5555_BYS13054949 sayılı bildiriminiz.[/FONT]
[FONT=Arial]İlgide belirtilen şikayetiniz ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda,[/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Arial]Bakım ücreti aldğınız şubemiz nezdindeki vadesiz hesabınızın hareketleri incelenmiş olup, hesap işletim ücreti kesintisi yapılmadğı tespit edilmiştir.[/FONT][/FONT]

volki_80;
aynı mail banada geldi:s

azizkanmaz;
bu hesapla otomatik ödeme yapıyormusunuz ? aynı yazıyı biz gönderdik bize başka cevap geldi otomatik ödeme yapılsa ödenmez denildi.

Sayın ............

İlgi: 20.07.2013 sayılı bildiriminiz.

Hesap işletim ücretiniz hesabınıza iade edilmiştir. Detaylı bilgi almak için şubenize başvuru yapmanızı rica ederiz.

Konuyu bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

ben gönderdim yatırmışlar :D

bende 2 gun once azizkanmaz in örnek gösterdiği meaili yoladım buqun hesabıma 40 tl geri dönuş oldu tşk ederim bu bilgi içn azizkanmaza

ya sadece bu ayın kesintisini yatırmışlar yeniden yolluyorum bakalım

arkadaşlar hesap işletim ucretının ıadesı ıçın ama hıç bır haber yok sıze ne kdar bır zaman ıçınde haber geldı tel mı msn den mı haber geldı yoksa hesabımı kontrol edelım

bende yoladım 2009 dan beri ben maaş alıyorum bana 170 falan yatırmışlar normalde 240 yapmıyormu

arkadaşım sureç nasıl ışlıyor kaç gunde ıade oldu ben 2007 temmuzdan berı alıyorum

arkadaşlar bende gönderdim hayırlısı olur inşallah :)

doğrıyu söylemek gerekirse inanmayarak deneme amaçlı yazıyı yolladım.öyle göze batan bir kesinti olmuyordu çünkü.bugün yazdım aynı gün cvp geldi.gelen cvp şu;

İlgi: 25.07.2013 ve 5555_BYS13055331 sayılı bildiriminiz.
Hesap İşletim Ücreti iadeniz gerçekleştirilmiştir. Hesap bakiyenizi kontrol etmenizi rica ederiz.
Konuyu bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

evet hesaba kesintileri yatırmışlar kontrol ettim.teşekkürler bilgi için..

arkadaşlar ben ıkı tane şikayet dılekcesı gonderdım cevap bıle gelmedı gonderelı 4 gun oldu sıze cevap ne zamanda geldı bırde dılekce örnegı yazın be de bırdaha gondereyım zıraat bankasının şıkayet bolumune yazıyotsunuz degılmı

ben göndermiştim parayı yatırmışlar

arkadaşar 4 tane dılekce gonderdım

arkadaşlar 4 tane dılekce yolladım bana cevap bıle gelmedı 8 gun oldu hala haber yok sıze nasıl olduda 1 gunde cevap geldı acaba samsundan dılekce yollayan varmı bırde şıkayet bolumundan mı yolluyorsununz lutfen cevap sureç nasıl işlıyor cevap yazarsanın memnun olurum tşkuurler

Ben de gönderdim. Dalga geçer gibi 20 lira yatırmışlar hesaba. Mesajda da "2013 yılında kesilen hesap işletim ücretleri hesabınıza yatırılmıştır." diyor. Sırf bu ay 21 lira kesilmişti. Tekrar mesaj attım. Dönüş bekliyorum...

pazar günü bende yazdım bankaya cvp bekliyorum gelince paylaşırım sizlerle..

Üst Alt