Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eylül 2018 aylıkları E-Devlete yansıdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bende Şimdi Baktım sadece 650.52 yansımış acaba sebebi nedir bunun

Abla iyimisin sen valla bende 3 5 gün oldu üye olali işin epey zor burada ona cvp buna cvp yine kızdırmişlar seni takınti yapma

Kalem hanımın dediği gibi Eylül' de tek maaş verirseler. Herkes E-Devlet' ten Cumhurbaşkanlığına yazı yazsın çünkü Devlet Haziran ayında 3 aylık maaşı verdiğinde, Eylül' de ödemelerinizi 3 aylık değil 1 aylık olarak alacaksınız şeklinde bir uyarı da bulunmaları gerekiyordu.

Ya Sms yolu ile yada maaş alan kişileri tek tek arayıp böyle bir bilgilendirme yapılması gerekirdi. Hiç bir uyarıda bulunmadan alın size 1 aylık yaptıysa devlet, çok ayıp eder. Uyarı yapılsa idi insanlarda Haziran' da ayağını yorganına göre uzatırdı mağdur olmazlardı. Şimdi bu insanların birikmiş kiraları, faturaları,borçları vs varsa nasıl ödeyecekler, kaldılar ortada...

temmuz ve agustos ayını haziranda peşin aldın...diyorsunuz ee zaten haziranda 1900 tl normalde alıyorduk bu nasıl ay farkı
daha gelmemiş ayların farkımı olur ne saçma iş haziran ödemesinin farkı nisan ve mayısta olur.temmuz ve ağustos ayının farkıda eylül ayına yansır ama engelliyiz ya aptalız bizi akılsız sanıp paramızı yediler.

bu olayı ekim ve kasım ayında biner lira maaş vererek çözmeleri lazım yoksa hakkımızı helal etmeyiz

ocak subat mart alındı
nısan mayıs hazıran alındı
tembuz agustos eylul alınamadı

sımdı nasıl oluyoda tembuz agustos ayı odemesı bıze yapılmış oluyor anlamadım ???

@Kalem Abla valla iyi sabrediyosun ben okurken çıldırdım burda arkadaşlar neyi sorguluyodunuz anlamıyorum ki hesap dogru kitap doğru anlaşılmayan nedir biz maaşlarımızı 3 aylık peşin yani bulunduğumuz ayla birlikte önümüzdeki iki ayın parasını önceden aliyoduk örneğin haziranda aldığımız 3 aylik maas biriken maas degildi yani haziran temmuz ve agustos aylarının maaşıydı şimdi ise maaslar aylık olduğuna göre aldığımız maaşın 1/3 ini alıyoruz ha şunu da ekliyim 2 aylık farkla birlikte 1/3 inden bi miktar fazla sanmayin ki ekim kasım aralikta da farkli miktarı alacağız ekim kasim aralıkta toplama maaşımızın 1/3 ini alacağız mesela ben 3 ayda bir pesin olarak 1700 küsur maas aliyodum %75 raporum var 1/3i 650 küsur ediyo (tam rakamlari bilmedigim icin küsüratla yaziyorum)

2 aylık fark da eklenince 750 küsur lira yatmış hesabima ama bu demek degil ki ben ekim kasım aralıkta da 750 küsur alacağım!!! Sadece 3 aylık maaşımın 1/3 ini yani 650 küsür lira alacağım bunda anlaşılmayacak bisey yok bence millet neden bu ay 3 aylik para alip diger aylar 1/3 ini alacağını zannetti anlamış değilim hatta 3 aylığın tümünü her ay alacağını zannedenler bile var ha tmm gönül ister öyle olsun ama oyle bi dünya yok

Ayrica aylik olması bence de güzel oldu her ay elimize belli miktar para geçecek az olsun temiz olsun derler ya o hesap iste hic bi geliri olmayan arkadaslar icin elbet zor olacak ama ayni hesap bnce 3 ayda alinani 3 e bölmek zorunda kaliyoduk otomatikman bölündü

Sİzler neyi savunursanız savunun bukadar hesap kitap yapıcak bir durum yok kalabalık bilgiyle insanları yanıltmayın
Apaçık 2 aylığımızı yemiştir devlet...Durumu iyi olup bu durumdan memnun olan varsa gidip zil takıp oynayabilir
Kısa ve öz hesap aylık 600 tl den 3 aylık 1800 eder geçmiş bizleri ilgilendirmez haziran ve öncesi gelmiş geçmiş nerde benim temmuz ve ağustos param...neymiş beşin biri üçün yarısı altının yukarsı diyerek konuyu savunmayın

arkadaslar ben bimere yazdim bakalim herkes yazsin

Bu düpedüz saçmalık. Yani Kalem hanımın dediğine göre biz temmuz ağustos ayını almışız. İyide ben 2016 senesinde rapor'u sundum. O günden başlıyor param birikmeye. Ve 2 ay kadar bir süre sonra engelli maaşımı ilk defa almaya gitmiştim. O gün bana geldiğinde vermemişlerdi. Daha sonra ptt çalışanı bana "bir sonraki üç ay sonra toptan alacaksın paranı" dedi. Yani toplamda 5 aylık para aldım. Yani kimse bana raporumu onaylattıktan hemen sonra 3 aylık bir para vermedi. Şimdi nasıl oluyorda temmuz ve ağustos ayının parasını almış oluyorum ?

