Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eylül 2018 aylıkları E-Devlete yansıdı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yav arkadaş iki aylik ön ödeme aldiniz diyenler bari hükümet iki ay ön ödeme veriyors

Yav arkadaş iki aylik ön ödeme aldiniz diyenler bari hükümet iki ay ön ödeme veriyorsa neden kurban bayraminda maaşa 15 gün kala bu kadar insani magdur ediip ödeme yapmadi devlet hic bir maasi ön ödeme yapilmaz iste aldigimiz ayliklar ocak subat mart alındı
nısan mayıs hazıran alındı
tembuz agustos eylul alınamadı

sımdı nasıl oluyoda tembuz agustos ayı odemesı bıze yapılmış oluyor anlamadım ???

2022 maaşını çeken var mi

Maaşını erken çeken var mi

Bezdirdiniz

AYLIKLAR peşin alınır bir soru kaç defa sorulur anlamak istemion para azaldığı için işine gelmio bari şöyle hesapla kaç ayda bağlandı maaşın 1,2 ayda kaç aylık aldın 5 aylık para aldın peşin deilse niye gelecek aylıkları aldın ?

biz eskiden 7-8 ayda bağlatırdık bankalardan alınırdı ben 10-11 aylık birden aldım şaşırmıştım hatta fazla verdiler sanmıştım olayı anladım memur maaşları gibi bizde peşin alıyormuşuz meğer burada tekrar tekrarda sorsan bi faydası yok anca size yardımcı olmak isteyen gönüllerin kalplerini kırar incitirsiniz

bir defaya mahsus sosyal güvenceden para alma hakkınız var cok zor durumdaysan yaz cimere evine gelip baksınlar extradan al 300-500 para gör işini burada yazmanın anlamı yok dama cıkıpda bağırsan inim inim inlesende yönetmelik bu yeminle yırtcam üstümü başımı günde gereksiz 10 kusur şey okuyoruz acaba yeni bir maddemi var neyi kacırdık derken sizin gereksiz isyanınızı okuyoruz yapmayın kırmayın bizi YETER DAAAAAAAAA

ben 7.3.2018de basvuru yapmıstım 2022 ye ve ilk aylıgımı temmuzda aldım ve 3 ay bekledim.diyorumki eksik var 2 ay eksik yatmıs bende size katılyorum

@alime pullu temmuz ayında ödeme mi var? bizim neden haberimiz yok ;) nisan mayıs haziran temmuz ağustos olmak üzere 5aylık para almışsın iyi hesap et bakalım

@Boneva;

ewet tam tarif ettiğin gibisin. zam ayı temmuz değil mi? haziran ayında temmuz ağustos ödemesini peşin aldığın için 2 aylık zam farkı ortaya çıkıyor bu farkta eylülde ödeniyor.

https://www.engelliler.biz/forum/20...kabul-oldu-ama-eksik-yatmis-gibi-geliyor.html
@alime pullu

Kalem abla daha önceki açtığınız başlıkta size Haziran'da aldığınız toplam parayı yazmış. Ancak, orada Eylül'deki alacağınız miktarı da birlikte belirtmiş. Ama Kalem abla size 5 Temmuz'da cevap vermiş. O tarihte yönetmelik değişikliği olmamıştı. Fakat 19 Ağustos'ta yönetmelik değişikliği oldu. Buna göre artık maaşlar 3 aylık olarak değil, aylık olarak ödenecektir. Dolayısıyla siz bu Eylül'de 2 aylık fark ile birlikte 502,73 TL alacaksınız.

Yukarıdaki linkte Kalem ablanın yaptığı hesapta gördüğünüz gibi Nisan ve Mayıs olmak üzere iki aylık birikmiş para + Haziran dönem aylığı (Haziran-Temmuz-Ağustos) olmak üzere peşin olarak 3 aylığı birlikte aldınız. Temmuz ve Ağustos'un farkını ise Eylül ayının maaşı ile birlikte 502,73 olarak alacaksınız.

Not: Örnek ayağınıza geldi. Temmuz ve Ağustos'u peşin almadık diyenlere de duyurulur. :)

KKELEBEKK

iyi yakalamışsın brawo editör olmak böyle bir şey demek hakkını wermişsin

yakın bir zamanda maaş alındığı için, peşin alındığı kabak gibi ortada size kapak olsun

Kalem ablanın bir arkadaşımıza verdiği cevap

ablamızı bunaltınız bıktırdınız küstürdünüz

alime pullu
rapor oranınız % 60.
başvuru tarihiniz 7 mart.
Bu durumda aylık başlangıç tarihiniz 1 Nisan.
size Haizran'da, Nisan + mayıs + haziran dönem maaşı (haziran,temmuz, agustos) olmak üzere toplam 5 aylık ödeme yapıldı.

hesap şu şekilde yapıldı:

1.1.2018-30.06.2018 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 1 aylık 2022 aylık miktarı 399,149205 TL'dir.

beş aylık miktarı ise 5 X 399,149205 = 1995,74602 TL eder.
kesir kısmını yuvarlarsak, 1995,75 TL ödeme yapılmış size.
gördüğünüz gibi yanlışlık yok.

eylül'de 2 aylık farkla birlikte ,1370,09 TL alacaksınız.

2018 yılı 2022 aylık miktarları ve kişi başına düşen aylık gelir sınırı belli oldu

çooook merak ediyorum buna ne diyeceksiniz

yıllardır takıp ediyorum Kalem abla askıya alınmış bu beni cok üzdü biran önce bu yanlısdan dönülür dışardan takib ediyordum üye oldum kalem ablaya sorularım vardı ben bir engelli olarak kalem ablaya duacıyım biz engellilere yardımcı oldugu icin allah razı olsun OturanBoğa yada duacıgım allah ondanda razı olsun

Ben ilk basvuru yaptigimda ocak başıydı sonunda onaylandi onayladigi taihten itibaren biriken maasim arti mart nisan mayis maasim olmak üzere yani 4 aylik maas almis oldum mart ayinda ocak sonunda onaylanan maasi nasil oluyoda ocak subat mart olarak alabiliyosunuz mantığıniz mi almıyo arkadaşlar martda bana 2400 lira verildi pesin almis olmasaydim eger 2 aylik yani subat ve msrt parasi yani 1200 tl almam gerekirdi daha nasil anlatayim bilmiyorum ki
OturanBoğa ahh abicim ya bizde sorun var ya onlarda ben anlayamadim

Haziran temmuz ağusts paraları zaten haziranda yatmıs. Eylülün maaşı ise 502,74 tl yattı.

Selam.. ben 3 aylık devletten maaş alıyorum mart 5 , Haziran 5
Eylül 5 de 1890 TL alıyordum yeni uygulamayla PTT bankadan 750 TL var başka yok..
Peki ödenir mi? Yoksa 750 TL okadarmi.. ? Yoksa daha gün bitmedi ondan mı? 750 TL çok az Allah yardımcımiz olsun..
Saygılar.

Timurx

Eylül döneminde 2022 maaşları aylık olarak ödenmeye başladı.
Haziran 2018'de aldığınız ödeme Haziran-Temmuz-Ağustos aylarını kapsayacak şekilde ödendi.

Ancak yapılan Temmuz ve Ağustos aylarının farkı da Eylül ayına kaldı.

Buna göre normalde aylık olarak;
[FONT=sans-serif]%70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: [/FONT][FONT=sans-serif]650,52 TL [/FONT][FONT=sans-serif]/ tam miktarı: 650,515761 TL alacaksınız.

[/FONT]
Ama Temmuz ve Ağustos farkları da dahil edilerek Eylül ayında;
( % 70 ve üstü) Bakıma muhtaç engelli aylığı= 754,10 TL ödemeler yapıldı.

Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise her ay 650,52 şeklinde hesabınıza yatırılacaktır.

Dogum gunumun son rakamı 3. 7 sinde mi alicam yoksa 8 inde mi? Önceden 7 sinde aliyodum ama googleladim simdi 8 yaziyo

Eylül maaşları hesaplara yatmış gününden once ceken var mi??

Maaşlarımız e devlette yatmış görünüyo gununden ceken arkadaşlar varsa bilgi verirse sevinirim

Şah81
demişsin ki: [SIZE=1]"Konu benım kafa gıttı ben Mart 28 de rapor bıtımı nedenıyle başvuru yaptım hastane kurul ıcın 6 hazıranda gun verdı kurula gırdım dahs önce bıten rapor %55ıdı son aldıgım raporum %70 yukseldı şimdi ben aksam baktıgımda e devlette yattıgını gördüm 1957 tl 15 dakıka sonra tekrar baktıgımda 1957 tl 1917 tl ye dusmus bu nedemek oluyor bılgılı bırı bana bu konuda ne söyler tesekkur ederim"[/SIZE]

eylül'de alacağın parayı önce yanlış hesaplamışlar sonra yanlışlığı fark edip düzeltmişler.

rapor süren dolduğu için 28 mart'ta yeni engelli sağlık kurulu raporu için hastaneye başvurmuşsun ve 6 haziranda gün verilmiş sana.
sen daha önceden aylığın durduurlmadan önce, martta, %40-69 rapor üzerinden ödemeni almıştın zaten.

yeni rapor oranın ise % 70 ve üstü çıkmış. yeni raporu da vakfa teslim etmişsin.
rapor oranın %70 ve üstü seviyesine çıktığı için yönetmelik gereği aylık yükseltmen, yeni raporunun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden dönem başından itibaren yapılır.
senin raporunun vakıf kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden dönem başı da 1 eylüldür.
buna göre 1 eylül'den itibaren aylığın yükseltildi. dolayısıyla aylık miktarın 1 eylül'den itibaren geçerli olmak üzere 433,68 TL'den 650,52 TL'ye (%70 ve üstü engelli aylığı seviyesine) yükseltildi.

