Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eylül 2018 aylıkları E-Devlete yansıdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Boneva
14 yıldır mart'ta, haziranda,eylülde ve aralıkta olmak üzere bu 4 ayda 3'er aylık alıyorsun ve hiç bu dört ayda hangi ayları aldığını hiç merak edip sormadın mı yönetmeliğe bakmadın mı hiç?

maaş vakti gelince çektin ardını sormadın yani?

biliyorsun 2022 aylıkları yönetmelikle belirlenen usul ve esaslara göre ödeniyor. hiç merak etmedin mi yönetmeliğe bakmayı? yahu martta ödenen 3 aylık hangi aylara ait,
haziranda ödenen 3 aylık hangi aylara ait hiç yönetmeliğe bakmadın mı?
ya da alo 144'e sormayı, bakanlık vs hiçbir yere sormayı da mı düşünmedin?

Hanım efendi 1 yıl 12 ay değilmi
Eylül,Aralık,Mart,Haziran aylarında olmak üzere 4 parçadan verilmiyormuydu bu paralar
Beni alacağım ücretin geldiği ay olan dönemler ilgilendirir geri kalan 2 ayda benim misal 600 liradan birikimim olur ve bu 600x600x600 toplam 1800
Arkadaş bu hesabı yapmak bukadarmı zor

Boneva

hesap yapmak zor değil tabi kii.
ama hesabın nasıl yapılacağını yönetmelik belirler. sen ya da ben değil. 2022 sayılı kanun, 2022 engelli aylıklarının ödeme şekillerini vs yönetmelike bırakmıştır çünkü.

şimdi senin hesabı tartalım bi.
sen haziranda 3 aylık para aldın. bu 3 aylık sence hangi aylara ait?

rapor oranın %80 olduğuna göre bu haziranda sana 1796,17 TL ödeme yapıldı. bu para 3 aylık ödeniyor biliyorsun. peki hangi aylara ait sence?

nisan ve mayıs aylarına tabiki
haziranda paket dolunca 3 aylık aldım 1900 küsür sonra temmuz ve ağustos geçti bu ayların ucu otomotikman eylüle dayanır ee bekledik birde ne görelim habersiz bilgisiz temmuz ve ağustosuda sözüm ona aylığa katıp eylülde verdiler ozaman deselerdi ya eylülde değilde temmuzdan iyibaren aylık ödeme yapılacak neden beklettiler milleti
Ben geçende size biraz söylendim şimdiden kbakmayın özür ama siz demiştinizki temmuz ve ağustosuda geçen hazirana katmışlar bu çok mantıksız nisan ve mayıs ayları dururken daha gelmemiş ayların geçmişe yansıması nasıl olabilir

Belkide burda yaptığımız yanlış şu ben geriden gelip 3 aylık ödeme oluyor derken siz gelicek aylardan itibaren para birikip 3 aylığa dönüşüyor diyorsunuz

Boneva
yok ben bişi demiyorum. yönetmelik ne diyorsa onu diyorum.

peki "3 aylık peşin ödenir" cümlesini bana açıklayabilir misin?

diyelim ki haziranda işe girdin. patronun sana dedi ki ben sana 3 aylık peşin ödeyeceğim.

patronunun sana vereceği 3 aylık hangi aylara aittir sence? patron hangi ayları kastetmiş olabilir?

Sİz bence bu soruyu işe yeni girenler için sorun ben 14 senedir alıyorum bu 3 aylığı devlet sabit bir ay sıralaması koymuş sadece ben değilki bütün engelliler aynı dönem alıyordu aylıklarını
Ben işe girseydim patron bana 3 aylık vericem deseydi hesaplanmış ay üzerinden misal bin tl alıcaksam 1000x3 3000 tl eder ha ama bana 3 ay geçipte elime bir aylık verir gibi 1000 tl verseydi orasınıda siz düşünün

ben aldımkalem abla bügün 750 aylık olmuş hayırlısı olsun bence güzel olmuş

kardeş kalem hanım ı 2011 den beri tanıyorum ve kolay kolay hata yapmaz benim çekeceğim tutar 1 temmuzdan itibaren 2 aylık birikmiş para + bu ay kalem hesabı doğru iyi ki varsın

14 yıldır Alıyorsan
Niye peşin aldığınız parayı Saymıyorsunuzda
Devletle helal hak davasına düşüyorsunuz yanlışlıkla

14 sene aylık aldığına göre 4 tane ödeme dönemi olduğunu biliyorsun şükür:)

çünkü 14 yıldır senede 4 defa, şu aylarda;
mart,haziran,eylül,aralık olmak üzere 3'er aylık maaş aldın.
başka aylarda almadın.
bu konuda sorun yoksa, yönetmelik'i konuşturalım ona söz hakkı verelim ne dersin?

