ben yolladım şu cevabı verdiler.
İlgi: 21.07.2013 ve 5555_BYS13054274 sayılı bildiriminiz.
İlgide belirtilen şikayetiniz ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda,
Hesap İşletim Ücreti (HİÜ) TL/YP vadesiz mevduat hesapları aracılığı ile sunulan fiyatlandırılmamış hizmetlerin bedeli ve operasyonel işlem maliyetlerinin karşılığı olarak tahsil edilen masraf tutarı olup, Bankacılık sektöründe uzun süredir uygulanmaktadır. HİÜ Bankamızda da 31.03.2006 tarihinde hayata geçirilmiş ve konu ile ilgili duyurular Şubelere asılan afişler ve ücret komisyon tabloları, BDDK web sitesi (
www.bddk.org.tr) ve Bankamız web (
www.ziraat.com.tr) sitesinde duyurulmaktadır.
2013 yılı için Bankamızca belirlenen Hesap İşletim Ücreti;
Kapsam dışında bırakılan hesaplar (maaş ödemesi yapılan hesaplar, otomatik/düzenli ödeme talimatı verilmiş olup son bir yıl içerisinde talimata konu en az bir adet ödeme gerçekleşmiş olan hesaplar) , ayrık olmak üzere 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 800.-TL’den düşük olan TL hesaplardan, üç ayda bir (Mart, Haziran, Eylül, Aralık ay sonlarında) BSMV dahil 20.-TL, 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 350.-USD’den düşük olan YP hesaplardan üç ayda bir BSMV dahil 7,5 USD olarak tahsil edilmektedir.
Talebinizin devam etmesi durumunda, Bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde Türkiye Bankalar Birliği nezdindeki Müşteri Şikâyetleri Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.