bu bilgilerden sonra şimdi hesabı yapalım:
martta, mart dönem aylığını aldın (mart,nisan,mayıs).

haziran dönem aylığını (haziran,temmuz,agustos) almadın (rapor süre bitimi sebebiyle aylığın durdurulduğu için). bir de eylül aylığını almadın. senin alacağın 4 aylık para.
haziran 1 aylık miktarı 399,149205 TL ( 1.1.2018-30.06.2018 Döneminde %40-69 rapor üzerinden 2022 aylık miktarı 399,15 TL'dir)
1 temmuzda zam geldi. %40-69 engelli aylığı 433,68 TL oldu.
temmuz ve agustos aylarının miktarı : 433,68 X 2 = 867,36 TL (%40-69 rapor üzerinden)

eylül ayı miktarı 650,52 TL (%70 ve üstü rapor üzerinden/ 1 eylül itibariyle %40-69 üzerinden aldığın engelli aylığın, %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı seviyesine yükseltildi/arttırıldı).

şimdi haziran,temmuz,agustos ve eylül alacaklarını toplayalım:
399,15 + 867,36+ 650,52= 1917,03 TL

gördüğün gibi eylül'de alman gereken para bu.

ekimde: 650,52 TL
kasımda 650,52 TL
aralıkta 650,52 TL alacaksın.

[FONT=&quot]
Yardım TürüYardımın Fayda SahibiYardımın Hak SahibiBaşvuru TarihiSon Ödeme TarihiSon Ödeme MiktarıSon Ödemenin DurumuYardımın DurumuToplam Ödeme TutarıVakıf Bilgisi
Engelli AylığıÖNDER YILDIRIM ÖNDER YILDIRIM 16/05/20111.951,56 TLödemeniz hazırdırDevam Ediyor TLBOLU-BOLU AKTAŞ MAH. TAŞHANCILAR CAD. NO:2 BOLU Tel No:

2022 Yardımı Grubu

[/FONT]
[FONT=&quot]Toplam ödeme tutarı alanı, ilgili yardım türünün Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri sisteminden verilmeye başlandığı tarihten itibaren verilmiş olan toplam ödeme tutarını belirtmektedir.[/FONT]
[FONT=&quot]2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli yardımlarına ilişkin ödemeler 2018/Eylül döneminden itibaren üç aylık yerine aylık olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır.[/FONT]

maaşını çeken yok mu arkadaşlar hiç kimse paylaşım geçmemiş

ödemeyi alan varsa bir zahmet dogum tarihinin son rakamıyla belirtsin

kalem hnm 2016 senesinde %40 sürekli raporum var emeklilik için vergi indirm almam gerekli normal çalışan olarak çalışmaktayım.şirket engelli raporumu bilmiyor vergi indirim nasıl almam lazım .tşk

Scofield34

önder yıldırım 'ın alacağı 195,56 TL'den bahsediyorsun sanırım hem sana hem ona anlatayım dur:)
Önder yıldırım haziranda 2022 aylığı için başvurmuş. sonra da aylık başvurusu kabul edilmiş aylığı onaylanmış.

yönetmelik gereği başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı aylık başlangıç tarihidir.
bu arkadaşın da aylık başlangıç tarihi 1 temmuz olur.

yine yönetmelik gereği aylık başlangıç tarihinden 1 eylül'e kadar olan birikmiş ile birlikte eylül maaşı olan 650,52 TL'nin birlikte verilmmesi gerekir.
bu şekilde arkadaşımıza temmuz + agustos olmak üzere 2 aylık birikmiş ödeme,
eylül maaşı olmak üzere 3 aylık ödeme yapıldı.
hesaplayalım:
650,52 X 3= 1951,56 TL

1 aylık eylülün parası + 2 aylık birikmiş para kısacası.
arkadaşımız,
ekimde,kasımda ve aralıkta da 650,52 TL aylık alacak.

Milleti aptal yerine koyan devlet eylülden itibaren aylık olucak demişlerdi temmuz ve ağustostan itibaren değil o hakkımız olan para boğazınızda kalır

Boneva

senin rapor oranın kaç?
2022 engelli aylığı için hangi tarihte raporunla birlikte vakfa başvurdun?
e-devlette başvuru tarihi olarak hangi tarih yazıyor?

Vergi indirim emeklilik

kalem hnm 2016 senesinde %40 sürekli raporum var emeklilik için vergi indirm almam gerekli normal çalışan olarak çalışmaktayım.şirket engelli raporumu bilmiyor vergi indirim nasıl almam lazım .tşk

Benim rapor oranım %80
14 senedir maaş alıyorum 2004 ten beri
Ve ben kabullenemem bu durumu habersiz bilgisiz kafalarına göre iş yapıyorlar
Senelik 4 ödemeden oluşan bütün paket ödemesin son ayı eylüldü temmuz ve ağustos bunun içindeydi eylülü 3 aylık olarak tam ödeyip sonrasında aylığa geçebilirlerdi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt