Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F43.2 uyum bozukluğu teşhisi ile askerlikten muaf olur muyum?

Başınız sağolsun, ALLAH rahmet etsin.

6 tane antidepresan aynı anda yazılmaz,6 tane antidepresan ilacı aynı anda mı içiyorsunuz? Bir gariplik var neyse.

Kıta işlevsellik formları gönderilmiş, psikiyatri heyete sevk etmiş, elverişli değildir kararı çıkabilir,hava değişimi verilebileceğini de unutmayalım.

Psikiyatri heyete sevk ederken bir kod yazmadı mı?

Şuan kullandığınız ilaçları yazar mısınız?

@Baba27,

@OğuzHan112, hocam ben rexapin 2.5 lustral 100 tranko buskas verdiler kıta anket formunda askerliğe uyum sağlayamıyor hava değişimi süresi bitince tekrar pskatri polikinliğinr başvurması lazım diyor pskatri heyete çıkartıyor

Son düzenleme:
Anladım, sizi tedavi edecek olan rexapin ve lustral,tranko buskas tedaviye yardımcı kaygılarını azaltmak için geçici rahatlama sağlar,6 tane antidepresan aynı anda yazılmaz kullanılmaz.

Heyete bir çıkın bakalım, muafiyet verilebilir bunda bir sakınca yok ancak hava değişimi tekrar edebilir, genelde 3. Heyette muafiyet veriliyor, tekrar konuşuruz.

@Baba27,

Kıta anket formuyla geldim komutanlar bu askerlik yapamaz uygun değil yazmışlar gözlemleme 2 ay kafam çok ağrıyor komutanlar dedi durumu iyi değil diye bağırıyorum ağlıyorum kendi kendimi barcalıyorum 1 haziranda heyete cıkacam kendime bi zarar veririm diye korkuyorum

@Baba27, aklına kötü düşünce getirme. O ilaçlar süper ilaçlar düzenli kullandıgında emin ol iyi olcaksın

Ellerimde titreme var başım çok kötü ağrıyor ağlama 3 aydır var

Sonuç ne olur sizce

Dikkat eksikliğim var bunun için geçmişte 2016-2022 ye kadar psikiyatriye gitmiştim ve hap kullanmıştım askerde psikiyatriye sevk edildim komutan odaya girip kilitleniyor dikkati dağılıyor uyum sağlayamıyor dedi psikiyatriye (bu raporda komutanın sözleridir olarak mevcut) 1 ay hava değişimi yazdılar cuma günü hava değişimim bitiyor raporda 1 ay sonra kıta anket formu ile kontrolü uygundur yazmışlar bu dikkat eksikliği raporlarımın bir çıktısını aldım cuma günü gittiğimde rdm komutanına vereceğim sizce 2. sevkte heyete gönderirler mi?

@OğuzHan112 abi daha önce de yazmıştım buraya 21 gün hava değişimi almıştım birliğime döndüm komutan yanına çağırdı iyi geldi mi dedi bende iyi gelmedi memlekette daha çok sıkıntıya girdim vs anlattım geri rdm ye gönderdi geri hastaneye gittim ilk gittiğim doktor yoktu başka bir doktora girdim anlatım durumu komutanların iyi yazmış anket formunu dedi beni dinledi anlattım sorumlarımı geri 21 gün hava değişimi verdi yani 21+21 oldu hava değişimi belgesini verirken ufak bi kâğıt verdi heyet saati yazıyor felan heyete çıkarken yapılak olan beklemeler fotoğraf felan yazıyor diğer geldiğinde bunlar la gel dedi ama ben birliğime cuma günü katılacağım heyet çarşamba günü carşambamı sevk alıp gitmem gerekiyor yoksa daha öncesinde gidip görüşmem gerekir mi ?

Merhabalar, şuan usta birliğimde Pazartesi psikiyatri sevkimi beklemekteyim. Daha önce sevk edildiğimde doktor F43.2 kodu ile 10 gün hava değişimi ve ilaç verdi. 10 gün sonrasında tekrar birliğine teslim ol ve ay sonunda gel dedi. Geçmişte 2019-2018 yıllarında Unipolar Depresyon Ağır ve Orta olmak üzere ilaç raporum var. Harici olarak Sulinex, Rexapin Citoles, Rexapin Lustral, Risperdal, Depakin Lustral, Sertralin Olanzapin 2017 ve 2022 yılları arası kullandığım ilaçların tamamı. İdari İşler Komutanı ve RDM Doktoru biz sana çürük konusunda yardımcı olacağız dedi. İlk kıta kanaat formumun üzerinde zarfında mavi ikincisinde ise kırmızı kalem ile Kıta Kanaat vb formudur yazılması bir anlam ifade eder mi? Doktor acaba ay sonuna kadar birliğinde kal der mi? İlaç raporlarım ve reçetelerim yanımda çıktı olarak var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@OğuzHan112, yardımcı olursan sevinirim ağabey.

@Beylane, Muayeneden bir kaç ay önce kullanmayı bırakmıştım. Aile hekimi pek oralı olmadığı için direkt elverişli işaretledi.

Merhaba.
Ay sonunda gel demesi ilaçların fayda edip etmediğini anlamak için söylemiştir muhtemelen,

Siz şu an hava değişiminde misiniz birliğinizde misiniz?

Evet ilaç öykünüz oldukça fazla, bunları gitmeden neden söylemediniz? Yani kısaca yazayım o zaman.. hava değişiminiz tekrar edebilir üçüncü de Askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir.

@Askerliksorunu,

@OğuzHan112, Şuan birliğimdeyim abi. Pazartesi günü tekrar sevk için görüşmeye gideceğim. Komutan ve RDM Doktoru muaf konusunda destek olacaklarını söylediler. Kafamı karıştıran sadece bu ay sonu mevzusu dolayısıyla doktor tekrar dön der mi? Birde bu kırmızı kalem ile zarfın üzerine yazılması bir anlam ifade ediyor mu?

Tedavi başlayıp 10 günlük hava değişimi verip ay sonunda tekrar gel demişse ay sonunu bekleyip öyle gitmeniz gerekiyor.

Geri dön ay sonu gel demez, ay sonu neden gel dedi, iki seçenek var.. ya izinlidir, ya da tedavinin işe yarayıp yaramadığını anlamak için.

Kırmızı kalemle yazılması hiçbir anlam taşımaz, zarfın içinde yazılanlar anlam taşır okey.

@Askerliksorunu,

Üst Alt