beyza92. nasil önceden bize para veriyorlar. ne zaman günü gelmeden 3 aylık ödeme aldın ilk başvuru yaptiginda kaç ay sonra para aldin

beyza92. nasil önceden bize para veriyorlar sen geri zekalımısın ne zaman günü gelmeden 3 aylık ödeme aldın ilk başvuru yaptiginda kaç ay sonra para aldin sende akıl mantık kalmamiş

Evet biri buna cevap versin. Aranızda kim başvuru yaptıktan kısa süre sonra 3 aylık maaş aldı ?

Arkadaşlar, durup durup aynı soruları soruyorsunuz ve bu artık iyice can sıkmaya başladı. Kalem bin defa yazdı. Sorularınızın yanıtı aşağıda net olarak yazılı.

Eski 2022 yönetmeliğinde "Üçer aylık olarak peşin ödenir" ifadesi değiştirildi ve "aylık olarak peşin ödenir" oldu. Gerisi de aşağıda net şekilde yazılı!

yagizefe
ablacım 19 agustosta yayınlanan yönetmelik gereği 2022 aylıkları 1 eylül itibariyle aylık ödenecektir.
eylül aylık miktarı ise % 40-69 raporu olanlar için 433,68 TL'dir.
eylül maaşınız bu.
ama siz haziranda haziran,temmuz ve agustos olmak üzere 3 aylık 1197,44 TL çektiniz. bu paranın içinde temmuz ve agustos ayının aylıkları da var.

daha sonra 1 temmuzda 2022 aylıkları zamlandı. ama size de temmuz ve agustos ayının parası haziranda verildiği için bu 2 ayın zam farkı olan 69,05 TL eylül maaşı olan 433,68 TL ile birlikte bu ay ödenecek.

eksiklik de yanlışlık da yok!

ekimde 433,68 TL
kasımda 433,58 TL alacaksınız.
bunda anlaşılmayacak ne var?

haziran 1 aylık miktarı 399,149205 TL
temmuz 1 aylık miktarı 399,149205 TL
agustos miktarı 1 aylık miktarı 399,149205 TL
topla bu 3 ayı, eder 1197,44762 TL, yuvarlarsak 1197,45 TL (haziranda bu şekidle 3 aylık peşin aldınız)

1 temmuzda yapılan zamla 2022 aylığı kaç oldu? % 40-69 rapor için ? 1 aylık= 433,677174 TL
e bu zam 1 temmuzdan itibaren geçerli olduğuna göre haziranda aldığınız temmuz ve agustos aylarının zam farkı kaç eder?

hesap ortada , yapalım:
2 aylık fark: 433,677174 - 399,149205 = 34,527969 X 2= 69,055938 TL

eylül maaşı ne kadar oldu? 433,677174
2 aylık farkla toplayalım:
433,677174 + 69,055938 TL = 502.733112 TL
yuvarlarsak 502,73 TL

NOT: senelerdir sizlerin 2022 aylık miktarlarını hesaplarım. hata payım oldu mu hiç? yok.
burada bu hesabı da sırf kafayı yediğimden yazdım. evet kafayı yedim!

yahu 10 kere yazdım 10 kere ya. yazdıklarımı dikkatli okuyun ha okumuyorsanız bu hesabı alın siz yapın.gidin vakfa sorun hatta.

arkadaşlar,
bu yazdığımı lütfen dikkatli okuyun.

sizler;
5-9 aralık 2017'de (aralık,ocak,şubat ) olmak üzere 3 aylık peşin aldınız
5-9 mart 2018'de (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 3 aylık peşin aldınız.
5-9 haziran 2018'de (haziran,temmuz,agustos) olmak üzere 3 aylık peşin aldınız.

19 agustos 2018 tarihli resmi gazatede yayınlanan yönetmelik değişikliği ile birlikte 2022 aylıkları artık 3 aylık peşin değil, 1 aylık peşin ödenecek.

o yüzden 1 eylül itibariyle,
eylülde,
ekimde,
kasımda,
aralıkta
ocakta
şubatta
martta
nisanda
mayısta
haziranda,
temmuzda,
agustosta
birer aylık alcaksınız.
artık 12 ay ödeme alacaksınız.
eskiden olduğıu gibi sadece mart,haziran,eylül ve aralıkta değil!
haziranda (haziran temmuz agustos)
eylülde (eylül ekim kasım)
aralıkta (aralık,ocak,şubat=
martta (mart,nisan,mayıs)
olmak üzere 3 aylık peşin alıyordunuz. bu uygulama kaldırıldı!

hala geçip de buradan biz temmuz ve agustos ayını almadık demeyin. yanlış biliyorsunuz.

2022 aylıkları size hep 3 aylık peşin ödendi bu zamana kadar! yönetmelik boyleydi ama artık değişti.

haziran dönemi aylığını alanlara sesleniyorum;
2 aylık zam farkından başka alacağınız yok.

haziranda dönem aylığını alanlar, eylülde 2 aylık farkla birlikte alacağınız miktarlar şu şekildedir:
NOT 3: Haziran dönem aylığını alanlar, Eylül aylığını 2 aylık farkla birlikte şu miktarda alacaklar:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı= 629, 78 TL
( % 40- 69 ) engelli aylığı= 502,73 TL
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL
18 yaş altı engelli yakını aylığı= 502,73 TL

ben bunu da sabit başlıkta NOT 3'te yazmıştım daha önce:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

NOT:gördüğünüz gibi çıldırdım:)

neyse ya..olan olmuş artık. bir kasıt varsa allah onların belasını versin

Bu resmen saçmalık.neymiş pesin almıșız pesin alsak ozaman 3400 almamız gerekirdi rapor 90

Komediye bak ya sen kalk temmuz ve ağustosu haziranda ver oldu olucak 2000 senesine gidelim ordan birikenleride şimdi versinler

Ödeme hazır yazıyor edevlette ama kimlik no olayı bitti mi normal de ayın 6sıydı

ptt kartıyla maaş yatmışmı kontrolü eden var mı

Herkes Cumhurbaşkanlığına " https://www.cimer.gov.tr/ " şikayet yazsın. Madem 1 aylık ödenecekti neden Haziran ayındaki aylıklar verildiğinde kimseyi uyarmadılar. Bakın Eylül' de aylık maaş vereceğiz artık 3 aylık maaş verilmeyecek demediler. Şimdi herkes mağdur oldu, bakkaldan borç alıp 3 aydan 3 aya ödeme yapanlar, kirasını 3 aydan 3 aya ödeyenler şimdi bu birikmiş borçlarını nasıl ödeyecekler. Devletin bunları düşünmesi gerekirdi, hiç bir bilgilendirme yapmadan şak diye al sana artık aylık 650 lira vereceğiz diyorsalar bu büyük bir saçmalık olur...

Aslında bira Z zoruma gidiyor 2055 maaş almak varken 764 TL verdiler kendimi kasba uğramış gibi hissediyor 3+3+3+3=12(2055)₺ emekliye verilen 1000₺ ikramiye bizim maaslardan çıkmış niye aylığa döndüğünü anlayın 6 ay sonrada derler ki 3 aylık olarak devam edeceğiz o arada bakan değişir işi kilifina uydururlar vay engellinin vay

O değilde bizi kurban bayramında oyuna geldim 3 kurbanda verwcekdiler ama aylık çekince Eylül verdiler kurbanda niye para vermediler anladinizmi

Değişen bir şey yok niye anlamamakda direnip şikayet ediyorsunuz anlamıyorum.ha 3 ayda toplu alıyorsunuz ha 3 ayı bölüp ayliga dönmüş.siz kendinizi ayarlayın aylik cekmeyin 3 ayda bir kullanın.ne yapsa bu devlet yaranamıyor.

kutup yıldızı

Eylül' de aylığı çekmesek 3 aylık birikmesi için Aralığa kadar daha beklememiz gerekiyor bunu anlamıyoruz işte :D

kutup yıldızı

eDevlet arama kısmına direkt sadece 2022 yazıp enterlayın, ve çıkan tek sonuça tıkladığınız zaman döküman çıkıyor.

yanlış hesaplama

arkadaşlar eksik var 3 ayın toplamı verildikden sonraski ay birer aylık 502tl 75 krs verilebilirdi ama edevletden baktım 2 ay kesintiyle yatmıs.gerçekden haksızlık

Lautreamont mersi.yalnız aylar görünmüyor sadece devam ediyor yazısı var.bazilari limit görünüyor yazmiş.bende sadece devam yazısı var.

kutup yıldızı Benimde "hane yardım grubu" kısmında neler verilmiş ise liste halinde, fakat "2022 yardım grubu" ise sadece son yatırılan miktarı, ve bir de toplam tutarı vs yazıyor. Liste bende de yok. Aynı zamanda "yardımın durumu" da -devam ediyor- görünüyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt