Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43-2 Uyum Bozukluğu ile askerlik durumu..?

@OğuzHan112, komutanlarla gorustum total hava degısımı 57 gun almısım ve olumsuz olarak yardımcı olucaz dedıler ama gene aynı sekılde olmustu bı oncekınde kafamdakı dusuncelerı bır turlu atamıyorum rahatsızlıktan dolayı malesef artık beklemek kalıyor umarım dedıgınız gibi olur

@OğuzHan112

Askerlikte uyum bozukluğuna girmek askerliğe uyum sağlayamamak mı oluyor ? Türkiye de askerlik 6 aya düştüğü halde Türkiye de askerliğe uyum sağlamak çok mu zor ?

Türkiye de babalarımız, amcalarımız, dedelerimiz bu vatan için 18 ay 20 ay 24 ay askerlik yaptılar. Babalarımızın, amcalarımızın, dedelerimizin hiç biri askerlikten şikayet etmezlerdi. Günümüzde askerlik 6 aya düştüğü halde gençlerimiz askerde 1 gün bile duramıyorlar ve askerliğe uyum sağlayamadık diyorlar.

@Leventcan06, Keyfi olarak askerlikten şikayet edenler için bu sözleriniz haklı ben 18 yaptım.
Ama gerçekten ruhsal olarak rahatsız olan kişiler için askerlik yapmak çok zor olur çok zorlarsanız nöbette arkadaşını vurdu haberleri duyulur tekrar.
Onun için ağır ruhsal rahatsız olanlar zaten askere alınmıyor ama bazen insanlar yapabilirim sanıyor gizliyor veya sizin söylediğiniz algı yüzünden gurur yapılıyorlar sonra kötüleşiyorlar onun için büyük konuşmayın bence.
Çeken bilir benim oğlum var atipik pisikoz hastası muaf aldı bende aslanlar gibi askerlik yapmasını isterdim ama öyle olmuyor işte.

Abi merhaba benim sana bu soruyu sormam lazım bilgin baya var okudum forumda tüm cevapları soruları abi şimdi benim annem çocuk yetişteme yurdunda büyüdüü için bakıcak kimse yok anne baba ayrı vai evrağım var annemin %80 şizoaktif bozukluğu engelli raporu var heyetten aldığım bir yakının tedavisi ve ilaç seyrinin kullanılması için yakınına ihtiyacı vardır diye raporum var askeriyedi komtanım sevk etti hastaneye psikatriye 2 kişiydik doktora anlattım durumu seni nasıl almışlar askere dedi çürük vericem sana dedi ondan sonra işlemler halletik son imza kaldı bu çürük kodunu bilmediği için başka doktoru aradı sordu biri hava değişimi almış diğeri almamış doktorda dedi ki hava değişimi almayana verme önce hava değişimi ver yanımdaki diğer arkadaş hava değişimi alıp gelmiş 4 günde tekrar hastaneye sevk etmişler adama çürük verdiler şimdi 30 gün haba değişimi aldım uyum bozukluğu anksiyete yazıyordu rapor evrağında komtanla konuştuğumda aynı şekilde geldiğimde tekrar sevk edicez dedi hani çürük almam için herşeyi yapıyorlar allah razı olsun ama sizce durum ne olur? Aynı zamanda annemin vasisiyim ve 30 gün hava değişimi askerliğimden düşüyor mu? @OğuzHan112

Hava değişimleri eskisi gibi askerlikten düşmüyor artık..30 gün hava değişimi almışsın.. tekrar hastaneye sevk olduğunda belki hava değişimi tekrarlanabilir.Sonrasında Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@Kaankyaa_,

@OğuzHan112,
Anladım abi teşekkür ederim ancak doktorun sekretirine ve komtana sorduğumda prosüdür bu şekilde ilkte hava değişimi oluyor sonra çürük dediler doktorun sekteri hava burda ilk önce hava değişimi sonra çürük veriyoruz dedi 2. Hava değişimi olmaz dedi bunun sonucu kesin çürük olur demi @OğuzHan112 abi

Belki hava değişimi tekrarlanabilir dedim,kesin hava değişimi tekrar eder demedim.

Genelde 2 kez hava değişimi 3.de muafiyet veriliyor..sizin durum biraz farklı,.hava değişimi sonrası Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@Kaankyaa_,

Kafamı çok karıstıyorlar abı ilk hava degısımı memlektımde aldım sonra memelektımdekı doktorum bana ben burdan çürük veremem bırlıgındekı en yakın hastaneye gıdeceksın dedı çıktım bırlıgıme geldım hastaneye sevk verdı 30 hava degsımı aldım heyetekı kurul baskanı bana şunu soyledı hava degsımınden sonra tekrar degerlendırlmeye alıncaksın dedı bunun sonucu ne olur

@OğuzHan112,

@Yiğit konukçu
Askerliğe elverişli olup olmadığını tekrar değerlendirecekler..bana göre muafiyet verilir.

@Kaankyaa_,
Baktım gördüm kardeşim.muafiyet verilme olasılığı çok yüksek.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abi merhaba akşam akşam rahatsız ediyorum kusura bakma lütfen hakkını helal et benim bugün hava değişimim bitti birliğe teslim olacağım yarın ama durumum iyi değil yarın tekrardan sevk istesem formlar ile mi gitmem gerekir formların hazırlanma süreci olur diye düşünüyorum yoksa eski formlar geçerliliğini sürdürür mü acaba bilgin var ise aydınlatırsan çok sevinirim @OğuzHan112

Eski formlar gecersiz.. hastaneye sevk edildiğinde yeni kıta anket ve kıta işlevsellik formu doldurulmak zorunda...güncel evrak olmalı.

@gh98,

@OğuzHan112, tesekkur ederım hocam orda askere uygun degıldır yazarsa eger artık muaf olma ıhtımalım daha cok olur herhalde ?

Kıta anket ve işlevsellik formu olumsuz doldurulursa muafiyet almanız tabiki daha kolay olur.

Tabi burada sizi gören hekimin kanaati daha önemli..kimseyi dinlemez direkt elverişli değildir diyebilir.

Formalite bazı prosedürler var,mecburen böyle uğraştırılıyor.

@Berk argn,

Üst Alt