çünkü 2022 sayılı kanun göre ödeme şekillerinin nasıl olacağına yönetmelik karar verir:)

kanunla verilen bir aylık kimseye rastgele veriilmiyor. her şey her işlem kanun ve yönetmeliğe uygun olmak zorunda.

19 agustos değişikliğinden önce yönetmelik şöyle dedi:

"MADDE 9 – (1) Mütevelli Heyeti kararı ile muhtaçlığı tespit edilerek aylık bağlanan kişilerin aylığa hak kazandıkları tarih, başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

yeni aylık baglanan kişinin ödemesi başvuru tarihini takip eden aybaşından iibaren başlar diyor burada:)
sen diyelim ki mart'ta başvurdun. aylık başlangıç tarihin buna göre 1 nisan olur. ödemen de 1 nisandan başlar.

bu fıkra 19 agustostan sonra da halen yürürlüktedir.

başka ne diyor yönetmelik, bakalım:
"(2) Aylığa hak kazanma başlangıç tarihinden ilk aylık ödemesinin yapıldığı ödeme dönemine kadar olan aylık hakları için, aylığın bağlandığı tarihi takip eden ilk ödeme döneminde defaten ödeme yapılır."

sen guya mart'ta başvurdun ve aylık başlangıç tarihin 1 nisan ya. buna göre ilk aylık ödeme dönemin ne zaman? tabi ki haziran.
sana 1 nisan'dan 1 haziran'a kadar bir kereliğine ödeme yapılır diyor. tabi haziran dönem aylığı da (haziran,temmuz ve agustos) yanında peşin:)

yönetmelik halen konuşuyor bak. diyor ki:
"[SIZE=4](3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar üçer aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır[/SIZE][SIZE=4].[/SIZE]

burada ne diyor sence?
üçer aylık dönemler halinde peşin olarak diyor:)
valla aylık alan sensin. martta aldın, haziranda aldın, eylülde alacaksın, aralıkta bir de. başka ay ödeme almıyorsun. peşin ödenen üçer aylık dönemleri sen bilmeyecen de ben mi bilecem?:)

bu aylarda 3'er aylık ödemeyi peşin alıyormuşsun:)
sence hangi aylar bunlar?

[SIZE=3]evet bu yönetmelik'in 9. maddesinin 3. fıkrası gereğince, sana, haziranda, doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde, PTT üzerinden,
1.1.2018-30.06.2018 tarihlerinde geçerli olan, %70 ve üstü için, 2022 aylk tutarı 598,72 TL üzerinden,
1796,17 TL 3'er aylık peşin ödeme yapoılmıştır.[/SIZE]

yani haziranda,
sen haziran temmuz ve agustos olmak üzere 3'er ay peşin ödeme aldın.

ama 19 agustosta bu yönetmelikin 9 maddesinin, 3. fıkrasındaki "üçer" ibaresi yürülükten kaldırıldı.

e zaten haziranda temmuz ve agustosu da aldın. 1 eylül'den geçerli olmak üzere artık 1 aylık alacaksın.

9.maddenin 3. fıkrası: "(3) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Aylıklar (üçer/mülga) aylık dönemler halinde peşin olarak ödenir. Bu ödemeler; hak sahiplerinin kendilerine veya durumlarına göre vekillerine, vasilerine, kayyumlarına veya velilerine yapılır.
"üçer" ibaresi, 19 agustostan beri yok artık.

Yönetmelik'in 19 agustostan önceki haline bkz: https://eyh.aile.gov.tr/65-yasini-d...aslarina-aylik-baglanmasi-hakkinda-yonetmelik
19 agustostan sonra değişen bugün yürürlükte olan yönetmeliğe bakınız:Mevzuat Bilgi Sistemi

hemen yazmaya çalışma. biraz emeğe saygı.
oku,düşün, avukat vs bildiğin varsa danış, alo 144'ü ara, bakanlığı ara, mantıgına güvendiğin avukatlara hukuktan anlayanlara vs sor. sitede haziranda aylık hesabı yaptırmak isteyenlere verdiğim cevaplara bak, bu sitede millet haziranda hangi ayları almış bir incele, sonra gel halen kafandaki bulanıklık gitmediyse inan ayrı bir başlık aç ben sana anlatırım..
ama önce bir oku, araştır.

sen temmuz ve agustosu aldın. hukuken burada sorun yok.
ama sen 2022 aylık miktarları niye bu kadar düşük, niye ayda 650,52 TL alıyoz, hele %40-69 olanlar niye ayda 433,68 TL alıyor. bunları düşün sorgula ve mücadele et.
işte burada haklısın:)
hakikaten 2022 aylık miktarları çok az.
yahu bu kısmı görmeyip yönetmelikle verildiği ispatlanan temmuz ve agustos aylığnın peşine düşmüşsün.
bu kadar saçmalık olmaz ki!
istersen mahkemeye git.
ama yanlışsın kardeşim! mahkeme sana agustos ve temmuzu aldın der!
hakikaten de aldın.

bana adam gibi sorunlarla gelin.
mesela 2022 aylıkları nasıl bu kadar az olur deyin! mücadele edin! bkz şurası bomboş! gıkınız çıkmıyor eylem denilince: 2022 Engelli maaşlarının yükseltilmesi için kampanya başlatalım!

onca sorun var yahu!
geçip de mevzuata uygun yapılmış bir ödemeyi inkar size bir şey kazandırmaz.temmuzun da agustosun da o ödemesini aldın çatır çatır da yedin.
eylülde de bu 2 ayın zam farkıyla birlikte 754,10 TL alacaksın.
ekimde,kasımda ve aralıkta ise 650,52 TL

bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

madem peşin almıyorsun martta aldığın zam farkı ne oluyor eğer birikmişleri alsaydın martta sana aynı haziranda aynı maaş verirlerdi
MARTTA ALDIĞIN MAAŞ hem mart nisan mayıs ayının farkı hemde aralıkta aldıgın aralık ocak subat parasının ocak subat parasının farkı 5 aylık fark alıyorsun martta
gereksiz uğraş içindesiniz kendinizi haklı cıkarma peşindesiniz söyleyin maaşlarınız kac ayda bağlandı kac para aldınız başvuru tarihin ve aldığın toplu parayı buraya yaz kac para almışın o dönemde maaş kaç paraymış gelmiş burda yardımcı olmaya çalışanları sinir etme peşindesiniz E devletten yaz şikayetini bak bakalım ne diycekler git sor sosyal yardıma ne diycekler bizle inatlaşmayı bırakın aldığınız para peşin paraydı lüzumsuz uğraşları bırakında maaşları arttırma kampanyasına yada ek ödenek alabilme peşine düşün

Tamam kardeşim benim aylığım param kimseyi germesin paramı aldım almadım saydım saymadım siz akıllı ve haklısınız biz cahiliz aptalız eziğiz
Zorro ve kalem hanım sizide önümüzdeki seçimlerde devlet birinizi mali birinizi bütçe bakanı yapsın başınız göğe ersin
Kötü laf edince cevap veren
buna karşılık hatamızı varsa görüp k.bakmayın özür dileyen ben olim işinize gelmediği içinde ona tek laf etmeyin hadi kalın sağlıcakla

Boneva
yazımın şu kısımlarını okumadınız galiba:)

çk önyargılısınız efendim:

kopyala yapıştır yapayım da okuyun bari:)

"[SIZE=1]bana adam gibi sorunlarla gelin.
mesela 2022 aylıkları nasıl bu kadar az olur deyin! mücadele edin! bkz şurası bomboş! gıkınız çıkmıyor eylem denilince: 2022 Engelli maaşlarının yükseltilmesi için kampanya başlatalım!"[/SIZE]

halen anlamamışsın yazdıklarımı. bu kadar mı önyargılısın kardeş!
yasal yapılmış bir işleme yasal demek taraftarlık mı oluyor ki bakanlık peşinde koşmamaızı istemişsin:)
yalakalaık mı sandın bu işi.

mevzuat diyoz mevzuat.
sen ne diyorsun:)

ben 2022 aylık miktarları az diyorum,
sen temmuz ve agustosu almadık diyorsun.
bence bakanlığa aday sen olmalısın:))))))

senin bu dediğinle hukumet kazançlı çıkıyor:) çünkü temmuz ve agustosu ödemiş sana. cahile bak,mahkemeye gitse ben haklı çıkarım der:) ödemiş hakikaten.
ama ben 2022 aylıkları az diyorsam, hele bunları binler yüzbinler derse sen o zaman bakanlığı düşün:)
kapısından sokmazlar beni valla:)
kim taraftar söyle.
sen mi ben mi?:)

Neyse ben özürümü ve k.bakmayın lafımı geri alayım siz aynı tas aynı hamam devam edin insanları bilgilenrime yolunda

Yönetmeliğe aykırı ne dedim bir de söyleseniz:))
yani siz illa benim hesap doğru, yönetmelik bana vız gelir diyorsunuz:)
söyle yönetmeliğin hangi maddesinden haziranda mayıs ve nisanı aldığnı çıkardın?

yönetmelik linkini attım size.
ben sözlerimi ispat ettim.
Yönetmelikten bul buluştur bana de ki "yönetmeliğin şu hükmüne göre haziranda mayıs ve nisan ayları verildi" de.

öyle bomboş laflarla olmaz ki ama.
sen sadece kendince hesap yapıyorsun.

buyur önüne attım yönetmeliği:)
sözlerini ispat et.

öyle boş boş üste çıkmakla, özrü mözrü geri aldım demekle olmuyor ama:)

Geçende bu konular hakkında sizi baya delirtmiştim onun içindi özürüm k.bakma lafım ama ANLIYANA belliki siniriniz geçmemiş hala
Yoksa böyle dikine dikine yazarak intikammı alıyorsun benden

Boneva
önyargılısınız işte. sizden niye intikam alayım ve niye size kızayım?
siz yeni üye olmuşsunuz. konuyu bilmiyorsunuz. haliyle isyan etmiş yazmışsınız.

bugüne kadar bana bir soru sormuş değilsiniz. size cevap vermiş değilim. hatalı bir cevabım yok.
size gayet düzgün yazdıktan sonra sayın üyeler size gelince diye başlamışım yazmaya şurada:https://www.engelliler.biz/forum/20...yliklari-e-devlete-yansidi-6.html#post2042298
halen duruyor o yazı.

daha yeni uye olmuş, aylık uygulaması başlayınca konuyu bilmediğinden haziranda agustos ve temmuzu aldığını bilmeyen ve alacağı var sanan birine niye kızayım?

herkesi unutarak konuyu anlatmaya çalışırım deminden beri yaptıgım gibi.
saatlerimi veririm konuyu anlaması ve asıl sorun 2022 aylıklarının düşük olmasında ve hatta çok derin sorunlar var demek için.

ki işte sizle yaptıgımız tüm tartışmaların geleceği nokta da burasıydı.

2022 aylıkları az arkadaşlar, sorunlar dağ gibi.
temmuzu agustosu aldınız. bundan sonra aylık alacaksınız. aylıklarınızın tutarı bu kadar.
...
kızgınlığım öfkem sadece ve sadece karanlığa/cehalete benim.
ve ben karalıkla savaşı çok severim.

NOT: sayın forum üyeleri, biraz da bu forumları ben işgal edeyim dedim. hep bilgilendirme bilgilendirme olmuyor. biraz da boş işlerin ustası olayım:)

Kalem hanım gerçekten bu kadar uğraş verdiğiniz için teşekkür ederim. Benim size ayrı bir sorum olacak. Geçenlerde sorduğum soruların yanıtlarını sonunda sizin yazdığınız açıklamalar ile anladım. Bu soruma yanıt bulamadım sitede, eğer yanıtlarsanız çok sevinirim. Ben 2022 %80 engelli maaşı alıyorum. Rahmetli annem yaşarken aynı evde kalıyorduk. İkamet aynı adresteydi. Daha sonra annemin emeklisinin de olmasına rağmen hane yardımı için başvuruda bulundu. Ve maks iki ay aralıklarla annem 200-300 arası nakit para yardımı aldı. Daha sonra annem vefat ettikten sonra babamla yaşamaya başladım. Şu an kaldığım evde bir tek ben yaşıyor görünüyorum. Kaymakamlığa başvuruda bulunduk, eve geldiler ve talepte bulundum hane yardımı için. İlk üç aydan sonra bana 200 tl yardımda bulundular. Ama bunun ardı gelmedi. Fes edildi. Hangi yolu izlemeliyim ? Neden talebim fes edildi ? Neye göre ve neden ? Lütfen, yanıtlarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.

lautreamont

annenizle birlikte kalırken kaymakamlığa nakdi yardım talebinde bulunmuşsunuz. siz 2022 aylığı alıyormuşsunuz, anneniz de emekliymiş üstelik. aslında bu koşullarda nakdi yardım yapılmaz. anneniz hayattayken hangi tarihlerde bu yardımları aldınız kaymakamlıktan?

Kalem Annem 2015te almaya başladı. Benim raporum 2016/6 ayında çıktı, ama hala vefat edene kadar 2017/3 ay'ına yakın tarihe kadar aldı. eDevlet sitesinde yansımalarını görebiliyorum. Adım gibi eminim çünkü hane yardımı gelen arkadaşları evde ben karşılamıştım, tabi o zamanlar engelli maaşım yoktu, ama daha sonra oldu ve hane yardımı olmaya devam etti. Belki acaba sistemlerinde bana bakmamış olabilirler mi ? Peki şu an için ne diyorsunuz ? Geçtiğimiz 2017 senesinde son 11 ayda yardım alabildim, 200 tl. Ama daha sonraki 3 ay sonraki ödemede daha önceden yaptığım talep fes edilmiş ?

lautreamont
2015 senesinde vakıf mütevelli heyeti kararıyla muhtaç ve dar gelirli ailelere nakdi yardım yapılmış. anneniz de faydalanmış demek ki.
hatta yardımlar anneniz vefat ettikten sonra bile devam etmiş.
daha sonra babanızla yaşamaya başlamışsınız. size 2022 aylığı baglanmış. siz nakdi yardım talebinde bulunmuşsunuz ve bir seferliğine nakdi yardım yapılmış.

bu nakdi yardımlar vakıf mütevelli heyeti tarafından karara baglanıyor. ödemeleri vakıf tarafından karşılanıyor.
bu nakdi yardımlar devamlı yardımlar değildir. ihtiyaca göre verilen yardımlardır. ailenin sosyo ekonomik durumuna göre yardım yapılıyor.
siz 2022 aylığı alıyorsunuz artık. bu sene içinde başka yadım yapma gereği duymamışlar.
babanızın geliri yoksa aldığınız 2022 aylığından başka gelir yoksa tekrar muracaat edebilirsiniz.
ama unutmayın, bu yardımlar sürekli yardımlar değildir. vakıf mütevelli heyeti kararıyla, süresi ve miktarı yine vakıf mütevelli heyeti tarafından belirlenen yardımlardır.

ve nihayet bugün maaşımı çektim söylenildiği gibi artık aylık olarak alıyoruz zaten 3 gün önce e devlete bakınca miktarını gördüm 755 tl hayırlı olsun diyelim yeni uygulama

* PERİKIZI*doğum tarihinizin son rakamı kac

Son düzenleme:
Benim ki yarin 8 nin de bugun gitsem alabilirmiyim ama kartla bakinca hesap ta bakiye göruuyo elden diyemi veriyorlar

Pardon görunmuyo hesapta para iceriden veriyorlarmi

fbamasya
doğum yılının son rakamı 3 olduğuna göre senin ödeme günün 8 eylül. lakin o gün cumartesiye denk geldiğinden ödemeni yarın çekebilirsin. bugün değil.
doğum yılının son rakamı 1 ve 6 olanlar bügün ödemesini alabilirler.
ödemesi adrese teslim edilenlerde bu durum değişebilir.
Suskun çocuk
ödeme gununde çekebilirsin. seninki de 8 eylül ise sen de yarın çekebilirsin.

NOT: ödemesi cumartesi ve pazara gelenler için uygulama genellikle şöyledir:
ödemesi cumrtesiye gelenlere cuma gunu,
ödemesi pazara gelenlere pazartesi gunu ödeme yapılır.
ama bu durum PTT'den PTT'ye değişebilir.
ödemesi cumartesiye ve pazartesiye gelenlerin ödemesi cuma ya da pazartesi yapılabilir de.
şehrinizin daha önceki uygulamalarına bakarak bunu daha iyi sizler bilirsiniz.

Aylık maaşı aldım ama 650 lira aylık maaş çok az, bence en düşük bin lira verilmesi gerek. 650 lira ile nasıl yaşanabilir bu zamanda bilmiyorum. Yüce Allah yardımcımız olsun... :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt